Huruit franare, Daca rotile sunt putin virate
![]() ![]() ![]() |
Huruit franare, Daca rotile sunt putin virate
zeusreddog |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 9 August 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate 1.5 dCi
|
|||
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Ai 35.000 si nu crezi ca sint placutele?
![]() This post has been edited by corbex: 9 Aug 2011, 14:18 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Bre, nu stiu cum sa zic, da eu am niste placute de 50.000 si inca mai au destula carne.
![]() El are de fapt are margine la discuri si atinge la viraj ... |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
zeusreddog |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 9 August 07 From: Bucuresti ![]() |
La revizia de 30 000 km mi-au spus cei de la service ca placutele mai merg lejer pana la revizia de 40 000. Si daca ar fi placutele, de ce huruie doar cand sunt rotile putin virate? In linie dreapta n-are nicio treaba. Plus ca franeaza f bine, daca o calc brusc pana la fund ma arunca in nas.
This post has been edited by zeusreddog: 9 Aug 2011, 16:00 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate 1.5 dCi
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
@Ironick: tu esti sofer vechi, frinezi doar cind trebuie. Cind merg in coloana vad la lumini de frina aprinse aiurea in fata mea, incit am convingerea ca o pereche de placute poate tine de la 20 la 6o de mii. Dar nu zic ca n-ai dreptate, daca nu stau foarte fix, in viraj pot atinge de disc. Nici nu-i strica sa verifice, e ieftin.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
zeusreddog |
![]()
|
M-am tot gandit de la ce poate fi si cred ca i se trage de cand am fost pe Transfagarasan. Eram f obosit, nu dormisem de 2 zile si am avut mirobolanta idee de a lasa pe altcineva sa conduca.. Cred ca la coborare nu a folosit frana de motor ci frana de serviciu si cred ca s-au dus placutele (sper ca nu si discurile).
Maine ma duc la service sa vad ce si cum. Chiar daca franeaza bine, imi sta pe creier huruitul ala. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate 1.5 dCi
|
|
alinbum |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 9 February 08 ![]() |
posibil s-au incins prea tare discurile de frana
|
--------------------
dacia
solenza 1.4
2003
|
|
zeusreddog |
![]()
|
Atunci mai mult ca sigur s-au incins, dar asta a fost acum 1 luna. Ciudat e ca pana acum 2 zile nu am auzit niciun zgomot cand franam..
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate 1.5 dCi
|
|
nikuniku |
![]()
|
![]() Nu ne tragem din maimuță,dar ne îndreptăm cu pași repe Group: Members Posts: 2.862 Joined: 14 January 11 From: bucuresti ![]() |
zeusreddog la cate gropi/hartoape sunt pe drumu spre Vidraru cred ca sa dus un rulment fata,asa ca daca te duci la sevice sa verifice atent si amanuntit jocu la rulmenti,cu masina ridicata e posibil sa nu faca nimic,
|
--------------------
opel zafira
f75
1.6-16valve
|
|
zeusreddog |
![]()
|
O sa le spun sa verifice si rulmentii dar ma gandesc ca, daca era un rulment nu se auzea si in mers fara sa franez? Ca sa nu mai zic ca ma scotea afara din masina zgomotul
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate 1.5 dCi
|
|
nikuniku |
![]()
|
![]() Nu ne tragem din maimuță,dar ne îndreptăm cu pași repe Group: Members Posts: 2.862 Joined: 14 January 11 From: bucuresti ![]() |
asta e doar inceputu,ia gandestete cind franezi cu rotile virate,masina are tendinta de a se duce inainte si forteaza in....ia ghici...... rulmenti,daca amicu tau ia dat forja si apoi frana ca ia sarit o groapa in fata si unde sa oprit masina ia ghici.......in buza din spate a gropii.....,laso naibi ca nu este masina mea,gandea amicu,dau talpa sa ajung mai repede la cabana sa bag nasu in bere rece
|
--------------------
opel zafira
f75
1.6-16valve
|
|
zeusreddog |
![]()
|
Azi la 12 sunt programat la service. O sa le cer sa verifice rulmentii, discurile, placutele si neaparat bucsele (nu le-am schimbat pana acum, iar la drumurile noastre cred ca e cazu'). Revin cu detalii.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate 1.5 dCi
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Ce bucse vrei sa verifici?
