chiuloasa (cred) terminata, nu se mai strange una din bujii
![]() ![]() ![]() |
chiuloasa (cred) terminata, nu se mai strange una din bujii
_liviu_ |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 22 February 05 From: Galati ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2
2007, 1.5 dci, 105 CP
|
|||
Flores |
![]()
|
![]() ALIEN Group: Members Posts: 372 Joined: 24 March 05 From: behind enemy lines ![]() |
Merge cu o reductie din cupru, si em am avut aceeasi problema, cauta un service serios, ar trebuii sa aiba gata facute!
|
--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI-
Dacia Logan
Laureate 1.6 Mio C230
If it has tits or wheels it will give you problems ! |
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Merge si sa stii ca rezista daca e facuta bine.....bafta
|
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
_liviu_ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 22 February 05 From: Galati ![]() |
cu serrvice-ul serios...e mai greu...
![]() ![]() adica vreau sa zic ca e cam larga gaura aia ... ![]() cred ca o sa ma duc sa vad cat e una noua... |
--------------------
Renault
Megane 2
2007, 1.5 dci, 105 CP
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Iar una noua costa cam de zece - cinsprezece ori mai mult decat o reductie cu tot cu manopera. Baga reductie.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
_liviu_ |
![]()
|
da' are cineva idee cat e una noua...ca nu prea am timp pana in week-end sa ajung pe la vreun magazin de piese...
asa ca sa ma pregatesc sufleteste ... ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2
2007, 1.5 dci, 105 CP
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
ia-ti alta de la dezmembrari...si pui supapele de pe a ta daca sunt bune, iesi cu vreo cateva milioane mai ieftin ca la magazin...nu se merita s-o iei de la magazin
|
--------------------
-
-
-
|
|
_liviu_ |
![]()
|
spui ca ies cu vreo cateva milioane mai ieftin de parca ar fi vreo 5--10 mil...
am auzit si eu ca-s scumpe...dar chiar asa...? si m-am gandit si eu la una de la dezmembrari...dar ma gandeam sa nu iau una tot naspa...la cat ma pricep eu ... ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2
2007, 1.5 dci, 105 CP
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
e vreo 7 mil
|
--------------------
-
-
-
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(_liviu_ @ 14 Sep 2005, 15:59) Cum ti-a aruncat bujia cu totul? Ce ai bagat in loc de benzina? diluant? Problema e ca ai dejurubat/insurubat bujiile prea tare sau cu motorul cald..cea ce nu se face niciodata daca nu te incanta ideea cu reductia...filetul e de aluminiu, nu de titan.. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
andu911 |
![]()
|
QUOTE(argon @ 14 Sep 2005, 20:29) Cum ti-a aruncat bujia cu totul? Ce ai bagat in loc de benzina? diluant? Problema e ca ai dejurubat/insurubat bujiile prea tare sau cu motorul cald..cea ce nu se face niciodata daca nu te incanta ideea cu reductia...filetul e de aluminiu, nu de titan.. Coeficientul de dilatare la aluminiu e mult mai mare decat la otel...deci poti sa scoti bujiile cu motorul cald...n-are nimic. |
--------------------
-
-
-
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
De scos sa zicem..da se presupune ca le si bagi..cu motorul tot cald, si cand se raceste se creeaza tensiuni..asta daca nu astepti pana se raceste sa le infiletezi inapoi..
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
driver |
![]()
|
![]() i'm not driving fast, i'm flying low... Group: Members Posts: 542 Joined: 10 November 04 From: South Coast ![]() |
|
--------------------
Nissan
Leaf
cu baterie
- RLU
|
|
DodoBird |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 572 Joined: 15 October 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(_liviu_ @ 14 Sep 2005, 15:33) salut! mi s-a stricat un filet de la una din bujii...si nu se mai strange ... are cineva idee daca se poate face ceva la chiuloasa aia ca sa nu iau alta? mi-a zis cineva de o reductie, dar ma indoiesc ca va functiona...in fine...mai vreau niste pareri. si una noua cam cat costa? Ia legatura cu mihai1677 el si-a pus reductie , cu pret mic , intreaba-l. Am inteles ca se pune imediat si nu e scump. |
--------------------
Dacia
Berlina 1300 cmc
2005 Alba
- B-54-WEG
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Si eu am una la cil. 1
E drept ca nu-i din cupru ci din OL 37. Nedorind inca sa demontez chiulasa am adus pistonul respectiv (1) la PMI, am retarodat gaura la M18x1,5 cit era reductia-facuta de un strungar- apoi cit s-a putut din acel span de Al cazut pe piston l-am scos asa: grosier cu un minicirlig, restul cu o sirma indoita la capat in O, cam de 5-6 mm diam pe care am pus vaselina. Spanul adera la vaselina. Dupa ce am scos tot ce se putea scoate, am invirtit motorul la demaror sa "scuipe" restul de span dupa care am infiletat ansamblul bujie-reductie. Asta pentru ca trebuie sa "setez" motorul cit de curind. La demontare voi stemui reductia la interior cu o bila. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
Buyaka |
![]()
|
![]() Membru pasionat Group: Members Posts: 507 Joined: 23 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Vezi ca la service-urile mai dovedite folosesc o spirala din OL pe care o infileteaza efectiv in gaura putin majorata de la bujie... iti pot spune unde daca vrei sa te interesezi cu toate ca e cam scump nu lucreaza decat masini straine dar cred ca la o bujie se rezolva...
