2 drumuri interesante zona Voineasa
![]() ![]() ![]() |
2 drumuri interesante zona Voineasa
DSops |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 663 Joined: 20 November 02 From: Timisoara ![]() |
|
||
-------------------- Melg cu tutu la plimbale
Pe unde-i gloapa mai male. |
|||
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(DSops @ 2 Sep 2005, 16:57) M-am intors recent din concediu si vreau sa propun iubitorilor de drumuri grele doua trasee foarte frumoase in zona Voineasa. Traseele sunt parcurse cu DSN, deci trebuie sa fie similare cu DS si mult mai usoare cu o Berlina. Super locurile descrise de tine. Primul traseu l-am facut acum vreo 5 ani, sase intr-un DAMAS! ![]() Ne mai opream sa incercam cu batul cat de adanci erau baltile din fata noastra. A fost fun... Despre al doilea am pus de curand o intrebare pe un alt topic din Calatorii. Sunt interesat sa-l parcurg si eu cu DSN-ul meu. Pana acum nu mersesem decat Voineasa - Petrimanu, iar in cealalta parte doar 1 km peste pestera Polovragi, asa ca am citit cu mare interes descrierea ta. Poti sa-mi spui daca dupa Petrimanu ai mai intalnit ceva rascruci care te-au pus in dificultate in alegerea drumului? Cati ati fost in masina si care era incarcarea portbagajului? Ceva poze? Merci, Vlad. |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
DSops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 663 Joined: 20 November 02 From: Timisoara ![]() |
In principiu nu te poti rataci: primul drum la stanga dupa pensiuni. Dar "cu intrebarea treci marea" (ceea ce nu e valabil intotdeauna). Am cropuit 2 poze din primul traseu. Pe al doilea nu am nici o poza pentru ca a plouat vartos.
Attached thumbnail(s) Balindru.JPG ( Size: 365.51k ) Number of downloads: 2193 Cataracta.JPG ( Size: 390.86k ) Number of downloads: 2224 |
-------------------- Melg cu tutu la plimbale
Pe unde-i gloapa mai male. |
|
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
Superbe cele doua drumuri descrise de tine . Iata un traseu de aventura , destul de usor de facut cu DSN sau SLZ mai ales daca nu ploua.
Inainte de a tine drumul drept catre Galbenu, exista o intersectie unde este scris Pensiunea Luminita 11 km . Directia este spre Ciunget la turnul de apa. Se poate intreba. Drumul este mirific, se urca pieptis aproape continuu, portiunile de stei pe care mergi cu masina (fara sa o lovesti) alterneaza cu portiuni de muschi de copac pe care ruland cu viteza a doua ai senzatia ca esti intr-un Hovercraft sau intr-un Maybach (hihi). (cine are curaj poate rula chiar repede dar nu stiu daca se mai opreste.....) . Din dreptul pensiunii Luminita care se afla intr-un cap de perspectiva splendid se poate continua urcusul pana la Heliportul amenajat de Ceausescu pe vremea cand venea in inspectie la turnul de apa dupa care trebuie intrebat la pensiune unde se poate ajunge si cum e drumul pentru ca eu nu am mai avut curaj. De preferat o zi insorita pentru a nu lovi deloc masina pe dedesubt si pentru a putea face ceva fotografii de exceptie. Drum bun ! Eu am facut acest drum acum 2 ani cu DSN si anul trecut de Craciun cu un papuc 4x4 (pe zapada de juma` de metru). Nu stiu cum se prezinta drumul anul asta dar sper sa nu fie prea distrus de ploi. |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
