DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> acte cumparare auto recuperat leasing

testike
post 1 Feb 2011, 11:49
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Cluj

Salutare,

Va rog sa-mi spuneti, cei care sunt mai in tema, ce fel de acte ar trebui sa primesc la cumpararea unei masini recuperate in leasing?
Am facut un contract pe o persoana fizica cu un angajat de la un parc auto, care a cumparat masina cu factura de la firma de leasing.
Ar trebui sa astept acum vreo 3 saptamani sa primesc actele, insa as vrea sa stiu exact de ce fel de acte am nevoie, si ce trebuie sa fac. Cei din parcul de auto nu m-au prea lamurit, au zis doar ca vand o gramada de masini si voi primi toate actele..
Am cautat si pe internet, totusi nu sunt sigur ca am inteles bine, am gasit si niste referiri la ceva termene de 30 zile in care trebuie facute niste acte?!
Am inteles si ca firma de leasing a radiat masina.
Din ce am inteles pana acum, as avea nevoie de:
- factura facuta de firma de leasing catre angajatul de la parcul auto
- certificat fiscal de la firma de leasing? Este nevoie de acesta si daca masina este radiata?
- contractul de vanzare cumparare de la angajat
- certificat fiscal de la angajat

Atat?
Cei de la firma mi-au mai zis si ca este ceva problema cu o lege noua care a intrat in vigoare din Ianuarie, cum ca la inmatricularea masinilor cumparate de la firmele de leasing trebuie depusa o adeverinta cum ca nu s-a recuperat valoarea reziduala a taxei de poluare? Si ca finantele nu pot sa dea adeverinta asta pentru ca nu au o evidenta cu cei carora le-au restituit taxa? Ati auzit ceva despre asta?
Eu nu am reusit sa gasesc nimic pe internet, si la Politie au zis ca nu trebuie ?! Dar cateodata conteaza si cine e la ghiseu, am experiente triste cu treaba asta..

As mai dori sa aflu daca mai sunt ceva termene, pentru cazul in care se misca incet cu actele?
Am inteles ca in termen de 30 zile de cand am facut contractul de v/c trebuie sa declar masina la finante? Mai este vreun termen?

LE: Chiar nu stie nimeni?
Am gasit in cateva locuri mentionat ca sunt 30 zile pentru declarare la finante, dar si pentru inmatriculare? Sau am inteles gresit?

LLE: Aici : http://www.expertasig.ro/procedura-inmatriculare-auto.php am gasit:

Daca Dvs. sau firma in care va desfasurati activitatea a achizitionat unul sau mai multe vehicule din import sau din tara aveti la dispozitie o perioada de 30 de zile pentru a incheia toate formalitatile premergatoare inmatricularii in circulatie.
# Inmatricularea poate fi de mai multe feluri si anume: definitiva - care se poate face persoanelor fizice si juridice Romane care isi au sediu (domiciliul) definitiv in Romania,
# temporara - care se face persoanelor fizice si juridice rezidente in Romania (cu viza de rezidenta sau sedere temporara in tara, precum si reprezentantelor firmelor straine in Romania) si care este valabila numai in perioada rezidentei, expirarea acesteia implicind automat si o noua inmatriculare. In aceasta categorie sint incluse si achizitiile de vehicule din import in sistem de leasing extern pentru care se intocmesc documente vamale temporare.
# provizorie - care se face pe o perioada scurta de timp (30 zile), pentru a avea timpul necesar intocmirii tuturor formalitatilor legale privind inmatricularea. Aceasta nu se prelungeste si nu se acorda decit o singura data la schimbarea proprietarului, expirarea ducind la interdictia circulatiei pe drumurile publice pina la definitivarea uneia din modalitatile de inmatriculare precedente.

Deci am 30 zile de la contractul de cumparare sa inmatriculez masina? In 30 zile ar urma sa primesc actele.. Si am inteles ca firma de leasing radiaza masina..

This post has been edited by testike: 1 Feb 2011, 20:34

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lp123
post 3 Feb 2011, 12:32
Post #2

Salut,

Pentru inmatriculare nu ai un termen, cel putin nu unul care sa te limiteze la 30/60/90 de zile. Nu stiu ce se intampla daca vrei sa o inmatriculezi peste 15 ani biggrin.gif
In sine vanzarea unei masini recuperate este o tranzactie ca oricare alta. Nu conteaza ca masina e recuperata. Proprietar tot firma de leasing e.

Ca si acte trebuie sa-ti dea: dovada ca au platit taxele (tx vamala, acciza, tva, tx inmatriculare daca e cazul la primele doua), declaratie vamala, daca e cazul, carte de identitate, talon de inmatriculare stampilat la instrainare, fisa de inmatriculare cu stampila firmei de leasing. In plus, iti trebuie un contract cu PF de la care ai cumparat masina, o fisa de inmatriculare intre voi doi si un RCA incheiat pe tine valabil cel putin 30 de zile din data de la care vrei sa inmatriculezi. Ca sa obtii fisa de inmatriculare trebuie sa dai niste declaratii la primarie ca iei masina pe tine ca platitor de impozit.
Cam asta e in mare.

Sper sa nu fi uitat nimic si sa iti fie de folos.

--------------------
Citroen C4 2008
+
testike
post 4 Feb 2011, 07:58
Post #3

Membru autentic

From: Cluj

Multumesc pentru raspuns! smile.gif
Nu trebuie si certificat fiscal de la firma de leasing?
Am inteles ca trebuie si de la persoana care este intermediar?

Mai spuneau ceva de radiere - ca firma de leasing va radia masina. Oare in cazul asta imi vor trebui mai putine acte?
Sau se refera doar la radiere fiscala?! Trebuie sa mai vorbesc cu ei, nu m-au prea lamurit - cred ca nici nu prea stia persoana respectiva, pentru ca alta se ocupa cu actele.

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 19:33
Forum Renault