Vesticii de azi, Cred ca in realitate nici la ei nu e roz
![]() ![]() ![]() |
Vesticii de azi, Cred ca in realitate nici la ei nu e roz
doliprane |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 13 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Logan
Laureate 1.6
- ##-##-####
|
|||
crintea1949 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 24 April 05 ![]() |
Interesantă temă, totdeauna pofta vine mâncând.
Cu asigurările la mașini ca și la noi oamenii, când ajungem în service (spital) încercăm să ne facem toate reparațiile posibile să ieșim funcționali, nu ca noi că ar însemna să fim noi-născuți. Cred că eronat sau din necunoștință de cauză arată lansatorul temei că despăgubirile se dau din bani persoanelor asigurate, sunt persoane care nu au avut nici un accident și nu au beneficiat de despăgubire , cu toate că pentru o solenza, asigurarea casco este de 7 milioane pe an. Ca și la sănătate sunmele colectate din asigurări nu sunt publice fapt ce permite manipularea. Cu legea asigurărilor medicale, medicul de familie este obligat ca anual să ne trimită la efectuarea unui set de analize medicale, în mod gratuit. A utilizat cineva această prevedere legală, acest drept, că doar suntem contribuabili. NU noi mergem la medic ca și cu mașina la service doar când suntem bușiți, nu preventiv. Codul rutier ne obligă după vârsta de ... ani să ne facem vizita medicală din trei în trei ani. Referitor la vânzările în vest a Loganului, un amic din Olanda mi-a spus că este ieftină pentru calitățile tehnice, economice, disigne-ul oferit. referitor la picarea textului - elanul - dacă poate cinva să spună că are cunoștință de un caz de evitare a unui accident la viteză mare. Pe acest site a fost prezentat cazul unui autoturism bengos făcut colier la un pom din padurile de lângă București. E problemă de concurență economică și antireclamă. Să auzim de bine cu se spunea pe la europa liberă |
--------------------
dacia
solenza
- B33HRZ
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
mda...as usual..cineva face demonstratii de dat cu degetul in tastatura.
Vesticii nu sunt toti avari (exceptie olandezii, expresia going dutch de acolo vine) ci doar foarte foarte foarte foarte cumpatati si calculati. Fratilor, cand motorina e 1,2 la ei si benzina 1,3-1,4 te uiti de 2 ori la ce masina cumperi, nu faci drumuri doar de dragul de a le face, o iei pe N-uri ca sa nu dai 22 euroi pe autostrada, nu mergi cu TGV-ul sa dai 80 euro singur ci mai gasesti inca 2-3 insi si imparti costurile. Pentru ca in vest costurile vietii sunt de 2-3 ori mai mari decat la noi. la noi inca e poezie! Sa vedeti voi drama cand vom intra in ue. La unguri a ajung mancarea mai scumpa ca in Austria. Costul vietii in Budapesta a ajuns dupa aderare de cu 25% mai mare (asa zice Herald Tribune). Budapesta, Praga, sunt capitale mai scumpe decat Viena. Totul e mai scump, asigurarile medicale, mancarea, chiriile, taxele, asigurarile masinii, benzina, serviciile. Iar lefurile nu sunt cele pe care vi le inchipuiti unii dintre voi...mii si mii si jdemi ide euroi pe luna. Nope..sunt 2/3/4 mii de euro pe luna ca lefuri medii. Un babysitter care iti face o maaare favoare te taxeaza cu 7 euro pe ora. Ia inmultiti voi cu 5 ore pe zi (ca daca lasi copilul nesupravegheat in casa te arde politia cu amenda sau parnaie) si fac 35 euroi pe zi, 35x5x4=700 euroi doar copilul...daca ai bafta, asa ca nu o sa vedeti prea multe tipe sa stea acasa cu copilul cate 2 ani ...nope..dupa 2, 3 luni gata...la job..sa faca bani sa aiba cu ce plati... Cand la doctor doar programarea te costa 30-40 euroi daca nu ai asigurare, care asigurare nu acopera orice, o asigurare full in belgia costa cca 1500 euro PE LUNA!..te cam uiti la ce cumperi...ce alegi..iti cumperi ultimul tip de ....sau ai bani de Doamne Fereste??? Calatoriile in jurul lumii? in concedii sau la batranete...acum nu e timp/vreme nu-s parale... Din pacate UE si vestul se vad ca un el dorrado prin ochii unora, dar, din pacate, in realitate este un kibbut in care colectivitatea decide, iar cuvantul de ordine este=NU RISIPI! |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
simon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 735 Joined: 30 October 04 ![]() |
Ceea ce au vesticii si noi nu este ca la ei exista legi, proceduri, standarde pe care toti le respecta, atit guvernul cit si populatia. De aceea eu cred ca nu din zgircenie isi deconteaza taxi-ul ci pentru ca asa se face. Daca la noi, atunci cind pleci in delegatie, firma iti doconteaza biletele de tren te consideri zgircit? Iar daca firma nu-ti deconteaza taxi-ul spui ca esti marinimos?
