servo directie pe dacia 1310i, se poate sau nu
![]() ![]() ![]() |
servo directie pe dacia 1310i, se poate sau nu
geti |
![]() ![]()
|
||
![]() sofer corupt Group: Members Posts: 304 Joined: 25 July 05 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
dacia
Cielo si Vectra
- IS OO GTO A gresi este uman dar te face sa te simti divin.Murphi
|
|||
mircea-daniel |
![]()
|
![]() Membru cu tubina Group: Members Posts: 1.023 Joined: 16 May 05 From: Banda I ![]() |
Fara caterinca, au orice altceva aruncat in vant, parerea mea este ca strici tot farmecul; o fi greu ca naiba sa intorci volanul pe loc, dar parerea mea este ca nu se merita.E un felling sa intorci volanul cu un deget, dar este si ceva sa tragi din greu la covrig ca sa se intoarca...
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Lagunaaaa
2003
- B 666 GGG Cand aveam Clio mi se parea ca merg toti ca nebunii (consum 6%). Acum am leguma si mi se pare ca toti merg ca melcii (consum 10%).
|
|
costas |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 9 August 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mircea-daniel @ 3 Sep 2005, 01:37) Fara caterinca, au orice altceva aruncat in vant, parerea mea este ca strici tot farmecul; o fi greu ca naiba sa intorci volanul pe loc, dar parerea mea este ca nu se merita.E un felling sa intorci volanul cu un deget, dar este si ceva sa tragi din greu la covrig ca sa se intoarca... ![]() ![]() Tot fara ... E pe naiba - sa vezi ce senzatie ai daca conduci 2 masin din care doar una e dacie. Eu de ex. la firma merg cu un Fiat Doblo care are servodirectie. Vin si plec de la firma cu Dacia mea, ba mai fac si ceva drumuri in cursul unei zile cu dacia. Nu de putine ori era sa intru in cei de pe sens opus la un vraj dreapta strans - cand tre sa tragi de volan cu ambele maini, sa nu ma vorbim la parcari sau manevre .... Incearca si tu o masina cu servo dupa care mergi cu dacia si o sa vezi diferenta. Chiar as fi si eu interesat de un asemenea "tuning" - servodirectie pe berlina. Stie cineva ceva??? |
--------------------
Dacia
1310L
- gl 10 acg
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Modificari la sistemul de directie? Doar sa te duci sa o omologhezi dupa aia...dar se omologheaza chestia asta?
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
ROBY 06-TFA |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 652 Joined: 9 April 05 From: BRASOV ![]() |
Ma intereseaza si pe mine aceasta modificare.Asadar,am studiat umpic o caseta de directie de R25 care are cam acelasi sistem de prindere adica pe lonjeronul transversal de sub baterie.Nu stiu daca s-ar potrivi la gauri dar s-ar putea face o mica adaptare.Bieletele se potrivesc de la modelele mai noi de Dacia.Pinionul de atac al cremalierei are la capatul de prindere cu coloana de directie caneluri,deci ar fi umpic mai greu de adaptat ,dar nu imposibil! Ar mai fi o singura problema mai serioasa,antrenarea pompei de de servo de cureaua de ventilator.Un lucru este cert:Nimic nu este imposibil!Asa ca multa bafta.
|
--------------------
dacia
1310tlx/Logan1.6mpi/Sport 2000
1988/2007/1986
- bv 06 tfa/bv xx ara/
|
|
geti |
![]() ![]()
|
![]() sofer corupt Group: Members Posts: 304 Joined: 25 July 05 From: Iasi ![]() |
QUOTE(mircea-daniel @ 3 Sep 2005, 01:37) Fara caterinca, au orice altceva aruncat in vant, parerea mea este ca strici tot farmecul; o fi greu ca naiba sa intorci volanul pe loc, dar parerea mea este ca nu se merita.E un felling sa intorci volanul cu un deget, dar este si ceva sa tragi din greu la covrig ca sa se intoarca... ![]() ![]() Da pentru tine a face ceva bun la o dacie sunt spoilere si alte zorzoane sa inteleg.Asa e condu o masina cu servo si vei vedea diferenta.Cel mai bun tuning la o dacia este sporirea confortului.Incearca sau mori incercind |
--------------------
dacia
Cielo si Vectra
- IS OO GTO A gresi este uman dar te face sa te simti divin.Murphi
|
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
de ce nu cumperi mai dacia mea ca doar e la bursa pusa si culmea merge asa de bine directia incat nu trebuie servo.....eh.....
