DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Solenza diesel 1.9, Merita investiția

gregorys
post 24 Sep 2005, 10:22
Post #1

Membru incepator

Group: Members

SALUT! Am și eu o intrebare...Am gasit o solenza diesel 1.9 din oct 2004, in garantie, 30.000 km la bord pe carte service, am dus-o la computest s-o fac la sânge și n-am găsit decît frâna slabă pe dreapta spate, in rest |OK. Mie imi place mașina, am dat un aconto de 50 eur și urmează s-o iau *de la un cunoscut. Ce zici, dacă nu te deranjez cu întrebarea, la 5150 eur, merită sau o să-mi pară rău că n-am luat un opel astra 2001 adus recent din germania? Mulți zic că e prea greu motorul pt tabla și șasiul mașinii. Menționez că pînă acum am avut un jaf de Nova alb, din 96, pe care abia l-am dat cu 1200 eur.Mulțumesc anticipat!

--------------------
Dacia Nova Alb Dacia Nova Alb - B 07...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
excellence
post 24 Sep 2005, 11:20
Post #2

Membru incepator

QUOTE(gregorys @ 24 Sep 2005, 04:22)
SALUT! Am și eu o intrebare...Am gasit o solenza diesel 1.9 din oct 2004, in garantie, 30.000 km la bord pe carte service, am dus-o la computest s-o fac la sânge și n-am găsit decît frâna slabă pe dreapta spate, in rest |OK. Mie imi place mașina, am dat un aconto de 50 eur și urmează s-o iau *de la un cunoscut. Ce zici, dacă nu te deranjez cu întrebarea, la 5150 eur, merită sau o să-mi pară rău că n-am luat un opel astra 2001 adus recent din germania? Mulți zic că e prea greu motorul pt tabla și șasiul mașinii. Menționez că pînă acum am avut un jaf de Nova alb, din 96, pe care abia l-am dat cu 1200 eur.Mulțumesc anticipat!
*

pierde acontul si ia-ti opel:)

--------------------
Solenza Rapsodie - DJ-06-SUL
De la Craiova multe salutari.....
+
darius
post 24 Sep 2005, 12:48
Post #3

Membru autentic

From: arad

posed o astfel de masina,ce pot sa iti spun ca am 32000 cu ea si merge mai bine ca niciodata,consuma f putin,si nu am avut nici un fel de problema majora pana acum.sfatul meu e ca la bani astia e buna.Pt opel diferenta de bani e simtitoare dar dc ii ai ia-ti opel.

--------------------
Seat Cordoba 6L - xx-xx-xxx
+
gregorys
post 24 Sep 2005, 13:33
Post #4

Membru incepator

QUOTE(darius @ 24 Sep 2005, 12:48)
posed o astfel de masina,ce pot sa iti spun ca am 32000 cu ea si merge mai bine ca niciodata,consuma f putin,si nu am avut nici un fel de problema majora pana acum.sfatul meu e ca la bani astia e buna.Pt opel diferenta de bani e simtitoare dar dc ii ai ia-ti opel.
*

Da, mulțumesc, o sa iau Dacia Solentza, pt ca imi place cum merge. A ta are servo, ce varianta este ? Pt ca asta care o iau eu este confort, la care proprietarul care o vinde i-a adaugat și airbag la șofer...

--------------------
+
alex_axn
post 24 Sep 2005, 21:49
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti

i-a adugat airbag?? esti sigur?eu nu am mai auzit pe nimeni sa faca operatia asta. sa nu fi schimbat doar volanul si sa fi pus unul care e pt modelul cu airbag... cred ca e destul de complicat de montat airbag si destul de costisitor.. plasa asta poti sa o iei la masinile straine care au fost lovite si la reparatie(din cauza costurilor mari ale componentelor airbagului) se pune doar volanul la loc fara ca airbagul sa fie inauntru. asa ca fii atent ce iei..

--------------------
vw passat 2009 - B __ ___
"putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
+
gregorys
post 24 Sep 2005, 22:02
Post #6

Membru incepator

QUOTE(alex_axn @ 24 Sep 2005, 21:49)
i-a adugat airbag?? esti sigur?eu nu am mai auzit pe nimeni sa faca operatia asta. sa nu fi schimbat doar volanul si sa fi pus unul care e pt modelul cu airbag... cred ca e destul de complicat de montat airbag si destul de costisitor.. plasa asta poti sa o iei la masinile straine care au fost lovite si la reparatie(din cauza costurilor mari ale componentelor airbagului) se pune doar volanul la loc fara ca airbagul sa fie inauntru. asa ca fii atent ce iei..
*

Da merci, o sa ma uit cu atenție la volan, e posibil sa nu aiba airbag , sa fie doar un volan nou cu aceasta inscriptie...

--------------------
+
johnsws
post 25 Sep 2005, 16:16
Post #7

Membru autentic

daca este produsa in octombrie 2004 si este model confort, atunci are airbag. din luna mai 2004 toate solenzele produse (mai sus decat europa) au avut airbag. eu asa stiu sper sa nu gresesc.

