DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> 16 mai 1812 - 16 mai 2012, 200 de ani de la rapirea Basarabiei !

george_scala_2004
post 16 May 2012, 08:52
Post #1


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.580
Joined: 16 April 09




16 mai 2012 - Zi de doliu național

QUOTE
Românii comemorează 200 de ani de la sfâșierea Moldovei istorice, un eveniment cu urmări tragice până astăzi. Parlamentul de la Chișinău a respins propunerea lui Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal, de a declara data de 16 mai drept zi de doliu.


Parlamentul de la București are alte preocupări în această perioadă.
Prin urmare, de această comemorare se vor ocupa Consiliul Unirii de la Chișinău, Consiliul Național al Reîntregirii de la București, istoricii, studenții și câțiva jurnaliști rătăciți.
Rușii fac presiuni pentru “aniversarea” evenimentului la Chișinău. Unde este adevărul?


QUOTE
“Rusia va primi Moldova, Basarabia, Valahia și Bulgaria; Franța va primi Albania, parte din Bosnia, Moreea și Candia; Austria, Croația și o parte din Bosnia. Serbia va fi independentă și dată unui prinț din casa de Austria sau unui alt prinț străin, căsătorit cu o mare ducesă a Rusiei”.
(Notă dictată, la 9 martie 1808, de feldmareșalul rus Piotr Rumianțev-Zadunaiski, lui Armand Augustin Louis de Caulaincourt, ambasadorul Franței la Petersburg. Chipul lui Rumianțev este pe bancnota de 200 de ruble de la Tiraspol din anul 2004);
„Principatele Moldova, Valahia Mare și Mică (Muntenia și Oltenia) și Basarabia se alipesc prin acest tratat de pace pe veci Imperiului rus cu orașele, cetățile și satele, cu locuitorii acestora de ambele sexe și cu averea lor. Fluviul Dunărea va fi de acum înainte granița între cele două imperii.”
(Poziția Rusiei la tratativele de la Hanul lui Manuc, București, 16 mai 1812)
„Nu sunteți jenați, voi, care dețineți un sfert de glob, de disputa pentru un petec de pământ (fâșia dintre Siret și Prut) care nu vă este necesar?… Eu vă ofer Prutul, nimic în plus; Prutul sau războiul… Ismailul singur vă răsplătește războiul și aveți încă patru fortărețe și o superbă provincie.”
(Marele vizir Ahmet-pașa către generalul-conte rus Langeron)
“Etapa inițială de pregătire operațională a sistemului de apărare anti-rachetă al NATO va fi prezentată la reuniunea NATO din 21 mai de la Chicago. Vom dezvolta scutul în următorii 8-10 ani. Etapele ulterioare se vor dezvolta în România, în 2015, și în Polonia, în 2018”
(Anders Fogh Rasmussen, secretarul general NATO, 11 mai 2012)
“Moldovenii trebuie să se decidă ce sunt – moldoveni sau români. Dacă se declară români, frontiera lor va fi alta”
(Dmitri Rogozin, 16 aprilie 2012)


