DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> masina infranata in timpul mersului, de la frane cred sau de la benzina?

driver
post 7 Sep 2005, 21:45
Post #1

i'm not driving fast, i'm flying low...

Group: Members
From: South Coast

Am patit ieri, veneam de pe transfagarasan si dupa ce am trecut de Alba, incepe sa-mi scada viteza de la pe la 130 pana pe la 100 ( in timpul asta pedala a coborat progresiv pana la fund, am schimbat in 4 si iarasi pedala la fund si viteza scadea, nu avea putere motorul sa traga, m-am panicat putin crezand ca se opreste de tot si nu mai ajung acasa... am apasat ambreiajul si am simtit cum se opreste masina, ca si cum as fi franat eu, era foarte infranata, am apasat frana un pic mai tare si si-a dat drumul. Am mai simtit ca merge infaranata undeva dupa Campia turzii si am repetat faza cu apasarea franei. Am vazut inainte de Saliste cand am coborat un deal ca nu a mers mai mult de 150, cu toate ca dimineata mersesem cu 170 pe drum drept. Nu m-am dat jos ca eram prea obosit iar in cluj nu mai verificat daca rotile sunt incinse (oricum nu avea nici o relevanta, doar ce coborasem feleacul).
Inclin sa cred ca problema vine de la circuitul de franare dar nu sunt 100% convins de asta. Ati mai patit careva? Este vreun medicament? smile.gif, sau cel putin sa stiu cu ce sa merg la service, ca daca merg si nu stiu sigur ce are, aia nu-mi fac nimic la masina eventual imi dau vreo explicatie de domeniu sf...

--------------------
Nissan Leaf cu baterie - RLU
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
giuliano
post 8 Sep 2005, 02:51
Post #2

Membru incepator

eu am avut aceeasi problema si am schimbat sigurantele la placutele de frana si a trecut nu mai infraneaza se gaseste de cumparat set de sigurante (piese de origine)
si inca ceva verifica si membrana de cauciuc din jurul pistonului etrierului la mine era uzata si intra mizerie care blocheaza pistonul sa revina la pozitia normala in consecinta placutele raman foarte aprope de disc infranand masina

--------------------
Dacia solenza - cj-82-kmi
+
Cib
post 8 Sep 2005, 09:49
Post #3

fost posesor de Solenza

From: Iasi

sau pompa de frana nu mai nu isi mai face treaba. De cand ai masina si daca e continuitate? Adica daca iti merge in continuare asa infranata...

--------------------
Nissan Almera Tekna Oltcit 12TRS 2005 - B-43-ZGO, SV-02-SST
Solenza... O masina buna! Pacat ca e facuta de romani.
nu ma cert cu nimeni, doar contrazic oamenii care spun tampenii
+
i96nds
post 8 Sep 2005, 19:16
Post #4

Stefan

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Vezi ca JohnDoe1 patise ceva de genul acesta. Era un topic pe aici. Pana la urma s-a lasat cu inlocuirea pompei de benzina care se cam infundase !!! Deci nu prea mai venea benzina cata trebuie. De aia s-a infranat. Insa nu pot sa bag mana in foc ca la tine e la fel....

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
MAKRON
post 8 Sep 2005, 19:25
Post #5

simply clever

From: silistea gumesti

Am vazut inainte de Saliste cand am coborat un deal ca nu a mers mai mult de 150, cu toate ca dimineata mersesem cu 170 pe drum drept.

http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=25968&hl=

--------------------
SKODA OCTAVIA II AMBIENTE MY 2007 - WSP
+
driver
post 8 Sep 2005, 21:21
Post #6

masina ii din 27 dec anul trecut deci nu are numa 8 luni, si 25.000 km, am garantie inca pe ea. si e prima data cand se intampla asa ceva. Deocamdata nu mai am drumuri externe si prin oras nu-mi dau seama. Eu cred ca a fost de la frana, nu cred sa fie vorba de benzina.

of topic: dweep, nu merge linku ala din topicul respectiv, dar ma gandesc cam despre ce ar fi vorba, smile.gif mai dam cate o liniuta mai un sprint, etc . e interesanta adrenalina asta, dar nu se recomanda la toata lumea... (http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=25954&hl=),

--------------------
+
Bihomoldoveanul
post 8 Sep 2005, 22:09
Post #7

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(i96nds @ 8 Sep 2005, 21:16)
Vezi ca JohnDoe1 patise ceva de genul acesta. Era un topic pe aici. Pana la urma s-a lasat cu inlocuirea pompei de benzina care se cam infundase !!! Deci nu prea mai venea benzina cata trebuie. De aia s-a infranat. Insa nu pot sa bag mana in foc ca la tine e la fel....
*

Dupa cum a explicat omul cind a apasat ambreiajul masina s-a oprit in mod evident ca si cum ar fi pusa frina. Daca afirmatia e corecta aprinderea/alimentarea nu au aboslut nici o problema - trebuie verificata comanda circuitului de servofrina. Parerea mea, care este.

