Suspensie - piese si preturi
![]() ![]() ![]() |
Suspensie - piese si preturi
madarfacar |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 24 January 09 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
2003 / Rapsodie
|
|||
gaboru4all |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 10 December 08 From: Bucuresti/Sector2 ![]() |
QUOTE(madarfacar @ 22 Apr 2011, 10:09) 3. Capetele de bara e musai sa le schimb cu tot cu bieleta? sau pot sa le schimb doar pe ele? - un pret... 4. Rulmentii de amortizor...cum imi dau seama ca trebuiesc schimbati? - cat costa 1 buc. ? Multumesc. P.S: sunt din bucuresti, sector 5...eventual daca stie cineva preturile de la magazinele de pe muntii carpati sau crizantemelor...(m-as fi dus la pitesti sa cumpar piesele dar nu imi permite timpu) Capetele de bara le schimbi cu tot cu bieleta in caz ca sunt uzate si sferele,de obicei sunt.... doar capetele de bara sunt cam 35 lei/buc romanesti Iar rulmentii axiali(de amortizor) sigur v-a trebuii sa ii schimbi pentru ca se uzeaza cam repede mai ales ca acolo sare apa mereu si ii spala de vaselina.cel mai bine ii verifici cand ii demontezi,si desfaci si vezi in ce stare sunt in interior,eu am dat 15 lei/bu originali Dacia |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2008
- IF 11 RDU Cand imi fuge pamantul de sub picioare,ma ambitinonez si fug si eu mai tare!
|
|
madarfacar |
![]()
|
ms de raspuns
23 Apr 2011, 07:48: altcineva? sugestii? arcurile ma intereseaza...de care sa iau? This post has been edited by madarfacar: 23 Apr 2011, 07:48 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 / Rapsodie
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Eu am pus de curand autospeed pe fata, ca se cam lasase masina de bot.
Le-am luat cu 110 lei perechea This post has been edited by andri1940: 23 Apr 2011, 20:22 Attached thumbnail(s) arcuri_autospeed_je__2_.JPG ( Size: 73.04k ) Number of downloads: 1308 autospeed__2_.jpg ( Size: 31.92k ) Number of downloads: 1379 |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
Daedalus |
![]()
|
![]() sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Cine poate si are la indemana poate sa dea dimensiunile exacte ale arcurilor? Adica diametrul interior, lungimea arcului necomprimat si alte detalii disponibile ?
|
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
QUOTE(madarfacar @ 22 Apr 2011, 09:09) Cu riscul de a primi warn sau alte mustrari(am folosit functia search, nu gasesc ce vreau), fac un topic in care doresc sa aflu niste treburi... saptamana viitoare vreau sa schimb suspensia la slz ptr ca deja troncanelile si bataile acopera muzica... ...vreau sa cumpar arcuri si amortizoare pe fata, capete de bara, pivoti si bucsi (sau basculele cu totul...depinde) + amortizoare pe spate (sa scap de bataia de pe dreapta) 1. Ce arcuri sa iau ptr Solenza pe fata? Autospeed sunt bune? - marci si preturi (eventual si unde gasesc...orientativ) 2. Unde gasesc amortizoare monroe? M-am gandit sa iau bilstein gaz + ulei pe fata si monroe ulei pe spate...(daca ma sfatuiti altceva, ascult) - plus un pret daca se poate... 3. Capetele de bara e musai sa le schimb cu tot cu bieleta? sau pot sa le schimb doar pe ele? - un pret... 4. Rulmentii de amortizor...cum imi dau seama ca trebuiesc schimbati? - cat costa 1 buc. ? Multumesc. P.S: sunt din bucuresti, sector 5...eventual daca stie cineva preturile de la magazinele de pe muntii carpati sau crizantemelor...(m-as fi dus la pitesti sa cumpar piesele dar nu imi permite timpu) daca tu schimbi atitea pe masina si ai acesti bani pentru a le cumpara eu ma aplec in fata ta si iti spun ,, SA TRAITI"...tot ce iti raspund eu acum este decit parerea mea si ce as face si fac pentru solenza mea...am o experienta cu ceva produse care nu mi-au multumit sufletul...totul original,mai multi bani dar stai in fata cum se spune...preturile pe care ti le spun eu sint in PITESTI pe str. Dumbravei... 1.arc fata solenza benzina SIBIU pe la 120 lei buc... 2.experienta pe care am spuso mai sus este cu amortizoarele BILSTEIN (gaz+ulei )...cele mai sfinte pe solenza sint MONROE pe ulei...ca pret pe fata 180 lei buc si pe spate 130 lei buc...vineri am schimbat si am pus amortizoare Monroe pe spate si se simte diferenta intre ele,nu se mai aud acele troncaneli deloc... 3.parerea mea este ca as schimba toata bieleta de directie...bieleta de directie solenza pentru directie asistata era pe la 140 lei buc si fara directie asistata parca pina in 140 lei buc 4.rulmentii de amortizor practic se numesc rulment axial...odata ce schimbi amortizorul obligatoriu schimbi si rulmentul axial...30 lei buc...inainte de al pune pe masina ii mai bagi ceva vaselina in el... poate ma injuri ca te pun sa cumperi originale ,dar sint mult mai bune decit celelalte piese... |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
madarfacar |
![]()
|
multumesc tuturor pentru sfaturi....