pedrovl |
![]()
|
ceva poze de la 1600 si pensiunea Luminita iarna
Attached thumbnail(s) ciunget_2.JPG ( Size: 407.12k ) Number of downloads: 2202 ciunget10.JPG ( Size: 382.41k ) Number of downloads: 2030 ciunget19.JPG ( Size: 82.92k ) Number of downloads: 1954 |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
Ciombe |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 368 Joined: 9 January 04 From: Arad ![]() |
Io in urma cu 2 saptamani am venit de la Bucuresti... pe Valea Oltului - dupa Caineni - nu se putea circula, erau aia cu dinamita care spargeau bolovani... asa ca m-am intors si am luat-o spre Voineasa- Obarsia Lotrului - Petrosani. Pot sa confirm, drumul e SUPEB, urcusuri interminabile.. serpentine... peisaje superbe ...EXCEPTAND DEALURILE DEFRISATE
![]() Da in fine, am mers cu oltcitul nu au fost probleme, desi am tinut-o constant intr-a treia si a doua intre 2500 si 3500 rpm. Pana la Obarsia lotrului, drumul excelent, mai erau din loc in loc viituri care lasasera noroi de 20 -30 de cm pe sosea, da io am garda la sol marita, deci chiar nu am avut probleme. Apoi, de la Obarsia lotrului se cam termina asfaltul pe o portiune de 10 -15 km. Acolo trebe sa ai rabdare, altfel iti strici masina. Apoi la coborare e beton, iarasi drumul ai impresia ca trece prin stanca. Se coboara doar in frana de motor, cu a treia riscam sa ma lipesc de loganul din fata mea, cu a doua mergea bine, da cam turat motorul (4000 rpm constant). Pacat ca ne-a prins noaptea si nu am putut admira in totalitate peisajul splendid. Vreau sa mai merg inca o data pe acolo... pur si simplu - e SUPERB!!! Numai bine! |
--------------------
Oltena 12 TRS,
Dacia 1304 Papuc
- B-83-JJJ, AR-30-JJJ
|
|
Mihai_E |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
tot in zona se mai poate face si Ob. Lotrului - Rinca, dar nu-l recomand decit daca n-aveti probleme cu inima. indicativul drumului este DN 67C si practic traverseaza Paringul. peisajul este de vis, dar e destul de periculos.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.5dCi 100 CP Shit happens!
|
|
motorsport_2005 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti ![]() |
ca sa nu mai deschid alt topic...
are cineva idee cati km. sunt de la buc la novaci sau ranca? traseul care ma intereseaza este buc-pitesti-ramnicul valcea-novaci-ranca. mai mult de 300 de km. - dus? |
--------------------
dacia
supernova
- CT - 19 - VEV
|
|
Stefan.A |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 21 June 04 ![]() |
QUOTE(motorsport_2005 @ 6 Sep 2005, 16:24) ca sa nu mai deschid alt topic... are cineva idee cati km. sunt de la buc la novaci sau ranca? traseul care ma intereseaza este buc-pitesti-ramnicul valcea-novaci-ranca. mai mult de 300 de km. - dus? nu, da' vezi ca mai e un topic cu transalpina buc valcea fro' 225 sa zicem si inca 60 aprox pe valcea-novaci (ba chiar 50, nu mai stiu exact) apoi urci din novaci la ranca pe asfalt de-ti vine rau inca aprox 20. deci cam p'acolo.pana'n 300 ca ai 300 pana la tg jiu si novaci e mult inainte |
-------------------- |
|
motorsport_2005 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
supernova
- CT - 19 - VEV
|
|
Stefan.A |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 21 June 04 ![]() |
260-280 max.