Daca tu stai peste program, chiar neplatit, pentru ca asa spune seful, inseamna ca esti marinimos? Nu, inseamna ca te temi ca altfel te va da afara, sau nu mai pupi promovare. Nu vorbim aici de ore suplimentare platite sau workacoholics. Rezulta de aici ca francezul actioneza dupa reguli, se supune restrictiilor si beneficiaza de avantaje conform regulilor. Acestea fac sa functioneze o societate eficient si fara certuri si scandaluri (cit mai la tv, bineinteles). This post has been edited by simon: 14 Aug 2005, 10:15 |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Dinamique 1.6 16V
|
|
asarban |
![]()
|
Exact!
In vest nu gasesti magazine deschise sambata si duminica nu pt ca sunt lenesi ci pt ca patronii nu-si pot permite sa plateasca sporuri de we pt angajatii care STIU ca au dreptul si NU ACCEPTA altfel! |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(asarban @ 14 Aug 2005, 10:58) Exact! In vest nu gasesti magazine deschise sambata si duminica nu pt ca sunt lenesi ci pt ca patronii nu-si pot permite sa plateasca sporuri de we pt angajatii care STIU ca au dreptul si NU ACCEPTA altfel! Io zic ca nu-i lasa legea, nu ca nu-si permit sa plateasca ore suplimentare. Nu stiu exact, dar e ceva de genul dupa 6 sau 8 seara si in uichend nu mai e voie sa fie deschise decat cutare si cutare locuri (benzinarii pe autostrada, bodegi dar si astea pana in ora cutare, etc.). |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
brunner |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 25 January 04 From: ... ![]() |
QUOTE La unguri a ajung mancarea mai scumpa ca in Austria La noi deja E mai scumpa mancarea decat in Germania, asa ca mare paguba n-o sa avem pe linia asta ![]() |
--------------------
M
M
1
|
|
zamolxes |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 14 January 04 From: Bucuresti ![]() |
M-am intors din Germania dupa 5 luni petrecute acolo.
Nu am lucrat, asa ca nu va pot spune din punct de vedere al muncii. Ce va pot spune e din viata de zi cu zi ce am mai observat si eu. In primul rand despre trenuri: in gara se mai intampla, mai ales daca esti la sfarsit de saptamana, sa te intrebe cate unul daca mergi cu un bilet de grup sau daca te intereseaza, mai ales pe distante scurte. Asta pentru ca un bilet de grup este mai ieftin decat un bilet simplu (in majoritatea cazurilor). Nu am vazut pe absolut nimeni fara bilet in tren, metrou sau autobuz. Si m-am plimbat destul de mult cu astea. La ora 8 fix se inchideau toate magazinele. Mai ramaneau doar cele numite "Trinkhalle" (un soi de magazin de la colt de la noi cu bauturi, tigari si ceva de rontait) dar si ala pana pe la 11 cel mult. Am vazut un singur magazin non-stop (ce-i drept nu am cautat prea mult) dar avea niste preturi enorme. Daca voiai sa mananci in oras te costa enorm (ca exemplu: 4 beri Heffeweizen <miam, miam> cu 2 chips-and-dips 19.50euro). La supermarket (pentru cine le stie, Tengelmann) era aceeasi bere la 0.90+0.08 pfand. Cu aproximativ 20 de euro iti luai din supermarket mancare pentru o saptamana, si ma refer aici la suficiente provizii ca sa halesti absolut decent, singurul impediment fiind ca trebuia sa ti le gatesti singur (eram afon la asta). La noi cu 20 de euro nu prea ai sanse sa faci acelasi lucru. Benzina era in jur de 1.2euro daca tin bine minte, se circula cu masinile destul de mult din ce am observat. Dar foarte multa lume mergea cu bicicleta. Poate si din cauza ca orasul nu era asa de mare (Franfurt am Main). Oricum erau o groaza de parcari (platite), iar ceea ce mi-a placut cel mai mult era ca orasul era impanzit cu indicatoare care aratau numarul locurilor disponbile in diverse parcari din oras. Sunt multe de povestit, dar in orice caz, fata de Romania, dupa mine, e mult mai bine acolo. Daca as avea posibilitatea as pleca maine inapoi. |
