apa in porbagaj, pe la stopul din stanga
![]() ![]() ![]() |
apa in porbagaj, pe la stopul din stanga
vad_sunete |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 631 Joined: 20 November 07 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
supernova
2001 dacia supernova 2002
|
|||
danut81 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.499 Joined: 2 March 08 From: Iasi ![]() |
La stop probabil s-a scopt garnitura.Il dai jos de tot si ii pui niste silicon pe garnitura.Am avut si eu aceiasi problema cu apa pe la stop.
|
--------------------
Renault
Megane 2 2005
Lux Privillege
- vs.01.smb
|
|
GabyDSN |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 29 November 10 From: Bucuresti ![]() |
Si la mine tot asa deasupra stopului din stanga se strange acolo foarte multa apa sh in portbagaj putin
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2002
- VIP
|
|
powertodacia |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 853 Joined: 19 March 08 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu cum va intra voua apa pe la stop.
Ideea e urmatoarea, dac haionu nu este inchis perfect cu buza chederului, apa se inalta pe margine si prelinge peste cheder in masina. rezolvare: desfacut surubu de la cuiu de haion si dat mai jos incat sa apese mai mult pe cheder, asta inseamna ca il inchizi putin mai greu. dar: elimini din apa si din zgomot. eu am cui ca la logan in 'U', la modelu asta a mers. |
--------------------
supernova
Clima
2003 Dacia super..super...super BOOM!
Improvizatii: GPL/AC Rezultat: Nesatisfacator=> Pisicuta 316 |
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Modelele de sn 2003 au agatatoarea in forma de U . Singura solutie silicon la stopuri pe ambele fete ale garniturilor pentru o priza cat mai buna si cheder la hayon de slz, se muleaza mai bine si face priza mai buna intre hayon si cheder.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
GrOzOy |
![]()
|
![]() Membru cu Dacie ! Group: Members Posts: 839 Joined: 8 September 09 From: Ramnicu Sarat,Buzau ! ![]() |
si cele din 2002 au la fel ,acel cui in forma de U
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 , fara piele :D
- BZ 52 MTG Cazan Romanesc !
Pasionat de fiarele vechi care merg mai spectaculos ca plasticele de ultima generatie ! |
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
Intr-adevar atunci cand ridici hayonul,apa de pe el se scurge pe suportii laterali ai politei,sau chiar in portbagaj,ceea ce este deranjant. Nu prea ai ce sa imbunatatesti in acest caz,decat stergand apa inainte de a ridica hayonul.
|
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
Raelpilotu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 3 April 11 ![]() |
care este cauza ?
cum se remediaza..? |
--------------------
Dacia
Nova
1998
- fara numar . . .
|
|
vad_sunete |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 631 Joined: 20 November 07 From: bucuresti ![]() |
multumesc pentru raspunsuri. astept o zi mai frumoasa si libera si ii voi face etansare mai intai, apoi schimb chederul de la porbagaj. apropo stie cineva cat costa un astfel de cheder?
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
vad_sunete |
![]()
|
am testat ieri cu furtunul sa vad pe unde intra apa in portbagaj. una din cauze este chederul portbagajului. ce-a de a doua cauza este stopul stanga. am pus niste poze poate puteti sa ma ajutati cu vreun sfat. nu inteleg exact pe unde se prelinge.
Attached thumbnail(s) 18042011179.jpg ( Size: 587.89k ) Number of downloads: 312 18042011180.jpg ( Size: 351.99k ) Number of downloads: 325 18042011181.jpg ( Size: 420.32k ) Number of downloads: 315 18042011183.jpg ( Size: 491.58k ) Number of downloads: 313 18042011184.jpg ( Size: 484.52k ) Number of downloads: 325 18042011185.jpg ( Size: 429.2k ) Number of downloads: 134 18042011187.jpg ( Size: 943.05k ) Number of downloads: 119 18042011189.jpg ( Size: 735.63k ) Number of downloads: 117 18042011190.jpg ( Size: 738.8k ) Number of downloads: 114 18042011194.jpg ( Size: 494.59k ) Number of downloads: 119 |
--------------------
dacia
supernova
|
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
pai apa de pe suporti laterali o ai pt ca cand(scuze) ai deschis haionu se scurge din interiorul haionului prin ceva gauri direct pe suporti aia si eu patesc asa.
iar cea pe la stop pare a intra prin partea de jos, sfatul meu i sa desfaci din cele 4 surube stopu jos si de jur imprejur unde face contact stopu cu metalul caroseriei sa i dai cu silicon. |
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
vad_sunete |
![]()
|
nu e de la hayon pentru ca m-am uitat si intra cu el inchis. ma uitam pe geam inauntru si vedeam cum intra in interior. la stop se prelinge de deasupra lui, deci nu prin stop intra.