|
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Asa e ROBY
Trebuie gasita o "caseta" de RENAULT care necesita cat mai putine adaptari. Eu unul nu recomand pe nimeni sa faca modificari la sistemul de directie dar recunosc ca as fi interesat de asa ceva |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
ABG |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 11 May 04 From: Constanta ![]() |
QUOTE(costas @ 6 Sep 2005, 12:05) Tot fara ... ... Nu de putine ori era sa intru in cei de pe sens opus la un vraj dreapta strans - cand tre sa tragi de volan cu ambele maini, sa nu ma vorbim la parcari sau manevre .... Inseamna ca nu stii sa mergi cu masina, mai, daca periclitezi viata semenilor tai sau integritatea masinilor pe langa care treci. Ridica si tu putin piciorul de pe acceleratie cand iei curbele sau, si mai bine, incetineste inainte sa intri in curba - apasa pedalal aia de la mijloc. Cat despre servo pe Dacie, merge aia de Renault fuego cred. |
-------------------- |
|
mircea-daniel |
![]()
|
![]() Membru cu tubina Group: Members Posts: 1.023 Joined: 16 May 05 From: Banda I ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() Sincer, mi se pare fard pe un obraz de baba... |
--------------------
Renault
Lagunaaaa
2003
- B 666 GGG Cand aveam Clio mi se parea ca merg toti ca nebunii (consum 6%). Acum am leguma si mi se pare ca toti merg ca melcii (consum 10%).
|
|
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
inainte de a te gandi la servo (desi stiu ca nu se compara), unge bine tot ce tine de directie. ai sa fii uimit de rezultat. si la nova mea trageam cu ambele maini de volan; acu i-am bagat vaselina pe unde trebuie si-l rotesc cu podul palmei.
|
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
drakool21 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 238 Joined: 10 July 05 From: Bucuresti ![]() |
servo pe berlina, eu zic ca teoretic se poate, dar....in primul rand toata treaba trebuie facuta profesionist, cu directia nu e de gluma
![]() This post has been edited by drakool21: 22 Sep 2005, 16:17 |
--------------------
Dacia / SEAT
1310 / Ibiza
1999 1,4l carburatie / 2006 1,4l TDi
- B-nn-XXX In Trance We Trust
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Alo domnul spuneti va rog pentru toata lumea pe larg daca se poate tot ceea ce trebuie uns la directie ca sa poata vedea corect diferenta dupa.
Multumim mult..... |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
PS: astia ce intoarceti cu podul palmei, aveti grija ca la cea mai mica groapa volanul se intoarce in alte directii, iar cu podul nu se poate indrepta usor inapoi
"safety before everything" |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
B-34-SGM |
![]()
|
![]() Membru de partid Group: Members Posts: 1.397 Joined: 16 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
A existat R12 care avea servodirectie din fabrica, cautati pe net! De asemenea au avut geamuri electrice din aer conditionat.
|
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
- B 34 SGM www.prelucrariSIRA2000.ro
|
|
marianrec |
![]()
|
![]() membru drept Group: Members Posts: 330 Joined: 30 March 04 From: Galati ![]() |
Intreb si eu: stiti cumva cum functioneaza servodirectia electrica?
|
--------------------
Dacia
1310
1990, 1994
- GL03WWT & GL07NAT bau
|
|
Lucian Gligor |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 21 April 05 From: Brasov ![]() |
La fel ca cea clasica, diferenta fiind ca ,,,,, compresorul nu mai este antrenat de motor ci este electric alimentat de la instalatia electrica a masinii.
|
--------------------
Renault
Megane 1 / 1998
1.6e Century
- BV 014447 ATV for life.
|
|
marianrec |
![]()
|
![]() membru drept Group: Members Posts: 330 Joined: 30 March 04 From: Galati ![]() |
Eu am vazut la o straineza de asta cu servodirectie electrica un soi de motoras (destul de voluminos) montat pe axul volanului (sub bord) si ma gandeam ca asta ar fi toata servodirectia..... Si ar fi mai usor de montat pe belinele noastre.
|
--------------------
Dacia
1310
1990, 1994
- GL03WWT & GL07NAT bau
|
|
Lucian Gligor |
![]()
|
Ce ai vazut tu s-ar putea sa fie mecanismul de blocare al volanului care se misca sus-jos si in adancime, daca masina avea asa ceva. In 99% din cazuri servodirectia este in compartimentul motor.
|
--------------------
Renault
Megane 1 / 1998
1.6e Century
|
|
ROBY 06-TFA |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 652 Joined: 9 April 05 From: BRASOV ![]() |
QUOTE(Lucian Gligor @ 25 Sep 2005, 20:07) Ce ai vazut tu s-ar putea sa fie mecanismul de blocare al volanului care se misca sus-jos si in adancime, daca masina avea asa ceva. In 99% din cazuri servodirectia este in compartimentul motor. Cred ca vroiai sa spui ca pompa de servodirectie este asezata in compartimentul motor.Nu-i asa Domnu Lucian? ![]() |
--------------------
dacia
1310tlx/Logan1.6mpi/Sport 2000
1988/2007/1986
- bv 06 tfa/bv xx ara/
|
|
Lucian Gligor |
![]()
|
Da, de ea vorbeam si de caseta de directie. Nu credeam ca trebuie sa fac astfel de precizari puerile.
|
--------------------
Renault
Megane 1 / 1998
1.6e Century
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 12:28 |