vrei sa treci la obarsie? |
-------------------- |
|
pedrovl |
![]()
|
Bucuresti - Pitesti - Ramnicu Vlacea = 170km,
De la Ramnicu Vlacea se poate merge pe directia Targu Jiu fara a se intra in oras. Ramnicu Valcea - Novaci = 72 km De la Novaci la Ranca mai sunt cca. 16 km si se urca foarte mult . Este drum asfaltat dar destul de prost. Total Bucuresti - Novaci = 242 km Nu scriu total Bucuresti - Ranca deoarece din Novaci sunt 2-3 variante si pot iesi ceva diferente. |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
motorsport_2005 |
![]()
|
|
--------------------
dacia
supernova
- CT - 19 - VEV
|
|
pedrovl |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
motorsport_2005 |
![]()
|
QUOTE(pedrovl @ 7 Sep 2005, 12:13) pai asta se tine vineri si duminica. de la km. 16-17 pe drumul Novaci-Ranca, incepe asistenta. apoi inca 3-4 km. este traseul de concurs care se inchide cu o ora inainte de prima proba (adica pe la 7-7.30). concursul se tine pe drum national/judetean. asta este ce stiu. pe mine ma interesa distanta deoarece plec noaptea din bucuresti si as vrea sa stiu cam cate benzina si timp consum pe drum. |
--------------------
dacia
supernova
- CT - 19 - VEV
|
|
L O G A N |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 21 September 04 From: craiova ![]() |
cateva poze de pe primul traseu: facute 01-04-2005
calitatea pozelor este slabuta. Merita acest traseu....dar vara!!!! ![]() This post has been edited by L O G A N: 10 Sep 2005, 11:40 Attached thumbnail(s) DSCI0064.JPG ( Size: 351.97k ) Number of downloads: 600 DSCI0080.JPG ( Size: 171.91k ) Number of downloads: 458 DSCI0208.JPG ( Size: 239k ) Number of downloads: 506 DSCI0186.JPG ( Size: 222.55k ) Number of downloads: 478 DSCI0222.JPG ( Size: 189.94k ) Number of downloads: 421 |
--------------------
LOGAN
PREFERENCE 1,4MPI
- DJ-YY-XXX
|
|
sorin_ |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 7 July 06 From: Constanta ![]() |
Salutare
Fac un mic "up" la acest topic intrebandu-va daca mai stiti ceva recent de starea "drumului" Polovragi - Cheile Oltetului - Lacul Petrimanu - Ciungetu As vrea la sf lui august sa trec pe acolo si sa merg pe acest drum daca este cat de cat decent. Ma astept sa fie drum forestier; as vrea sa merg cu un ford focus. In concluzie, a mai fost cineva recent pe acest drum ? Se poate merge? (ma astept sa il fac in 2-3-4 ore daca se merge) Latimea drumului permite intoarcerea (daca e nasol pana la urma....ma intorc) ? Comparativ cu transalpina (portiunea Ranca-Obarsia Lotrului sau Obarsia Lotrului - Sebes), cum este acest drum dpdv calitativ ? Multumesc mult |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2007 Dynamique 1.4 16v + clima
- CT
|
|
DanCVA |
![]()
|
![]() Membru care arde gazu'... accelerand Group: Members Posts: 4.265 Joined: 23 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Salut Sorin!
Am fost in iunie pe acolo cu Megane-ul. Am plecat din Polovragi si am ajuns la Brezoi. A fost greu drumul si am atins de 2 ori cu scutul de jos. Am mai scris asta in: http://www.reno.ro/Stare-drum-Brezoi-Voine...0-p1476246.html . Nu as mai face drumul asta cu masina mea, poate cu masina altuia sau cu un 4x4. In general ai locuri sa intorci. Problema e ca daca ploua drumul e impracticabil cu turism obisnuit. Bafta! |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2007/Expression/Keyless-Go/MP3/6CD
Changer/Autolights/CC/Heated seats/Tuxedo/1.6 16V
- B 82 KVA Repar oglinzile de Megane 2, Senic 2 si Clio 3.
|
|
tudop |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 10 March 06 From: Iasi ![]() |
Acum 3 sapt am fost si eu pe traseul asta, in sens invers (Ciunget-Polovragi) Comparativ cu Transalpina este mai lejer, dar tot ai niste portiuni deosebite, unde NU trebuie sa te prinda ploaia. Este o zona spalata de ape si reparata in graba cu niste pietris, unde poti ramine destul de usor inpotmolit cu o masina mica. Eu am fost cu un Aro (de fapt am fost mai multi) si prin unele locuri mai vedeam citiva bolovani asezati frumos de altii, care probabil nu aveau garda la sol "satisfacatoare" |
--------------------
dacia
sandero
1.4
- is oltcit club trs
aro 244 |
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
A mai fost cineva recent prin zona? Mi-am asigurat cazarea in Voineasa pentru cateva zile si mi-ar prinde bine niste informatii/ponturi.
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
M-am intors, frumoasă zona, zăpadă din belșug.
