DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Imi intra apa pe la portiere

CatalinGSG
post 17 Apr 2012, 12:08
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Resita

Am o problema de cand m-am mutat si bineinteles am alt loc de parcare. Noul loc de parcare este in panta (masina sta de-a latul unui deal). Cand ploua, mocheta din partea laterala care sta catre varful pantei, este umeda, cam in dreptul boxelor din portiere. Un prieten mi-a spus sa desfund canalul ala de la chederul parbrizului fata, cica se poate a fi infundat si apa se prelinge prin spatele bordului. Am facut ce mi-a spus dar nu sa rezolvat problema. Chederele de la portiera sunt in stare buna. Am parcat invers ( de obicei parcam cu spatele, iar acum am parcat cu fata), si mi sa umezit si in partea cealalta, tot cea dinspre varful pantei.
O sa radeti dar nui de ras, am pus o punga in partea de jos a portierei inainte sa o inchid si nu mia mai patruns apa, dar nu pot apela la solutia asta !! Asa e cand ai casa in panta nu? tongue.gif smile.gif)
Deci masina sta parcata nu cu botul spre deal si nici cu spatele, ci sta de-a latul pantei, iar prin partea laterala care sta catre varful pantei imi intra apa, gasesc o pata umezita cam de 20 de cm pe noapte atunci cand ploua.
Astept solutii , va rog, e de la chedere? imi intra apa prin usa sau imi vine pe sub usa? panta este de aprox. 20-30 grade inclinatia. Cand deschid portiera, chedereul este umezit in partea de jos vreo 15 cm cam in dreptul boxei din usa, deci pe acolo intra apa, am pus mana si era ud sub acea portiune. Intrebarea ramane cum vine apa pe acolo, prin interiorul portierei sau pe sub usa, avand in vedere panta?

This post has been edited by CatalinGSG: 17 Apr 2012, 12:11

--------------------
Dacia Solenza 2004/1,4
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mcr_razvy
post 17 Apr 2012, 12:16
Post #2

Membru

pai normal apa de pe geamul portierei intra prin ea si se scurge prin acele 3 fante lasate la baza portierei, deci daca este in panta acea apa iti curge in interior. Faza e ca daca le astupi apa iti va ramane in portiera si iti va rugini portiera deci cauta un alt loc de parcare mai pe orizontala

--------------------
dacia solenza avantaje 2004
+
besche
post 17 Apr 2012, 12:31
Post #3

Besche

From: Constanta

Totusi verifica si scurgerile din compartimentul motorului stergatoarelor,sa nu fie infundate

--------------------
Renault Clio 2005 Authentique - CT - 31-AIS
Tunez tunuri
+
CatalinGSG
post 17 Apr 2012, 12:37
Post #4

Membru incepator

#Razvy , sincer nu mis un cunoscator dar si mie mi se pare ca prin portiera imi vine apa, erau stropi mai mult pe plasticul aparatorii de pe portiera decat pe buza metalica, cand am pus mana sub portiera.
#Besche, mi sa mai spus asta , o sa verific si ce miai spus tu.
Cat despre alt loc de parcare...asta era al fostului proprietar si asta mi-a ramas mie, nu cred ca mai sunt alte locuri de parcare goale...si cam toate sunt in panta. Este un drum ce urca spre blocul meu si parcarile sunt pe marginea lui.

This post has been edited by CatalinGSG: 17 Apr 2012, 12:40

--------------------
Dacia Solenza 2004/1,4
+
cristy2008
post 18 Apr 2012, 19:02
Post #5

Membru

From: CALARASI

Ti se prelinge apa pe langa boxe si curge pe cheder si de acolo fiind in panta intra in masina. Solutia ar fi sa dai fata de usa jos si sa asezi bine protectia din folie care este in dreptul boxelor, posibil s-a deslipit si de acea curge apa pe acolo.

--------------------
dacia solenza 2004 scala
+
CatalinGSG
post 18 Apr 2012, 20:12
Post #6

Membru incepator

#Cristy2008, interesant ce spui...e o idee buna, ma batea gandul sa dau aparatoarea de la usa jos si sa vad exact cam pe unde se prelinge apa.
Dar cu ce este lipita folia aia, am demontat odata usa de pe spate si cam stiu la ce te referi, dar atunci parca am vazut ca era lipita acea folie cu ceva negru...conteaza daca o lipesc cu silicon?
Vremea e cam nasoala dar imi fac timp si o sa scriu aici de unde era totusi problema.
Multumesc mult pentru pareri, daca mai aveti idei astept...

