DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> kilometraj, difernte de km la kilometraje

dj_coma
post 4 Jul 2005, 15:05
Post #1

Membru incepator

Group: Members

care este diferenta la kilometraj intre km reali si km inregistrati. am mers cu alte masini de la mangalia la braila si imi inregisra 550km dus intors. cu a mea dacie imi inregistreaza numai 500 dus intors. singura difernta intre kilometraje este ca celelalte erau si cu kilometraj care inregistra km parcursi zilnic. al meu nu are asa ceva

--------------------
Dacia Logan MCV 2007 - CT-86-CJC
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ake
post 4 Jul 2005, 15:43
Post #2

Morderator

Group: Moderatori
From: Bucuresti

vrei sa fii putin mai clar?
Ce intelegi prin sintagma "Km reali"? - km pe borna sau km pe kilometrajul altor autovehicule? Ca poate defectiunea nu e la masina ta ci la celelalte

Si o intrebare de curiozitate: Ce masina era aia care inregistra Km parcursi zilnic? blink.gif

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
dj_coma
post 4 Jul 2005, 17:24
Post #3

Membru incepator

da la km reali ma refeream la km parcursi intre borne. si la km zilnici ma refeream la kilometrajele care au un al doilea inregistrator de km care este undeva mai jos in ceasul de kilometraj format parca din trei cifre pe fond negru si una pe fond rosu care ar fi sute de metri

--------------------
Dacia Logan MCV 2007 - CT-86-CJC
+
anpop
post 4 Jul 2005, 19:47
Post #4

Sef de pisica!

QUOTE(dj_coma @ 4 Jul 2005, 17:24)
da la km reali ma refeream la km parcursi intre borne. si la km zilnici ma refeream la kilometrajele care au un al doilea inregistrator de km care este undeva mai jos in ceasul de kilometraj format parca din trei cifre pe fond negru si una pe fond rosu care ar fi sute de metri
*

km reali nu sunt cei parcursi intre borne..intre borne am vazut km si de 1600m smile.gif...masurati!
poti sa-ti faci o idee cu caucioace corespunzatoare si jenti la fel, cu jurnalierul...chestia aia mica se sub km mare smile.gif

--------------------
Logan Preference 1,4 - b-xx-xxx
Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
+
Ake
post 4 Jul 2005, 20:52
Post #5

Morderator

Pentru inceput ar fi de spus ca jurnalierul (chestia ai cu 4 cifre care spui tu) nu are nici un efect asupra abaterilor kilometrajului. Si ca informatie pentru tine, desi se cheama jurnalier, nu masoara neaparat distanta parcursa intr-o zi ci intre doua resetari (are un buton de aducere la 0)

Sintagma "KM reali" e folosita de obicei la vanzarea unor autoturisme care sunt suspecte de a fi mai umblate mai mult decat arata kilometrajul, si vrea sa indice faptul ca respectivul nu a umblat la cablu ca sa dea numaratoarea inapoi si astfel masina sa para mai "proaspata"

Niciodata aparatura de bord obisnuita nu va putea indica exact distanta parcursa. Explicat mai simplist ar fi :
Kilometrajul numara de fapt rotatiile din CV, la care se aplica un factor de multiplicare in functie de perimetrul pneului. O roata mai umflata sau mai desumflata decat standardul altereaza cu cateva procente rezultatul. CA sa nu mai vorbim de cauciucuri cu alt diametru, sau roti foarte uzate, care pe langa ca sunt mai mici, mai si patineaza din greu.

Poate fi si o defectiune a cablului. sa nu fie prins ca lumea si sa patineze, sau de la rotitele alea dintate ale kmcare sunt foarte uzate

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
Ov
post 8 Jul 2005, 08:19
Post #6

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

si printre altele, s-a mai si discutat

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 19:32
Forum Renault