se blocheaza etrierii?, merge infranata
![]() ![]() ![]() |
se blocheaza etrierii?, merge infranata
vad_sunete |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 631 Joined: 20 November 07 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
supernova
2001 dacia supernova 2002
|
|||
djtirzi |
![]()
|
![]() Renault Megane Group: Members Posts: 262 Joined: 20 August 10 From: Sibiu ![]() |
Poate ti-a umblat la reglajul pedalei si ti-a luat in joc prea mult si acuma sta tot timpul pompa actionata si dupa ce scade presiunea isi revin si etrierele!
|
--------------------
Renault
Grand Scenic 2.2
Expression
- SB 17 AID Renault Megane Classic Expression 2002 SB-13-TDF
Complicat de simplu! |
|
vad_sunete |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 631 Joined: 20 November 07 From: bucuresti ![]() |
astazi parca nu s-a mai infranat atat de mult. e posibil oare sa fie din cauza placutelor de frana? ele au fost pe masina veche si deci, s-au format dupa discurile alea. acum ca le-am pus pe masina noua, oare sa faca asa pana se tocesc un pic si se formeaza pe discurile astea?
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
desfaci tot cureti penele de sarea depusa pe ele le dai cu vaselina si le montezi la loc pe etrieri.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 923 Joined: 25 December 08 From: Bucuresti ![]() |
ieri am schimbat garniturile de la pistoanele etrierilor si curatat si uns binenteles.
avem aceasi problema , garniturile erau ciupite si intra mizerie. |
--------------------
Renault
Fluence
30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
|
|
vad_sunete |
![]()
|
acum nu mai raman blocati si nici nu mai fac trosc cand franezi?
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
CrysMM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 11 March 09 From: Braila - Ulmu ![]() |
Cum adica ai schimbat bucsile la bascula inferioara? Ai si superioara? Dupa ce ai schimbat bucsile ai facut geometria la masina? Daca nu, ar trebui sa o faci. Poate fi o cauza a mersului la ralanti infranat.
|
--------------------
Dacia
1310 + SuperNova + Ford Focus combi 1,6b
1999 / 2001 / 2010
|
|
vad_sunete |
![]()
|
pai daca era unghiu de vina nu ar fi trebuit sa mearga infranata mereu? ori mie nu imi merge in permanenta infranata.
This post has been edited by vad_sunete: 9 Jul 2011, 13:54 |
--------------------
dacia
supernova
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Fara sa-i demontezi nu se va rezolva. Ii scoti, ii cureti, ii pui la loc si ai scapat.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Schimba garnitura interioara de la cilindrul etrierului. Cu siguranta este rupta/ coapta de caldura si de aici roata infranata. Evident verifica pe ambele parti. Garniturile le gasesti la piese auto si costa 3-4 lei setul. Adica 4 garnituri. Doua garnituri de la cilindru si doua de protectie.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
vad_sunete |
![]()
|
zilele astea, sper ca maine mai exact, schimb garniturile. multam pentru raspunsuri
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
vad_sunete |
![]()
|
gata, s-a rezolvat. garniturile erau bune, doar se depusese multa mizerie si se intarise pe acolo. am curatat bine, am pus garnituri noi ca tot le cumparasem si e ok acum.
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 923 Joined: 25 December 08 From: Bucuresti ![]() |
revin. nu se mai infraneaza deloc rotile dar cand se incing franele, din cauza aglomeratiei si mai ales de cand a venit vara face trosc la fiecare frana. e suparator. am schimbat garniturile am curatat etrierii anul trecut de doua ori si cei drept nu se mai infraneaza, dar face un mare trosc.
a rezolvat cineva treaba asta fara sa desfaca etrierii din 4 in 4 luni? ma bate gandul sa schimb placutele, dar sunt mai mult de jmate. 7 May 2012, 21:11: nu stie nimeni cu trosnitul? This post has been edited by gcgeorgescu: 7 May 2012, 20:11 |
--------------------
Renault
Fluence
30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
O fi de la altceva. Bucsi, pivoti, planetara, etc.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
luci_bce |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 164 Joined: 19 February 08 ![]() |
Cu trosnitul la franare am patit si eu, rezolvarea fiind demontarea etrierului stanga, curatarea f bine a acestuia si implicit a pistonasului, si vad ca nu mai face figuri. Alta solutie nu stiu.
|
--------------------
Tesla
Model 3 SR+
2019
- EV XXXXX
|
|
cristi_supernova |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club! Group: Members Posts: 344 Joined: 5 August 08 From: Pitesti/ Brasov ![]() |
Ce ma mai chinuie franele astea
![]() La mine pana nu se incalzesc franele putin imi ramane pedala blocata. Daca opresc la un semafor in panta si apas frana pot lua dupa piciorul de pe pedala si masina sta nemiscata, ca sa mai pot pleca trebuie sa ridic cu piciorul pedala de frana. Am curatat cilindrii, am schimbat si garniturile. Cauza? |
--------------------
Dacia
SuperNova
Clima 2001 Drumuri bune!
|
|
Axinte |
![]()
|
![]() Membru ghinionist Group: Members Posts: 268 Joined: 27 March 11 From: Oltenita ![]() |
QUOTE(cristi_supernova @ 8 May 2012, 17:31) Ce ma mai chinuie franele astea ![]() La mine pana nu se incalzesc franele putin imi ramane pedala blocata. Daca opresc la un semafor in panta si apas frana pot lua dupa piciorul de pe pedala si masina sta nemiscata, ca sa mai pot pleca trebuie sa ridic cu piciorul pedala de frana. Am curatat cilindrii, am schimbat si garniturile. Cauza? Curata bine canalul unde intra garnitura si n-o sa mai ai probleme.Bafta |
--------------------
DACIA
Super Nova
2002 clima
- CL ?? xxx Ai nevoie de multi ani de studiu pentru a ajunge sa taci neintrebat.
Cap ai, minte ce-ti mai trebuie? |
|
r3d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 576 Joined: 5 October 11 From: buzau ![]() |
dar te-ai gandit ca in pompa sunt niste arcuri care dupa ce eliberezi pedala de frana ar trebui sa revina la pozitia lor.daca acele arcuri sau inmuiat sau alta cauza nu mai are putere sa revina la loc si normal ca masina va ramane infranta.trangand cu picioru pedala de frana,tragi pistonasu din pompa de frana manual cu sar zice.verifica pompa de frana.daca zici ca etrierele sunt bune.
|
--------------------
dacia
1310
1999
- bz 03 gat
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th July 2025 - 12:56 |