DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> problema directie

aurelian67
post 9 Feb 2012, 12:22
Post #1

Membru incepator

Group: Members

buna ziua..vreau sa stiu de la dumneavoastra care ar fi motivele pentru care nu am control asupra directiei masinii pe timp de iarna(pe zapada,gheata) si pe pietris..mentionez ca in conditii normale masina nu imi creeaza probleme..dupa cum v-am spus problemele sunt numai in conditiile de iarna..spre exemplu:tin volanul drept iar masina imi fuge in stanga sau in dreapta..am cauciucuri noi de iarna,am schimbat cupla de la volan,am echilibrat rotile,am facut unghiul de fuga si masina se comporta tot la fel(nu am control asupra ei)..nici joc la bucse nu am,nici din rulmenti..m-am gandit ca ar putea fi caseta de directie..va rog sa imi spuneti si parerea dumneavoastra!

--------------------
Dacia 1310 Berlina 2000
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
PH-06-BOA
post 9 Feb 2012, 18:36
Post #2

Membru autentic

Ce treaba are unghiul de fuga, cu alunecatul masinii tale? Daca o roata merge spre stanga si cealalta spre dreapta (convergenta), e normal ca atunci cand una are aderenta mai buna, masina sa se duca in directia in care roata e orientata. Pe asfalt curat, rotile au aderenta egala, deci masina merge drept. La o pata de ulei sau gheata numai la o roata, te poti si rasturna (daca geometria e facuta aiurea, la servis), si o sa se si uzeze neuniform. Mai poate fi si din puntea de spate, sau ceva rupt (lonjeroane).

--------------------
Dacia 1310 1988 - ph-99-aob
+
aurelian67
post 9 Feb 2012, 18:46
Post #3

Membru incepator

referitor la puntea din spate in service mi'o verificat iar bucsa de la bratul bascula nu are joc si nici bucsa de la "ciolane" nu are joc...cat despre lonjeroane nu mi'o spus nimic in service..

--------------------
Dacia 1310 Berlina 2000
+
PH-06-BOA
post 9 Feb 2012, 20:20
Post #4

Membru autentic

Daca tu circuli in baza lor, e clar. Inseamna ca s-a schimbat ceva, si eu nu stiu. Ce prost sunt!

--------------------
Dacia 1310 1988 - ph-99-aob
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 19:23
Forum Renault