http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/an...-romanilor.html

QUOTE
"...în acest timp, timp în care noi ne consumăm energiile în această campanie electorală, pierdem din vedere esențialul, ceea ce se petrece în jurul nostru, evenimente și lucruri care ne vor afecta direct și decisiv, iar când ne vom trezi din abureala electorală vom constata că lumea s-a schimbat enorm, și nu în favoarea noastră. Iar atunci va fi prea târziu să întrebăm cum a fost posibil, unde am fost noi atunci când s-au petrecut aceste lucruri, și cum a fost posibil să se întâmple fără ca noi să fim întrebați. Este simplu, chiar dacă ni se va părea absurd, dar evenimentele mondiale se petrec indiferent de  calendarul nostru electoral, lumea nu se oprește din mersul ei fiindcă în România sunt alegeri și campanie electorală. Astfel, ca de obicei, ne vom trezi în fața unor schimbări majore pe care le-am ignorat deoarece am fost preocupați prea mult cu ciorovăielile noastre interne. De aceea se poate spune că ne merităm soarta.
Ignorăm tot ceea ce se întâmplă în lume pentru a sta concentrați asupra luptelor politice de la noi, fără să ne dăm seama că suntem influențați decisiv de schimbările pe plan geopolitic la care suntem martori, dar pe care le ignorăm cu desăvârșire îngropându-ne capul în nisip după modelul arhicunoscut al struțului. Poate ar trebui să schimbăm emblema vulturului brâncovenesc cu cea a struțului african, mult mai caracteristică nouă în timpurile prezente.
Și spun asta în deplină cunoștință de cauză, deoarece în vecinătatea noastră se petrec lucruri grave, care ne vor afecta direct, fie că ne place sau nu, fie că suntem de acord sau nu, fie că le cunoaștem sau nu. Pur și simplu se întâmplă, indiferent de campania electorală a noastră, indiferent de înfocarea cu care susținem un candidat sau altul, un partid sau altul.
Asta deoarece un joc cu o miză enorm mai mare se desfășoară la nici două sute de kilometri la est de granițele României. Ce înseamnă această distanță? Este mai mică decât cea de la București la Brașov sau la stațiunile de pe Valea Prahovei, sau de la București la Constanța, obiective asaltate de bucureșteni în fiecare weekend. Ne confruntăm cu o situație de criză geopolitică pe care o ignorăm, pur și simplu, deoarece așa am fost învățați, să nu ne pese, să ne doară doar de campania electorală și cine iese la alegeri.  Este la fel cum ai organiza alegeri, cu campanie electorală cu tot, pentru conducerea Titanicului care este pe cale să se scufunde.
În schimb, pentru alții, vecinii noștri, obiectivele sunt clare și nu se abat de la ele sub nicio formă, sub nicio conducere. Să dea Domnul să ne trezim măcar cu o clipă înainte de a fi prea târziu!


http://cristiannegrea.blogspot.com/2012/05...ui-rogozin.html

QUOTE
Clasa politica din Romania trebuie sa inteleaga ca datoria ei cea mai importanta – as spune cea mai sfanta – este sa readuca Basarabia, asa cum a ciuntit-o Stalin in 1940, dand parti din ea Ucrainei, in frontierele romanesti. Clasa politica romaneasca, in totalitatea ei, este vinovata ca, in 1990-1991, cand au existat conditii pentru unirea Republicii Moldova cu Romania, s-a lasat antrenata in dispute interne, in loc sa inteleaga ca, deasupra conflictelor, exista un interes national: unirea Basarabiei cu Romania. A fost ratata, in 1990-1991, o sansa pe care istoria, din nou generoasa (la fel ca in 1918), ne-a oferit-o, dar pe care noi am ratat-o. Nenorocirea Romaniei a fost ca in ultimii 20 de ani a avut la conducere nu oameni politici devotati interesului national, ci niste pigmei, pusi pe chiverniseala personala. Nu au fost interesati de interesul national, ci de interesul personal, un interes tradus – rusinos – in vile si masini.


http://basarabia-bucovina.info/2012/04/16/...rele-romanesti/
&feature=player_detailpage

http://foaienationala.ro/zi-de-doliu-basarabia.html

QUOTE
În 1792, rușii au ajuns la Nistru și de atunci românii nu au mai avut liniște.
...
Răpirea Basarabiei

