DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Zornaiala in usile din fata

Gaby
post 31 Oct 2002, 09:50
Post #1

neica nimeni

Group: Members
From: Bucuresti

Am o problema, si presupun ca nu sunt singurul.
In usile din fata, la mersul pe piatra cubica, zornaie agasant ceva in interior.243.gif
Am aplicat metoda "Liviu" :idea: - am captusit panourile usilor cu material izolator de 4 mm, care se pune sub parchet, dar degeaba...
Cand apas panoul usii pe chederul geamului, la vreo 20cm de tumburusul de blocare a usilor, zornaitul dispare.
Am pus 3 fasii de izolator in locul ala, ca panoul sa preseze in tabla mai mult. Zornaitul s-a mai atenuat, nu mai trebuie sa apas asa de tare pe panoul usii ca zornaitul sa dispara, si cred ca ar mai fi necesare inca vreo 2 fasii, sa stea mai presat.
ARE CINEVA O ALTA SOLUTIE DE REZOLVARE :?:

--------------------
Toyota Avensis 2,0 D4D 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bogdan.spd
post 31 Oct 2002, 10:13
Post #2

Membru incepator

Phai daca zici ca zornaitul vine de la o tabla, da jos panoul de la usa si pleaca intr-un test fara ea; cauta locul de unde vine vibratia si daca poti, indoaie un pic tabla, sa stea mai incordata/ fixa. Nu uita sa lipesti bine folia aia alba. Ce zici?
Si eu trebuie sa ma apuc de usi, da' o sa fac testul cu panourile date jos la toate usile - asa ca imi trebuie cam o zi ca sa iasa perfect.... ar mai trebui verificate macaralele geamurilor si toate piulitele/ suporturile pt. sustinere suruburi. Tare bine ar prinde si o antifonare pe fetele (interioare) usilor.

--------------------
+
Gaby
post 31 Oct 2002, 10:38
Post #3

neica nimeni

Pai tocmai ca nu prea ai cum sa indoi tabla, pentru ca pe ea e fixat chederul ala pufos de la geam.
Restul operatiilor de care zici le-am facut, inclusiv antifonarea intregului compartimentul interior al usii, deci chiar nu-mi explic ce ar putea vibra acolo; se aude de parca ar lovi ceva in geam. Se aude si cu geamul coborat!

--------------------
+
post 30 Nov 2002, 09:07
Post #4

Group:

Warn: (0%) -----

Si eu am aceeasi problema...Zornaitul cred ca vine de la geam..intre geam si usa........probabil ca sunt mai multi milimetri decat ar trebui....Daca ti apsat pe geam zornaitul dispare.....Cinstit nu stiu cum poate fi rezolvata pb.....probabil daca te obisnuiesti cu ea...nu o mai auzi...sau "da muzica mai tare"...........

--------------------
User is offlinePM
+
djonexx
post 4 Dec 2002, 08:44
Post #5

Dupa 4.5 ani de DSN

From: Cluj-Napoca

Zornaitul mai poate veni si de la "buzunarul" ala de plastic atashat de panoul de la usa. Daca se misca cand pui mana pe el, ala e. La mine, zornaia in usha din stanga pana m-am prins ce e.

Remediu: superglue sau o carpa indesata in el.

Ca tot suntem la problema asta, pentru a lua panoul jos, ce mai trebuie facut dupa ce am desfacut toate suruburile la care m-am putut gandi ? :-)
mai sunt si altele ascunse, sau trebuie aplicata putina "inteligenta" intr-un loc anume ?

--------------------
Ford Focus Trend CL Wagon 2006 - CJ-11-NEC
+
post 7 Dec 2002, 22:53
Post #6

Group:

zgomotul de la usile din fata mai apare si datorita tijei care leaga butonul de blocare a usilor cu manerul de deschidere din interior. Tiza asta atinde de partea metalica dinspre interiorul usii si zangane groaznic ( pentru o masina noua cred ca e inervant ).
Ca o paranteza : Am luat masina in Octombrie 2001 si dupa 3 zile un prieten imi atrage atentia ca imi curge ceva dedesupt. Am pus mana si mi-am dat seama ca e lichidul de racire care se scurgea din radiator. Intamplarea face ca a doua zi trebuia sa plec dupa tata la Oradea.
Stiti ce mi-au spus la service Militari: " nu putem sa va schimbam radiatorul fiindca nu avem ai va sfatuim sa va duceti cu trenul ca sa nu aveti probleme pe drum". Cum e ma posibil sa iei o masina azi si peste 4 zile sa fi nevoit sa pleci cu trenul fiindca s-a stricat?
Ciao

