DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Bujii incandescente torsionate, Bujii Solenza diesel torsionate

Nheo
post 11 Oct 2012, 22:40
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Galati

Salut!Desi nu am mai fost de multa vreme pe forum ma confrunt cu o problema destul de grava mai ales ca vine iarna.In urma deciziei de a inlocui bujiile si cu toate ca am incercat sa fac operatiunea cu mare atentie am reusit sa torsionez doua dintre ele fara ale rupe insa ,dar nu dau semne ca ar vrea sa se desfaca.Daca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva il rog sa ma ajute.Solutia cu demontarea chiulasei o stiu,poate mai sunt si alte metode.Banuiala mea este ca le-am strans eu mai tare cand le-am schimbat data trecuta si bujiile nu erau de origine,au fost Flennor parca,se zice ca ar fi nemtesti.Multumesc pentru eventualele sfaturi.

--------------------
Dacia Solenza 2004/1.9d
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marius80_eugen
post 12 Oct 2012, 10:10
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Nu inteleg termenul tau de "torsionate" . Adica le-ai strans prea tare si nu mai poti sa le desfaci sau cum ? Ai incercat si la cald si la rece ? Ai dat cu putin WD40 in gaura filetului ? Toate au aceeasi problema sau unele se desfac si unele nu se desfac ?

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
corbex
post 16 Oct 2012, 11:51
Post #3

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Daca nu intelegi, de ce postezi? termenul de "rasucite" iti e familiar?

This post has been edited by corbex: 16 Oct 2012, 11:51

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
zabar
post 17 Oct 2012, 19:42
Post #4

Membru

azi am rezolvat si o problema de asta.aveam o bujie intepenita rau de tot.am desfacuto un pas apoi am incercat tot felul de sprayuri de curatire dar nimic apoi cu ce crezi ca am reusit sa o '' inmoi'' putin cate putin cu LICHID DE FRANA am pus cu o seringa cu ac cate putin cate putin invarteam de bujie cat imi permitea apoi puneam putin lichid de frana apoi am facut aceasta miscare cam timp de 30 de min pana sa slabit si a iesit este intradevar o operatiune de da draci in tine dar cu putina rabdare se rezolva.eu de 6 lui m-am panicat ca tot asa o sa fac sa ajung la chiolasa demontata dar am reusit asa cum ti-am zis.spor la treaba si la rabdare.

--------------------
renault laguna 2.2 / 150
+
Leo0608
post 17 Oct 2012, 22:16
Post #5

Membru autentic

intr-adevar motorina si lichiul de frana la suruburi intepenite se stiu din batrani

--------------------
logan pentru? 200x - X XX XXX
+
ct-03-tvy
post 17 Oct 2012, 22:29
Post #6

ct_010

cand mai schimbati buji, folositi pasta antiblocare,gripare,sunt mai multe tipuri, pe baza de cupru ,si alte balari,

flenor= china ,in marile magazine, te duci sa cumperi ceva, pe cutie scrie mare cat capul tau MADE IN GERMANY, jos in coltul cutiei, scris mic Made in China!

una e sa iei beru /bosch, sa tina 3-4 ani(cu toate ca nu mai au aceasi calitate cum erau in 90 piesele sa tina 10-15 ani) , si una e sa iei flenor sa tina 6 luni, sa mai patesti necazu de a se sparge elementul incandescent in camera de ardere = santuri pe camasi ,mananca ulei cu galeata, concluziile le tragi tu mai departe!

This post has been edited by ct-03-tvy: 17 Oct 2012, 22:30

--------------------
aro 10.4 1.6 D 1993
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th May 2025 - 12:27
Forum Renault