DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Mici probleme tehnice

slz04
post 29 Mar 2012, 22:28
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna seara tuturor.Detin o dacia solenza , lasata de la tatal meu cu mici probleme de natura tehnica..

#In primul rand , am observat ca in timp ce motorul merge la relanti se simte de parca ar sarea peste jumatate de timp , adica vibratia nu este uniforma,rotunda si se simte o data la 2-3 sec de parca ar sarea.Mentionez ca nu se simte decat daca stai foarte atent.

#Cam acum un an, s-a spart toba in jurul intermediarei si a fost schimbata si intermediara si finala.m-am bagat sub masina si am observat ca ca sarma aia din jurul catalizatorului(sper sa nu ma insel) este rupta asa(cred ca din momentul impactului cu dambul) iar la relanti, cand accelerez si ii dau drumul pedalei se aude infundat de parca ar iesi gazele pe acolo pana la scaderea turatiei.

astea ar fi problemele care nu deranjeaza foarte tare , motorul merge bine , nu a fost fortat niciodata sau altceva...are aproape 80.000 km

#acum recent timp...s-a defectat indicatorul de benzina si nu mai sare de prima linie groasa, si am dubii daca functioneaza corect si sub ea....am mai citit pe forum dar pana la urma nu m-am convins de cauza..

#in accelerari nu foarte bruste, pe la 3000 aud un troncanit/pocanit din dreptul rotii din stanga..mentionez ca trocane si cand iau un viraj maxim stanga pana la indreptarea rotilor , dupa care merge normal.tind sa cred ca este planetara.

#tot cu motorul la relanti se aude un mic cloncanit iar daca apas ambreiajul pana in preajma punctului de cuplare tonalitatea scade iar daca-l apas de tot nu se mai aude...ambreiajul nu a fost schimbat pana acum

Cam astea sunt problemele solenzei mele, orice sfat este binevenit.
Va multumesc si drum bun

This post has been edited by slz04: 29 Mar 2012, 22:31

--------------------
dacia solenza 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Maskatu
post 29 Mar 2012, 23:06
Post #2

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Legat de problemele cu "saritul", cloncanitul, etc, nu ar strica o revizie mai amanunita asupra motorasului pas cu pas, senzorului de turatie, fise, bujii, ulei, filtru benzina, filtru aer, filtru ulei. Totusi, sa nu fie cureaua de distributie... cand a fost inlocuita ultima data?

Daca s-a rupt sarma de la catalizator. inseamna ca a fost lovit destul de tare, si mai mult ca sigur pierzi gaze pe acolo. Catalizatorul ala nu prea vad cum l-ai putea repara. Strange bani si cumpara unul sh de pe o solenza lovita. Nou nu cred ca mai gasesti si oricum costa cat jumatate din masina.

Legat de indicatorul de probleme poate fi o problema mecanica sau electrica. Electrica printr-un contact imperfect, sau o masa imperfecta. Mecanic poate ai plutitorul gaurit si s-a umplut cu benzina.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
slz04
post 29 Mar 2012, 23:13
Post #3

Membru incepator

bujiile si distributia au fost schimbate la revizia de 60000.filtrele + ulei schimbate in toamna, momentan masina are 78000

da , a fost lovita exact acolo presupun din moment ce e rupta sarma aia dar, momentan nu ma deranjeaza acustic foarte tare

--------------------
dacia solenza 2004
+
Maskatu
post 29 Mar 2012, 23:18
Post #4

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Sa nu fie o problema cu alimentarea de combustibil... pompa de benzina, injectoare, rampa, presiunea in rampa, etc.

Troncanitul de la roata poate sa fie de la planetara, sau capat de bara/pivot, care se aseaza in pozitie in functie de cum tragi tu de volan.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
slz04
post 29 Mar 2012, 23:22
Post #5

Membru incepator

intuiam si eu planetara , o sa ma uit sa vad burduful daca e spart...
despre ambreiaj?nu stiu cum se manifesta daca patineaza asa ca nu stiu daca trebuie schimbat inca , sau nu...
se pare ca trebuie sa strang niste bani sa ma duc cu ea la un mecanic

--------------------
dacia solenza 2004
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd July 2025 - 14:44
Forum Renault