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI
+
driver
post 12 Oct 2005, 21:04
Post #8

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif E de tot rasul ce probleme mai apar pe la daciile astea. Referitor la problema cu care am inceput acest topic, dupa ce am fost in service si am testat masina in fel si chip... nici cum nu manifesta nici o simptoma,---------------------------problema provenea de fapt de la pedala de frana care ramanea putin apasata------------------------------------------------. Am descoperit zilele astea, si se manifesta in felul urmator: pedala ramane apasata foarte putin iar in timpul mersului cand e activ servo e ca si cum ar fi "piscata" frana foarte usor (cateodata mai tare cateodta mai incet) si din cauza asta masina e infranata si se incing mai ales rotile din fata. Problema nu poate fi descoperita pe stand cu motorul oprit pt ca nu mai este activ servo si frana nu mai este asa de eficienta.... biggrin.gif asa am cautat eu mult si bine....
Solutia cred ca va consta in ungerea axului pedalei cu ceva spray gresant, pana atunci se ridica pedala cu varful piciorului dupa fiecare apasare... (un adevarat chin)

--------------------
+
pedrovl
post 14 Oct 2005, 10:07
Post #9

pedrovl

Ciudat, foarte ciudat. e prima data cand aud de asta. Eu am patit-o pentru ca (am mai scris) m-a mancat "udeva" sa pun niste sigurante suplimentare ca sa nu mai urle placutele, dar dupa ce le-am dat jos si-a revenit.

--------------------
DACIA DUSTER 1,6 16v 4x4 Laureate
+
Cataaa
post 21 Oct 2005, 09:18
Post #10

Membru incepator

Salut!te sfatuiesc sa mergi la un electrician bun sa-ti regleze senzorul d servo de pe pedaua de frana pt ca daca ala e putin deplasat pompa o sa mearga atacata si iti tine rotile infranate.daca iti merge f infranata fa-i niste pedale bruste si isi mai da drumul.Eu schimbasem pistonasele d la etrier si membrana aceea d cauciuc,pompa de frana si tot mergeau rotile infranate. Dupa vizita la electrician s-a rezolvat problema.mentionez ca masina era aproape noua si am schimbat toate piesele degeaba.

--------------------
Daewoo/Dacia Espero/Solenza - Bucharest
+
danygaro
post 21 Oct 2005, 10:13
Post #11

Membru autentic

Si eu am patit ceva similar doar ca nu era infranata roata. La mine scartaia , era sesizabil cand rulam cu viteza mica si mai evident cand viram. Dupa ca am dat jos roata , verificat placute, curatat, "scartzul" nu a disparut complet. Vazand asta, am fugarit-o un pic prin cartier , am pus cateva frane mai bruste (lucru pe care nu il fac frecvent) si minune "si-a dat drumul". Acum e bine si sper sa ramana asa.
By the way, vezi ca nu cumva sa ai vreo problema la frana de mana ph34r.gif

--------------------
Dacia Solenza 2003 - Confort - Lot refuzat la export - CT-96-PIX
Ce cate ori mergi cu Dacia, este ca si cand te-ai da intr-un Roller Coaster sau Mountagne Rousse. Niciodata nu stii ce te asteapta, este mereu imprevizibila, de fiecare data traiesti senzatii noi si necunoscute, iar la final poti avea fel de fel de surprize.

Cu prostul nescolarizat, te lupti un pic si ai scapat,
Dar duci o munca colosala, cu prostul care are scoala.
+
driver
post 24 Oct 2005, 20:34
Post #12

n-are nici o legatura cu frana de mana, e de la pedala de frana (vazut-verificat-pipait)

--------------------
+
driver
post 25 Nov 2005, 16:04
Post #13

Am fost la service sa-mi remedieze problema si au zis baietii ca nu e de la podul pedalier si ca trebuie schimbat servo la frana. O sa mi-l schimbe mai incolo ca nu aveau pe stoc....

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 08:46
Forum Renault