DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cea mai ieftina masina, ....in India

Diac
post 8 Aug 2005, 08:28
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti.

Cea mai ieftina masina din lume este in faza de proiect. Producatorul indian Tata Motors intentioneaza sa realizeze o masina care sa aiba o capacitate cilindrica de 600cc.

Pentru a ne da seama de gabaritul masinii, sa ne amintim ca Lastunul romanesc laugh.gif avea o capacitate de 500cc. Masina indiana va aparea in 2008, va costa aproximativ 2.000 de euro si va avea multe componente realizate din plastic.

Tata Motors, unul dintre cei mai mari constructori de masini din India, lucreaza la proiectul celei mai ieftine masini din lume, relateaza cotidianul britanic „The Independent“.

Avand ca data de aparitie anul 2008, „masina poporului“ va costa in jur de 2.000 de euro si va fi destinata pietei indiene. Tata Motors intentioneaza sa realizeze masina la un pret cat mai mic, pentru a convinge populatia indiana sa renunte la biciclete si motociclete in favoarea vehiculelor pe patru roti.

Proiectul apartine lui Raban Tata, presedintele companiei indiene, care vrea sa demonstreze criticilor sai ca poate fi construita o masina atat de ieftina. Masina, care va fi echipata cu un motor cu o capacitate cilindrica de 600cc, nu trebuie vazuta ca o versiune redusa a autoturismelor normale, a afirmat Raban Tata.

Pentru a minimaliza costurile de productie, multe parti ale masinii vor fi realizate din plastic, iar compania studiaza posibilitatea ca vehiculul sa fie livrat neansamblat, urmand ca el sa fie ansamblat in atelierele rurale.

Volumul de masini detinute de populatia indiana este foarte scazut si intentia companiei este sa realizeze proiectul pentru aceasta piata. „Strategia companiei Tata este sa-i faca pe oameni sa renunte la bicicletele lor si sa se instaleze in ma-sini. India este o piata unica, intrucat masinile sub 10.

000 de dolari au acaparat, anul trecut, 70% din vanzari“, a afirmat Paul Newton, expert auto la grupul de cercetari „Global Insight“.

In 2004, s-au vandut mai mult de un milion de masini in India, sporirea numarului de automobile vandute fiind stimulata de veniturile in crestere ale populatiei si de imprumuturile acordate de banci pentru achizitionarea de autovehicule.

Ambitiile constructorului indian de a realiza o masina extrem de ieftina au fost puse sub semnul indoielii de catre companiile auto rivale. Una dintre aceste companii rivale este Maruti Udyog, cel mai mare producator de masini din India. Maruti Udyog produce acum cea mai ieftina si mai bine vanduta masina de pe piata indiana, M800, care costa in jur de 4.000 de euro.

In 2003, Tata Motors a realizat un parteneriat cu britanicii de la MG Rover, care comercializeaza o masina indiana redenumita CityRover. Dar masina a fost considerata de critici drept lipsita de rafinament, si, in consecinta, nu s-a putut vinde pe scara larga.

Purtatorul de cuvant al companiei Tata Motors a declarat ca nu se intentioneaza comercializarea acestui model ieftin pe piata britanica.

Averea, Bogdan Asaftei, 08 aug 2005

Articole de acelasi autor.

Sursa Hotnews

--------------------
Renault Megane sedane/Nissan X-trail 2005/2017 Influence/Tekna - HAN/AIZ/DIA
Alexandru.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bertro
post 8 Aug 2005, 10:46
Post #2

Membru dezmembrat

From: IASI, rumenia

QUOTE(Diac @ 8 Aug 2005, 08:28)
pentru a convinge populatia indiana sa renunte la biciclete si motociclete in favoarea vehiculelor pe patru roti.

belea astia! cand toata planeta incurajeaza reducerea plimbarilor cu masina in favoarea vehiculelor nepoluante, indienii incurajeaza exact inversul smile.gif
iar la faza cu plasticul... nu prea face casa buna cu siguranta si fiabilitatea masinii. vorba englezului: "sunt prea sarac sa-mi permit lucruri ieftine".
tot ZKR ramane best buy wink.gif

--------------------
DACIA Nova GT - xx xx XXX
posesor de DrACIA NOVA GT
+
klaus
post 8 Aug 2005, 11:54
Post #3

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

As aminti totusi ca berlina costa prin 1993 cca. 3.500 USD de noua... Si era ditamai magaoaia fata de lastun.Asa ca 2000 un lastun cred ca e realizabil. Mai putin cu normele de poluare

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
draku
post 8 Aug 2005, 12:36
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

daca n-o ajunge cumva ca aia electrica, tot indiana
http://www.revaindia.com/design/index.htm
stiti cat costa in RO ?
aprox. 12.000 euro....

--------------------
ex Dacia Nova Barkas B1000 1989 - Barkas
Io stiu ca sunt prost, da' cand ma uit in jurul meu prind curaj...
+
Tutzigureanu
post 8 Aug 2005, 13:14
Post #5

Membru

nu stie nimeni cam cati cai o avea masina in cauza?
Ca poate ii pune motor japonez, ca aia au reusit sa scoata din 600 cc 130 de cai... 243.gif atunci merita masinuta

--------------------
Dacia Break '96 Seat Izbiza '88 - cenzurat
Vine valu' imi i-a calu'...imi i-a Dacia din cotetz....
+
gheghe
post 8 Aug 2005, 16:05
Post #6

Membru autentic

From: Campina, PH

Da, si care motor costa cat toata fabrica lu' Tata laugh.gif

ON: Daca e si economica, eu cred ca se va vinde cu mare succes in India (sa vezi ce greu e sa iti cari butelia cu bicicleta, pe ploaie si la deal biggrin.gif ). Avand in vedere ca pana acum cativa ani, (nu stiu daca nu si acum) in India se vindeau masini ce aratau ca cele din al doilea razboi mondial, succesul unei imitatii de masina moderna e garantat.
Pastrand proportia, si privitor la Logan au fost multi sceptici care nici acum nu isi revin. Cum dreac de se vinde aragazul asta? Ba uite ca si in occident?!? A innebunit lumea maica! blink.gif

--------------------
Dacia Logan Ambition - PH 99 xxx
Caut pareri pertinente si argumentate. Ofer recompensa!
+
ursamajor
post 8 Aug 2005, 19:42
Post #7

Membru pasager

From: Orașul lui Panait Istrati

QUOTE(bertro @ 8 Aug 2005, 10:46)
belea astia! cand toata planeta incurajeaza reducerea plimbarilor cu masina in favoarea vehiculelor nepoluante, indienii incurajeaza exact inversul smile.gif

Poate o fac "a la Fred și Barney" laugh.gif și-atunci verzii vor jubila. wink.gif
Acum, serios, pînă nu se cunosc detalii privind fabricația, se vor face presupuneri ca și despre Logan, multe neadeverite.

--------------------
Dacia Logan 1.0 Eco-G 2021 Comfort (+ 4 optiuni) - BR02UMa
Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
+
musicall
post 8 Aug 2005, 23:24
Post #8

musicall

From: Braila

Au mai evoluat lucrurile... in lumea asta!!!

de la carton la... plastic biggrin.gif smile.gif

--------------------
Fiat Punto Classic | Blogu personal - delfinul.com
Va salut dintr-o clinica de dezintoxicare pentru dependentii de webdesign!
+
Jack Daniel's
post 12 Aug 2005, 23:22
Post #9

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Daca si asta mai e masina atunci Loganul meu e un fel de Mercedes.

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th July 2025 - 14:53
Forum Renault