--------------------
Ford
Mondeo Ghia 2L
2003 Full Options
- B-77-BLD Si uite asa se duc noptile..albe
|
|
Smudo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 7 August 05 ![]() |
"In vest nu gasesti magazine deschise sambata si duminica nu pt ca sunt lenesi ci pt ca patronii nu-si pot permite sa plateasca sporuri de we pt angajatii care STIU ca au dreptul si NU ACCEPTA altfel!"... depinde unde te referi asarbane. La sate de la ora 12 simbata nu mai lucreaza nimeni... In orasele mai mari se lucreaza la magazinele gen Aldi, Lidl (personal nu cumpar de la ele ca au calitate slaba), Kaufland (dar asta nu cred ca e in ro, de aia am zis aldi si lidl) simbata chiar si pina la ora 20:30 seara. Daca nu crezi o sa fac poze si o sa pun aici. In germania platesti pina si impozit pe religie cam 9%. Ajutorul pentru germania de est la fel se mai plateste cam 7%. Asigurare medicala normala intre 11,9 si 15%. Impozit pe salariu (depinde de grupa de impozitare) intre 27-44-55%. La astea se mai adauga asigurare de pensii, de somaj. Fa un calcul sa vezi ce inseamna taxe pe salariu aici. Cind am zis mai demult ca mie mi se pare loganul o masina scumpa raportat la calitate si la ce ofera, unii au inceput sa rida. Are dreptate doliprane in ce priveste masinile. Aici daca e sa cistigi bine cam la 6000 de persoana atunci iti permiti mereu masina nou... dar nu se merita sincer sa fiu. Majoritatea cumpara masini vechi de un an, pentru ca in primul an pretul masinii scade cel mai mult, masini noi isi cumpara doar cei care nu pun valoare pe ban, vor sa se dea mari, sau si mai rau... cei care se baga in credite pentru masini si pina sa ajunga sa termine creditul de platit masina e buna de aruncat. Ala care conducea volvo de 15 stie ce inseamna masina adevarata... masinile cu putina electronica pe ele tin cel mai mult, si volvo a impus standarde pe piata in ce priveste fiabilitatea. Si masina nu e tinuta de bijuterie aici, cind ii vezi la cumparaturi ca baga cite 10-12 sticle de apa, bere si suc in masina te sperii, zici ca e nebun, dar asa se fac cumparaturile... nu te duci sa cumperi 5 sticle de bere in fiecare zi ca nu ai timp. Cu masinile pierzi mereu bani, trebuie sa fii atent cum sa pierzi cit mai putin... de aia nu ii inteleg pe cei care se inscriu si mai trebuie sa mai si astepte pina le vine LGN-ul, cind aici e plin de masini la fiecare reprezentant, service-ul nu isi bate joc de tine, iar cind te duci sa iei masina de la dealer (noua sau aproape noua) ti se ofera sampanie, sotia are un buchet de flori in masina si copiii primesc dulciuri. Cind duci masina la service pentru inspectii (ma refer iar la daimler, bmw, audi) esti invitat sa astepti daca vrei si esti servit cu prajituri si cafea. Parca suna altfel decit sa cumperi LGN si ca sa iti repare ceva pe garantie trebuie sa te certi cu ei sau sa sari din bani mai mult decit face.
