DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> scapam oare de metoda "nod in papura" ?, noi reglementari pentru politia rutiera

bertro
post 3 Aug 2005, 21:41
Post #1

Membru dezmembrat

Group: Members
From: IASI, rumenia

nu pun asta la stiri pentru ca inca nu am vazut scris, insa tocmai ma uit la emisiunea lui Stelian Tanase la care e invitat ministrul de interne, care a spus urmatoarele (si a atentionat telespectatorii sa caste bine urechile si sa bage la cap):

- a fost scoasa "norma de amenzi" pentru politisti. deci nu mai sunt obligati/incurajati sa adune o anumita suma, ceea ce ii determina inainte sa se lege de toate nimicurile;
- politistul nu are voie sa te opreasca decat daca ai incalcat legea.
- politistul nu are voie sa te opreasca decat daca are in piept la vedere insigna cu numarul de ordine si poza.

omul vorbea ca si cum deja ar fi introduse reglementarile astea. poate suna utopic, dar ma astept sa scapam de oprirea "prin sodaj", la care nenea agentu te cauta si intre dinti si inevitabil iti gaseste o suta de motive sa te amendeze.

This post has been edited by bertro: 3 Aug 2005, 21:42

--------------------
DACIA Nova GT - xx xx XXX
posesor de DrACIA NOVA GT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sclaud
post 3 Aug 2005, 23:02
Post #2

Status: activ

From: Brasov

Pe mine m-a oprit de doua ori in ultimele 2 luni si ... de fiecare data, primul lucru dupa ce s-a prezentat a fost motivul pentru care m-a oprit ... si era "pe bune" sad.gif din pacate. Nu cred ca se mai "practica" opritul "fara motiv" ... asa cum mi s-a intamplat mie acum vreo 2 ani cand cica "imi ardeau farurile prea tare" sa'nebunesc biggrin.gif (la un amarat de Fiat uno antic de de'abia de tara) ... dupa care a venit si replica "inteligenta": "bem si noi un vin in seara asta ?" laugh.gif Pai zi asheaaaaaa mai ... ce drecu biggrin.gif

--------------------
none none 2019 - BV-XX-XXX
+
Daddy
post 4 Aug 2005, 00:48
Post #3

Membru discret

From: Bacau

Bun ar fi daca ar fi asa. Pe mine ma secau intrebarile : De unde veniti ? si Unde va duceti ?

--------------------
Dacia 1300 F 1972 - BC-93-MAX
Daciile sunt ca femeile....cat ai bani sa bagi in ele merg bine...cand nu mai ai bani te lasa cand iti este lumea mai draga...
+
Ciombe
post 4 Aug 2005, 06:29
Post #4

Membru autentic

From: Arad

Salutare!

Pai acum 2 seri am fost oprit de catre un politai, era un control de rutina. M-a intrebat daca am beut mad.gif ... de parca as fi avut io moaca de om treaz la 10 noaptea... Adevaru e ca pe la 6-7 sera trasesem si io o bere rece, sa ma racoresc nitel ca era tare cald afara... da el m-a oprit abia pe la 10 seara si nu s-a mai simtit, mai ales ca intre timp halisem ceva.

--------------------
Oltena 12 TRS, Dacia 1304 Papuc - B-83-JJJ, AR-30-JJJ
+
Asi
post 4 Aug 2005, 11:57
Post #5

Camaro SS

From: Bucuresti

acu vro 2 saptamani.. ma opreste politia.. ba si a cautat si-n dinti ... aveam o moaca de plictisit/obosit/drogat/beat/etc de la 4dimineata.. alcoolmetru.. 0.00% garcea un pic surprins ca nu am baut, vorbeste un pic cu colegu.. se uita omu pe radar.. 48km/h .. centura.. toti! inclusiv cei din spate.. triunghi+ cric+roata de rezerva+ stingator+trusa medicala .. prezente.. lamai in geam(inca n-am un an) -prezente.. rar -facut la timp, rovinieta (desi eram in bucuresti) asigurare.. etc.. se citea supararea pe fata lui mai ales ca faceam si miniglumite sublime pe care cred ca le rumega vro 2 zile sa le priceapa.. serie caroserie+serie sasiu+ serie motor.. -they match! laugh.gif

si motivu care era cu atata cutare-n dinti.. ca ala era chitit pe amenda.. si deja incepuse sa scrie antetu pe foaie cu numele meu.. si acu nu stia ce sa faca cu foaia pe care nu o putea elibera din lipsa de motive.. si a fost nevoit omu suparat sa o rupa sa o stampileze, semneze si sa o duca la birou.. la sefu sau ce au ei pe acolo.. biggrin.gif ...

in fine plec fara probleme.. am vrut sa retin numele la ala.. dar l-am uitat pe drum.. prea obosit.. pt ca m-a oprit fara motiv! adica da.. motiv.. filtru sa ii prindem pe aia care trag la masea dar sa verifice la lanterna noaptea la 4 seriile sasiu/motor/caroserie.. e strigator la cer.. voiam sa-l reclam.. da i-am uitat numele .. damn! eram prea obosit/plictisit

--------------------
Mitsubishi/Mercedes Carisma/B-class 2003 1.9 DI-D/2007 200CDI - B 79 ASI/Bxxx
"Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
+
Ov
post 4 Aug 2005, 12:13
Post #6

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

AHA !
te-am prins,

uite aici motiv de amenda !!!