--------------------
User is offlinePM
+
post 3 Mar 2003, 11:48
Post #7

Group:

salut. si eu am zornaitul acela icon_twisted.gif

--------------------
User is offlinePM
+
Gaby
post 3 Mar 2003, 12:34
Post #8

neica nimeni

REZOLVATA INTRE TIMP :idea: :
- tija metalica ce face legatura intre manerul de plastic de pe usa si sistemul de deschidere se imbraca, pe lungimea in care face contact cu alte parti metalice, cu un varnis sau cu orice altceva.
Tija se poate izola si lipind de tabla un burete sau o bucata de cauciuc, care sa tina la distanta tija.
tongue.gif

--------------------
+
post 3 Mar 2003, 12:41
Post #9

Group:

Multumim pentru raspuns!!!!! laugh.gif

--------------------
User is offlinePM
+
Gaby
post 13 Nov 2003, 09:41
Post #10

neica nimeni

Si inca o posibila cauza de zgomot - rezolvare:
:idea:
In partea de sus a usii (pe interior) este un tub gros de plastic alb, de la angrenajul geamului. Capatul acestui tub este prins inntr-o fasie de tabla subtire indoita peste el. Daca este prea larg, tubul asta loveste (vibreaza) in sina care tine geamul (atunci cand geamul este inchis) sau in partea superioara a geamului(atunci cand este deschis).
Ideea este de a trage de capatul liber (din dreapta) al tubului (unde e prins in tablita aia) si de a-l intinde putin, astfel incat sa nu mai ajunga la geam.
Asta se poate verifica numai prin pipaire (nu prea ai cum sa vezi nimic), bagand mana pana la cot in usa prin gaura difuzorului.

:!: SOLUTIA pe care am aplicat-o eu a fost introducerea unui surub de vreo 3 cm lungime (nu prea lung sa nu ajunga la geam) printr-o gaura tehnologica care se gaseste exact unde trebuie, in partea de sus a usii, astfel incat tubul sa fie putin torsionat si apasat in jos sub surub.

--------------------
+
asarban
post 13 Nov 2003, 09:45
Post #11

Membru autentic

Group: Banned

Ca tot suntem la problema asta, pentru a lua panoul jos, ce mai trebuie facut dupa ce am desfacut toate suruburile la care m-am putut gandi ?  
mai sunt si altele ascunse, sau trebuie aplicata putina \"inteligenta\" intr-un loc anume ?

Sa o luam pe rand:
4 suruburi in cele 4 gauri mascate sau nu de dopuri!OK? Astea le gasesti in "colturile" fetelor de usi
1 surub in manerul de care trasgi sa inchizi usa
1 surub in spatele manetei de deschis usa!
Daca le-ai desfacut pe astea , tine cont ca fata de usa mai e prinsa in niste "braduleti" de plastic, ceea ce presupune sa tragi un pic mai tare, dar nu prea tare!
Spor!

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
Valentin
post 13 Nov 2003, 10:29
Post #12

Membru

Si desurubarea piesei de plastic(siguranta) pe care apesi/tragi daca vrei sa inchizi(blochezi)/deschizi(deblochezi) usa.
Mereu am uitat de ea cand am dat panourile jos.

--------------------
+
asarban
post 13 Nov 2003, 10:30
Post #13

Membru autentic

Group: Banned

DA!
Chiar!
hihi!
Si eu uitam! De asta am uitat si acum!

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
Adrian
post 26 Dec 2003, 00:09
Post #14

Membru incepator

From: Brasov

pe langa astea mai trebuie scoasa si manivela de actionare a geamurilor prin fortare spre exterior. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

--------------------
Renault Megane Sedan 1,6 16v 2005 Privilege
BV 99 DYK
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th July 2025 - 22:30
Forum Renault