acte necesare dupa montare GPL, inscriere in Carte si in Talon
![]() ![]() ![]() |
acte necesare dupa montare GPL, inscriere in Carte si in Talon
geonic |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 3 March 05 ![]() |
|
||
--------------------
logan laureat 1,6
berlina
2006
- ag-71-ary logan laureat 1,6
|
|||
afh |
![]()
|
![]() !!!! Group: Members Posts: 142 Joined: 11 November 04 ![]() |
eu am instalatia de 1 an jumate si nu mi-am trecut nici pe talon , nici pe carte...
![]() |
--------------------
toyota
corolla sedan
2010 nu face niciodată ceva pentru prima oară!
|
|
gdm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 13 May 04 ![]() |
Iti trebuie sa ai trecuta omologarea RAR cand te duci sa-ti faci revizia tehnica periodica. Deci oricum va trebui sa treci pe la RAR daca trebuie sa iti faci ITP.
Eu am instalat GPL anul trecut si tin minte ca omologarea RAR m-a costat tot cam 1 milion. |
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|
axel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 603 Joined: 20 November 04 ![]() |
in talon?
![]() |
--------------------
renault clio
1.4
2007
|
|
geonic |
![]()
|
QUOTE(axel @ 24 Jun 2005, 21:42) pai nu ai inteles trebuie sa inscrii GPL in cartea masinii si apoi te duci la politie si ei iti inscrie in talon GPL - ul. asta daca vrei (cam asa este in Romania) ![]() daca nu vrei mergi precum coforumistul de mai sus |
--------------------
logan laureat 1,6
berlina
2006
|
|
axel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 603 Joined: 20 November 04 ![]() |
QUOTE(geonic @ 27 Jun 2005, 14:29) pai nu ai inteles trebuie sa inscrii GPL in cartea masinii si apoi te duci la politie si ei iti inscrie in talon GPL - ul. asta daca vrei (cam asa este in Romania) ![]() daca nu vrei mergi precum coforumistul de mai sus cand am fost eu la R A R acum 2 ani nici nu se punea problema inscrierii in talon ![]() |
--------------------
renault clio
1.4
2007
|
|
adumitrachy |
![]()
|
![]() Membru autohton Group: Members Posts: 915 Joined: 27 January 04 From: Iasi ![]() |
E mai simplu la mine ca nu l-am trecut de 3 ani deloc.
![]() |
--------------------
Dacia 1310 L
Audi B4 quatro
1998 / 1991
- IS 04/84 DLA
|
|
musicall |
![]()
|
![]() musicall Group: Members Posts: 547 Joined: 6 February 05 From: Braila ![]() |
La mine este trecut in talon !!! Ce tip de instalatie este... (BRC) .... si am gaz de 2 ani aproape !!
|
--------------------
Fiat
Punto Classic |
Blogu personal
- delfinul.com Va salut dintr-o clinica de dezintoxicare pentru dependentii de webdesign!
|
|
geonic |
![]()
|
QUOTE(adumitrachy @ 28 Jun 2005, 04:57) Este bine daca te descurci asa, pentru ca si eu m-am gandit ca de banii astia mai bine bagam gaz ![]() Dar se pot ivi urmatoarele probleme: - la revizia tehnica periodica (daca nu te descurci) iti cere sigur sa iti inscrii GPL in carte si talon; - in cazul in care vinzi masina, daca cel care o cumpara, cunoaste problema cu inscrisul, iti va scadea din pretul masinii c-valoarea inscrierii GPL-ului, daca nu stie ghinionul lui; - si inca ceva - nu se stie niciodata cu controalele inopinante pe sosea ale celor de la RAR - ai toate sansele sa ramai fara talon. |
--------------------
logan laureat 1,6
berlina
2006
|
|
afh |
![]()
|
![]() !!!! Group: Members Posts: 142 Joined: 11 November 04 ![]() |
QUOTE(geonic @ 28 Jun 2005, 06:38) Dar se pot ivi urmatoarele probleme: - la revizia tehnica periodica (daca nu te descurci) iti cere sigur sa iti inscrii GPL in carte si talon; eu am rezolvat cu inspectia tehnica pana in 2007.... ![]() oricum este hotie pe fata...pentru ca instalatia este omologata, service ul care o pune pe masina este autorizat RAR... |
--------------------
toyota
corolla sedan
2010 nu face niciodată ceva pentru prima oară!
|
|
Cristy |
![]()
|
![]() Ghinion Group: Members Posts: 110 Joined: 31 August 04 From: Bucuresti ![]() |
La mine e trecuta doar in CIV. Mai merge sa o trec in talon? ca e montata cam de 1 an
![]() ![]() |
--------------------
Dacia 1310 /
Opel Astra GTC ||
2000 / 2005
- B-08-LWJ / B-YY-XXX Am o Dacie si nu ezit s-o folosesc!
|
|
make_bd |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 8 September 04 From: Birlad ![]() |
Am fost acum 2 saptamani si mi-am inscris in carte, la RAR, GPL-ul.