În condițiile date, trebuia grăbită pacea cu Turcia, pentru ca rușii să aibă mână liberă împotriva francezilor. La 19 aprilie 1811 locul lui Kamenski este luat de Kutuzov, care se grăbește să forțeze o decizie pe plan militar, pentru a-i sili pe turci să accepte pacea propusă de țar. Kutuzov rupe armistițiul și generalul Markov trece Dunărea prin surprindere în apropiere de Giurgiu luând tabăra turcească pe nepregătite. Turcii aveau un efectiv de 40000 de soldați, o parte trecuseră Dunărea și intraseră în Muntenia, dar prin manevra lui Kutuzov au fost tăiați în două, jumătate din armată fiind distrusă. A fost cea mai cumplită înfrângere a turcilor din acest război, marele vizir Ahmed reușind să scape cu fuga la Rusciuk (14 octombrie 1811). Marele vizir a stăruit după aceasta la reluarea tratativelor și încheierea rapidă a păcii, scopul rușilor, de fapt.
Tratativele au început la Giurgiu, la începutul lui noiembrie. Din partea rușilor erau Italinski, Sabaniev și Fonton, dragomanul ambasadei rusești din Istambul, iar din partea turcilor Selim, Hamid și Galip, având drept tălmaci pe Dumitrache Moruzzi, care era socotit de unii drept înțeles cu Kutuzov. Rusia a cerut cedarea ambelor principate, dar turcii au refuzat, nu erau deloc dispuși să renunțe la grânarele imperiului și la bazele lor de operații contra Austriei și Rusiei. Rușii, care erau grăbiți din cauza intențiilor tot mai clare ale lui Napoleon de a porni o campanie împotriva lor, au lăsat să se înțeleagă că s-ar mulțumi numai cu Moldova, în cel mai rău caz cu linia Siretului. Generalul Langeron merse la Rusciuk pentru a-i comunica marelui vizir Ahmed această ultimă cerere.
Între timp, împuternicitul francez la Constantinopole, la Tour-Mauborg, încerca să-l convingă pe sultan că în curând Franța va porni la război contra Rusiei și că Napoleon va restaura regatul Poloniei, desființat în întregime la 1795. În cazul provinciilor cedate către Rusia, ele vor fi recucerite și date Poloniei, care se va întinde până la Dunăre. Aceste sugestii l-au făcut pe sultan să fie mai îndărătnic în cedările contra Rusiei, deși era învățat cu duplicitatea tuturor puterilor.
Negocierile au trecut prin trei stadii. În noiembrie 1811, turcii erau dispuși să cedeze Basarabia până la Prut, mai puțin partea de sud, cu cetățile Chilia, Ismail și Cetatea Albă. În martie 1812 erau dispuși să cedeze Cetatea Albă, pentru ca în aprilie să renunțe și la restul. Țarul Alexandru I era grăbit, dorea încheierea păcii cât mai repede. În acest sens îl întreba pe Kutuzov printr-o scrisoare dacă el considera că era suficient pentru lichidarea afacerii să ceară doar Moldova până la Siret, urmând a pretinde despăgubiri de 20 de milioane de piaștri pentru evacuarea restului din principatele române. Mai târziu, tot printr-o scrisoare, în martie 1812, țarul permite lui Kutuzov, în nevoie extremă, să încheie pacea mulțumindu-se cu hotarul pe Prut până la Dunăre, dar cu condiția încheierii unei alianțe ruso-turce contra lui Napoleon. Țarul se grăbea, amenințarea lui Napoleon era tot mai pregnantă.
Este interesant de știut despre negocierile dintre generalul Longeron și marele vizir Ahmed de la Rusciuk. Referitor la cererea rușilor a Moldovei până la Siret, vizirul a răspuns că „este rușinos ca rușii, care stăpânesc un sfert din glob, să se certe pentru o fâșie de pământ (între Prut și Siret) care nici nu le este folositoare”. La insistențele solului rusesc, marele vizir Ahmed a zis: „Vă dau Prutul, nimic mai mult, Prutul sau războiul, am jertfit grozav de mult până acum, Ismailul singur vă plătește războiul și mai aveți patru cetăți (Chilia, Cetatea Albă, Tighina și Hotin) și o strălucită provincie, Bugeacul, împreună cu ținuturile Greceni, Codru, Lăpușna, Orhei, Soroca, și părțile transprutene din ținuturile Iași și Cârligătura”. Vestea a fost surprinzătoare pentru ruși, care poate nu se așteptau la asemenea concesii teritoriale. Propunerea a fost trimisă către sultan și către țar, iar negocierile s-au mutat de la Giurgiu la București în decembrie 1811.
Avizul sultanului, cum spuneam în discuția despre cele trei faze de negociere, era să nu se cedeze sudul Basarabiei și gurile Dunării cu cetățile Ismail și Chilia. Turcii așteptau un semn de la Napoleon, semn care nu mai venea, pe când rușii presau în continuare, așteptând atacul lui Napoleon care în ochii lor devenise inevitabil. Era o cursă contra cronometru. În acest context, pentru a-i forța pe turci, Kutuzov redeschise ostilitățile militare, atacând. Speriați și fără vreun semn de la Napoleon, turcii au semnat cedarea Moldovei până la Prut, a Basarabiei, la 16 mai 1812.
Ca o paranteză, înaintea încheierii păcii, țarul Alexandru și-a pierdut răbdarea și l-a trimis pe amiralul Cigeagov să-l înlocuiască pe Kutuzov, maqi ales că ajunseseră până la el și plângerile moldovenilor referitoare la abuzurile armatei rusești, la care Kutuzov a răspuns că „românii mai au ochii ca să plângă”. Cigeacov considera achizițiile teritoriale pentru Rusia la acel moment neoportune, ținta lui fiind o alianță cu Turcia, pe care Kutuzov o considera o chestiune de mai mică însemnătate. Dar Kutuzov, prevenit de Rumianțev referitor la sosirea lui Cigeacov, a grăbit încheierea păcii inclusiv prin mijloace militare. Când Cigeacov a ajuns la București, era deja prea târziu, pacea se încheiase cu cedarea Basarabiei. Cigeacov face un raport nefavorabil față de Kutuzov, insistând că acesta pierduse alianța cu Turcia contra lui Napoleon, pe când el propunea un plan de atac al armatei ruse (dacă s-ar fi făcut alianța cu Turcia) pe teritoriul imperiului otoman spre Italia și Iliria, care l-ar fi obligat pe Napoleon să rupă o parte din trupele sale destinate atacului împotriva Rusiei. Planul era oarecum fantezist, dar totuși Kutuzov a intrat în dizgrație până ce capacitățile sale militare au fost din nou necesare imperiului țarist în timpul războiului cu Napoleon.
Turcia și-a dat seama că a greșit la scurt timp după încheierea păcii. Ca de obicei, greșelile diplomației au fost plătite de alții, dragomanul Dumitrache Moruzi a fost făcut țap ispășitor și condamnat la moarte. Că a fost sau nu vândut rușilor, este altă poveste, dar vina cea mare o poartă diplomația turcească care a greșit fundamental și nu a înțeles situația politică pe continent, ulterior s-a dovedit că rușii ar fi fost dispuși să renunțe la tot doar ca să aibă pace în zonă pentru a-i putea face atacului inevitabil al lui Napoleon care s-a și produs la scurtă vreme.
Până la urmă, asta a fost povestea răpirii Basarabiei la 1812. Boierii moldoveni au protestat în zadar către Poarta otomană, menționând că au pierdut prin această cedare mai mult de jumătate din veniturile țării, din care plăteau și tributul către Constantinopol. Dar la momentul cedării, Moldova nu avea domn, acesta, Scarlat Vodă Calimach, fiind izgonit de ruși în momentul în care ocupaseră Moldova. După retragerea lor din partea de vest, de la dreapta Prutului, acesta a revenit și a protesta împreună cu boierii, menționând că Poarta nu era în drept să cedeze teritorii care făceau parte din Moldova, deoarece ocârmuirea lor era în seama domnului și a divanului de la Iași. Poarta otomană nu avea nici un drept să le cedeze fără ca domnul și boierii să nu fi fost ascultați, așa spuneau vechile capitulațiuni cu Poarta care nu au fost niciodată abrogate. Până la urmă, cedarea Basarabiei s-a făcut ilegal față de toate legile și tratatele existente între Moldova și Imperiul Otoman. Dar lucrurile au rămas așa cum le știm în ziua de astăzi.