Daca Frankfurt am Main nu e oras mare... atunci care e? Orice oras e mare in comparatie cu orasele din romania, pentru ca nu sint asa multe blocuri de locuit, cam 80% din cladiri sint case si de aceea orasele au o intindere foarte mare... nu ai nici o sansa sa mergi undeva pe jos... fara masina esti mort. This post has been edited by Smudo: 14 Aug 2005, 13:22 |
--------------------
x
x
- X Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Compari mere cu pere! Cumpara aceleasi masini de acolo, dar la dealerii de aici, vezi cum vei fi tratat si apoi sa mai vorbesti de Logan vs. alte masini!
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
si sa nu uitam ca in FR sau Ge oamenii au parte de un sistem de asigurari sociale care functioneaza...ca o chirie te costa de te indoaie...4-500 de euro pentru 2 camere in orasele mici si 7-800 in cele mari...oricum nu se compara calitatea vietii intre tarile UE nordice cu cele din UE de la mijloc (Fr, Ge, Be, UK) cu cele mediteraneene (Sp, It, Gr)...noi ca balcanici suntem mult mai adaptabili in ultimele...unde regulile se respecta mai lax, lenea e mai multa, lumea traieste mai tihnit.
Masina nu este in Fr, cel putin, o dovada a statutului social, cele mai bengoase masini la au arabii sau negrii de altfel. Masina veche sau SH nu e decat o solutie temporara, nu exista SH fara FH...deci cineva tre sa o foloseasca primul. FH 3-5 ani e grantata o iei si nu te doare capul, aici sa intri in service e blestem mare, 1000 de euro daca e ceva serios, 300 daca e mai lejer (schimbat un sabot de frana)...Daca ai un SH care se strica de 2 ori pe an, mai bine iti iei o masina noua ![]() |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
doliprane |
![]()
|
1. Poate nu m-am exprimat clar; nu am vrut sa spun ca ei sunt despagubiti in bani de societatile de asigurari dar se intampla ca si la noi mica gainarie intre service si proprietarul de masina: el o duce sa repare o mica buseala dar cu ocazia asta mai face si alte reparatii pe care altfel le-ar plati din buzunarul propriu.
2. Cred ca in relatia cu un patron intradevar trebuie sa tii cu dintii de drepturile tale. Cele doua situatii care m-au nemultumit pe mine (taxiul si statul peste program) se intampla in contexte in care oamenii ar trebui sa demonstreze putina marinimie. Cred ca ar putea sa isi plateasca taxiul cu care vine de doua ori pe an la spital si sa se abtina de la a mai "ciupi" ceva din niste fonduri din care in mod normal sunt ingrijiti niste oameni cu necazuri mult mai mari. Daca plateste el o asigurare privata este OK dar nu despre asta e vorba. A doua situatie, cea cu statul peste program, se intampla cum va spuneam in mediu medical. Mi se pare de prost gust in timp ce te afli intr-un spital public (de stat), cand rostul tau este sa ingrijesti oameni, sa bombanesti pentru ca nu si-a terminat ala operatia si trebuie sa mai stai zece minute dupa program. 3. Cred ca avem o oarecare naivitate atunci cand plecam de acasa si avem impresia ca in Vest totul e OK. Mai au multe de asezat. Repet poate tine de naivitate, eu ma asteptam sa ii vad ca muncesc pe branci ziua si nopatea ca sa construiasca capitalismul, in realitate sunt cu mult mai relaxati. Drept este ca eu ma aflu in sectorul public; poate o fi altfel la patron si nu stiu eu. |
--------------------
Logan
Laureate 1.6
- ##-##-####
|
|
asarban |
![]()
|
Sunt mult mai relaxati cand ii vezi tu
Muncesc pe branci de la 9 la 17. Si capitalismul l-au construit deja, ei doar ii fac mici lucrari de intretinere De ce sa nu fie relaxati, fac parte dintr-un sitem care are grija de ei, au tot sau aproape tot ce le trebuie, statul vegheaza sa nu se intample nimic rau... Un ministru daca greseste isi da demisia, constiinta civica e puternica, forta colectivitatii e mare, functionarii publici muncesc pe branci pt ei... Intr-un cuvant: BINE! |
