spuma in praguri
![]() ![]() ![]() |
spuma in praguri
hadrian_ |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 27 May 05 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1
- 16
|
|||
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
da si un coleg de-al meu avea aceasta idee!dupa cercetari NU FACE ASA! pragurile au nevoie de aerisire!
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
gattoman |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 24 December 04 From: --- ![]() |
se strange apa, ca nu are pe unde sa se scurga, si ruginesc.
![]() |
--------------------
Tractor
U650 16v
z
- K-MR-589
|
|
didosdoru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 414 Joined: 2 July 05 ![]() |
Nu te sfatiesc sa pui spuma in praguri sau lonjeroane.Asta o fac cei prin service-uri ca sa astupe gaurile de rugina,mai dau cu putin chit si antifon si e ca noua masina.
Spuma poti pune in stapul dintr usi si in marginea de sus a masinii dar asta inseamna demontarea tapitariei.Unele masini straine au spuma pusa prin stalpii de rezistenta al masinii. |
--------------------
Dacia/Opel
Pick-Up/Logan MCV/Astra G
2003/2009/2000
- GL O6 HKV / 53 DGD
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
1. Spuma in praguri, asa cum a zis ydaniel si gattoman nu este recomandata pentru simplu motiv ca nu permite apei sa se scurga, si mentine umezeala. Oricat de profesional ai pune, nu vei reusi sa umpli pragul complet, tot vor ramane "camere" intre spuma si prag/lonjeron. Recomand daca vrei cu tot din-adinsul sa incerci sa dai cu parafina/ceara de protectie in praguri si lonjeroane.
2. Spuma de care spune didosdoru ca se pune in stalpi (in special in partea superioara si mediana) are rolul de ... insonorizant (de rupere a comunicatiilor intre diverse spatii goale ale caroseriei). Sunt de fapt 2 metode: 1 cea ieftina si mai putin eficienta cu burete (care nu reuseste sa umple total golul din stalpi) si 2. cea mai scumpa, cu spuma care se intareste la cald (se intareste si expandeaza in momentul in care este bagata masina in cuptor dupa vopsitorie). Varianta 2 nu este, dupa cum se poate observa, spuma poliuretanica care se gaseste in comert, dar si cea poliuretanica face treaba in situatie de bricolaj de garaj. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
hadrian_ |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 27 May 05 ![]() |
ufff,cam toate parerile sunt contra spumei vad eu.
oricum,nu cu rol de fonoabsorbant eram interesat sa pun.Pur si simplu,un tub(adica pragul) devine mult mai rigid daca golul din el e umplut cu ceva gen spuma,gen structura fagure.Apropo,apa pe unde intra in praguri?Ma refer la o masina cat de cat noua.Oricum,as fi curios,in situatia ca asa ceva s-ar face,care ar fi efectul concret,cum s-ar simti practic asta(spuma in praguri si implicit cresterea rigiditatiipregurilor) la condus. |
--------------------
dacia
1
- 16
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Ce plus va aduce? Nimic concret. In afara ca placebo iti va zbura pe culmile cele mai inalte (senzatii ca masina e mai rigida si dinastea). Apa intra pe oriunde intr-o caroserie, mai ales una Dacia. Pui spuma, blochezi circuitul apei (pragul are 3 gauri de golire).
Nu faci nimic bun, in concluzie |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Korben_Dallas |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 198 Joined: 11 April 05 ![]() |
|
--------------------
-
-
- Ce să faci, la tăți ni-i greu!
|
|
hecbv |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 164 Joined: 6 May 05 ![]() |
eu zic ca spuma aia in timp s-ar putea sa dezlipesca pragul si iarna scartaie nasol eu am pus la aro si sa dezlipit un pic plafonul nu stiu daca din cauza spumei dar e naspa..... nu merita efortul
|
--------------------
dacia
1310 Lux
- hec_bv schimb iluminare bord
0723735110 hecaru |
|
Ciumonk |
![]()
|
![]() EPURUL UCIGAS Group: Members Posts: 429 Joined: 10 April 04 From: Oradea ![]() |
Exista solutii speciale care se pot pulveriza in interiorul pragurilor....In cartea lui Mondiru iti arata unde trebuie sa pulverizezi.