Am stat la pensiunea "La Dănuț", a fost exact cum îmi doream. Câteva poze: PC280198.JPG ( Size: 446.13k ) Number of downloads: 216 PC280205.JPG ( Size: 486.07k ) Number of downloads: 192 PC280220.JPG ( Size: 470.41k ) Number of downloads: 175 PC280235.JPG ( Size: 451.19k ) Number of downloads: 150 PC280240.JPG ( Size: 477.48k ) Number of downloads: 136 PC280246.JPG ( Size: 464.56k ) Number of downloads: 148 PC280266.JPG ( Size: 458.78k ) Number of downloads: 158 PC280272.JPG ( Size: 485.92k ) Number of downloads: 117 PC280280.JPG ( Size: 477.19k ) Number of downloads: 111 PC280281.JPG ( Size: 483.57k ) Number of downloads: 110 PC280283.JPG ( Size: 491.34k ) Number of downloads: 133 PC290324.JPG ( Size: 490k ) Number of downloads: 129 PC290332.JPG ( Size: 467.62k ) Number of downloads: 135 PC290334.JPG ( Size: 474.1k ) Number of downloads: 145 PC290338.JPG ( Size: 475.63k ) Number of downloads: 130 |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Sporturi nu poti face. Doar halbere libere si sticlism. Baga o transalpina, pe la obirsia lotrului, tico urca mai bine decit limuzinele, pe zapada.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
BZN |
![]()
|
Am trecut de Obarsie, spre Novaci, insa s-a consumat acumulatorul camerei si n-am mai putut face poze.
Oricum se putea merge lejer o buna bucata de drum... Daca am noroc, mai bag o tura la sf saptamanii viitoare! ![]() |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
laurici |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 4 August 12 ![]() |
Salut,
As merge si eu spre Polovragi - Cheile Oltetului. Am auzit ca s-au asfaltat de curand, dar nu am gasit nimic concret. Stie cineva care e starea drumului? Am un Ford Focus destul de jos, si acum cativa ani nu am reusit sa trec cu ea prin Cheile Oltetului |
--------------------
Ford
Focus
2002
|
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
asfaltul se termina langa manastirea Polovraci. restul of-road pana la Ciunget. Cu loganul a mers...
|
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
Val3ntin0 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 8 September 11 From: Ploiesti ![]() |
Anul trecut cand am fost in zona, si am mers cu masina prin spatele manastirii de la Polovragi spre pestera si mai incolo pana am ajuns in luminisul acela.. unde se termina Cheile Oltetului am impresia, am intalnit si cativa muncitori care tasau drumul, se imprastia pietris.. bine, eu i-am prins in pauza
![]() |
--------------------
Renault
Clio Expression 2004~1.4 /
Megane 2007~1.6 16v 82kv
|
|
cristyjas |
![]()
|
![]() Membru daciot Group: Members Posts: 128 Joined: 27 September 08 From: Bucuresti ![]() |
Drumul nu este asfaltat,insa este practicabil.Am fost cu loganul pe 4 august pana la pestera Polovragi si cred ca merge si cu masini putin mai joase.
|
--------------------
Dacia
Logan Prestige 2008
-1.5 DCI Ex:Dacia 1300-1973,Dacia 1310 MLS-1989,Dacia Solenza 2004
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
pai arata mai bine ca unele strazi din bucuresti
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
Stelistul8823 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 3 July 12 ![]() |
Frumoase poze ! Uneori regret că țara asta e așa frumoasă..e clar că n-o merităm.Suntem țărani,ne facem vacanțele în străinătate, ne renegăm și denigrăm țara cu atâta bucurie..o distrugem,tăiem pădurile,aruncăm gunoaie pe jos..și apoi ne plângem că România e nașpa,că în străinătate e mai frumos..
Oricum,România are peisaje superbe..are cu ce se lăuda. România e o țară superbă,păcat că-i locuită de români...cred că dacă era locuită de maghiari România ar fi fost destinația cea mai renumită din Europa..ar fi fost precum Austria sau Franța. Avem peisaje frumoase,avem nevoie și de niște oameni care să știe să facă turism. Păi Ungaria e o țară urâtă și mică, și totuși atrage mai mulți turiști ca România. Ne-ar trebui niște autostrăzi,niște investiții în stațiuni,să se construiască hoteluri frumoase,nu clădiri urâte,kitschoase precum hotelul ăla care a fost demolat în Mamaia.. This post has been edited by Stelistul8823: 13 Oct 2012, 22:47 |
--------------------
Renault
Clio
2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 14:04 |