Pierde lichid de frana prin spate., Probabil ca pe la repatitor.
![]() ![]() ![]() |
Pierde lichid de frana prin spate., Probabil ca pe la repatitor.
Alexio |
![]()
|
||
![]() Ciocolata mecanica! Group: Members Posts: 1.108 Joined: 7 December 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|||
adriano2br |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 16 April 12 From: braila ![]() |
Se poate schimba usor..daca te pricepi cat de cat. Eu l-am schimbat in prima saptamana cand am luat masina, prima masina..cam aproape un an de atunci. Am gasit doar repartitor de ASAM, vreo 40 ron parca, si inca nu am probleme cu el. Trebuie sa mai iei si racordul de cauciuc (Furtunul ) care face legatura de la repartitor la acel distribuitor fixat pe puntea spate. Si sa cumperi si un litru de lichid de frana, dot3 sau dot4..depinde de care ai , numai sa nu le amesteci. Si eu am tot cu dublu circuit, nu imi mai amintesc exact.dar mi se pare ca repartitorul se prinde in cele doua conducte care vin de la pompa de frana din fata, iar in cealalta parte se infileteaza furtunul de care am zis mai sus ca trebuie sa-l cumperi. Aerisirea se face la fiecare roata, incepand cu cele din spate. Eu am bagat un furtunas pe aerisotor si cand il slabeam si dadeam pedala , lichidul se ducea intr-un borcat, si puteam sa il refolosesc. Ai grija sa nu ramai fara lichid in vas in timp ce aerisesti, ca va trebui sa o iei de la capat.
|
--------------------
ex dacia
1310 LI
(2000) Fiat Bravo 1.4 12v an 1995
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.628 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
de preferat sa inspectezi tot sistemul de franare, inclusiv cilindrii de pe spate si cu ocazia asta schimbi ce e defect si tot lichidul de frana.
dot3 se amesteca cu dot 4 si dot 5.1 dot 5 nu se amesteca. |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Alexio |
![]()
|
![]() Ciocolata mecanica! Group: Members Posts: 1.108 Joined: 7 December 08 ![]() |
Am totul nou, doar repartitorul era cel de acum 15 ani...
|
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
sebymesteru |
![]()
|
![]() Membru rigid Group: Members Posts: 782 Joined: 31 May 09 From: Sfantu Gheorghe-Covasna ![]() |
Grija mare la furtunul dintre repartitor si limitator,am gasit 2 modele aparent identice dar la unul filetul care intra in repartitor era mai scurt si nu se strangea furtunul pe repartitor ca sa etanseze. La 3 magazine mi s-a spus ca furtunul e identic cu cele din fata,dar nu-i chiar asa. Preferabil sa-l dai pe cel vechi jos si cu el in mana te duci la magazin impreuna cu surubul care il strange si probezi ca la cel nou surubul sa se infileteze tot pe aceeasi lungime,altfel e posibil sa cobori niste sfinti.
|
--------------------
Dacia/Mazda
1310/1410 M6
1988/1996/1999, 2007
- CV 15 REA Mecanica e la fel ca muzica. Muzicanti sunt multi,artisti...mai putini.
|
|
Alexio |
![]()
|
Interesanta asta cu furtunul. Bun de stiut.
Deci daca-mi zice ca e tot ala de pe fata, sa-i spun ca nu e asa... Mersi! |
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
the fast and furious |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 588 Joined: 3 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Ai rezolvat cu repartitorul ? Trebuie sa schimb si eu racordul ata de pe spate intre repartitor si punte si ma interesa ce ai gasit / montat si care sunt dimensiunile ca sa stiu si eu ce sa caut. |
--------------------
Dacia / Opel -
Berlina / Astra Classic -
1999 / 2006
- B -- ---
|
|
fullhouse |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 13 June 07 From: Satu Mare ![]() |
Eu cand l-am schimbat anul trecut am pus furtun normal de fata si s-a potrivit la fix, nu cred ca exista 2 dimensiuni de furtune.
|
--------------------
dacia
1310 Li
2000
|
|
the fast and furious |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 588 Joined: 3 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Cine mai fabrica furtune de astea de calitate ? |
--------------------
Dacia / Opel -
Berlina / Astra Classic -
1999 / 2006
- B -- ---
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(the fast and furious @ 18 Apr 2013, 01:06) Acum vreo saptamana mi-am schimbat furtunele (fața) cu niste Adriauto (Italia), 21 lei/buc. Par a fi bune, iar pe eticheta scria "fața/spate". Cred ca sertizarea din capat (care imbraca furtunul) trebuie sa fie ceva mai lunga la fața, decat la spate. Furtunele originale m-au ținut 28 de ani, acum 2 ani le-am schimbat cu niste Autospeed, care acum deja erau coapte (crapate - noroc ca inca nu incepusera sa piarda lichid). |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th May 2025 - 09:59 |