derapat si lovit bordura, janta, pivoti, bielete?
![]() ![]() ![]() |
derapat si lovit bordura, janta, pivoti, bielete?
vad_sunete |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 631 Joined: 20 November 07 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
supernova
2001 dacia supernova 2002
|
|||
ag02cws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.443 Joined: 2 December 06 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
Mergi la o vulcanizare si vezi ce gasesc, eventual schimba rotile de pe fata cu cele de spate sau pune rezerva daca janta e irecuperabila.
|
--------------------
Dacia 1310 L 1994 /
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd
2008
|
|
vad_sunete |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 631 Joined: 20 November 07 From: bucuresti ![]() |
luni o sa ma duc la o vulcanizare. e cel mai repede. azi sunt la munca, maine e duminica. m-am uitat asa un pic la rotile din fata si nu pare nici una sa fie mai aplecata...ambele par drepte. banuiesc ca ar fi janta, dar cum nu am mers niciodata cu o janta stramba nu stiu ce efect are. daca ar fi stramba nu ar trebuie sa faca opturile alea si in linie dreapta?
This post has been edited by vad_sunete: 4 Feb 2012, 10:49 |
--------------------
dacia
supernova
|
|
ct-03-tvy |
![]()
|
![]() ct_010 Group: Members Posts: 828 Joined: 11 May 08 ![]() |
nu iti face opturi in linie dreapta pentru ca e indoita doar una din cele 2 margini,, poate fi afectat si cauciucul,. mergi la vulcanizare sa o puna la masina de echilibrat ,si vezi care e treaba
This post has been edited by ct-03-tvy: 4 Feb 2012, 11:17 |
--------------------
aro
10.4 1.6 D
1993
|
|
vad_sunete |
![]()
|
ok, 2 pentru janta indoita. imi dati sperante baieti ca o rezolv fara prea mari batai de cap. multam!
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
powertodacia |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 853 Joined: 19 March 08 From: Bucuresti ![]() |
verifica bascula. unghiu de fuga, etc, prima care se duce e bascula.
4 Feb 2012, 11:27: prima din pisele masinii* This post has been edited by powertodacia: 4 Feb 2012, 11:27 |
--------------------
supernova
Clima
2003 Dacia super..super...super BOOM!
Improvizatii: GPL/AC Rezultat: Nesatisfacator=> Pisicuta 316 |
|
vad_sunete |
![]()
|
![]() |
--------------------
dacia
supernova
|
|
powertodacia |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 853 Joined: 19 March 08 From: Bucuresti ![]() |
este ieftina
![]() si l a mine pe dreapta e bascula deplasata putin, dar nu imi afecteaza cu nimic nici la geometrie. io la solenza camd am intrat intr o bordura fara sa vreau am indoit toata bascula....oricum alea de solenza stiu ca sunt mai subtiri fata de cele de dsn originale ale masinii..... |
--------------------
supernova
Clima
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
In cel mai fericit caz esti mandrul posesor al unei jante descentrate. In cel mai nefericit caz, in functie de puterea impactului, s-ar putea sa fi indoit pivotul, bascula sau chiar capul bieletei de directie. In prima faza inlocuieste roata lovita cu cea de rezerva.Eventual inspectezi vizual bascula, pivotul, etc. Daca problema persista consulta un service/mecanic. O geometrie ar trebui sa clarifice problema.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
vad_sunete |
![]()
|
am fost la vulcanizare. mi-a zis ca janta nu e stramba, mi-a echilibrat-o din nou. opturile parca s-au mai diminuat dar inca sunt prezente. maine ma duc la mecanicul meu sa i-o dau o tura (masina
![]() insa cred ca totusi ar fi janta.. This post has been edited by vad_sunete: 4 Feb 2012, 13:53 |
--------------------
dacia
supernova
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Asa greu o fi sa pui naiba rezerva aia?
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
vad_sunete |
![]()
|
am testat cu rezerva si are aceeasi problema. am fost mai atent si se simte si in linie dreapta acele opturi, iar cand virez maxim stanga face cel mai tare. parca roata din dreapta e patrata. la dreapta maxim sunt mai mici opturile. am tras un pic de roata si nu mi se pare a avea joc in pivot. alte idei?
