HP sau IBM, Ce server sa aleg?
![]() ![]() ![]() |
HP sau IBM, Ce server sa aleg?
BAC |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
|
||
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Avem la firma si HP si IBM(nu servere, ci statii de lucru).
Am lucrat pe amandoua, si ca fiabilitate HP este superior, cred ca la servere e la fel. OFF TOPIC Dar de ce cheltui banii pe servere de firma, cand unul no name isi face treaba la fel? Componentele tre sa fie de calitate, la cele de marca platesti numele. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
Componente noname fac fac ok, dar obligatoriu trebuie RAID. Am nimerit o serie proasta de HDD-uri la ultimele upgrade-uri de ne-au cazut vreo 3-4 harduri in 3 luni.
Ghici cine a trebuit sa caute prin backupuri ... ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Am ML-uri 350 cu P3 si cu P4, am dl-uri 360 si 380 G3 si G4, am 4 AlphaServer...
Nu prea am lucrat cu IBM, dar pot spune ca de HP sunt foarte multumit, atat pe partea de performante cat si pe cea de fiabilitate. Si service-ul lor este extraordinar (post-garantia, support-ul onsite cu 4 ore timp de interventie 24/7) , dar evident costa. Iti recomand musai UW-scsi cu HDD de 15k rpm, viteza lor este impresionanta. [later edit] : Bineinteles, depinde de ce servicii trebuie sa ofere. This post has been edited by cosmin_m: 28 Jul 2005, 08:07 |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
Ce firma iti asigura service-ul?
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
hp romania
|
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
nick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 9 April 03 From: Bucuresti ![]() |
Avem la firma si IBM (pSeries - RISC) si HP (LH4 etc). Cat sunt in garantie e OK, dar dupa aceea costurile in cazul unei interventii sunt foarte mari. Eu as recomanda HP, mai ales datorita suportului (prin Qnet).
|
-------------------- Megane II 1.6 16V Confort Dynamique 2003
Chevrolet Lacetti 2.0 TDCi 2007 |
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
mi-e imposibil sa-mi dau cu parerea despre serverele alea, parerea mea e ca fata de workstation-uri, unde cateodata diferenta de pret e acceptabila, aici preturile difera foarte tare. Eu am un server facut de noi, e drept cu piese bunicele, si merge bine mersi de vreo 2,5 ani. I s-a dus un hard (din cinci) dar avem o placa RAID (Promise) care si-a facut treaba cu brio si nici nu s-a simtit aproape problema. Am mai facut un server pentru altcineva, dar cu placa RAID intel (SATA)- a cazut de doua ori si am schimbat-o in garantie pana la urma tot cu un Promise. Asa ca renumele nu te scuteste de probleme daca ai ghinion
Despre service HP - numai de bine. fac nota discordanta cu ce se intampla in Romania. Mai demult 3-4 ani erau neseriosi, dar dupa doua amenintari cu rezilierea contractului si para la HP_Viena sunt niste bombonele - de la firma Qnet. Dintre distribuitorii HP neseriosi - SYstem Plus - sau Gemini parca le zice acum |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
cosmin_m |
![]()
|
Hmmm.HP Romania are niste ingineri de sta mata in coada. Cand mai am cate un incident si sunt nevoit sa-i chem de fiecare data ma uit duios la laptop-ul lor burdusit cu documente interne ale HP-ului. Iar oamenii sunt doxa.
Se poate face contract de service pe HW cu repair time de max. 6 ore. Sunt obligati sa tina piese pe stoc iar in caz de ceva nasoleala mare imi schimba complet echipamentul. Singura problema la acest tip de contract este costul oarecum mare, costurile crescand o data cu invechirea echipamentului. Daca ai de oferit insa un serviciu critic pentru bussines si ai de semnat vreun SLA e bine sa ai in vedere acest tip de contract... Poti vedea si pe site la HP tipurile de contracte pe care le ofera pentru mentenanta. Mai exact ce vrei sa faci cu el ? |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
BAC |
![]()
|
Nu cred ca cei de la Qnet vor veni la Reghin, service-ul va fi asigurat de dealerii zonali din Cluj sau TgMures. Serverul va fi mai mult de fisiere, word-excel-acces dar vor rula si niste aplicatii sub DOS scrise in Fox pentru productie si contabilitate. Mai am ceva in Paradox si niste programe de plati electronice.