QUOTE(Asi @ 4 Aug 2005, 12:57)

in fine plec fara probleme.. am vrut sa retin numele la ala.. dar l-am uitat pe drum.. prea obosit.. ..[...].. da i-am uitat numele .. damn! eram prea obosit/plictisit
*

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
b64chr
post 4 Aug 2005, 12:14
Post #7

Moderator incepator

Group: Moderatori
From: Buzias, Timis

QUOTE(bertro @ 3 Aug 2005, 22:41)
- politistul nu are voie sa te opreasca decat daca ai incalcat legea.
*

Aici e discutabil. Mai sunt filtre (daca de exemplu a evadat un periculos, nu trebuie sa-i opreasca pe toti si sa-i legitimeze?). Sau daca s-a furat o masina, nu e normal sa opreasca masinile de tipul ala si sa verifice acte, serii etc.?
Si controalele de rutina cred ca trebuie sa existe. Altfel cei care conduc bauti ar fi depistati doar in caz de eveniment rutier.

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Skoda Octavia 2009
+
Ant
post 4 Aug 2005, 12:22
Post #8

Utilizator resuscitat

apropos de "nod in papura" . Pe centura, vroiam sa intru pe la bariera de la Domnesti. In intersectie un "domn" agent ... eram a doua masina si el tot gesticula sa o luam la stanga spre Domnesti, si eu vroiam la dreapta spre Bucuresti (mentionez ca semnalizam din timp, drumul nu era blocat, bariera era ridicata) . Ii spun ca eu vreau la Buc. nu la Domnesti ca de acolo vin, intelege si imi face semn sa trec cat mai pe dreapta. In acest interval coboara bariera si raman lipit aproape de ea, inghesuit in dreapta soselei. Stateam linistit la bariera cand ma trezesc cu omu' la geam ca ce caut acolo... Am ramas blocat si ii comunic ca el cu manuta lui m-a indrumat acolo (asta prin geamul intredeschis ca nu aveam chef sa-mi intre toata caldura inauntru si pe un ton foarte calm [eram mai mult amuzat -uimit ] decat nervos. Asta ca trage bah smechere masina pe dreapta si arata actele la control . Nu m-am putut abtine si m-a bufnit rasul si l-am intrebat daca pe cealalta dreapta ca pe asta nu mai e loc ... si i-am mai comunicat respectuos ca in primul rand nu sunt bah cu el si ca pana nu se prezinta cu nume si grad nu-i dau nimic ... S-a inverzit la fata si mi-a spus repezit ceva neinteligibil si a continuat cu " acum scoate repede actele pana nu ma enervez si mai rau" Am scos portofelul din care am extras o carte de vizita (totul extrem de calm) si l-am rugat frumos sa-mi spuna numele si gradul clar ca sa stiu cui sa-i fac reclamatie pentru abuz. Ne-a fost intrerupta discutia amicala (prin geamul intre-deschis) de unul cu un TIR care era sa-l mature p-asta de pe sosea si s-a apucat sa zbiere dupa ala, s-a ridicat si bariera si am plecat linistit fara sa ma mai uit in urma.

Nu va lasati intimidati de mitocani ca-s platiti din banii nostri, si daca va simtiti "curati" nu-i iertati . Tratati-i politicos si cereti-le acelasi lucru ...

--------------------
Opel Vectra 2005 cu remorca - B .. AIT
Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
+
MAKRON
post 4 Aug 2005, 13:00
Post #9

simply clever

From: silistea gumesti

Media de varsta a militienilor cu mentalitate gen "Băi infractorule care ești" este periculos de mica. Parte proasta este ca in scoala nu se ocupa nimeni de educatia lor. De fapt, nici nu stiu daca are cine. Prin urmare mai avem de tras.......

--------------------
SKODA OCTAVIA II AMBIENTE MY 2007 - WSP
+
Valentine
post 4 Aug 2005, 13:19
Post #10

Old Timer

From: California

QUOTE(bertro @ 3 Aug 2005, 22:41)
omul vorbea ca si cum deja ar fi introduse reglementarile astea. poate suna utopic, dar ma astept sa scapam de oprirea "prin sodaj", la care nenea agentu te cauta si intre dinti si inevitabil iti gaseste o suta de motive sa te amendeze.
*

Eu n-am absolut nimic impotriva opririi prin sondaj, atata timp cat se face civilizat, fara sa iti caute nod in papura pentru o amenda.

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
Ciombe
post 5 Aug 2005, 07:08
Post #11

Membru autentic

From: Arad

Apropo de opriri pt controale de rutina:
Am un amic, care are un frate mai sarit de pe fix. Intr-o zi (cu vre-o 2 saptamani in urma) - pe la 6 - 7 seara merge asta cu frate-su la volan (fratele mut de beat conducea dacia) - si in dreapta soferului - un prieten care incerca sa desfaca o sticla de vin ddandu-i cu pumnul in fund. Mergeau printr-un sat pe langa Arad ...cand ii opreste un politai. Vine ala repede la geam sa ceara actele... la cae soferul : " Plutonier Ganea, auzi colega, tu nu ai pe-acolo prin masina un tirbuson... ca nu putem sa desfacem sticla asta... blink.gif " la care politaiul blocat: "sa traiti! stati sa verific" - si fuge repede la masina, ia tirbusonul il aduce la astia... sta langa ei pana desfac sticla de vin apoi isi recupereaza tirbusonul si le ureaza drum bun!
Chestia faina e ca in Arad chiar e un plutonier cu numele de Ganea....

Numai bine!

--------------------
Oltena 12 TRS, Dacia 1304 Papuc - B-83-JJJ, AR-30-JJJ
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd July 2025 - 12:01
Forum Renault