Intrebare inmatriculare/inscriere masina
![]() ![]() ![]() |
Intrebare inmatriculare/inscriere masina
Robert_Kiran |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 20 January 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2007 KissFM
|
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Suncesiunea reprezinta transferul proprietatii....parca.
Acum ca o ai in proprietate trebuie sa o inmatriculezi pe numele tau. 1.trebuie platita taxa! 2.Lege care te obliga este! 3.Daca vrei sa circuli cu ea asa poti sa faci RCA cu copie de bulletin/pe net doar cu datele....dar esti in ilegalitate in caz de dauna/control. @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Robert_Kiran |
![]()
|
Deci sa inteleg ca va trebui sa platesc 576 euro, adica 2605 lei. Uf ... Nu exista nici o alta posibilitate?
Cu RCA-ul poate scap pe net (am copie dupa bultin). Dar de ce in caz de dauna/control sunt in ilegalitate? Poti sa imi dai un link cu legea respectiva? BINGO! Cu ajutorul amicului Google am gasit. Conform ordonantei, la autoturismele dobandite prin mostenire nu se plateste taxa de timbru. Copy/paste: Art. 8 Timbrul nu se plătește atunci când autovehiculele sunt: a)încadrate în categoria vehiculelor istorice, definite conform prevederilor art. 3 pct. 50 din Ordonanța Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere; b)acordate instituțiilor de învățământ, sănătate și cultură, ministerelor, altor organe ale administrației publice, structurilor patronale și sindicale reprezentative la nivel național, asociațiilor și fundațiilor de utilitate publică, de către guverne străine, organisme internaționale și organizații nonprofit și de caritate, prin donații sau finanțate direct din împrumuturi nerambursabile, precum și din programe de cooperare științifică și tehnică; c)confiscate sau intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului și acordate cu titlu gratuit în conformitate cu prevederile legale în vigoare; d)destinate competițiilor sportive, definite conform prevederilor legale în vigoare; e)dobândite prin moștenire, în cazul în care aceasta a intervenit în intervalul de 2 ani de la data deschiderii succesiunii; f)dobândite prin partaj. Detalii: http://legeaz.net/text-integral/oug-9-2013-timbrul-de-mediu Asadar ma pot apuca linistit de restaurare ... O pot trece pe numele meu, nu trebuie sa platesc timbru! This post has been edited by Robert_Kiran: 20 Oct 2013, 15:24 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 KissFM
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.228 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Nu ai de platit timbrul de mediu, dar te complici, lasand talonul pe numele tatalui tau (impozit, rca, eventuale contraventii, etc.).
Eu zic sa intri in legalitate. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Robert_Kiran |
![]()
|
Pai exact asa voi face. Eu voiam sa o las pe numele tatalui meu datorita timbrului de mediu (ca sa nu mai platesc cele 26 de milioane). Tinand cont ca nu se plateste acest timbru (in cazul meu), cu siguranta o sa o inmatriculez pe numele meu.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 KissFM
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Mai bine mergi la ghiseu la ANAF si intreaba exact in ce situatie esti ca legea dupa care ai facut tu referire s-a modificat.....intre timp.
Informatiile de pe net nu sunt tot timpul exacte si corecte. Sa nu faci investitii in restaurare degeaba! @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu stiam ca s-a abrogat doar partajul, nu si mostenirea ...
This post has been edited by Tamango: 20 Oct 2013, 22:10 |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
Nu plateste timbrul, oug 9/1013 e clara. singura conditie e sa faca inmatriccularea in termen de 2 ani.
|
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 06:57 |