--------------------
opel astra 2006 classic
astra la vista baby!
+
darius
post 25 Sep 2005, 18:30
Post #8

Membru autentic

From: arad

la inceput au produs 2 variante de echipari pt slz diesel si anume AVANTAGE si CONFORT,iar cand am cumpatat-o eu in 07 2004 erau tot 2 variante insa mai slab echipate:CONFORT si EUROPA.
Eu mi-am luat CONFORT care avea inch. centr cu telecomanda,airbag sofer,radiocasetofon si sam atat,pret 6100 euro

--------------------
Seat Cordoba 6L - xx-xx-xxx
+
Reed
post 26 Sep 2005, 17:16
Post #9

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Daca ai bani de Astra ia-l pt. ca pina acuma NICI o masina romineasca nu ajunge pina la nivelul Opelului. Asta are calculator de bord, airbag etc. iar consumul in benzina e sub al Solenzei Diesel + puterea e mai mare iar ca tinuta de mers ... cam greu de comparat.

--------------------
Seat Toledo Signo 1,6 16V 2002 - -
former Solenza Prima 1,4 8V
+
meserie2006
post 28 Sep 2005, 12:14
Post #10

Membru incepator

eu am solenza avantage diesel (a fost 6500 euro in 2004 -primavara , fara servodirectie,cu inchidere centralizata, geamuri electrice fata, airbag, cas, halogene). Imi pare rau de servodirectie. Singura problema majora a fost ca pe la 10.000 km mi-am schimbat pinioanele la cutia de viteza (noroc ca era era in garantie).Au pus aia (service-ul) vreo 10 ore de manopera (parca). In rest masina a fost OK.

Eu parca mi-as lua opelul, sau daca as mai avea bani (vreun credit ceva) cred ca mi-as lua un logan Nou. Asta e si intentia mea sa tin solenza pana la vreo 50.000 -60.000 km si dupa aia sa i-au un logan (Nou).

--------------------
dacia solenza solenza disel 2003 - s
+
Nano_nanu
post 28 Sep 2005, 12:42
Post #11

Membru incepator

Alege varianta opel in afara sunt alte drumuri, iar solenza are deja 30000km in Romania.

--------------------
Dacia 1310 - B-23-VDL
+
gregorys
post 28 Sep 2005, 20:23
Post #12

Membru incepator

MULȚUMESC TUTUROR PENTRU SFATURI! Eu deja am luat-o, e cu numere roșii, am facut 100 de km prin Buc și pe Autostrada Pitești. Sunt mulțumit, mi se pare un motor destul de puternic, sincer nu-mi trebuie mai mult. Are direcție asistată și airbag. E stabilă, se leagă bine la drum întins. I-am dat maxim 140, singura chestie e că are puțin zgomot la viteza asta, dar unul acceptabil. Vă spun asta pt. că înainte de Nova am avut o...Oltena 1,1 din 94, care la 120 făcea ca o locomotivă cu aburi, ăla zgomot fraților. Nici Nova 1.6 nu era mai brează. Deci comparativ (atenție!!!) cu ce am avut până acuma este excelentă!!! Am condus și Opel Astra la serviciu, 1.7 și într-adevăr e mai bună, nu pot aprecia cu cât (30% să zicem) însă diferența de preț dintre Op și SL este maaare!
Cu stimă,
GrigoreS

--------------------
+
cristio_79
post 28 Sep 2005, 20:57
Post #13

Membru autentic

From: CONSTANTA

esti sigur de servodirectie?Pt. ca eu am prieteni cu SLZ 1.9D Avantage si mi-au spus clar ca nu au servodirectie pt ca motorul este prea mare si nu este loc,cum nu este loc nici pt aer.si unul dintre ei chiar a lucrat la Dacia Service,deci cred ca nu vorbeste aiurea.In rest,dotarile sunt cele enumerate mai sus

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
valioglu
post 28 Sep 2005, 21:36
Post #14

Membru autentic

La ultimele serii de slz diesel se putea comanda cu servodirectie, dar nu s-a livrat niciodata cu aerul conditionat.

--------------------
DACIA SOLENZA CONFORT 1.4 - B-01-DOG
viata e scurta dar nedreapta
+
ICET
post 28 Sep 2005, 22:49
Post #15

O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine??

Eu zic ca ai facut o alegere buna,mai ales daca ai si servodirectie.Consumul nu ar trebui sa treaca de 7 l/% in oras si 4-4.5 l/% afara(la viteze intre 90-120).Daca treci de 120 devine deranjant zgomotul(ai observat si tu)si se duce pana la 170(pe ceas)dar nu cred ca e cazul!Se aseaza mult mai bine ca cea pe benzina la drum si cuplu mare la turatie joasa te va ajuta mult la depasiri.
Sa o stapanesti sanatos si sa o conduci cat mai mult pe drumurile patriei fara evenimete rutiere si drunksinging.gif

--------------------
FIAT Grande Punto 2006 - B 07 CHE
StarGuide Sg-43-ds

Marbella M-5010 defect

Membru Frigotehnist.STELIST pe viata.
+
B55MUM
post 1 Apr 2008, 21:12
Post #16

Membru incepator

REED: Ai condus vreodata vreo solenza diesel?Eu am condus pana la 90.000 km fara probleme, am vandut-o si respectivul merge si trage de ea si acum.Nu vreau sa ma cert cu tine dar daca spui ca un opel pe benzina consuma mai putin decat o solenza diesel esti"PARALEL CU AUTO".Acum am un peugeot 207 diesel si iti spun ca ia mai mult decat solenza la 100/km

--------------------
Peugeot 207 2007
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 09:18
Forum Renault