Intrebare, ... despre ulei
![]() ![]() ![]() |
Intrebare, ... despre ulei
sharkky |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 2.207 Joined: 11 July 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
2004 Clima / 2006 Ghia X, 2.0 Tdci
- B XX XXX
|
|||
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
segmenti prost aliniati.
Sau bine aliniati initial dar din cauza camasilor uzate au ajuns cu fantele pe aceiasi linie |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
sharkky |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.207 Joined: 11 July 05 From: Bucuresti ![]() |
si ca rezolvare a acestei probleme ce se recomanda?
tre sa schimb setu motor? |
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
- B XX XXX
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Daca ghidurile supapelor sunt uzate poate consuma pe acolo. 1300 nu are simeringuri. Ar fi recomandat montarea unor ghiduri la care se pot pune simeringuri.
|
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
sharkky |
![]()
|
e bine ... daca as sti si ce inseamna ...
m-ai bagat in ceatza total ![]() |
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
- B XX XXX
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Coada supapei culiseaza pe o teava, montata in chiulasa(ghidul supapei). Daca aceste ghiduri se uzeaza, pe langa coada supapei de admisie absoarbe ulei in galeria de admisie. La evacuare nu e asa grav, cu toate ca o cantitate de gaze de evacuare poate ajunge sa contamineze uleiul.
Pentru a verifica starea ghidurilor, se demonteaza arcul supapei, si se verifica daca are joc supapa. La modelele mai noi, 1400 si 1600, supapele au simeringuri, care reduc si mai mult consumul de ulei. Pentru a monta simeringuri ghidul trebuie sa aiba o buza, de care se agata simeringul. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
- .
|
|
Tutzigureanu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 129 Joined: 3 August 05 ![]() |
Ca o soluitie temporara pune 20w50 ca nu-l mai papa asa tare..asta daca nu ai bani pe moment sa-ti rezolvi problema
|
--------------------
Dacia Break '96
Seat Izbiza '88
- cenzurat Vine valu' imi i-a calu'...imi i-a Dacia din cotetz....
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(cristidb @ 5 Aug 2005, 10:31) [...] La modelele mai noi, 1400 si 1600, supapele au simeringuri, care reduc si mai mult consumul de ulei. Pentru a monta simeringuri ghidul trebuie sa aiba o buza, de care se agata simeringul. Cristi, spune daca ai montat pe 1300 si daca rezultatele sint bune; de ce? pentru ca am auzit si pareri de genul "sar simeringurile de pe ghid" sau "se ancraseaza si nu mai etanseaza" sau "is proaste". Sincer, as vrea sa pun pe 1300 ghiduri de 1400 si simeringuri. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
cristidb |
![]()
|
Pe 1300 nu am montat.
Am schimbat simeringurile cu ocazia segmentarii motorului la nova, nu pentru ca ar fi fost uzate, dar daca tot am demontat supapele sa polizez intrarile in chiulasa... Dupa 15000km a inceput sa consume ulei 300ml/1000km. Simeringurile erau proaste si devenisera casante. Le-am schimbat cu unele goetze (sper ca am scris corect)si nu a mai consumat. Am vreo 10.000 Km de cand le-am schimbat. Probabil astea o sa tina. De sarit nu prea cred ca sar, cel putin eu nu am auzit. Dar daca sunt pentru alta masina si sunt putin mai mari e posibil. In cazul in care ghidurile sunt bune, nu cred ca merita munca si investitia de a le schimba cu unele pe care se pot pune simeringuri. Daca sunt uzate, clar trebuie puse ghiduri noi si simeringuri. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
- .
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(cristidb @ 5 Aug 2005, 12:53) [...] In cazul in care ghidurile sunt bune, nu cred ca merita munca si investitia de a le schimba cu unele pe care se pot pune simeringuri. Daca sunt uzate, clar trebuie puse ghiduri noi si simeringuri. Multumesc de raspuns daca sint sau nu uzate, inca nu stiu, doar banuiesc- asta pentru ca pe traseele zilnice nu consuma; pe drumuri cu serpentine/coborisuri, la 150 km cam 300-500 ml ( pe care folosesc frina de motor). Daca ar consuma constant as banui numai setul motor, asa, banuiesc si ghidurile. Oricum, la montarea setului o sa fac si chiulasa. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 23:10 |