|
|
Ciombe |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 368 Joined: 9 January 04 From: Arad ![]() |
QUOTE Un lucru care ma deranjeaza enorm este faptul ca in momentul in care le ceri sa stea 10 min peste program ai devenit «persona non-grata». Au tot ce le trebuie ca sa munceasca cu cea mai mare placere din lume. Sa nu il pui sa dea ceva de la el, respectiv zece minute peste program ca iti face un taraboi de nu te vezi. Eu unul nu pricep. Exact de lucrul asta m-am lovit si io!!! ![]() Imi venea sa turbez cand aveam treaba cu cate un muncitor pe dincolo si fix la 15.15 imi arata ceasu si imi spunea ca gata, el pleaca ca s-a terminat programul... si imi arata unde sa pun cheile daca vreau sa mai stau. Degeaba incercam io sa ii explic bolovanului ca e vital pt firma LUI sa mai stea 5 minute peste program sa incarce nustiu ce palet pe un tir urgent pt un client... l-a durut fix la banana! ... faza faina e ca peste vre-o 3 luni ma intreba ca cica "... de ce se muta firma cu totul in romania..." si l-am intrebat intai: "Auzi frate, tu ca muncitor necalificat - cat primesti??" "Pai 1700 euro...da inainte primeam 2100, ne-au redus salariu..." "aaa, da??? Pai frate, un muncitor necalificat in RO, care sta ORICAND peste program stii cat primeste??? 150 - 200 E/luna! Si ala nu face nazuri cand i se cere sa mai ramana peste program... si ala nu are conditiile voastre de munca, nu isi permite o data pe an concediu in insulele nustiu-care... Acum pricepi??? Va meritati soarta!!!" - si asa mi-am facut io o groaza de dusmani prin firma...ca nu ma puteam abtine! Adevarul e ca nemtii au devenit un popor de lenesi! Va spune asta unu - care a trait printre ei cam doi ani jumate. Lenesi, nemultumiti si autoritari. Au impresia ca totul li se cuvine pt ca sunt nemti! Sunt si oameni cu cap, nu zic nu, da majoritatea celor care muncesc munca fizica nu sunt ca noi... trag chiulul cat pot, stau in concedii medicale in medie de trei ori mai mult decat stau romanii, au mai multe sarbatori legale decat noi - iar daca le ceri sa munceasca duminica - parca le ceri s se arunce in fantana. Noroc ca la ei sunt peste 8 milioane de Turci, apoi mai sunt ucrainieni, rusi, polonezi, arabi si romani - care de-abia asteapta sa gaseasca un loc de munca unde sa poata munci! Numai bine! |
--------------------
Oltena 12 TRS,
Dacia 1304 Papuc
- B-83-JJJ, AR-30-JJJ
|
|
suiram |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 27 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Experienta cu vestici de proasta calitate:
Acum doua saptamania am fost in fost in Croatia si in turul meu prin aceasta tara am stat trei zile si in statiunea Mocenica Daraga, am stat la particulari intr o vila (mai erau trei familii de nemti) cu frigiderul pe hol la comun. Intr o noapte baietii ne au luat berea si mancarea (mai putin o cutie de branza topita ![]() |
--------------------
LOGAN
ambiance
- B-00-BBB
|
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
padure fara uscaturi...
|
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
nicolau.cosmin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 15 August 03 From: Galati ![]() |
QUOTE(suiram @ 15 Aug 2005, 10:59) Experienta cu vestici de proasta calitate:(mai erau trei familii de nemti) cu frigiderul pe hol la comun. Intr o noapte baietii ne au luat berea si mancarea (mai putin o cutie de branza topita ![]() Poate erau de cetatenie germana dar de nationalitate turca, araba sau altceva. |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
- GL-05-UJR Life Is A Shit And I Want My Money Back !!!
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
romana
![]() |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
doliprane |
![]()
|
Mersi, Ciombe, pentru confirmare.
