DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Scurgere ulei Distributie

mircea25111
post 9 Dec 2013, 11:51
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut am cautat pe forum dar nam gasit nimic despre asta: Am vz la Dsn meu ca imi sare ulei pe la cureaua de la alternator pe acolo imi arunca in compartimentul motor o sa atasez o poza. Mi-a zis cineva ca ar fi un simering acolo care ala ar fi buba a avut cineva o asemenea problema ?

http://postimg.org/image/nj4ciiqoh/
http://postimg.org/image/fh2vjh5a5/

deasupra la fulia aia din poza a 2a este un capac de plastic prin in 3suruburi cred ca de sub acel capac vine uleiul pe curea si sare pe acolo, nam avut cum sa il scot ca trebuie sa scot fulia ca sa pot scoate suruburile capacului

This post has been edited by mircea25111: 10 Dec 2013, 10:59

--------------------
Dacia SuperNova 2002 Confort - if03zmn
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
yon
post 12 Dec 2013, 21:05
Post #2

Membru autentic

From: slatina

Problema vine de la semeringul arborelui cotit, e destul de costisitor, va trebui sa schimbi odata cu semeringul respectiv si kit-ul de distributie care trebuie demontat pt a avea acces acolo, mergi la un service bun si se rezolva in cateva ore.

--------------------
Dacia 1310/Supernova 1995/2003
+
Maskatu
post 12 Dec 2013, 22:32
Post #3

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

"Service bun", cat de lipsit de profesionalism suna aceasta expresie. Sincer sa fiu nu prea mai exista service-uri bune, majoritatea sunt pe cale de disparitie.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
mircea25111
post 13 Dec 2013, 09:47
Post #4

Membru incepator

Chiar de asta ma temeam, ca trebuie scos kitul de distributie ... cred ca o sa il las si mai completez uleiu, in conditiile in care nu se duce 1L pe saptamana smile.gif). Cred ca am nevoie de vro 500 lei sa schimb distributia si semeringu +manopera

--------------------
Dacia SuperNova 2002 Confort - if03zmn
+
CrysMM
post 13 Dec 2013, 09:53
Post #5

Membru autentic

From: Braila - Ulmu

De ce sa schimbi distributia daca o dai jos? Eu am dat un kit nou jos de 3 ori in primii 3000 de km si nu am avut probleme. Daca este schimbata recent distributia nu necesita schimbarea ei. O curea + rola te costa cam 150 lei, manopera maxim 100. Semeringul in jur de 50 si probabil 20 - 30 lei manopera. Vezi sa nu ajunga ulei pe curea, poate sa sara de la punct.

This post has been edited by CrysMM: 13 Dec 2013, 09:54

--------------------
Dacia 1310 + SuperNova + Ford Focus combi 1,6b 1999 / 2001 / 2010
+
BoR
post 13 Dec 2013, 12:23
Post #6

Membru autentic

From: Buzau

Si eu am aceasta problema de vreo 3 ani, aparuta la putin timp dupa schimbul distributiei. Scurgerea este infima si nu s-a accentuat in timp, astfel ca la joja nu se observa nici o scadere a nivelului.
Partea mai delicata este cu uleiul care poate ajunge pe cureaua de distributie. Eu o verific periodic si nu sunt probleme, cureaua fiind uscata.
Intentionez sa mai merg asa un an, pana la inlocuirea distributiei.

--------------------
Dacia SuperNova/ Opel Astra Sports Tourer/ Lada 1200 Combi
+
yon
post 13 Dec 2013, 20:39
Post #7

Membru autentic

Prin service bun am vrut sa spun un service in care au habar sa faca operatiunea asta, sa stii ca e putin delicat de inlocuit acel semering, in mod normal trebuie folosita o presa dar merge si fara daca mecanicu stie ce face si este atent. Kit-ul de distributie in mod normal odata demontat nu se mai pune la loc, dar pana la urma este decizia fiecaruia ce face cu masina lui. Ca o simpla remarca vreau sa spun ca nu mai demult de astazi de dimineata am demontat o distrbutie de 1,5 dci intinsa in sens invers, deci se pare ca aceste operatiuni nu sunt chiar floare la ureche pt toti mecanici.

--------------------
+
bigu27
post 19 Jan 2014, 05:35
Post #8

Membru incepator

Salut. Pentru cei interesati de scurgerea de ulei pe la distributie, este un surub care tine capacul de sus de la distributie (cel metalic), pe partea dinspre interior (spre habitaclu) care este strapuns in chiulasa. El din fabrica vine cu lac de bachelita pe el si de aceea nu curge, dar odata schimbata distributia, daca nu este bagat cu silicon se va prelinge ulei pe langa el, pe distributie, pe partea dinspre interior a blocului si pe alternator cu timpul.

--------------------
Dacia Super Nova 2002 Clima - PH51SMM
+
yon
post 20 Jan 2014, 14:00
Post #9

Membru autentic

Orice mecanic va da cu silicon pe surubul ala, dar de fapt sa stii ca sunt sunt doua, ambele se desfac cu tubulara de 13 daca nu ma insel wink.gif, plus la pompa inca 2 sau 3, oricum eu la pompa pun pe toate putin silicon pt a preveni si slabirea lor in timp.

--------------------
+
bigu27
post 21 Jan 2014, 05:52
Post #10

Membru incepator

Corect, dar doar unul din cele doua este strapuns in chiulasa, cel de sus parca. La celelalte poti folosi in afara de silicon, solutie de blocaj temporar a suruburilor. Se gaseste in magazinele de piese auto. La folosirea siliconului, daca gaura nu este srtapunsa si se strange silicon in varful surubului, exista posibilitatea ca acesta sa nu se stranga pana in capat, sa se rupa, sau spargerea gaurii. Acum depinde si de cantitatea de silicon si forta de strangere.

--------------------
Dacia Super Nova 2002 Clima - PH51SMM
+
yon
post 21 Jan 2014, 21:00
Post #11

Membru autentic

Pasta de blocare sau putin silicon si cand spun putin inseamna o idee pus pe filet si nu direct in capatul surbului, la pompa forta de strangere nu este foarte mare si nu va creea probleme siliconul.

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th May 2025 - 00:50
Forum Renault