This post has been edited by CatalinGSG: 18 Apr 2012, 20:21

--------------------
Dacia Solenza 2004/1,4
+
canea_dragos
post 21 Apr 2012, 17:59
Post #7

Membru autentic

From: Bucuresti

CatalinGSG fa ce ti-a spus Cristy2008 ca are perfecta dreptate! Si eu pateam exact la fel, iar dupa sfatul lui Ramsen de a pune o punga dinaia de pui la congelator zarzavaturi si am izolat bine in jurul boxelor pe unde intra firul in boxe si n-am mai avut probleme. Eu avand boxele mai mari a trebuit sa rup acea folie de pe interiorul fetei de usa si imi intra apa exact prin dreptul boxelor. Dupa punga magica totul e uscat!

--------------------
DACIA SOLENZA 2004 Confort - PH 88 CDM
+
CatalinGSG
post 21 Apr 2012, 20:50
Post #8

Membru incepator

#canea _dragos, ms mult...azi s-au oprit ploile aici la Resita dar din pacate maine e duminica, luni e sarbatoare...sper ca marti sa nu ploua si sa demontez aparatoarea la usa si sa fac ce mi-ati spus voi.
O sa va anunt daca s-a rezolvat prin aceasta metoda, la cate ploi se anunta sigur am cum sa-i fac proba dupa ce repar pe acolo.
Am vazut la un forum asemanator...multi ziceau si de siliconarea chederelor, e bine sa fac si asta? Un amic imi spunea ca siliconul ar afecta chederele...ca le usuca sau ceva de genul asta.
Cica la unii le curgea in dreptul pedalelor si intra apa pe la un dop de plastic din spatele rezervorului cu apa pentru parbriz. Eu n-am probleme in acea zona dar am mentionat si asta poate citeste cineva si are aceeasi problema. E bine de stiut.

Cer scuze adminilor si veteranilor de pe acest site, cautand mai atent am gasit ca sa mai discutat acest subiect (sincer am cautat cu search dar nu mia dat initial).

http://www.daciaclub.ro/Apa-in-Masina-t216453.html

http://www.daciaclub.ro/imi-ploua-in-solen...or-t136475.html

http://www.daciaclub.ro/Apa-in-masina-la-p...ala-t51856.html

This post has been edited by CatalinGSG: 21 Apr 2012, 21:35

--------------------
Dacia Solenza 2004/1,4
+
besche
post 23 Apr 2012, 11:55
Post #9

Besche

From: Constanta

Pune silicon sanitar,merge fara probleme,el doar izoleaza ,atat

--------------------
Renault Clio 2005 Authentique - CT - 31-AIS
Tunez tunuri
+
canea_dragos
post 23 Apr 2012, 18:48
Post #10

Membru autentic

From: Bucuresti

Pune fara frica silicon ca nu are nimica. Eu am pus silicon de 2 ani si chederele sunt in perfecta stare.

EDIT: Eu folia am lipit-o pe margine cu banda izoliera, iar punga am lipit-o de folie cu silicon si am lasat siliconul sa se usuce vreo 4 ore, apoi am testat cu apa usa si n-am avut probleme.

This post has been edited by canea_dragos: 23 Apr 2012, 18:51

--------------------
DACIA SOLENZA 2004 Confort - PH 88 CDM
+
CatalinGSG
post 24 Apr 2012, 19:55
Post #11

Membru incepator

#canea_dragos ms, de fapt mersi tuturor ce mi-au dat raspuns, intre timp am inceput sa parchez pe un alt loc (care nu-i platit, o sa merg sa cer sa fac schimb cu asta), acest nou loc de parcare este tot in panta dar nu de-a latul dealului, parchez ori cu botul in jos ori cu spatele la vale tongue.gif smile.gif , si in ambele situatii nu am nici o picatura de apa.
Totusi nu vreau sa las asa masina, pun silicon sau mastic la chedere, pun la toate biggrin.gif, si dupa desfac si usile sa vad de foliile alea si sa maschez boxele cu punga.
Din ce am citit si in celelalte forumuri astea sunt singurele solutii bune.
Mersi mult inca o data pentru raspunsuri.

This post has been edited by CatalinGSG: 24 Apr 2012, 19:56

--------------------
Dacia Solenza 2004/1,4
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 19:37
Forum Renault