Unificarea politelor auto RCA+CASCO, In stadiu de ipoteza
![]() ![]() ![]() |
Unificarea politelor auto RCA+CASCO, In stadiu de ipoteza
PuscasMarin |
![]()
|
||
![]() Membru cotizant Group: Members Posts: 398 Joined: 26 February 08 From: Brasov ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna Expression Grandtour 1.9 dci
2004 F9Q670
|
|||
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
CASCO 5300RON/an pentru o troaca de Logan???? Un simulator de casco fara date personale/formulare de raspuns stie cineva pe net?
This post has been edited by IRONICK: 14 Mar 2012, 11:52 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
PuscasMarin |
![]()
|
![]() Membru cotizant Group: Members Posts: 398 Joined: 26 February 08 From: Brasov ![]() |
Preturile alea sunt probabil generate cu vreun calculator de polite si sunt orientative, pe site-ul respectiv abc n-am gasit nici-o oferta de pret.
|
--------------------
Renault
2004 F9Q670
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Oricit de orientativ ar fi, cu 5300 de lei iti iei in fiecare an alt Logan
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Ce CASCO e ala cu ~12% pe an ?
![]() This post has been edited by Shush: 14 Mar 2012, 12:43 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Un casco facut pentru un portofoliu de masini la care 1 din 10 se distruge dauna toatala in fiecare an.
Deci o vrajeala nereala |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Sau e asigurare speciala pentru pilotii de Nascar
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
PuscasMarin |
![]()
|
Haideti sa revenim ON si sa discutam pe subiect !
Cum vi se pare ideea de polita integrata ? Unele avantaje pe care le vad eu ar fi: Pt.RCA - eliminarea de pe piata a asiguratorilor neseriosi care nu platesc (intervin penalizarile) - n-ar mai exista situatii de genu' las ca-mi fac RCA-ul cel mai ieftin la colt de strada, sa-si bata capu' tertul cu ei daca provoc dauna. - timp redus de investigatii CASCO - fiind integrat in polita (presupun ca va fi si obligatoriu) mi-as repara masina la un service reprezentanta fara sa mai fiu nevoit sa umblu pe la dezmembrari. - o retea de service-uri mai mare Sunt doar cateva observatii surpinse de mine si de care m-am lovit in trecut. |
--------------------
Renault
2004 F9Q670
|
|
Shush |
![]()
|
Slabe sanse sa devina Casco obligatoriu.
Mai ales la noi unde sunt o gramada de masini de peste 10-15k euro fara Casco. |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
CASCO e o asigurare care tine de securitatea (financiara) PERSONALA, asupra careia eu pot sa am o optiune.
RCA este o asigurare care tine de siguranta financiara A ALTORA fata de care eu sunt responsabil, siguranta pentru care acei altii nu pot sa aiba o optiune (daca sa le provoace unul sau altul pagube) Cum sunt o gramada de soferi insovabili care nu pot plati pagubele produse altora, lipsa asigurarii fata de altii e un pericol public pentru ceilalti participanti la trafic (plus cheltuieli ale statului cu judecarea cauzelor, cu urmarirea cu executorii si politia etc) Lipsa unei asigurari referitoare la daunele pe care fiecare si le provoaca siesi nu are influenta asupra altora. Deci eu sunt CONTRA comasarii. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Si eu. Sint de acord doar cu RCA nominala pe sofer si nu pe masina. Nici o masina fara sofer nu poate face accident. Si daca-l face totusi, responsabil e cine a lasat-o acolo.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Discutia este oarecum lipsita de substanta si temei.
Daca vorbim despre includerea unui RCA in CASCO (ca o bonificatie sau alta forma), se poate discuta! Obligativitatea CASCO nu poate intra in discutie, deci nu se poate pune problema "unificarii". Referitor la RCA "pe persoana fizica" (ca sa zic asa), ideea ar fi buna si aplicabila in mare masura. Oricum, notiunea de bonus/malus ar avea alta consistenta decat "pe masina". La juridici este mai complicat! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
|
-------------------- |
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
cum rca pe persoana? adica trebuie sa-si faca rca toata famila chiar daca au o singura masina
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
corbex |
![]()
|
Pai da! Masina, saraca, n-are nici o raspundere, nici civila, nici penala. Persoanele au, deci ele trebuie sa se asigure.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Daca stiu eu bine. in tarile cu apa calda, RCA-ul este PE masina, dar in polita sunt nominalizati soferii care au dreptul s-o conduca, si in functie de istoricul tuturor soferilor se calculeaza valuarea politei.
