ceas benzina
![]() ![]() ![]() |
ceas benzina
marianiulian1979 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 8 June 05 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
solenza/renault
scala/megane 2.2
2003/2007
- B 33 HRG
|
|||
rtulea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 392 Joined: 11 April 05 From: Ploiesti (Alba-Iulia) ![]() |
Fara suparare, dar cum iti dai tu seama cand sunt 10 litri in rezervor sau 8 litri. Daca indicatorul se misca inseamna ca pe undeva face masa. In mod normal becul se aprinde pe la 5 litri. Acum depinde in ce stare este sonda. Desfa-o, curata contactul mobil al acesteia si spirele, verifica sa nu ai plutitorul spart si sa fi intrat benzina in el.
|
--------------------
Dacia
Logan
sept 2006, Laureate 1,6
- PH-78-UTU Do not try to forget your past, IT made you what you are!
|
|
marianiulian1979 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 8 June 05 From: bucuresti ![]() |
am mers pana mi s-a terminat benzina, am pus 3litri ,apoi la benzinarie am mai pus 5,5. Becul a ramas aprins iar acul s-a ridicat f.putin(dar nu a ajuns nici macar la inceputul desenului de pe ceas).Am mai pus 3litri si abia atunci s-a stins becul.
dupa 10km iar s-a aprins becul. asa mi-am dat seama! mersi pt. sfaturi. o sa ma apuc de treaba. |
--------------------
solenza/renault
scala/megane 2.2
2003/2007
- B 33 HRG
|
|
mariusCYP |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 17 June 05 ![]() |
asa e dacia asa la fel al meu,va recomand e mai bine sa ramana asa decat sa desfaci ceva la rezervor si ai sa chinuiesti dupa aia ca miroase benzina cauza nu este exacta garnitura etans!
|
--------------------
dacia
break
- TM 08 ---
|
|
Radduu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
sincer...nu ai ce sa ii faci, si eu mi-am cumparat o sonda noua dar degeaba, "asa face toate"
|
--------------------
Dacia
1300 /1310
1983
- B If you can't find something to live for, Then you best find something to die for
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
I-l contrazic pe Rtulea, becul se aprinde la 9-10 litri, si oscilatia lui e normala, asa face toate.
Nu vad nici un fel de problema aici..totul e normal care este. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
rtulea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 392 Joined: 11 April 05 From: Ploiesti (Alba-Iulia) ![]() |
QUOTE(sandman @ 30 Jul 2005, 09:58) I-l contrazic pe Rtulea, becul se aprinde la 9-10 litri, si oscilatia lui e normala, asa face toate. Nu vad nici un fel de problema aici..totul e normal care este. Cred ca s-a interpretat gresit raspunsul meu. Eu nu am spus ca nu este normal sa oscileze acul, daca ar fi altfel n-ar mai fi dacie. Referitor la cantit de benz din rezervor la care se aprinde ceasul, asta este relativa si nu poate fi stabilita cu exactitate. Acei 10 litri sunt conform STAS si bine ar fi sa fie asa. Daca citesti atent "sandman", in primul mesaj "marianiulian1979" a scris ca acul se misca FARA CONTACT, ori asta deja este o problema. |
--------------------
Dacia
Logan
sept 2006, Laureate 1,6
- PH-78-UTU Do not try to forget your past, IT made you what you are!
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
e posibil ca si acest ac sa fie decalibrat, recomand inlocuirea lui...si-a trait viata...
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
KoD |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 5 May 05 From: Barlad ![]() |
QUOTE(marianiulian1979 @ 29 Jul 2005, 13:10) salut! va rog mult, heeelp! ce pot face sa-mi arate "normal" ceasul pt. benzina? becul la benzina se aprinde cand mai am 10 litri in rezervor iar acul se misca din pozitia initiala(cand nu este contactul pus) pe la 8 litri. poate fi de la sonda? multumesc! Sandman are dreptate, indicatoarele de benzina de pe Daciile mai vechi sunt facute sa se aprinda becul pe la 10 litri. Oamenii s-au gandit ca atunci cand se aprinde becul sa mai poti merge in jur de vreo 100Km ca sa gasesti un peco. Problema ta nu cred ca e de la sonda, eu sunt de parere ca e de la indicator, schimba-l(recomandabil la un service electro fiindca se da bordul jos, si e cam urata treaba). Cam tot asa am patit si eu, am schimbat sonda(singur), dupa aia am fost la un service si am vazut ca era de la indicator, l-am schimbat, si totul e ok de atunci, nu mai am nici o problema. |
--------------------
Dacia
1304 E
- vs01kod
|
|
marianiulian1979 |
![]()
|
va multumesc pentru sfaturi!
am fost plecat in concediu si nu am putut raspunde! vestea buna este ca m-am obisnuit cu "problema". |
--------------------
solenza/renault
scala/megane 2.2
2003/2007
- B 33 HRG
|
|
byte |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 15 March 06 ![]() |
Am si eu o mica problema cu indicatorul.
De ceva vreme becul de la indicatorul de benzina sta tot timpul aprins ... indiferent de cantitatea de benzina din rezervor. Din fericire acul inca mai indica corect si pot sa ma ghidez dupa el. Ca solutie de moment am ales sa scot becul ca sa nu stea tot timpul aprins. A avut cineva problema asta? Trebuie inlocuit ceasul din bord? Cat de complicata este inlocuirea lui? Mersi |
--------------------
Dacia
1310 TLX
- TM-10-LKM
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Ce treaba are ceasul de bord? sonda litrometrica e de vina. Verific-o. Din ea pleaca 2 fire, unul pentru indicatorul cu ac, si celalalt pentru bec. Becul e comandat din sonda, nu din bord. Scoate sonda , curat-o sau schimb-o. De asemenea traseul becului poate sa dea undeva la masa, si sonda sa fie buna.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
byte |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 15 March 06 ![]() |
Mersi pentru raspuns, nu stiam ca aprinderea becului este comandata de sonda. O sa verific zilele urmatoare.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
- TM-10-LKM
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
Salut,
Unde se leaga firul/firele care pleaca de la sonda litrometrica pentru a mi se aprinde si mie becul cand raman fara benzina? |
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 17:53 |