Turometru digital
![]() ![]() ![]() |
Turometru digital
MG |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 9 June 04 ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
robert.s |
![]()
|
De la munte Group: Members Posts: 125 Joined: 19 April 04 From: Campulung Muscel ![]() |
salut !
La inceput m-am gandit sa-mi iau si eu din asta , dar dupa ce am studiat schema electrica m-am razgandit ... Ideea e ca este facut pentru masini cu sistem clasic de aprindere si nu mai corespunde cu sistemul de aprindere de pe slz ( bobina dubla de inductie 1/4 si 2/3 ) . Poti lua semnal de la senzorul de turatie , dar s-ar putea sa ai doar o tensiune sau curent variabile iar pentru tipul asta de indicator iti trebuie impulsuri .Sau poti modifica montajul in asa fel incat sa elimini partea in integrare a impulsurilor si sa dai semnal de tensiune sau curent variabil direct pe intrarea integratului dupa o adaptare corespunzatoare ... in orice caz dupa cum ai pus intrebarea nu o sa poti face modificarile asa ca apeleaza la un prieten care se pricepe . Oricum trebuie etalonat daca faci asta ... Succes ! |
--------------------
Dacia
Solenza Europa
2004 Decat pieton mai bine cu masina murdara ...
|
|
MG |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 9 June 04 ![]() |
QUOTE(robert.s @ 17 Aug 2005, 15:37) salut ! La inceput m-am gandit sa-mi iau si eu din asta , dar dupa ce am studiat schema electrica m-am razgandit ... Ideea e ca este facut pentru masini cu sistem clasic de aprindere si nu mai corespunde cu sistemul de aprindere de pe slz ( bobina dubla de inductie 1/4 si 2/3 ) . Poti lua semnal de la senzorul de turatie , dar s-ar putea sa ai doar o tensiune sau curent variabile iar pentru tipul asta de indicator iti trebuie impulsuri .Sau poti modifica montajul in asa fel incat sa elimini partea in integrare a impulsurilor si sa dai semnal de tensiune sau curent variabil direct pe intrarea integratului dupa o adaptare corespunzatoare ... in orice caz dupa cum ai pus intrebarea nu o sa poti face modificarile asa ca apeleaza la un prieten care se pricepe . Oricum trebuie etalonat daca faci asta ... Succes ! in schema de conectare arata si posibilitatea de conectare la intrarea taho de la aprinderea electronica.. la SLZ nu exista asa ceva? sau ceva echivalent? |
-------------------- |
|
Mircea Visan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 3 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am avut la dacia un turometru digital. L-am luat din italia prin 91. Daca imi aduc bine aminte, parca montam un fir la bobina de inductie si celalt fir cred ca la masa. Nu prea mai tin bine minte. Dar stiu ca mergea brici.
Este in general pentru dacii clasice. Nu stiu daca la solenza merge Oricum intraba un electrician. Eu am avut o schema la el. Dar chiar nu mai tin minte. Mircea |
--------------------
Dacia Duster Laureat
4x4 1.5dci
2010
|
|
kingviper |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 301 Joined: 4 May 08 From: Bucuresti, Berceni ![]() |
MG
Mai bine dai 150 lei si iei bord cu turometru cu tot, si scapi de problema |
--------------------
Dacia
Solenza
2005, Confort
- B 4* ***
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
din 2005 o fi rezolvat omu problema
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
|
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
Banu1974 |
![]()
|
![]() COSTIN Group: Members Posts: 1.155 Joined: 5 October 08 From: BUCURESTI-CHITILA ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
- B-33-SAC Voi radeti de mine ca sunt diferit,dar eu rad de voi ca sunteti toti la fel!!!
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
nici chiar asa, e doar intuziast. ce n-as da eu sa am macar o solenza
![]() |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
![]() Membru ma Group: Members Posts: 1.060 Joined: 18 November 08 From: Bucuresti ![]() |
cred ca a citit toate tipicurile de la imbunatatiri
![]() gata viper stiu ca ti-am zis sa mai citesti dar nici chiar asa macar citeste dastea mai noi ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
- B-68-BMD Daca Ai cap Iese Altfel Dacia 4 ever :X |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 17:25 |