http://cristiannegrea.blogspot.com/2012/02...basarabiei.html

http://apologeticum.wordpress.com/2012/05/...iesirea-din-ue/

http://www.adevarul.ro/moldova/actualitate..._700130014.html

http://www.adevarul.ro/actualitate/evenime..._700730167.html

This post has been edited by george_scala_2004: 16 May 2012, 11:43


--------------------
... ... ...
“The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Markos
post 16 May 2012, 12:44
Post #2


fost programator


Group: Members
Posts: 8.016
Joined: 27 October 05
From: Scursurești Vale




O adevarata lectie de istorie, multumim frumos.


--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ady77
post 16 May 2012, 12:49
Post #3


راحتزیل یو


Group: Members
Posts: 1.729
Joined: 15 December 05
From: near Bacau




Oare ce recompensa au cerut rapitorii?


--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marty
post 16 May 2012, 12:58
Post #4


Membru cu privire de ansamblu


Group: Members
Posts: 5.840
Joined: 14 April 03
From: Corbu




N-ar putea sa mai rapeasca si de la Buzau (inclusiv) incolo + Braila? Promit sa nu platesc rascumpararea!


--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
b76bgaarh
post 16 May 2012, 13:00
Post #5


Membru autentic


Group: Members
Posts: 9.966
Joined: 5 October 06
From: Bucuresti




QUOTE(ady77 @ 16 May 2012, 12:49)
Oare ce recompensa au cerut rapitorii?
*



tezauru?