De acolo mi-au spus ca politia nu are nici o treaba cu gazul si ca nu tb. trecut in talon. Singurul loc unde se cere e la revizie. Totusi cred ca e bine sa porti cu tine o copie a cartii de identitate a automobilului. |
--------------------
DACIA 1310 - 1985
Berlina
- VS
|
|
Iulianx |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 7 May 05 ![]() |
Salut.Am si eu o intrebare.Este un timp in care trebuie sa merg la rar pentru inscrerea in carte a instalatiei ?? Am montat acum vreo 3 luni una brc si inca nu am ajuns la rar.E vre'o problema ??ITP il am valabil pana in 2006.Am mai intrebat si nimeni nu a stiut sa-mi spuna exact Un prieten taximetrist a zis ca pot sa merg asa pana la prima ITP.La un alt prieten i-s luat talonu' ca avea instalatia de mai mult de 2 luni montata si nu o avea trecuta in carte,era un filtru cu gabori si aia de la rar.Pe cine sa mai cred ???Stie cineva ceva de treaba asta sau in ce ordonanta sau lege scrie asta ca sa pot sa le-o dau in cap.
|
--------------------
Dacia 1310
Break
- B 10 UEA
|
|
onyx-20 |
![]()
|
![]() Onyx-20 Group: Members Posts: 431 Joined: 10 March 05 From: Suceava ![]() |
La mine tot in CI e trecut GPL-ul! N-au zis nimic ca ar trebui trecut in talon. Si de cand o am (2 ani)... nu m-a intrebat nimeni nimic de GPL
|
--------------------
Dacia
1300
1976
- SV 03 TMC
|
|
MDL |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 5 July 05 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Iulianx @ 27 Nov 2005, 17:55) Salut.Am si eu o intrebare.Este un timp in care trebuie sa merg la rar pentru inscrerea in carte a instalatiei ?? Am montat acum vreo 3 luni una brc si inca nu am ajuns la rar.E vre'o problema ??ITP il am valabil pana in 2006.Am mai intrebat si nimeni nu a stiut sa-mi spuna exact Un prieten taximetrist a zis ca pot sa merg asa pana la prima ITP.La un alt prieten i-s luat talonu' ca avea instalatia de mai mult de 2 luni montata si nu o avea trecuta in carte,era un filtru cu gabori si aia de la rar.Pe cine sa mai cred ???Stie cineva ceva de treaba asta sau in ce ordonanta sau lege scrie asta ca sa pot sa le-o dau in cap. Eu cand mi-am montat instalatia cei de la firma au zis ca in maxim 2 luni sa ma duc la RAR sa fac omologarea, ceea ce am si facut. Dar inca nu mi-am trecut-o in talon. Am sa o trec dar mai incolo. Sper sa scap cu bine pina atunci de filtrele politiei. |
--------------------
Dacia
1310
- BV-03-TCU
|
|
Biskrem |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 24 October 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(MDL @ 2 Dec 2005, 21:02) Eu cand mi-am montat instalatia cei de la firma au zis ca in maxim 2 luni sa ma duc la RAR sa fac omologarea, ceea ce am si facut. Dar inca nu mi-am trecut-o in talon. Am sa o trec dar mai incolo. Sper sa scap cu bine pina atunci de filtrele politiei. Mi-am montat instalatia in august 2005, iar acum 2 saptamani imi expira ITP-ul, asa ca am fost nevoit sa fac si omologarea instalatiei GPL. Ambele operatii (omologare GPL + ITP) m-au costat 132 RON, la RAR. Am intrebat daca sunt obligat sa trec gazul si in talon dar mi-au zis sa stau linistit, insa, pentru orice eventualitate, sa port cu mine o copie Cartii de Identitate cu omologarea. Cand am fost oprit de politie, nu mi-au atras atentia decat ca urma sa imi expire ITP-ul, de GPL nu au pomenit nimic, asa ca... Actele necesare pentru omologare: Cartea de Identitate, asigurarea, talonul, buletinul, si, foarte important, certificatul de omologare a instalatiei. |
--------------------
Dacia
1310L
- TL 04 XXX
|
|
gonty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 23 March 03 From: Iasi ![]() |
Confirm si eu. Nu este nevoie sa se treaca GPL-ul in talon. Cel putin asa mi-au spus la RAR in iulie cand am trecut in CIV. In schimb mi-au spus sa am o copie a CIV la purtator.
|
--------------------
Citroen
C4 2.0 HDI
2007, SX Pack
- IS96DEA
|
|
alinushy |
![]()
|
![]() modeLator Group: Members Posts: 2.622 Joined: 9 January 07 From: Pitesti - Mioveni ![]() |
dar pt o instalatie sh, cum se face? am certificatul de conf. al fostului proprietar.
|
--------------------
Audi
A4
... 1.8T...quattro ;) frunza verde solz de peste, uite ..... altu` ca citeste
|
|
sckhreech |
![]()
|
![]() TWINGAR Group: Members Posts: 233 Joined: 11 January 07 From: Bucuresti ![]() |
trebuie instalata la un service autorizat care instaleaza GPL(asta daca vor cei de acolo , ca deobicei daca nu e cumparata de la ei nu o monteaza) , actele instalatiei si apoi toata procedura de RAR, Politir...etc.
Eu am instlatia de 2 ani si nu am trecut-o in carte ...si sincer nici nu o sa ma chinui pt ca este montata de mine si de un prieten , luata de pe masina lui. |
--------------------
Twingo
C064
1995
- DE BUCURESTI Renault Twingo 1.2 16v Expression 2003
|
|
alinushy |
![]()
|
![]() modeLator Group: Members Posts: 2.622 Joined: 9 January 07 From: Pitesti - Mioveni ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Audi
A4
... 1.8T...quattro ;) frunza verde solz de peste, uite ..... altu` ca citeste
|
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
Nu se trece in talon, si eu am GPL si nu se trece decat pe cartea de identitate a masinii. Aveti grija cand va duceti la RAR sa aveti de la cei care va instleaza un deviz in care spune ca instalatia merge in limite normala deoarce altfel nu va trece la RAR. Dar nu stiu cum ati trecut voi de ITP fara trecere pe talon deoarece asta a fost prima intrebare la mine cand am fost cu masina la revizie, sa inteleg ca merge inca "spaguta"
![]() This post has been edited by ceribros: 19 Feb 2008, 11:05 |
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
1997 In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 15:33 |