troznitura puternica pe fata
![]() ![]() ![]() |
troznitura puternica pe fata
nonam32001 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 15 September 08 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza clima
2003
- ph xx brd
|
|||
totaldeacord |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 30 December 10 ![]() |
salut. daca esti pe loc si virezi si se aude o trosnitura cel mai probabil e de la rulmentul de la amortizor. s-a intepenit si iti trosneste. nu sunt scumpi, poate mai mult te duce manopera:)
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 1.4 mpi rapsodie cu imbunatatiri
- AG-18-LEV
|
|
nonam32001 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 15 September 08 ![]() |
problema este cand se invart rotile...apropo cum se poate verifica rulmentul?
|
--------------------
dacia
solenza clima
2003
- ph xx brd
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
Pentru a verifica rulmentul amortizorului trebuie ridicata partea din fata a masinii(ideal ar fi pe un elevator).Daca atunci cand se vireza,arcul tinde sa se rotesca si el,in hopuri,rulmentul trebuie inlocuit.Ideea este ca nu trebuie sa opuna rezistenta la baza arcului,ci sa se invarta usor.Se verifica la ambele roti.
|
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
tr04www |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.122 Joined: 13 October 09 From: Bucuresti ![]() |
Rulmentul costa 20 de lei, de origine.Dar ca sa il schimbi, trebuie dat jos tot ansamblul arc-amortizor, scos arcul de pe amortizor si sub talerul ala de jos de la arc, e rulmentul.
In service, manopera pentru schimbarea pe ambele parti costa in jur de 60 de lei(atat am platit eu pentru schimbat arcuri si rulmenti amortizoare).Dar fie si numai pentru rulmenti amortizoare cred ca e la fel, ca tot aceleasi piese demonteaza. Sau ii poti schimba tu acasa, dar iti trebuie presa pentru arc, iar piulita aia din capatul amortizorului, o desfaci numai cu pistol cum au la vulcanizare.Am incercat eu, cu cheie fixa si imbus in locasul ala si nu a mers. This post has been edited by tr04www: 25 Jul 2011, 16:22 |
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
Cu o tubulara nu merge?
|
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
ostilu84 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 16 December 07 From: Dragasani , Valcea , Romania ![]() |
Nu cred, ca se invarte tija amortizorului. Ar trebui totusi sa mearga cu o inelara hotarata si un imbus bun.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- VL-43-*** Sa te fereasca Dumnezeu de cei care au doar convingeri si nici o indoiala! (Tudor Octavian)
|
|
Daedalus |
![]()
|
![]() sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am schimbat de curand amortizoarele si unul din cele vechi n-a fost chip de desfacut. Pur si simplu i s-a spart capatul unde intra imbusul. L-au desfacut baietii in service tinut cu moxuri de tija pe care s-a dat sudura si cu cheie lunga si teava pe ea la piulita. In fine, risti sa te chinui mult prea mult.
De principiu sunt de acord ca rulmentii la amortizoare sunt de vina si a mea facea exact la fel. |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
tr04www |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.122 Joined: 13 October 09 From: Bucuresti ![]() |
Cu tubulara, nu merge pentru ca, asa cum a zis si @ostilu84, se invarte tija telescopului.Si eu m-am chinuit foarte mult pana am desfacut unul, pana la urma tot tinut cu moxuri de tija am reusit.La celalalt amortizor, am fost in service si l-au desfacut imediat baietii cu pistol cu aer.