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.127 Joined: 11 February 04 ![]() |
Ar mai fi Compaq. Si ei au scule bune.
Dara dintre cele doua propuse de tine as merge pe HP |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Compaq a fost achizitionat de HP de ceva ani buni. Intre timp Fiona a si plecat de la HP. Bine ca n-ai zis de Digital. Bac, pentru asa ceva nu cred ca trebuie sa-ti bati capul cu contracte de service. E de ajuns un PC disponibil pe acolo in caz ca va crapa asta pe care il iei. This post has been edited by cosmin_m: 29 Jul 2005, 08:56 |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
sirjohn |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 17 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu as merge pe IBM...
Odata ca dupa achizitionarea Compaqului, HP-ul a avut niste momente de degringolada - e adevarat ca acum s-au mai rederesat, dar... IBM a renuntat la divizia de PC-uri si NoteBookuri si s-a concentrat pe servere si echipamente mari! Despre suport si service, depinde de la cine si cum cumperi. Toate bune! |
-------------------- |
|
cg_ivan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 24 March 05 ![]() |
Eu lucrez de cativa ani buni cu servere HP (ML350, DL360, DL380, DL580) si sunt extrem de multumit de ele.
Daca sunt bine configurate si climatizate de la inceput nu ai probleme cu ele. Eu cel putin nu am avut aproape nici o problema. IBM-uri nu am folosit. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- B-00-XXX Repar pompe de benzina de Trabant la preturi fara concurenta.
Bonus: reglarea litrometrului. |
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
De ce nu mergi pe... Dell?
|
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
BAC |
![]()
|
Nu am cunostinta de un reprezentant bun in zona.
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
cosmin_m |
![]()
|
Plus ca Dell e orientat mai mult pe statii de lucru, nu pe servere.
Local mai asambleaza Maguay computers si Prosys sau prosystem servere. Astia de la Maguay sunt chiar bunicei... |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
1. firmele hp, ibm etc...au doar meritul de a alege componentele cele mai fiabile.. si sa lipeasca abtibildul cu brandul lor pe carcasa lor tip...
2.o firma de renume.. desi nu face .. costa.. deh firma.. (inteleg la laptopuri ca acolo n-ai ce-i face trebe firma ca altfel nu gasesti componente) .. dar la servere/workstation.. etc.. nu merita. 3. cam ce anume vrei sa faca serverul ala? ca in funtie de asta se aleg din magazin componentele.. si dupa buget se face serverul.. ca asa din start as putea zice un Tyan thunder cu 4Xopteron + 2gb ram, +matrice raid5 in scsi, 3surse ce se comuta si se corecteza reciproc de 500W bucata.. si toata tarasenia costa 3000$ (la banii astia iei un hp/ibm care e dual cel mult.. , si fara raid5 scsi.. poate doar raid0, 0+1, 1) asadar.. spune-mi ce vrei sa faca serverul si in ce bani.. foarte important.. si iti voi face eu o configuratie... echilibrata pentru ce iti trebuie tie. cat despre service.. mi se pare mai normal ca daca ceva imi face figuri.. placa video sa zicem.. sa ma duc la garantie cu placa in buzunar si nu cu tot compul la garantie. un comp de firma e sigilat.. nu poti face nici cea mai mica modificare, ai garantie pe toata magaoia.. nu pe comonenta.. si inca ceva foarte important (dar care nu se aplica la branduri de renume) nu sti ce baga aia cand ansambleaza calculatoru, accesoriile care se dau cu diverse componente,.. lipsesc.. etc asadar, pe componente iesi mai bine si mai sigur. |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
QUOTE(cosmin_m @ 29 Jul 2005, 21:36) Plus ca Dell e orientat mai mult pe statii de lucru, nu pe servere. Serios? ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
|
BAC |
![]()
|
QUOTE(Asi @ 30 Jul 2005, 07:48) 1. firmele hp, ibm etc...au doar meritul de a alege componentele cele mai fiabile.. si sa lipeasca abtibildul cu brandul lor pe carcasa lor tip... 2.o firma de renume.. desi nu face .. costa.. deh firma.. (inteleg la laptopuri ca acolo n-ai ce-i face trebe firma ca altfel nu gasesti componente) .. dar la servere/workstation.. etc.. nu merita. Nu e chiar asa, am experienta cu un astfel de server facut cu o placa de baza MSI, cu un RAID-SCSI Malex etc. in trei ani s-a dus. Prima data s-a dus un HDD, apoi Malex-ul si nu mai spun ca sursele redundante au ars si ele. Acum am un server IBM de 5 ani care functioneaza fara probleme. |
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Parca HDD-urile de la IBM au un numar fix de ore care pot sa ruleze/luna, daca se depaseste, se restarteaza sau se ard..???