--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
george_scala_2004
post 16 May 2012, 13:00
Post #6


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.580
Joined: 16 April 09




QUOTE(Markos @ 16 May 2012, 13:44)
O adevarata lectie de istorie, multumim frumos.
*



mda...merci...grecule, tu ar trebui sa stii mai bine ce si cum cu populatiile, orasele, paminturile...doar greția, dupa primul raboi mondial a trebuit sa evacueze citeva sute de mii de greți de prin turția, smirna (izmir) fiind primul oras care imi vine in minte...



--------------------
... ... ...
“The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ady77
post 16 May 2012, 13:02
Post #7


راحتزیل یو


Group: Members
Posts: 1.729
Joined: 15 December 05
From: near Bacau




Buey martinezule tu vrei sa scriu: минет динамо!


--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
skija
post 16 May 2012, 13:14
Post #8


proud not to be american


Group: Members
Posts: 513
Joined: 5 January 05
From: Bucharest/Buzau




QUOTE(Marty @ 16 May 2012, 12:58)
N-ar putea sa mai rapeasca si de la Buzau (inclusiv) incolo + Braila? Promit sa nu platesc rascumpararea!
*



prietene, tu alta treaba n-ai? auzi la el... derbedeule care esti!

Tu nu realizezi ca Buzaul e leaganul civilizatiei si culturii universale. In Biblie nu se scrie, dar Dumnezeu a zis: Sa se faca Buzau, si se facu... abia apoi a facut si restul...

Asa ca sa fii mandru ca ai auzit de BUZAU.


--------------------
LOGAN MCV 1.5dci 2007 - BZ 80 SKJ
decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
george_scala_2004
post 16 May 2012, 13:23
Post #9


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.580
Joined: 16 April 09




Basarabia eternă e românească nu pe hartă, ci în suflete

QUOTE
În mai 1812, la Gurile Dunării, Im­periul Otoman ceda Imperiului Țarist un ținut asupra căruia niciunul dintre cei doi vremelnici puternici ai zilei nu avea vreun drept, căci era stăpânit și locuit dintotdeauna de români. Astăzi, după 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Rusia – cu toa­tă uriașa, îndelungata, cruda sau vi­clea­na lucrare de deznaționalizare întreprinsă aici – acest ținut rămâne prin excelență unul al românității. Apartenența organică a ro­mâ­nilor de peste Prut la spațiul spiritual și is­toric românesc nu mai poate fi azi tăgăduită de cineva în mod serios, iar pericolul în­străinării și chiar pieirii lor ca neam, pericol real până nu prea demult, se îndepărtează. E o victorie peste timp a româ­nilor de peste Prut, dar una mult prea scump plătită.
Dar Basarabia istorică nu a redevenit nici comandament al zilei, nici măcar concept geopolitic de agendă. Ceea ce numim azi Re­publica Moldova este o construcție statală născută în timpuri zbuciumate, prin dictat, război, represiune și fărădelege, iar cetățenii acestui stat nu trebuie să se simtă nici ofensați, nici vinovați de o asemenea stranie  situație, pe care numai o minte ca a lui Stalin și a celor de-un fel cu el ar fi putut-o imagina.
Republica Moldova nu e toată Ba­sa­rabia, “Basarabia e rășchirată”, îmi spu­nea, în anii 1990, un bătrân din comuna Varnița de pe Nistru. Republica Moldova de azi poate fi  luată drept stat, meleagurile ei pot fi iubite și venerate ca loc natal, așa cum o face și autorul acestor rânduri, care s-a născut în anul 1942 pe malul Nistrului, dar republica de la Chișinău nu va putea fi simțită niciodată ca patrie. Pentru titlul de articol “Republica Moldova: stat – poate, patrie – niciodată”, în urmă cu câțiva ani, a trebuit să plec din conducerea și redacția unui ziar din – atenție! – București.
Astăzi, la 200 de ani de la ceea ce istoria consemnează drept Răpirea Basarabiei, e greu de spus când se vor regăsi într-un același stat românii de pe cele două maluri ale Prutului. Stările de fapt de la București și Chișinău nu sunt prielnice, conjunctura eu­ro­peană și cea internațională sunt labile și își caută un nou echilibru, marile puteri și construcții interstatale ale lumii democratice n-au timp pentru români și dreptatea lor, iar Rusia nu și-a revenit încă pe deplin după trauma celei mai mari catastrofe geopolitice prin care a trecut și este în plin proces de recuperare a pozițiilor și influențelor pierdute prin dispariția URSS.
Câștigurile, ca democrație, în această parte de lume, din ultimele două decenii, nu s-au numărat, pentru români, și în atâtea lucruri ce puteau fi făptuite de ei împreună.  Vremurile au fost și sunt, și ele, ingrate, dar de vină suntem înainte de toate noi, românii trăitori de azi. Căci mari fapte pot face împreună românii de pe malurile Prutului, adică de pe un continent ce își dezvoltă zi de zi, cu tenacitate și nu mereu cum trebuie, un construct unitar, o viață împreună și un vi­itor comun.
Europa Unită poate însemna și românii regăsiți în același mare proiect. Dar lucrurile nu trebuie nici grăbite necugetat, nici lăsate să curgă de la sine. Mai de preț ca orice este să nu se uite că, prin ceea ce are ea curat și adevărat – nu neapărat pe hartă, ci în suflete – Basarabia eternă e românească.


