Zornaiala in usile din fata
![]() ![]() ![]() |
Zornaiala in usile din fata
Gaby |
![]()
|
||
![]() neica nimeni Group: Members Posts: 125 Joined: 24 May 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Toyota Avensis
2,0 D4D
2007
|
|||
Bogdan.spd |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Phai daca zici ca zornaitul vine de la o tabla, da jos panoul de la usa si pleaca intr-un test fara ea; cauta locul de unde vine vibratia si daca poti, indoaie un pic tabla, sa stea mai incordata/ fixa. Nu uita sa lipesti bine folia aia alba. Ce zici?
Si eu trebuie sa ma apuc de usi, da' o sa fac testul cu panourile date jos la toate usile - asa ca imi trebuie cam o zi ca sa iasa perfect.... ar mai trebui verificate macaralele geamurilor si toate piulitele/ suporturile pt. sustinere suruburi. Tare bine ar prinde si o antifonare pe fetele (interioare) usilor. |
-------------------- |
|
Gaby |
![]()
|
![]() neica nimeni Group: Members Posts: 125 Joined: 24 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Pai tocmai ca nu prea ai cum sa indoi tabla, pentru ca pe ea e fixat chederul ala pufos de la geam.
Restul operatiilor de care zici le-am facut, inclusiv antifonarea intregului compartimentul interior al usii, deci chiar nu-mi explic ce ar putea vibra acolo; se aude de parca ar lovi ceva in geam. Se aude si cu geamul coborat! |
--------------------
Toyota Avensis
2,0 D4D
2007
|
|
![]()
|
|
Group: Posts: 0 Joined: -- Warn: (0%) ![]() ![]() |
Si eu am aceeasi problema...Zornaitul cred ca vine de la geam..intre geam si usa........probabil ca sunt mai multi milimetri decat ar trebui....Daca ti apsat pe geam zornaitul dispare.....Cinstit nu stiu cum poate fi rezolvata pb.....probabil daca te obisnuiesti cu ea...nu o mai auzi...sau "da muzica mai tare"...........
|
-------------------- |
|
djonexx |
![]()
|
Dupa 4.5 ani de DSN Group: Members Posts: 86 Joined: 21 November 02 From: Cluj-Napoca ![]() |
Zornaitul mai poate veni si de la "buzunarul" ala de plastic atashat de panoul de la usa. Daca se misca cand pui mana pe el, ala e. La mine, zornaia in usha din stanga pana m-am prins ce e.
Remediu: superglue sau o carpa indesata in el. Ca tot suntem la problema asta, pentru a lua panoul jos, ce mai trebuie facut dupa ce am desfacut toate suruburile la care m-am putut gandi ? :-) mai sunt si altele ascunse, sau trebuie aplicata putina "inteligenta" intr-un loc anume ? |
--------------------
Ford Focus
Trend CL Wagon
2006
- CJ-11-NEC
|
|
![]()
|
|
zgomotul de la usile din fata mai apare si datorita tijei care leaga butonul de blocare a usilor cu manerul de deschidere din interior. Tiza asta atinde de partea metalica dinspre interiorul usii si zangane groaznic ( pentru o masina noua cred ca e inervant ).
Ca o paranteza : Am luat masina in Octombrie 2001 si dupa 3 zile un prieten imi atrage atentia ca imi curge ceva dedesupt. Am pus mana si mi-am dat seama ca e lichidul de racire care se scurgea din radiator. Intamplarea face ca a doua zi trebuia sa plec dupa tata la Oradea. Stiti ce mi-au spus la service Militari: " nu putem sa va schimbam radiatorul fiindca nu avem ai va sfatuim sa va duceti cu trenul ca sa nu aveti probleme pe drum". Cum e ma posibil sa iei o masina azi si peste 4 zile sa fi nevoit sa pleci cu trenul fiindca s-a stricat? Ciao |
-------------------- |
|
![]()
|
|
salut. si eu am zornaitul acela
![]() |
-------------------- |
|
Gaby |
![]()
|
REZOLVATA INTRE TIMP :idea: :
- tija metalica ce face legatura intre manerul de plastic de pe usa si sistemul de deschidere se imbraca, pe lungimea in care face contact cu alte parti metalice, cu un varnis sau cu orice altceva. Tija se poate izola si lipind de tabla un burete sau o bucata de cauciuc, care sa tina la distanta tija. ![]() |
--------------------
Toyota Avensis
2,0 D4D
2007
|
|
![]()
|
|
Multumim pentru raspuns!!!!!
![]() |
-------------------- |
|
Gaby |
![]()
|
Si inca o posibila cauza de zgomot - rezolvare:
:idea: In partea de sus a usii (pe interior) este un tub gros de plastic alb, de la angrenajul geamului. Capatul acestui tub este prins inntr-o fasie de tabla subtire indoita peste el. Daca este prea larg, tubul asta loveste (vibreaza) in sina care tine geamul (atunci cand geamul este inchis) sau in partea superioara a geamului(atunci cand este deschis). Ideea este de a trage de capatul liber (din dreapta) al tubului (unde e prins in tablita aia) si de a-l intinde putin, astfel incat sa nu mai ajunga la geam. Asta se poate verifica numai prin pipaire (nu prea ai cum sa vezi nimic), bagand mana pana la cot in usa prin gaura difuzorului. :!: SOLUTIA pe care am aplicat-o eu a fost introducerea unui surub de vreo 3 cm lungime (nu prea lung sa nu ajunga la geam) printr-o gaura tehnologica care se gaseste exact unde trebuie, in partea de sus a usii, astfel incat tubul sa fie putin torsionat si apasat in jos sub surub. |
--------------------
Toyota Avensis
2,0 D4D
2007
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
QUOTE Ca tot suntem la problema asta, pentru a lua panoul jos, ce mai trebuie facut dupa ce am desfacut toate suruburile la care m-am putut gandi ? mai sunt si altele ascunse, sau trebuie aplicata putina \"inteligenta\" intr-un loc anume ? Sa o luam pe rand: 4 suruburi in cele 4 gauri mascate sau nu de dopuri!OK? Astea le gasesti in "colturile" fetelor de usi 1 surub in manerul de care trasgi sa inchizi usa 1 surub in spatele manetei de deschis usa! Daca le-ai desfacut pe astea , tine cont ca fata de usa mai e prinsa in niste "braduleti" de plastic, ceea ce presupune sa tragi un pic mai tare, dar nu prea tare! Spor! |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
Valentin |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 29 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Si desurubarea piesei de plastic(siguranta) pe care apesi/tragi daca vrei sa inchizi(blochezi)/deschizi(deblochezi) usa.
Mereu am uitat de ea cand am dat panourile jos. |
-------------------- |
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
DA!
Chiar! hihi! Si eu uitam! De asta am uitat si acum! |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
Adrian |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 7 March 03 From: Brasov ![]() |
pe langa astea mai trebuie scoasa si manivela de actionare a geamurilor prin fortare spre exterior.
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1,6 16v
2005 Privilege BV 99 DYK
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 22:30 |