|
--------------------
Fiat 500,Fiat 600
`64 Fiat 600 VTM,
`65 VW 1200
- BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
|
|
relu_steriop |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 3 September 10 ![]() |
spuma aia o baga lume ain praguri sa astupe gaurile, trag un chit si is ca noi, dar nu prea merita daca nu ai deloc rugina pe masina
|
--------------------
Opel
Vectra
1993 GT
- AR99BAS
|
|
paul-tm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 25 August 09 From: Timisoara ![]() |
Daca ai praguri bune sunt destul de rigide
![]() |
--------------------
opel
astra f-cc
1996
- TM-23-GZV
|
|
Tudor Badescu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 17 December 09 ![]() |
Nu pot sa te contrazic !
|
--------------------
dacia
1310,
1991/standard ; Mercedes Sprinter 311 CDI, 2004.
|
|
payty |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.329 Joined: 17 January 05 From: Bucuresti ![]() |
spuma bagata in praguri ar avea numai efecte negative. in primul rand nu mai permite scurgerea apei din ele. se baga ceara ,nu spuma acolo.
am un manual original renault de reparatii caroserie de renaul 12 si zice acolo ca se pot da niste gauri in prag, in lateral si introduce pe acolo acea ceara. apoi se astupa cu niste dopuri speciale. |
--------------------
dacia
1310
1996 1.6/2002 1.4
- B-##-### Chuck Norris does not sleep. He waits!
|
|
Mefisto966 |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 10 December 10 From: Lumea care o cunoastem ![]() |
Spuma in praguri
![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by Mefisto966: 15 Jan 2011, 11:23 |
--------------------
Renault
12
1973
- 3BV780 Mare-i gradina lui Dumnezeu...
|
|
r3d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 576 Joined: 5 October 11 From: buzau ![]() |
offff si cand ma gandesc ca am intrun prag spuma
![]() |
--------------------
dacia
1310
1999
- bz 03 gat
|
|
megyes raul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 23 October 11 ![]() |
Da-i foc pragului ca arde spuma din el...
![]() Eu am spuma in ambele praguri, ca deh asa e tabla de Connex Iasi, dupa 7 ani de cand au fost schimbate puteai baga mana prin ele, ce-i drept nu au vazut pic de ulei pe interior si contra-pragurile erau coapte cand au fost schimbate pragurile, dar nu au fost inlocuite si ele.Asa le-am umplut cu spuma, umpic de antifon peste, iar la urma un spray "ca e la moda" si vechile praguri arata acum umpic mai bine.Evident ca nu se pune problema de urcat pe elevator ca intra elevatorul in masina. Daca aveti pragurile bune, bagati ulei, ceara, etc. in ele, dar nu spuma.Daca aveti pragurile praf ,schimbati-le ca e 70lei unul de Connex, dar daca este si contra-pragul distrus, schimbati-l si pe el, ca altfel se distrug pragurile noi(cazul meu). |
--------------------
Dacia/Ford
Sandero/Focus
Black Line 1.2 16V-2010/Trend 1.6 16v-2006
- AR**JGN/AR**RGH
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
Acuma am vazut si eu topicul asta, prima data m-am gandit la argon
![]() |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
ghitza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.806 Joined: 23 April 08 From: ARAD ![]() |
Megyes:zi mersi ca te-a tinut 7 ani tabla de conex mai ales neprotejata
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
CT-93-YUX |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 30 June 10 From: Medgidia ![]() |
Eu am de gand sa umplu pragurile si lonjeroanele cu ulei, si gaurile care sunt sa le astup si sa dau niste gauri in partea de sus a pragului(acolo cand deschizi usa) si dupa ce bag uleiu sa astup cu dopuri speciale, fac bine?