Nu pot sa exagerez si NU o sa spun ca occidentul e putred. Le este foarte bine. Dar parca te lovesti cam des de situatii ca cea relatata de Ciombe. Asta este motivul pentru care am lansat acest topic, perplexitatea mea in fata contrastului dintre binele de acolo si destul de desele similitudini cu muncitorul roman. Am crezut ca am avut eu ghinionul sa dau prea des de intamplari din astea si am vrut sa aud si de la altii. This post has been edited by doliprane: 15 Aug 2005, 12:58 |
--------------------
Logan
Laureate 1.6
- ##-##-####
|
|
naturall |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 23 June 04 From: IIIrd World ![]() |
week-endul acesta la Cabana Omu 2 frantuzoaice 22 si 24 de ani:
au preferat sa doarma in sala de mese decat sa dea 150k pe cazare...... erau insa intrigate ca in Romania li s-a cerut bani pe autostop...pe cand din Germania pana in Ro nimica... din gresala le-am intrebat la ce ora au trenul din Busteni spre Brasov...mi-au reamintit ca nu merg cu trenul sau avionul decat cand e stricta nevoie se grabesc ffff tare etc...hitch-hicking rules si altele.... ![]() This post has been edited by naturall: 15 Aug 2005, 15:01 |
--------------------
Dacia
Logan
1900 toamna
- B69XXX It's more DACIA than Renault
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
nu stiu ce va mirati asa de tare
oamenii astia au un mai mare respect ptr timpul si bani lor faptul ca aceste lucruri ii descalifica dpdv competitivitate este alta poveste |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
simon |
![]()
|
QUOTE(Ciombe @ 15 Aug 2005, 08:40) Imi venea sa turbez cand aveam treaba cu cate un muncitor pe dincolo si fix la 15.15 imi arata ceasu si imi spunea ca gata, el pleaca ca s-a terminat programul... Degeaba incercam io sa ii explic bolovanului ca e vital pt firma LUI sa mai stea 5 minute peste program sa incarce nustiu ce palet pe un tir urgent pt un client... l-a durut fix la banana! Ciombe, dar tu i-ai fi platit orele, minutele suplimentare? Si daca da, i-ai spus asta? Tu vezi problema ca patron. Te-ai gindit ca daca el venea dimineata mai tirziu si tu i-ai fi aratat ceasul si poate usa? De asemenea, ca patron, poate ca daca ai fi organizat mai bine munca nu trebuia sa tii oamenii peste program. Sau sa zicem ca firma mergea snur, aveai comenzi, poate trebuia sa incadrezi un al doilea schimb. Sint intrebari retorice, dar este fara rost sa invinuim oamenii de lene. Tu l-ai angajat sa lucreze atitea ore pe atita salariu. De ce tii neaparat sa beneficiezi de munca lui si moca, macar putin in fiecare zi? ![]() Respecta-ti angajatul si el te va respecta pe tine. Din pacate in Romania, din cauza lipsei locurilor de munca, patronii isi bat joc de angajatii lor cu multa veselie si nu sintem departe de relatiile de munca din anii 1800 si ceva. This post has been edited by simon: 15 Aug 2005, 22:21 |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Dinamique 1.6 16V
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(simon @ 15 Aug 2005, 16:46) Ciombe, dar tu i-ai fi platit orele, minutele suplimentare? Si daca da, i-ai spus asta? Tu vezi problema ca patron. Te-ai gindit ca daca el venea dimineata mai tirziu si tu i-ai fi aratat ceasul si poate usa? De asemenea, ca patron, poate ca daca ai fi organizat mai bine munca nu trebuia sa tii oamenii peste program. Sau sa zicem ca firma mergea snur, aveai comenzi, poate trebuia sa incadrezi un al doilea schimb. Sint intrebari retorice, dar este fara rost sa invinuim oamenii de lene. Tu l-ai angajat sa lucreze atitea ore pe atita salariu. De ce tii neaparat sa beneficiezi de munca lui si moca, macar putin in fiecare zi? ![]() Respecta-ti angajatul si el te va respecta pe tine. Din pacate in Romania, din cauza lipsei fortei de munca, patronii isi bat joc de angajatii lor cu multa veselie si nu sintem departe de relatiile de munca din anii 1800 si ceva. nu de forta de munca ducem lipsa ci ... de locuri de munca + educatie + profesionalism + seriozitate + ... + ... |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
simon |
![]()
|
Multumesc tarzy, nu observasem greseala, am corectat-o. |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Dinamique 1.6 16V
|
|
BX_master |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 27 July 03 From: Lyon-FR ![]() |
Confirm Ciombe + doliprane. Sunt in Franta de 6 ani si francezii mi se par niste putori patentate la lucru. Mentionez ca nu am lucrat deloc in Romania. In Franta am lucrat in 6 firme din domenii de activitate diverse. Ce mi se pare condamnabil la francezi e ca dau vina pe exterior cind pierd un avantaj social (emigranti, mondializare, SUA etc.), dar nu isi pun niciodata problema sa se adapteze, sa fie mai flexibili... In toate firmele in care am lucrat in Franta, angajatii emigranti (la prima sau a doua generatie) mi-au dat impresia ca sunt singuriii care fac sa avanseze lucrurile intr-un sens pozitiv (ramin 5 minute dupa lucru daca e nevoie, se inteleg cu patronul ca sa isi moduleze orarele in functie de necesitati si urgente etc.). In tot acest timp, francezii "o freaca". Am un vecin sub mine, e "artist", traieste din ajutoare de somaj, are un copil, nu a muncit nici o zi de cind sunt eu in imobil nici el, nici sotia, fumeaza hashish toata ziua, cinta, nevasta la fel. Ajutorul social curge, are Opel Corsa, casa, masa, vacante in mod regulat. Bravo lui.
