DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> zgomot surd spate cu mașina încărcată

Muad'Dib
post 7 Aug 2005, 20:04
Post #1

Membru incepator

Group: Members

salut pe această cale comunitatea DaciaClub.
sunt posesorul unui break din 2003. în 2004, la primul drum mai lung (peste 1000km) cu mașina încărcată a început să facă următoarea chestie: la trecerea peste o denivelare bruscă (și aici nu mă refer la succesiunea sinuoasă lină pe care o poate avea asfaltul) se aude în stânga spate o bufnitură surdă, ca și cum ai da cu un ciocan într-un bloc compact de masă mare de cauciuc...parcă ai lovi un pneu de tractor umflat. zgomotul e puternic, face impresia că ar fi amplificat de caroserie. de-atunci tot aceeași poveste, oriunde aș merge cu pasageri pe bancheta din spate și ceva bagaje în portbagaj.
am desfăcut împreună cu un mecanic spatele, am verificat jocuri, eventuale garnituri de la telescop să nu fie deteriorate, suspensia este ok, așa cum ar trebui să fie la o mașină de 15.000 km făcuți cu grijă. am strâns telescoapele de pe spate, bineînțeles că erau destrânse din fabrică cu vreo 4-5 ture de piuliță, fiecare.
de la o vreme m-am resemnat, cochetez cu ideea de a-mi monta acele arcuri suplimentare care se găsesc în comerț. până mai ieri, când am făcut, fără să vreau un experiment: mergând la țară, am adus dintr-un sat învecinat, pe un drum doar pietruit mare și cu criblură (același drum pe care în alte 99% din cazuri spatele îmi sună), în portbagaj, 200kg de zer de lapte în butoaie.nu aveam pasageri pe banchetă. am constatat cu stupoare că oricât m-aș fi chinuit să o fac să emită acele sunete, a refuzat. cum vine chestia asta? sarcină în portbagaj - nu mai sună spatele? bineînțeles că am descărcat, apoi am urcat oameni pe banchetă și am mers înapoi. de data asta zgomotele s-au auzit. știe cineva despre ce ar putea fi vorba?

--------------------
Dacia Break 1.4 CLI - MM 78 MTA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marian_2004
post 7 Aug 2005, 20:55
Post #2

membru

Cauta in cartea tehnica a ei, care este garda la sol, cu masina goala si incarcata.
Apoi masoara si la a ta.
Poate s-au deformat plastic arcurile

--------------------
Dacia 1300 '82
+
Muad'Dib
post 7 Aug 2005, 21:39
Post #3

Membru incepator

în momentul când au început zgomotele și am ajuns la destinație, am dat jos tot, absolut tot din ea, am măsurat cu ruleta garda pe fiecare roată, am ridicat pe cric la aceeași înălțime și am măsurat cursa roții. am pus boloboc (rigla cu bulă de aer) în portbagaj și este drept paralel cu solul. garda o dă în carte de 13.5 cm minimă la nivelul tobei de euro, pentru break. nu îmi amintesc să spună în cazul mașinii încărcate și nimic de spate. oricum nu prea contează, atâta vreme cât cu 200 kg în portbagaj și nimeni în spate nu sună nimic, iar când pun persoane pe banchetă și ceva bagaje în portbagaj îmi face figuri.

--------------------
Dacia Break 1.4 CLI - MM 78 MTA
+
viulian
post 8 Aug 2005, 02:11
Post #4

Que ?

From: Bucuresti

Poate:

1. o fi de la bancheta, care fara greutate pe ea sta bine la locul ei.. si tu cand o verifici etc pare stabila, dar cu oameni pe ea, eventualele jocuri sunt accentuate.
2. bagajele care se lovesc pe acolo prin spate, care ar trancani surd. Bagajele nu sunt grele si la o denivelare se mai misca (ceea ce nu se intampla cu 200Kg de zer, alea stau tepene unde le-ai pus).
3. or fi tot jocuri la amortizoare, sau etc, si cu masina goala ele par OK. Eu sunt patit cu o bieleta de directie care imi trancanea super naspa, dar de fiecare data cand era verificata cu mana/levierul nu avea deloc jocuri. Dupa ce am schimbat-o, nu se mai aude nimic de acolo..

--------------------
Dacia 1310S - CT-26-VID
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 19:21
Forum Renault