|
--------------------
Dacia
1300,
anul fabricatiei: 1973
- CT-93-YUX
|
|
ghitza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.806 Joined: 23 April 08 From: ARAD ![]() |
de ce sa dai gauri cand le ai din fabrica ,doar demontezi ornamentu de la prag(din interior) si acolo ai gaurile ovale
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
CT-93-YUX |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 30 June 10 From: Medgidia ![]() |
Dar pe acolo nu se umple pragul complet cu ulei, si daca daca dau gaurile sus, langa cheder le umplu complet si astup celelalte gauri ca sa nu iasa pe acolo uleiu', deci vreau sa le umplu pana in gura cu ulei.
|
--------------------
Dacia
1300,
anul fabricatiei: 1973
- CT-93-YUX
|
|
ghitza |
![]()
|
Treaba ta daca vrei sa te complici,nu are rost sa le umpli pana in gura ,oricum iti va curge pe jos ca nu cred ca buza de jos e perfecta inchisa pana in capat,nimeni care baga ulei,vaselina in praguri nu da gauri aiurea acolo sus ,faci cum vrei
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
nikuniku |
![]()
|
![]() Nu ne tragem din maimuță,dar ne îndreptăm cu pași repe Group: Members Posts: 2.862 Joined: 14 January 11 From: bucuresti ![]() |
treaba buna cu uleiu in praguri,dar nu bagati ulei ars,contine tot felu de reziduuri si ataca tabla,se foloseste ulei de cutie nou,T 90,sau similare,chestia sa fie vascos,sau spray cu vaselina
|
--------------------
opel zafira
f75
1.6-16valve
|
|
r3d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 576 Joined: 5 October 11 From: buzau ![]() |
eu unu am bagat ulei pe la gura de aerisire dar trebuie sa ai grija sa torni uleiiul in partea cu lonjeronu ca de nu sar putea sa te trezesti cu ulei si in porbagaj
|
--------------------
dacia
1310
1999
- bz 03 gat
|
|
Gaba |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 11 April 06 ![]() |
Am fost si eu unu din aia care o bagat spuma in prag ... obligat de imprejurari ... aveam o gaura de puteai baga mana pana la cot in prag... si se apropia verificarea tehnica... si ce imi vine... ia nu mai dam bani pe praguri, munca si alte prosti ... iau bormasina si dam niste gauri de umplere
![]() ![]() Oricum ... nu recomand ![]() Am vazut pe vecinu ca incalzea vazelina industriala (la punga de 3 kile) , si baga prin gaurile alea 3/2 cu masina rasturnata pe o parte ... inca mai i masina cu pragurile originale desi are 15 ani ... si in stare foarte buna... da are aripile mancate ![]() |
--------------------
ex:dacia
1310
97' Dacia 1310
- MS xx xxx Oricit as sti.... oricit as face...oricit as invata ... prinde bine ori ce ajutor
|
|
Club12TRS |
![]()
|
![]() Coupe Maniac Group: Members Posts: 300 Joined: 14 February 09 From: Bucuresti ![]() |
Prin spuma poliuretanica trece apa. Deasemenea, retine apa.
Gigelu' care-ti monteaza termopanele te avertizeaza sa-ti tencuiesti rosturile in jurul tocurilor (locul unde s-a umplut cu spuma poliuretanica), altfel iti va intra apa-n casa la ploaie (mie mi-a intrat). Spuma poliuretanica, in praguri = rugina! MUUUULTA RUGINA!!! Cumparati ceara de cavitati, este speciala pt asa ceva! |
--------------------
Alfa 145T.Spark /
Citroen Saxo /
Fiat Punto2B / Ex Oltcit 12TRS
- B xx xxx
|
|
gglu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 1 February 12 ![]() |
spuma contine o substanta foarte coroziva...felicitari pt cei care o folosesc
![]() recomand valvolina ... |
--------------------
dacia
1310 CLS
1988
- VL 41 GAV
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 11:33 |