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
zeusreddog |
![]()
|
Bucse bara stabilizatoare.. dar nu a fost cazul. Am fost deja la service si doar placutele trebuiau schimbate (nu mai aveau deloc "carne" pe ele), in rest e ok. Au facut o inspectie generala si au zis ca "e fata mare"
![]() M-a dus cu totul, placute+manopera, 140 lei. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate 1.5 dCi
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 9 Aug 2011, 15:51) El are de fapt are margine la discuri si atinge la viraj ... Am intuit bine. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
zeusreddog |
![]()
|
Da
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate 1.5 dCi
|
|
mario1980 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 8 April 05 From: Iasi ![]() |
Nu pot intelege nici cum treaba asta, sa schimbi placutele la 35000 km !!! Si eu circul mult prin oras, dar am 82000+ km si inca nu este cazul de schimbat placutele (ORIGINALE, cele cu care a venit masina din fabrica).
Dar, na! Bine a zis cine-a zis ca maiestria unui sofer se masoara (si) dupa numarul de frine care le pune. L.E. E drept la diesel te ajuta frina de motor mai buna, dar si la cel pe benzina care l-am avut inainte, le-am schimbat la 70000 km. Si inca mai mergeau lejer 5000km. This post has been edited by mario1980: 10 Aug 2011, 11:06 |
--------------------
Dacia
Logan
dci Preference 2006
- SV ?? ??? Adesea, aproape fiecare om tolereaza prostia celui de linga el, atit timp cit nu ii uzurpa propria prostie.
|
|
zeusreddog |
![]()
|
Mda..
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate 1.5 dCi
|
|
corbex |
![]()
|
Depinde si de drumuri. Daca faci 10 curse Brasov-Campulung si retur, cam alea-s placutele. Nu poti cobori pantele numai intr-a doua, blochezi drumul, ai si tu o ora la care sa ajungi, trebuie sa te misti mai repede si sa folosesti si frina de serviciu.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
zeusreddog |
![]()
|
Legat de frana de motor, vorba aia cate bordeie atatea obiceiuri. Eu personal o folosesc doar la coborarea unei pante sau intr-o situatie de urgenta cand o folosesc concomitent cu frana de serviciu. In rest folosesc doar frana de serviciu ca doar de aia e frana, n-are rost sa chinui motorul si cutia degeaba. Parerea mea, nu dati cu paru'.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate 1.5 dCi
|
|
corbex |
![]()
|
Corect. Dar o panta o poti cobori in orice treapta de viteza. Teoria spune ca se coboara in treapta pe care ai folosit-o la urcare. In practica, foarte adesea e nevoie de o treapta inferioara celei folosite la urcare.
This post has been edited by corbex: 10 Aug 2011, 22:18 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
quinn |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 2 August 07 ![]() |
QUOTE n-are rost sa chinui motorul si cutia degeaba cum adica sa chinui motorul cu frana de motor-in acest caz lucrul mecanic vine de la roti adica invers-care ar fi problema? |
--------------------
Dacia 1300
berlina
1973
|
|
zeusreddog |
![]()
|
La retrogradare, daca se tureaza prea mult motorul nu sunt solicitate inutil transmisia si discul de ambreiaj? Pana la urma ce mare lucru, schimb placutele mai des, o data la 40k km si gata. Km aia ii fac in 2-3 ani deci nu e panica.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate 1.5 dCi
|
|
corbex |
![]()
|
Transmisia si motorul sint mai solicitate la urcare decit la coborire.
In frina de motor se solicita doar transmisia, si nu cine stie ce.Nu din cauza asta se uzeaza. Macar ai grija, cind va fi s-o iei pe de-a dreptul, du-te singur, sa nu mai iei si pe altcineva dupa tine. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Andrei LGN |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 12 September 06 From: Ploiesti ![]() |
Si iarna ce faci?. Sau ce faci iarna in panta?. Asculti "valsul" ABS-ului?
![]() |
--------------------
Renault
Symbol Fidji
2006 1.4 MPi
|
|
zeusreddog |
![]()
|
In primul rand nici nu are ABS.. in al doilea rand daca ai cauciucuri de iarna, mergi prudent si nu bagi talpa-n frana pana la cot nu ai nicio problema.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate 1.5 dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 16:46 |