Rateuri peste fix 3000rpm Dacia 1310
![]() ![]() ![]() |
Rateuri peste fix 3000rpm Dacia 1310
djmix7388 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 14 July 09 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 L Berlina / GPL
1997
- BZ 00 MIX
|
|||
pavel_daniel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 16 January 08 ![]() |
Salut.In general rateurile la decelerare sunt cauzate de neetanseitatea supapelor.Rateurile in toba vin de la supapele de evacuare,rateurile din carburator vin din supapele de admisie.E foarte posibil ca o supapa de evacuare sa nu inchida etans.Verifica.Succes
|
--------------------
trabant
601
1970
- sj-02 jan
|
|
djmix7388 |
![]()
|
Ok. Mersi. O sa verific in curand
![]() Mai are o problema pe care am uitat sa o spun. In toate regimurile de turatie, la rece merge rotund, iar la cald tremura, ceea ce suspectez, dupa cum am gasit pe forum, ca ar fi intinzatorul de la distributie. A mai patit cineva? |
--------------------
Dacia
1310 L Berlina / GPL
1997
- BZ 00 MIX
|
|
aroian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 21 June 11 From: Stefanesti/AG ![]() |
Verifica sistemul de aprindere,regleaza culbutorii si dc nu se rezolva atunci verifici supapele.bafta.
|
--------------------
Dacia
Logan
2009 1.6
|
|
dacia98 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 25 February 11 ![]() |
djmix7388-am patit si eu aproape tot asa asta toamna, doar ca al meu avea rateuri doar cand motorul functiona in gol . Cand tragea acceleram peste 2000 pana la 3000 n-aveam probleme dar cand schimbam viteza (undeva pe la 3000) cand mi-a venit inapoi la 2000 avea rateuri cateva secunde.....pe urma iar mergea OK.
Am schimbat toate bujiile si.....surprize motorul mergea OK... Deci cateodata si bujiile pot comporta foarte ciudat.... Sfatul meu este sa verifici bujiile.... Bafta |
--------------------
Dacia
dacia
98 berlina
- -----------------
|
|
djmix7388 |
![]()
|
mersi dacia98. cu toate ca bujiile au fost verificate si aratau foarte bine, le voi inlocui cu cele vechi pentru o proba. motorul tot asa se comporta si cu alt delcou. n-am mai spus ca in frana de motor face si mai tare. practic in accelerare pana in 4000 rpm sa zicem, urca frumos, fara rateuri.
|
--------------------
Dacia
1310 L Berlina / GPL
1997
- BZ 00 MIX
|
|
Kiraly |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 921 Joined: 21 May 10 ![]() |
fa ce ti-a zis aroian mai sus.degeaba ai incercat cu alt delcou daca avansul nu e bine reglat.daca bujiile arat bine si nu au rezistenta atunci sunt bune.fisele?
4 Jan 2012, 08:09: si aa,vad ca este pe gaz.cu ai facut reglajul? This post has been edited by Kiraly: 4 Jan 2012, 08:09 |
--------------------
Dacia
1310 Li
2004
- BH 90 PUP sufli in jigler pui o sarma si gata!!!
|
|
djmix7388 |
![]()
|
avansul este reglat pe gpl ca pe benzina nu ma intereseaza. rotit delcoul spre baterie pana incepe putin sa tremure motorul si apoi dat inapoi pt un mers rotund. apoi turat pe la 3000 si daca trmura motorul il mai dau putin inapoi. gazul: relanti reglat din surubul pe verticala, iar surubul de pe plaman strans la maxim. apoi surubul din surubul de debit si cel de pe membrana plamanului reglate in asa fel incat sa nu tremure motorul in nici o pozitie a clapetei de acceleratie cu o limitare cam pana la 4500 rpm. avansul, bineinteles reglat dupa ce gazul este ok. consum 6-7 la drum intins cu tot cu incalzire(adica stat pe loc pana isi tine singura relantiul). chiar saptamana asta am scos un ~7.5% la un condus ca nebunu intre brasov-rm. sarat pe ruta siriu. deci eu zic ca sunt reglate toate cum trebuie. cel mai probabil: supapele. am o chiuloasa de la un motor frantuzesc de 1.4. cand voi avea timp o sa ma ocup de ea ca vreau sa ii pun supape pe admisie de 1.6 si revin cu stiri, poate asa sunt in ajutorul cuiva cu aceleasi probleme.
|
--------------------
Dacia
1310 L Berlina / GPL
1997
- BZ 00 MIX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 22:57 |