![]() This post has been edited by vad_sunete: 4 Feb 2012, 16:16 |
--------------------
dacia
supernova
|
|
Maskatu |
![]()
|
Bun deci se pare ca problema NU este de la janta. Drept urmare ai o problema la bascula sau directie. Degeaba tragi de roata pe loc. Nu prea vei avea aceeasi forta care o are masina presand pe roata, roata la randul ei presand pe pivot si asa mai departe. Trebuie sa dai jos roata si sa verifici cu o surubelnita pe post de parghie, daca are joc rulmentul din pivot.
De la bucsile basculei nu prea as zice sa apara aceasta problema. Impactul ar fi trebuit sa fie destul de mare pentru ca ele sa se atinga atat de mult incat sa creeze opturile despre care spui tu. Dar nimic nu este imposibil. Pe forum nu ai cum sa afli cauza exacta. Asta o poti afla doar de la un service sau mecanic. Exista posibilitatea sa se fi miscat si amortizorul cu totul din pozitie, chiar si cu cativa mm. Mergi la service, baga geometrie si afli buba. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
vad_sunete |
![]()
|
din cate am auzit sunt multe vulcanizari care fac geometrie dar calitatea lor lasa de dorit. am inteles ca cei de la autosoft baneasa sunt chiar ok. ai facut pe undeva si ai fost multumit?
e vreo problema daca mai merg vreo 3 zile asa? ca abia marti am timp sa ajung la un service. LE: presupun ca geometria o fac de 2 ori. o data sa vad ce are si a doua oara dupa ce schimb piesele. asta inseamna platit de 2 ori nu? This post has been edited by vad_sunete: 4 Feb 2012, 17:21 |
--------------------
dacia
supernova
|
|
Maskatu |
![]()
|
Eu am facut geometria in sectorul 5, la 100 m de intersectia margeanului cu buzoieni, cum mergi dinspre piata rahova spre 13 sept, este un service mic. Era 60-70 lei anul trecut. Mare reglaj nu exista, pentru ca la super nova se poate regla decat un singur unghi, dar iti poate spune ce unghi nu iese si de acolo iti dai seama de la ce este problema.
Evident ca trebuie sa o faci de doua ori, sau mergi la un mecanic, schimbi ce este de schimbat si o faci o data, si poate ai noroc si iese din prima. Dar trebuie sa fie si mecanicul priceputeanu. De mers mergi pe riscul tau. Piesele care sunt avariate pot sa mai tina 100 metri sau 100 km. Depinde de cat de rau sunt afectate, si de cat de repede mergi. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
powertodacia |
![]()
|
BASCULA ! daca pivotu se stramba o face cu bascula cu tot, legat de cap bara , bieleta, putin probabil.
vezi si planetara , am inteles ca sunt cazuri in care se indoaie foarte putin si ea, si atunci ai zdruncinaturile alea, sau hopuri. pana sa se duca capu de bara ceea ce e foarte putin credibil, se duce bascula prima. unghiu de fuga man. <span class='edit'>4 Feb 2012, 20:19:</span> fi atent, daca e talpa pivotului stramba, mare atentie: Nu schimba doar pivotu pentru ca deja bascula s-a format pe indoitura pivotului vechi, si nu faci nimic. schimba toata bascula, echipata asa am patit io, am facut geometria si dupa 4 luni am schimbat pivotu pe dreapta ca era praf, cand am pus pivot nou, era haos. This post has been edited by powertodacia: 4 Feb 2012, 20:20 |
--------------------
supernova
Clima
|
vad_sunete |
![]()
|
planetara nu cred ca e ca nu am avut viteza sa o dau chiar asa tare de gard. eram intr-un sens giratoriu.. si sper cel mai tare sa nu fie ca e si cea mai scumpa si e si gkn.
sa vad ce rezolv zilele astea..va tin la curent. ce nu inteleg totusi, de ce cand iau viraj maxim stanga simt roata de pe dreapta de parca ar fi patrata si nu invers? e posibil sa fie afectata si roata de pe dreapta in vreun fel? |
--------------------
dacia
supernova
|
|
powertodacia |
![]()
|
probabil simti bataia in caseta sau vibratia, hopurile ..c.e sunt.