This post has been edited by tr04www: 26 Jul 2011, 11:33 |
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
ionik_e4 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 370 Joined: 17 February 11 From: Constanta ![]() |
Salut baieti!!!!Ajutor!!!Cand plec de pe loc,dar nu intotdeauna,imi trosneste ceva in fata pe sub masina...sa zic usor dreapta.Acum detalii:
-trebuie sa-i schimb in curand ambreiajul ca tremura rau cand plec de pe loc,si din aceasta cauza ma gandesc la bieleta antiruliu sa nu se fii uzat de atata tremurat si sa trosneasca ceva pe acolo -am descoperit ca pivotul dreapta ,cel de jos,are burduful/mansonul acela de cauciuc rupt rau,si cred ca poate trosni si acela -masina trage usor dreapta de putin timp,cu toate ca i-am facut unghiul de fuga acum o luna...de tras nu tragea dupa ce l-am facut -in rest in viraj nu face,amortizoarele si arcurile fiind noi,planetarele sunt noi,caseta de directie este noua....ce sa fie oare??????? Astept pareri de la voi,care sper sa-mi fie utile...Va multumesc!!! |
--------------------
Daewoo
Matiz
2006
- CT 11 KTC
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Poate sa traga dreapta si cauza presiunii din roti.
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
canea_dragos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 660 Joined: 13 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Trosnitul ala la plecarea de pe loc poate fi intr-adevar de la bieleta antiruliu. Ai incercat sa pleci mai incet si mai in forta sa vezi cand face? Daca cand pleci mai in forta face eu sunt de parere ca acea bieleta este de vina.
Te poti baga sub masina sa vezi in ce stare se afla inainte ca sa o cumperi. Bagi o surubelnita la acel cauciuc al ei si vezi daca este sau nu rupta, ca sa nu dai banii de pomana in caz ca ea este buna. |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2004 Confort
- PH 88 CDM
|
|
ionik_e4 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 370 Joined: 17 February 11 From: Constanta ![]() |
Bieleta e sigur ca am vazut bucsa din ea ca este rupta.S-a rupt din cauza smuciturilor care le da ambreiajul..e copt,cand se incalzeste si plec de pe loc zici ca se rupe schimbatorul de la trepidatii....intra in reparatie ca nu se mai poate
|
--------------------
Daewoo
Matiz
2006
- CT 11 KTC
|
|
gaboru4all |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 10 December 08 From: Bucuresti/Sector2 ![]() |
Ati gasit rezolvarea probleme pana la urma?de la ce a fost?
Aceeasi problema o am si eu,uneori cand plec de pe loc,dar cel mai des cand trec peste o denivelare sau urc cu roata pe trotuar tosneste ceva in fata. Mentionez ca am schimbat astazi bucsele barii stabilizatoare+ clemele din metal si face exact la fel. Eu banuiesc planetara din dreapta ....desi nu bate cand merg cu masina....s-a mai lovit cineva de problema asta? Va multumesc! |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2008
- IF 11 RDU Cand imi fuge pamantul de sub picioare,ma ambitinonez si fug si eu mai tare!
|
|
urdavid |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 386 Joined: 11 August 12 ![]() |
si a mea facea dastea si era de la amortizor, era dus
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- BH 82 UGD
|
|
gaboru4all |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 10 December 08 From: Bucuresti/Sector2 ![]() |
amortizoarele sunt abea schimbate.deci se exclud:D
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
2008
- IF 11 RDU Cand imi fuge pamantul de sub picioare,ma ambitinonez si fug si eu mai tare!
|
|
stanciu.allex |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 29 January 13 From: Rimnicu Sarat, Buzau Romania ![]() |
QUOTE(totaldeacord @ 25 Jul 2011, 11:28) salut. daca esti pe loc si virezi si se aude o trosnitura cel mai probabil e de la rulmentul de la amortizor. s-a intepenit si iti trosneste. nu sunt scumpi, poate mai mult te duce manopera:) Adevarat eu am schimbat si pe stanga si pe dreapta rulmentii de la arc(oala unde se prinde pe caroserie) si pretul lor este de 17 lei/ bucata original renault ii poti schimba singur daca ai presa de arcuri |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala 1.4 MPI 75CP benzina - 2003 DACIA = Daca Ai Cap Ia-ti Alta !!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 11:50 |