Geamuri care se deschid/inchid GREU, rezolvare simpla
![]() ![]() ![]() |
Geamuri care se deschid/inchid GREU, rezolvare simpla
cristimm |
![]()
|
||
![]() Membru vechi Group: Members Posts: 664 Joined: 30 September 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
ex
Dacia Nova
GTi
|
|||
urduban |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 21 April 03 From: Bucuresti-Sebastian ![]() |
pai si nu raman urme pe geam?? (urme de silicon)
|
--------------------
Dacia
Supernova ,Matiz
- B-28-xxx
|
|
Tudor B |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.639 Joined: 7 August 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu am folosit la slz, la geamurile din fata, vaselina din spray. Se da doar in chederul care vine pe vertical, partea de catre montantul central. deoarece la urcare/coborare geamul nu paraseste acel canal nu raman urme vizibile pe geam.
|
--------------------
DACIA
GOLAN
Laureate 1.4 MPI
- CJ 00 TUD "Wellcome to the desert of the real"
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ca om patiti, lucru ce-l pot pot confirma multi pe aici, nu este indicat sa dati cu un spray "uleios" (gen spray de lanturi) ca se depune pe cheder si pe geam, si creeaza o zona extrem de aderenta una la altasi nu se mai misca geamul. Sunt patit, nu vorbesc din auzite. Am desfacut chederul de la usa de 3 (trei) ori si l-am spalat in cada cu detergent de rufe si de vase (degresant), l-am dat cu degresanti suficienti de puternici ca pana la urma sa aduc intr-un stadiu utilizabil chederul ala de la usa (chederul in care se misca geamul).
Deci aveti grija la cantitatea si consistenta "lubrifiantului"... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
cristimm |
![]()
|
![]() Membru vechi Group: Members Posts: 664 Joined: 30 September 02 From: Bucuresti ![]() |
Folositi cu incredere spray de silicon de bord. La mine a functionat perfect.
|
--------------------
ex
Dacia Nova
GTi
|
|
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
subscriu. am aplicat si eu metoda lui cristimm sambata si azi dimineata geamurile mergeau surprinzator de usor. sa vad cat o sa tina treaba...
|
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca va referiti la coborarea/urcarea geamului cu greutate solutia este simpla si tocmai am aplicat-o de curand pentru geamurile fata.
Desfaci tapiteriile la usi si ungi macaralele (dintii aia si glisierele alea pe care culiseaza rolele). Eu le-am uns si cu caselina clasica (fara spray) si cu ulei. Merg ceas (metoda are efect mult timp cativa ani cred). |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o curiozitate feminina.
Macaralele alea de geam electric pentru dacie merg mai greu la un moment dat sau sunt facute dint-un material special (nu ca celelalte clasice) ca sa isi pastreze usurinta de a lucra???? |
--------------------
Dacia
1310
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
clau lcf |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 23 February 05 From: Constanta ![]() |
NU DATI CU NIMIC PE CHEDERUL GEAMULUI .Daca merge greu schimbati chederul. Chestia asta cu uleiul si alte unsuroase e treaba de moment. Sa vedem cand o intre niste praf acolo. Uleiul ala si cu paraful nu prea da bine. O sa mearga mai greu ca inainte. Nu vorbesc din auzite , is patit. Vedeti ce faceti ca am stricat o macara din cauza asta.
|
--------------------
Volskwagen
Corrado
1995
- CT 29 VRG VW Corrado VR6 2.9 & Opel Astra G caravan 2.0 DTL.
|
|
cristimm |
![]()
|
Iti spun eu cat tine. Cam un an si jumatate. This post has been edited by cristimm: 4 Oct 2005, 12:59 |
--------------------
ex
Dacia Nova
GTi
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
am gresat macaraua aia de geam electric de slz.. pe chestia aia de plastic cu vaselina.. pentru ca mi se bloca geamul cand il inchideam.. se ridica si se inclina spre fata si se bloca.. in chestia aia de plastic care culiseaza pe sant..
acum merge bine.. dar tot se inclina in fata geamul.. dar nu se mai blocheaza |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
ionutctn |
![]()
|
QUOTE(clau lcf @ 3 Oct 2005, 15:03) NU DATI CU NIMIC PE CHEDERUL GEAMULUI .Daca merge greu schimbati chederul. Chestia asta cu uleiul si alte unsuroase e treaba de moment. Sa vedem cand o intre niste praf acolo. Uleiul ala si cu paraful nu prea da bine. O sa mearga mai greu ca inainte. Nu vorbesc din auzite , is patit. Vedeti ce faceti ca am stricat o macara din cauza asta. O fi cum zici tu dar eu le-am gresat de curand pe alea fata si acum lucreaza cu 2 degete asa ca atata timp cat metoda tocmai aplicata de mine va avea efectul minunat voi recomanda metoda la toata lumea. Cand nu o mai merge asta e. |
--------------------
Dacia
1310
|
Radocanu |
![]()
|
![]() Membru lagunist Group: Members Posts: 1.983 Joined: 24 March 07 From: Hunedoara ![]() |
buna idee..cred ca am s le ung si eu..si cand nu mai merg... le schimb...
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2 - Facelift
2006 1.9 dci - Dynamique
- HD-88-CAR Dezmembrez R.Laguna 2
Telefon 0773803384 |
|
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
confirm dupa aproape 2 ani ca geamurile au mers mai usor mult timp dupa operatia respectiva (cateva luni). cand am vazut ca incep sa mearga din nou greu, am mai dat un rand de spray si iar merg bine.
|
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
AngelDegan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 11 April 07 ![]() |
Garantat 100%.Desfaci fata de usa si cu o pensula si putina motorina cureti toata depunerea de vaselina si praf de la imbinari si parti mobile.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 1,5dci
- hd 00 000 Normal
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd July 2025 - 13:42 |