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
ovidiu_ciprian |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 13 August 08 From: Suceava ![]() |
verifica daca nu cumva cablurile ce-ti intra in haion prin partea de sus, calca pe cheder la inchiderea haionului, in coltul din stanga sus unde am incercuit
This post has been edited by ovidiu_ciprian: 19 Apr 2011, 20:30 Attached thumbnail(s) 18042011185.jpg ( Size: 350.79k ) Number of downloads: 107 |
--------------------
Dacia
Duster
2014
- SV 14 WHO
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
QUOTE(vad_sunete @ 19 Apr 2011, 10:50) am testat ieri cu furtunul sa vad pe unde intra apa in portbagaj. una din cauze este chederul portbagajului. ce-a de a doua cauza este stopul stanga. am pus niste poze poate puteti sa ma ajutati cu vreun sfat. nu inteleg exact pe unde se prelinge. E mancat chederul ![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
vad_sunete |
![]()
|
@ovidiu_ciprian: se pare ca ai dreptate. cum as putea sa remediez problema? voi schimba oricum chederul si nu vreau ca, si cel nou sa pateasca la fel.
apropo, cum imi dau seama ca e de solenza si nu de sn. ![]() ![]() This post has been edited by vad_sunete: 20 Apr 2011, 09:47 |
--------------------
dacia
supernova
|
|
djasu82 |
![]()
|
chederul de slz e mai scurt cu 10 cm si are la un capat al chederului o prelungire mai ingusta care intra in capul celalalt .
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
vad_sunete |
![]()
|
asta voiam sa stiu daca are si alte semne distinctive pe langa lungimea mai scurta...ca nu ma duc cu ruleta sa il masor. cu chederul se rezolva, dar cum ramane cu firele care preseaza pe cheder si apa de la stop..
![]() |
--------------------
dacia
supernova
|
|
djasu82 |
![]()
|
pai cu o surubelnita ingusta apesi usor pe burduf (furtunul ) acela negru in care sunt trase firele si ai schimbi pozitia in asa fel atunci cand se inchide hayonul sa cada spre exterior burduf (furtunul ) cu firele respective.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
vad_sunete |
![]()
|
asa ma gandeam sa ii fac.intrebasem pentru ca firele alea sunt prinse cumva cu un bradut din ala de plastic si nu se misca deloc, dar le desprind si atunci or sa stea.
help cu stopul:( |
--------------------
dacia
supernova
|
|
dymmy |
![]()
|
M-a parasit DSN-ul ! Raman...in club...always! Group: Members Posts: 272 Joined: 12 July 10 ![]() |
QUOTE(vad_sunete @ 20 Apr 2011, 13:12) asa ma gandeam sa ii fac.intrebasem pentru ca firele alea sunt prinse cumva cu un bradut din ala de plastic si nu se misca deloc, dar le desprind si atunci or sa stea. help cu stopul:( parca spuneai ca intra apa pe sus pe deasupra stopului da? eu din cate vad e cam multa rugina acolo...si apa poate intra prin acele puncte de rugina!!! o parere....verifica tabla din zona aia sa nu fie perforata, curata rugina, baga un deruginol.... astupa cu chit apoi grund si vopsea...! bafta! |
--------------------
dacia
supernova
2003 europa
- IS-- ---
|
|
vad_sunete |
![]()
|
am schimbat chederul, am pus de solenza. nu mai face galagie, din cate am vazut nici apa nu mai intra atat cat am turnat azi. vad la prima ploaie daca mai intra. pana una alta raman cu stopul, sper sa il rezolv si pe ala.
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
dymmy |
![]()
|
M-a parasit DSN-ul ! Raman...in club...always! Group: Members Posts: 272 Joined: 12 July 10 ![]() |
[B]Ai verificat ce am sesizat mai sus??? Daca zici ca intra apa pe la stopul respectiv....fa proba in felul urmator: scoate capacul de plastic din interior de la stop, capacul de culoare neagra care e prins in 2 cleme de plastic si mufa electrica! inchide portbagajul si intra in masina pe bancheta din spate! bineinteles cu polita spate scoasa(cea pe care unii dintre noi au montate boxe suplimentare) apoi vei avea nevoie de un amic care sa toarne apa pe exterior cu furtunul e cel mai bine. Iar tu poti verifica din interior de pe bancheta din spate cu o lanterna pe unde intra apa!!!! !apa poate intra pe la garnitura de cauciuc veche a stopului respectiv sau...prin tabla perforata de rugina!!! |
--------------------
dacia
supernova
2003 europa
- IS-- ---
|
|
vad_sunete |
![]()
|
da m-am uitat. tabla nu e perforata de rugina,banuiesc ca ar fi garntura aia de la stop. cum se poate remedia? se gaseste de cumparat? sa ii dau cu silicon?..
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
dai cu silicon de jur inprejur si nu mai ai treaba, prea mult stres ai avut cu apa asta de cand ti-am zis sa dai cu silicon la imbinarea intre caroserie si stop!!!
|
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Nu am timp/nervi sa citesc ce ati scris pe aici.
Pe scurt: apa in portbagaj poate proveni din urmatele locuri/situatii: 1. Cheder neetans cu luneta. Se rezolva prin siliconarea de jur-imprejur atat inspre interior adica cheder-luneta, cat si inspre exterior adica cheder/hayon. 2. Chederul pe care calca hayonul nu se muleaza bine cu hayonul, posibil din cauza ca este vechi si nu mai are elasticitate. Solutia este un cheder de solenza nou, iar cu partea ce ramane se completeaza cu o bucata de cheder vechi pentru ca cel de solenza este mai scurt. 3. Condens, format din cauza diferentelor de temperatura si a lipsei de aerisire in portbagaj. Solutii nu prea exista. 4. Apa se prelinge prin marginile stopurilor. Solutia sa strangeti mai bine suruburile sau sa siliconati partile de contact dintre corpul stopurilor si ramele de fixare. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 17:25 |