In tot raul, si-un bine. E o ocazie pentru estul Europei sa mai cistige niste bani fofilindu-se printre puturosii de occidentali plin de bani. Tragic-comic, dar adevarat... PS : doliprane, daca esti in apropiere de Lyon, let me know ![]() This post has been edited by BX_master: 16 Aug 2005, 00:16 |
-------------------- We tried to assemble a useful collection of tips and ideas to help our fellow Citroënthusiasts to get the most out of their cars while keeping the dreaded repair costs at bay.
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Cat am facut un training in Franta pot spune ca intr-adevar francezii de acolo erau... poeti!
Pur si simplu parca am fost in vacanta la firma aia, si de-aia nici nu ma mir ca dup-aia i-au cumparat niste olandezi... concurenti directi. Despre program: aici sunt de acord cu vesticii. Patronii de la noi iti cer loialitate si alte alea. Cand vine vorba de reciprocitate, stramba din nas si eventual iti dau si un sut in fund, chiar daca dupa aia regreta ca nu mai gasesc oameni de valoare. Ei bine, la ei s-au obisnuit foarte simplu: prestezi o munca, munca aia iti este platita dupa un program fix si un sistem de evaluare, si cu asta basta. De ce sa mai stai 5 minute? Aaa, daca este o urgenta si se strica marfa, etc, pun pariu ca sunt prevederi contractuale care reglementeaza asta. Dar in 95% din cazuri e vorba doar de o proasta planificare a cuiva, nu a muncitorului respectiv. Si atunci de ce sa stea peste program?? La ce? Romania si alte tari estice vin tare din urma tocmai pentru ca muncesc mult mai puternic pe zonele cu adevarat profitabile. Insa ce folos, cand 80% din banii recoltati de stat se pierd prin coruptie?? Ce folos sa tin in spate prin taxe 2 pensionari si un somer, basca ce mai dau eu din salariul meu pentru inca 2 pensionari care altfel ar muri de foame?? La ei nu e asa, si e FOARTE BINE ca nu e asa. Sistemul social functioneaza. A, ca sunt si uscaturi care prefera sa nu munceasca deloc si sa se prevaleze de ajutoare sociale.... hm,... imi vine un minte un celebru filozof roman, cam nevrozat de altfel, care a facut cam asta toata vietisoara lui... ![]() Deci da, francezii pe care i-am intalnit eu sunt putori la fel de mari ca romanii de aici (vorbesc de IT si vanzari). Pe de alta parte, daca la sfarsit de luna ei si-au implinit norma ceruta, nu vad de ce s-ar epuiza sa faca mai mult, in masura in care nu sunt cointeresati? Pot spune insa ca olandezii si germanii sunt foarte stricti cand vine vorba de termene, dar - culmea! - nu stiu sa evalueze corect calitatea (vb tot de IT)! Ii poti fraieri foarte usor si nu isi dau seama. Si asta vine, cred, tot din faptul ca isi desfasoara munca mecanic, fara creativitate, fara o implicare emotionala in ea. Vesticii de azi..... romanii de maine... ![]() |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th July 2025 - 15:24 |