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
BAC |
![]()
|
De unde ai scos-o si pe asta? Am server IBM, merge non-stop de 5 ani.
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
serios, pe cand eram pasionat, citeam in chip...in topul HDDerau IBM cu specificatia ca au un anumit time de functionare...poate isi aduceaminte cineva si confirma.
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
Aia o fi fost mai demult. Au avut IBM-ul o serie de HDD-uri mai slabe. Dar sint multi ani de atunci.
PS. Sa nu crezi tot ce scrie in chip. E ca si cu... testul elanului la Logan... ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.259 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu spun un singur lucru! Conform IDG ( International Data Group) IBM conduce detasat la cota de piata cu peste 48%
|
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe
2004 / 2019/2008
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Aºılırsa |
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
ei bine am un server hp la liceu (fostul)... si cica ma tot chema profu de info sa ii mai trag o configurare ca linux-linux dar nu ruta calumea.. etc..
problema se aflau la memoriile mai mult saumai putin made in vaprezia... ce-am vazut in serveru ala ... mi-a confirmat ca firmele cu brand fac si treaba buna.. nu zic nu.. doar ca nu face banu! la firmulita de net care imi da mie net.. ma mai ocup si eu de serverele de acolo.... si cand s-a lansat firma.. am luat 2 servere.. nu de firma.. am confectionat 2 servere cu componente luate din magazin.. merg perfect si acum. de exemplu daca tu gasesti in magazin vro placa de baza dual de la firme gen asus/dfi/aopen/tyan/abit ... e perfect... pentru ca tot placi dinastea au si serverele alea cu brand.. sunt placi bune si performante. serverele care le ansambleaza gigi de la colt .. pai acolo gaseste ce apuca si o sa rezulte o strutocamila de server cu componente made in vaporezia in proportie de 101% daca se poate... ca am vazut server facut la tora computers... placa de baza ecs!! proc thunderbird. si alte magarii care nu au ce cauta intr-un server.. de exemplu malex scsi.. nu suna mai bine ADAPTEC .. ca astea merita nu exista vreo componenta in servere ce nu poate fi cumparata ca atare din magazin? (sau inlocuitor tot de la firme de renume care sa mearga la fel de bine) ? la asta ma referam ca nu merita brandurile cat despre faza cu dell.. nu prea am vazut servere dell.. sunt convins ca exista dar e axat pe laptopuri si workstation. |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(MoneyTalks @ 2 Aug 2005, 11:40) Aia o fi fost mai demult. Au avut IBM-ul o serie de HDD-uri mai slabe. Dar sint multi ani de atunci. PS. Sa nu crezi tot ce scrie in chip. E ca si cu... testul elanului la Logan... ![]() Hardurile IBM inca mai pica, si nu ma refer la cele ATA, ma refer la cele SCSI de 10 si 15k rpm. Si nu doar hardurile. Eu intre HP si IBM as alege HP. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 13:10 |