Bine, in cazul asta nu prea inteleg cum poate sa mai imprumute cineva masina vecinului. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Danezu |
![]()
|
![]() un fost proprietar de megan..... Group: Members Posts: 914 Joined: 3 January 06 From: Bucuresti ![]() |
Pai asta este si scopul sa nu mai imprumuti masina, daca respectivul face daune la anu' platesti tu mai mult
![]() Politele "comasate" vor functiona ca afara (Franta de ex.) Pe RCA despagubesti tertii, iar pe casco masina ta. Un avantaj va fi ca nu o sa mai fie multi amatori de firme proaste care nu platesc. O sa se schimbe mentalitatea, bine doar la cei ce isi fac si casco, restul raman la fel ![]() Bafta! |
--------------------
Saab 9-3
2.2 TiD
Vector
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.855 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Mi se pare un sistem foarte bun, care evita situatii de genul am RCA si uit cand imi expira polita Casco sau invers.
Cat am stat la Paris intre 1997 si 2000 am avut asigurare completa la R 21, care includea acoperirea pentru terti si restul de riscuri - de unde si numele - assurance tous risques. Plateam cca 450 USD pe an (la vremea aia). Daca vroiam doar polita pentru terti, nu cred ca polita costa mai mult de 150 de dolari. Si toata chestia asta era valabila in toata Europa, singurul document eliberat fiind o carte verde in care aveai toate detaliile, iar la compania de asigurari trebuiau desemnati soferii care puteau conduce masina. In functie de cata vechime aveau in ale condusului, de istoricul evenimentelor (malus/bonus) si de puterea si vechimea masinii, se stabilea valoarea politei de asigurare. La masina de care spun aveam bonus 50% si unele evenimente nu mareau valoarea politei urmatoare (geamurile sparte in special). |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(corbex @ 14 Mar 2012, 20:11) Pai da! Masina, saraca, n-are nici o raspundere, nici civila, nici penala. Persoanele au, deci ele trebuie sa se asigure. Pare ceva de genul taxei de poluare, care in loc sa fie bagata in benzina, adica cine merge mult polueaza mult deci trebuie sa plateasca mai mult, se aplica pe masina, iar cel care merge 1000 km pe an plateste la fel ca cel care merge 100.000 doar ca polueaza diferit. Asa si cu rca pe membru, poate nevasta conduce de 2 ori pe an iar sotul zilnic. *** offtopic editat de moderator *** This post has been edited by adi_ar: 15 Mar 2012, 15:00 |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
DFL |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 28 December 11 ![]() |
Eu il vad ca pe un mod de a stoarce niste bani in plus.....sau cel putin asta este parerea mea.
|
--------------------
Renault
Clio III
2008 - 1.4 16v - Dynamique
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
garantat va fi ceva de muls mai multi bani.
experienta ne invata, ca in romania, de fiecare data cand s-a modificat o taxa, s-a schimbat o modalitate de calcul, ceva, de fiecare data a fost in defavoarea cetateanului obisnuit. |
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
cread |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 29 April 09 ![]() |
Ce o fi asa bine sa te oblige la CASCO ?
|
--------------------
renault
Megane 2 Grandtour .
2004 1,5 dci 80cp
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
fii serios, cine sa te oblige la casco? asta e o aberatie.
|
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
corbex |
![]()
|
Ideea e nu sa te oblige la CASCo si sa-i oblige sa includa in CASCO si RCA.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
cread |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 29 April 09 ![]() |
|
--------------------
renault
Megane 2 Grandtour .
2004 1,5 dci 80cp
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 01:41 |