http://cronicaromana.ro/2012/05/14/basarab...-ci-in-suflete/

http://www.adevarul.ro/moldova/actualitate..._700730241.html

si cind te gindesti ca noul ministru de externe, marga pe numele lui, mare admirator al lui...putin blink.gif se lauda cu prietenia unui colonel kgb, blink.gif a abandonat orientarea vestica a politicii externe, inclusiv demersurile de sprijinire a integrarii republicii moldova in ue, intorcindu-se unde altundeva, spre moskva... sad.gif

apropo de deznationalizare si rusificare: desi au trecut 200 de ani romanii nu si-au uitat limba...
dupa cucerirea unei parti din Dacia de catre romani, a urmat o perioada mai scurta decit cea de mai sus...si totusi sint unele voci care sustin ca toti locuitorii Daciei, inclusiv dacii liberi, ar fi invatat...limba romana... si ca nu ar mai fi vorbit alta limba...

This post has been edited by george_scala_2004: 16 May 2012, 13:45


--------------------
... ... ...
“The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bion
post 16 May 2012, 17:02
Post #10


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.711
Joined: 1 May 04
From: TM




Buzau vine conform legendei de la o poienitza unde Elena Cosanzeana a buzat-o lui Traian. rolleyes.gif
Cand or lua rusii Sholdova sa ia si hitleristii Banatu si turcii Miticia biggrin.gif


--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
corbex
post 16 May 2012, 17:52
Post #11


Desi nu pare, ma plimb cu Dacia


Group: Members
Posts: 8.198
Joined: 11 July 06
From: bucuresti




Pe voi va iau ungurii, va invata sa mincati carne de cal asudat-fezandata.


--------------------
dacia solenza 2005, cheala
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ake
post 16 May 2012, 18:15
Post #12


Morderator


Group: Moderatori
Posts: 1.040
Joined: 6 July 04
From: Bucuresti




Ba nene, de curiozitate...are cineva destul timp liber sa citeasca toate link-urile si citatele lui Georgica?


This post has been edited by Ake: 16 May 2012, 18:15


--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Markos
post 16 May 2012, 18:27
Post #13


fost programator


Group: Members
Posts: 8.016
Joined: 27 October 05
From: Scursurești Vale




Nimeni, dar i-am mulțumit c-așa-i frumos.


--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Dan73
post 16 May 2012, 20:39
Post #14


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.427
Joined: 4 July 07




QUOTE(george_scala_2004 @ 16 May 2012, 14:23)
.. a abandonat orientarea vestica a politicii externe, inclusiv demersurile de sprijinire a integrarii republicii moldova in ue, intorcindu-se unde altundeva, spre moskva... sad.gif
*


Si cat de repede s-au intamplat grozaviile astea! frustrat.gif

This post has been edited by Dan73: 16 May 2012, 20:40


--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cdadan
post 16 May 2012, 21:45
Post #15


fara turbo viata e pustiu


Group: Members
Posts: 5.202
Joined: 9 October 09
From: Cluj Napoca




QUOTE(Marty @ 16 May 2012, 13:58)
N-ar putea sa mai rapeasca si de la Buzau (inclusiv) incolo + Braila?
*


Deci Buzaul nu, ca acolo avem Carfur si DDman. Si nici Braila, ca si acolo avem Carfur si DDman. Sa ia Galatu'. unsure.gif


--------------------
pegas de dame 1986
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 08:46
Forum Renault