ulei si antigel, si dezaburire
![]() ![]() ![]() |
ulei si antigel, si dezaburire
BMA |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 217 Joined: 25 May 05 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Skoda Fabia
1.2HTP 12V
- B-61-ZTF
2007 Ex. Dacia Nova R52319 T '96 si Dacia 1410 Berlina '96
|
|||
i.bogdan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 29 November 04 ![]() |
QUOTE(BMA @ 24 Sep 2005, 22:44) Fac pregatirea de iarna. 1. am 6000 de km de cand am schimbat uleiul (in aprilie). pana acum am avut 20w50 ESSO. Cineva mi-a zis ca asta e bun si de iarna. Ce ziceti ? sa bag tot 20w50 sau imi recomanda altcineva altu ? in cartea masinii la -15 grade este recomandat 10w30 - 10w50 si la -20 grade e 5w30 - 5w40. 2. am gasit la metro antigel PRELIX 5kg concentrat si aditivat la 300000. stie cineva daca e bun ? cat sa-l diluez ? si ce capacitate are sistemul de racire la nova 1600 carburatie ? 3. ca sa nu mai deschid alt topic. dezaburirea spate nu functioneaza. vine si plus si minus la dezaburire. daca pun un bec cu 2 fire pe dezaburire in capeti pe liniile verticale se aprinde becul. daca pun pe liniutele orizontale nu se aprinde oriunde as pune. e normal ? liniile orizontale sunt cumva o rezistenta care reduce atat curentul incat sa nu se aprinda becul ? sau sunt date cu ceva peste si nu fac contact cu firul meu de la bec? la prima intrebare:pentru iarna ar fi bine sa bagi un ulei mai putin viscos 15-40 de ex la a mea folosesc mobil 10w-40w indiferent de anotimp. cei drept nu papa ulei inca. intrebarea 2; depinde de gusturi. pentru romania e bine sa folosesti 1/2 apa-1/2 antigel pentru iarna, daca antigelul e concentrat. in privinta firmei fiecare ce gusturi are. pentru dacie e bun de la petrom. nu are rost sa arunci cu banii. intrebarea 3; e si normal sa nu se aprinda pe firicele. problema e ca s-ar putea sa se fi ars vreun firicel din cupru. uita-te atent la fiecare din ele. daca e ars vreunul, incearca o solutie mai buna: cumpara o luneta noua ![]() bye |
--------------------
dacia
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
BMA, pentru iarna ia ulei 15W40 (poti sa pui tot ESSO daca nu vrei sa schimbi filtrul
![]() ![]() Antigel, ia gata preparat, sau concentrat si-l diluezi 1:1 (la 1l de antigel concentrat pui 1l de apa distilata). Intra 6L, dar ia 1L in plus sa ai de aerisit ![]() Despre partea cu luneta, ia un multimetru si masoara la papucul de + si la masa si vezi in primul rind daca ai curent la el, apoi iei fiecare linie te uiti atunet in lumina sa vezi unde e interupta. La magazinele mari se gaseste o solutie de reparat liniile intrerupte, dar costa vreo 400-450 mii o sticluta micuta (noi ii spunem "puta de sticluta", poti sa dai cautare pe forum ca s-a discutat la greu subiectul). In cel mai rau caz, daca ai casco, rogi un copil sa te ajute sa schimbi luneta ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
- PAD
Active, 2011
|
|
speedy82 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 623 Joined: 13 July 05 ![]() |
Salut! BMA, in ceea ce priveste problema ta cu luneta, verficatul cu un bec nu este deloc elocventa, deoarece daca merge o singura rezistenta becul tot se va aprinde! Asa ca cel mai bine il verifici cu un aparat de masura, asa cu a zis si paulp sau iti iei o luneta noua. Toate cele bune si spor!
This post has been edited by speedy82: 25 Sep 2005, 17:22 |
--------------------
Dacia
1300
- B 19 XXX „Aspiratorul meu magic, magnet pe patru roti, scoate orice fufa din cizme si chiloti”
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(BMA @ 24 Sep 2005, 22:44) Fac pregatirea de iarna. 1. am 6000 de km de cand am schimbat uleiul (in aprilie). pana acum am avut 20w50 ESSO. Cineva mi-a zis ca asta e bun si de iarna. Ce ziceti ? sa bag tot 20w50 sau imi recomanda altcineva altu ? in cartea masinii la -15 grade este recomandat 10w30 - 10w50 si la -20 grade e 5w30 - 5w40. Cum sa pui iarna 20w50? vrei sa faci setu in primavara? Daca scrie in carte ce zici tu atunci ce rost are intrebarea ta ![]() 20w50 e de vara si e pentru Dacii cu motoare uzate, cu multe jocuri, se pune cand nu ai preiusne cu un ulei cu terminatia 40. Pentru o Dacie cu motoru cat de cat OK, vara 15w40, si iarna, tot asa..daca te dau banii afara din casa 5/10w40, depinde de cum il mananca. Antigel poti pune de oricare, tot antigel e si nu conteaza cum ii zice..dar daca ti neaparat poti pune cel mai scump..singura diferenta fata de cel ieftin e pretul, si senzatia ca faci ceva "bun" pentru masina ta. This post has been edited by argon: 27 Sep 2005, 07:17 |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
iulianv |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 174 Joined: 7 December 04 From: Pascani - Iasi ![]() |
La cat timp se inlocuieste antigelul?
Eu l-am schimbat acum 2 ani, cand am cumparat masina, si de atunci am folosit numai antigel si iarna si vara (l-am completat tot cu antigel cand ii scadea nivelul). Si inca o intrebare: nu am reusit sa desfac surubul de la motor cand am schimbat antigelul. Golirea sistemului de racire am facut-o numai pe furtunul de la radiator. Este bine cum am facut sau trebuie desfacut si acel surub? |
--------------------
Dacia
1310Li
- IS 04 XYH
|
|
adostar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 419 Joined: 12 October 04 From: Galati ![]() |
Daca nu se desface asta e... tot e bine ca ai bagat antigel dar e bine sa-l masori!
ulei de iarna bun este aral 10 W40 |
--------------------
gaz
cazan
- gaz/porc
1980
|
|
chichi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 28 December 04 From: Braila ![]() |
QUOTE(BMA @ 24 Sep 2005, 23:44) Fac pregatirea de iarna. 1. am 6000 de km de cand am schimbat uleiul (in aprilie). pana acum am avut 20w50 ESSO. Cineva mi-a zis ca asta e bun si de iarna. Ce ziceti ? sa bag tot 20w50 sau imi recomanda altcineva altu ? in cartea masinii la -15 grade este recomandat 10w30 - 10w50 si la -20 grade e 5w30 - 5w40. In principiu, eu ti-as sugera sa respecti indicatiile din cartea tehnica a masinii... Dar de regula, pentru Dacie este recomandat: -ulei pentru vara: 20W50 -ulei pentru iarna: 10W40. Eu am pus pe masina un ulei 15W40, dar eu merg cam 4-5000 km pe an (adica fac schimbul de ulei anual), asa ca a trebuit sa fac un compromis... ![]() This post has been edited by chichi: 28 Sep 2005, 07:14 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.2V
- BR
2012
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 23:51 |