|
--------------------
Dacia Berlina '96
Opel Frontera '97
'96; 4x4 '97
- B
|
|
_liviu_ |
![]()
|
bujia pur si simplu ...nu am reusit sa o strag ... cam clampanea pe acolo ...
![]() A doua zi ... cand am dat la cheie (contact) ...am auzit o bubuitura misto...am crezut ca cine stie ce dracu a sarit inaer...cand am deschis capota...surpriza....nu mai era bujia acolo...doar gaura... ![]() oricum am vb cu cineva...sa o dau jos ...ca-mi face reductie. una noua (chiuloasa) cu tot cu supape....= 5.2 mil ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2
2007, 1.5 dci, 105 CP
|
|
Al Cap0nE |
![]()
|
![]() Lex talionis Group: Members Posts: 407 Joined: 19 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Am reductie la una din bujii de 2 ani de zile si nu am avut probleme. De fapt, dupa aprox 1an incepuse sa iasa putin ulei pe langa reductie, dar am folosit putina pasta pt blocat filete si nu mai am nici o problema de atunci (1an). Parerea mea este ca merita daca este bine facuta.
|
--------------------
Dacia
1310
84
- KPN
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(Buyaka @ 16 Sep 2005, 08:20) Vezi ca la service-urile mai dovedite folosesc o spirala din OL pe care o infileteaza efectiv in gaura putin majorata de la bujie... iti pot spune unde daca vrei sa te interesezi cu toate ca e cam scump nu lucreaza decat masini straine dar cred ca la o bujie se rezolva... Pe vremuri am invatat despre metoda ca fiind "spirala Hely Coil",un compensator al materialului lipsa. Deci inca se foloseste si e la fel de prohibitiva ca pret ![]() |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
Buyaka |
![]()
|
![]() Membru pasionat Group: Members Posts: 507 Joined: 23 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(diaconuliviu @ 18 Sep 2005, 17:21) Pe vremuri am invatat despre metoda ca fiind "spirala Hely Coil",un compensator al materialului lipsa. Deci inca se foloseste si e la fel de prohibitiva ca pret ![]() Mersi mult de completare, chiar asa ii spune si eu zic ce e mult mai estetica decat un butuc de reductie, iar chiar asa de scumpa nu cred sa fie atata doar ca service-ul la care stiu sigur ca folosesc asa ceva (am lucrat acolo) nu se ocupa de dacii si de aici ideea ca ar fi un pic mai piperata... PS. Am eu la mobra si merge de vreo 10 ani asa... nici nu se cunoaste. This post has been edited by Buyaka: 19 Sep 2005, 09:12 |
--------------------
Dacia Berlina '96
Opel Frontera '97
'96; 4x4 '97
- B
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Este mult mai buna, intr-adevar; si asta pentru ca se infileteaza la nivelul din chiulasa, fara a tine bujia mai in afara ca reductiile, deci, pe undeva nu scade raportul de comprimare pe acel cilindru.
Daca zici ca stii acel service, intreaba ca "fapt divers" cit costa toata "mustaria". |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
mihai1677 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti ![]() |
O reductie care la nivelul chiuloasei costa intre 200 si 300 de mii, nu trebuie desfacuta chiuloasa. Merge fara probleme.
|
--------------------
Renault 5 Campus,
Hyundai Sonata,
1988 / 2001
|
|
_liviu_ |
![]()
|
am rezolvat-o... avea mecanicosul meu o reductie...o pune pe aia azi (fara sa scoata chiuloasa). sper sa nu am probleme , el zice ca nu. oi vedea eu...
|
--------------------
Renault
Megane 2
2007, 1.5 dci, 105 CP
|
|
andu911 |
![]()
|
si cu spanul ce se intampla ?
|
--------------------
-
-
-
|
|
AC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 569 Joined: 11 March 04 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 TX
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 22:30 |