4 Feb 2012, 20:47: din cate stiu daca ai probleme cu unghiu la stanga ambele roti sunt afectate, nush daca tin bine informatia asta, dar afecteaza tot unghiul de fuga si de cadere al rotilor pe fata, dasta gemoetria se face la ambele roti 4 Feb 2012, 20:48: daca e ceva foarte grav poti pune pana in service volanul drept si sa observi diferenta, dar nu cred ca e altceva decat bascula, nu are cum, iar janta nu se stramba daca o lovesti in buza incat sa iti afecteze directia in halu asta. This post has been edited by powertodacia: 4 Feb 2012, 20:48 |
--------------------
supernova
Clima
|
vad_sunete |
![]()
|
maine ma duc pana la mecanicul meu si sper sa il conving sa vina luni sa o desfaca, sa iau cate ceva de pe masina veche, apoi sa dau fuga la geometrie.
janta nu avea decat buza un pic indoita, trebuia doar roluita si reechilibrata. in rest nimic. si ma gandesc ca janta si cauciucul nu au nimic si sa fie atat de grav in spatele rotii? ![]() imi vine sa ![]() ![]() off: dc ceasul e cu o ora inainte? ![]() This post has been edited by vad_sunete: 4 Feb 2012, 23:06 |
--------------------
dacia
supernova
|
|
ghitza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.806 Joined: 23 April 08 From: ARAD ![]() |
La viraj daca ai senzatie de roata patrata eu zic ca e din planetara(sa nu fie cum zic) mai exact capatu de la roata,parerea mea
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
vad_sunete |
![]()
|
hello, m-am intalnit cu mecanicul, l-am plimbat un pic, s-a uitat pe la ea si a zis ca ar fi bucsile de la bascula facute praf, sparte ceva de genul asta pentru ca e joc destul de mare acolo si trebuie schimbate si facuta o geometrie ca la ochiometru se vede ca ar fi modificat unghiu. in rest nu ar fi alte pagube. s-a uitat la bascula daca e indoita, a verificat un pic pivotii si nu sunt la prima vedere. mi-a zis cum spuneam si eu pe aici: lovitura nu a fost in asa fel incat janta si capul sa fie intacte si sa strambe bascula, pivoti si altele.
pe miercuri ma apuc de ea si tre sa schimb si garniturile de la etrier ca m-am trezit fara lichid de frana in vas si cica de la frig s-au dus garniturile ca sunt proaste... |
--------------------
dacia
supernova
|
|
cata82 |
![]()
|
![]() MEMBRU RAPIDIST Group: Members Posts: 450 Joined: 12 November 09 From: Bucuresti - sos. Polona ![]() |
Ce a fost pana la urma ?
|
--------------------
Dacia
Supernova
2001 REPARATII RADIO-TV
MEMBRU RAPIDIST |
|
Maskatu |
![]()
|
A scris sus. Bucsile de la bascula, eventul pivotul. Eu as verifica si bascula, dar asta afli la geometrie. Sa nu se fi deformat.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
cata82 |
![]()
|
![]() MEMBRU RAPIDIST Group: Members Posts: 450 Joined: 12 November 09 From: Bucuresti - sos. Polona ![]() |
QUOTE(vad_sunete @ 5 Feb 2012, 16:10) hello, m-am intalnit cu mecanicul, l-am plimbat un pic, s-a uitat pe la ea si a zis ca ar fi bucsile de la bascula facute praf, sparte ceva de genul asta pentru ca e joc destul de mare acolo si trebuie schimbate si facuta o geometrie ca la ochiometru se vede ca ar fi modificat unghiu. in rest nu ar fi alte pagube. s-a uitat la bascula daca e indoita, a verificat un pic pivotii si nu sunt la prima vedere. mi-a zis cum spuneam si eu pe aici: lovitura nu a fost in asa fel incat janta si capul sa fie intacte si sa strambe bascula, pivoti si altele. pe miercuri ma apuc de ea si tre sa schimb si garniturile de la etrier ca m-am trezit fara lichid de frana in vas si cica de la frig s-au dus garniturile ca sunt proaste... Maskatu, dupa cum a scris, mecanicu si-a dat cu presupusu nu a schimbat nimic. |
--------------------
Dacia
Supernova
2001 REPARATII RADIO-TV
MEMBRU RAPIDIST |
|
vad_sunete |
![]()
|
nu am schimbat nimic pana acum ca am probleme cu lichidu de frana. pierde ca la balamuc si nu am unde sa schimb garniturile ca e cam frig afara.. si colac peste pupaza, mi-am spart si toba in gheata de pe stradutele necuratate. cred ca o trag pe dreapta si pana la vara nu o mai scot mai ales ca au aparut si gropile ca ciupercile,
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 23:45 |