pai cam trebuie sa schimb toate astea pentru ca a devenit troaca masina mea...si e pacat ![]() apropo... de la ce sa fie? e un zgomot ca de cauciuc pe fier...eu banuiesc capatu de bara din dreapta...(am servo) * ca fapt divers....am prins atat drag de masina mea incat intentionez sa mai cumpar una pentru tata...nu vinde nimeni una? cel putin servodirectie sa aiba ![]() This post has been edited by madarfacar: 26 Apr 2011, 21:37 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 / Rapsodie
|
|
madarfacar |
![]()
|
am gasit la un magazin pe muntii carpati urmatoarele piese si preturi:
-> bascula echipata - 63 lei/buc -> amortizoare compa sibiu - 120 lei/buc (si fata si spate au acelasi pret) - sunt bune astea compa? din ce am citit eu am inteles ca ar fi... -> arcuri fata (klaxcar da nu ma insel...oricum..nu autospeed) - 110 lei/buc -> cap de bara - 32 lei/buc sunt ok preturile? |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 / Rapsodie
|
|
drog |
![]()
|
![]() Razvanel Group: Members Posts: 74 Joined: 2 February 09 From: Iasi ![]() |
Ce imi puteti spune de arcurile de Autospeed, sunt bune de ceva ?
Eu mi-am montat pe spate cred ca arcuri de Asam (63 lei/buc) si nu sunt multumit deloc de ele - sunt prea moi. Cu portbagajul gol ma intreaba lumea dak am butelie GPL. ![]() This post has been edited by drog: 12 May 2011, 12:54 |
--------------------
Dacia
Solentza
Scala/2003
- IS-06-xxx
|
|
sharkky |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.207 Joined: 11 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Asa cum am fost sfatuit si eu, mai bine faci un efort si iei de origine ...
|
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
2004 Clima / 2006 Ghia X, 2.0 Tdci
- B XX XXX
|
|
madarfacar |
![]()
|
unde gasim de origine in bucuresti?
<span class='edit'>22 May 2011, 09:24:</span> am cumparat urmatoarele: 2 amortizoare fata bilstein - 100 lei bucata 2 amortizoare spate bilstein - 95 lei bucata 2 bielete echipate - 45 lei bucata rulmenti amortizor origine - 15 lei bucata bucsi bara stabilizatoare - 16 lei setul arcuri fata (nu cunosc provenienta, dar sunt destul de tari fata de cele autospeed) - 68 lei bucata INTREBARE: cate spire are arcul de solenza fata benzina? ca am impresia ca mi-a dat de diesel... INTREBARE 2: sa cumpar bascula echipata sau sa cumpar separat pivoti + bucsi sa le schimb eu? bascula echipata am gasit cu preturi intre 70 - 130 lei... 22 May 2011, 09:49: poze: This post has been edited by madarfacar: 22 May 2011, 09:49 Attached thumbnail(s) 100_0605.JPG ( Size: 1.67mb ) Number of downloads: 1134 100_0606.JPG ( Size: 1.64mb ) Number of downloads: 1090 100_0607.JPG ( Size: 1.66mb ) Number of downloads: 1060 100_0608.JPG ( Size: 1.66mb ) Number of downloads: 268 100_0609.JPG ( Size: 1.59mb ) Number of downloads: 275 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 / Rapsodie
|
|
sharkky |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.207 Joined: 11 July 05 From: Bucuresti ![]() |
De unde le-ai cumparat?
Cand ai cumparat arcurile, nu ai intrebat ce marca sunt? |
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
- B XX XXX
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Arcurile par a fi autospeed pentru ca au doar cinci spire. Masoara-le cu sublerul: daca au doar 12 mm e clar ca sunt autospeed, alea originale au 13 mm diametrul spirei
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
madarfacar |
![]()
|
spirele sunt de 12, dar la alt magazin, arcurile autospeed erau moi rau...astea sunt destul de tari...am intrebat ce marca sunt si mi-a zis ca de coperativa...n-am insistat...
le-am luat de la un magazin de pe muntii carpati...am cautat in targ, la toate magazinele de pe muntii carpati si la magazinele de pe crizantemelor si astea mi s-au parut cele mai sanatoase...eu cautam de origine dar mi s-a spus ca nu se mai fabrica de origine in fine..sper sa fie ok... This post has been edited by madarfacar: 22 May 2011, 18:22 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 / Rapsodie
|
|
sharkky |
![]()
|
Se mai fabrica de origine. Am gasit pe Sos. Pantelimon la 120 lei/buc. pentru spate.
|
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
- B XX XXX
|
|
madarfacar |
![]()
|
or fi...da io n-am gasit
![]() o sa ma duc azi la service sa intreb cat ma costa sa montez toate astea... bucsele de la bascula se schimba greu? ca nu as mai lua bascule noi echipate...as lua pivoti + bucse.. |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 / Rapsodie
|
|
madarfacar |
![]()
|
am fost si am montat piesele...
total manopera 250 lei (tips included) - a inclus: montaj amortizoare fata/spate + flanse + rulmenti axiali (am dat arcurile inapoi, fiind mai moi decat alea de pe masina, si le-am inlocuit cu flanse) montaj bascule echipate montaj capete de bara montaj bucsi bara stabilizatoare bieleta nu a fost montata ptr ca cele cumparate de mine erau ptr solenza fara servo...oricum, decat cea de pe dreapta avea putin joc... asadar, declar treaba rezolvata, sunt multumit de rezultate si astept sa vad cum se comporta si la drum lung... se poate inchide, multumesc pentru raspunsuri. (ptr cei interesati, am deschis topic la bursa cu bieletele...la vand, nu am ce sa fac cu ele) |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 / Rapsodie
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 01:05 |