Alfa-Romeo 159, - il inlocuieste pe 156
![]() ![]() ![]() |
Alfa-Romeo 159, - il inlocuieste pe 156
AND |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Attached thumbnail(s) Alfa159.jpg ( Size: 158.8k ) Number of downloads: 101 Alfa1591.jpg ( Size: 157.65k ) Number of downloads: 107 Alfa1592.jpg ( Size: 159.86k ) Number of downloads: 111 Alfa1593.jpg ( Size: 154.46k ) Number of downloads: 89 Alfa1594.jpg ( Size: 154.3k ) Number of downloads: 70 Alfa1595.jpg ( Size: 154.13k ) Number of downloads: 141 Alfa1596.jpg ( Size: 155.79k ) Number of downloads: 207 |
||
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|||
My Berlina |
![]()
|
![]() Membru American Group: Members Posts: 509 Joined: 29 November 04 From: Romania/United States ![]() |
Mai multe poze. Link.
05_f_s.jpg ( Size: 30.3k ) Number of downloads: 36 05_r3q_s.jpg ( Size: 35.82k ) Number of downloads: 25 05_f3q_f.jpg ( Size: 57.02k ) Number of downloads: 42 05_f3q_s2.jpg ( Size: 23.45k ) Number of downloads: 27 05_red_f_s.jpg ( Size: 32.97k ) Number of downloads: 42 05_red_f3q_s.jpg ( Size: 38.74k ) Number of downloads: 39 05_s_s.jpg ( Size: 31.35k ) Number of downloads: 42 05_rear_seats.jpg ( Size: 30.48k ) Number of downloads: 63 05_boot.jpg ( Size: 28.52k ) Number of downloads: 70 |
--------------------
-
-
-
- Sibiu/North Carolina Volkswagen Passat GLS V6 2.8L
4x4 Jeep Cherokee 4.0L 6-cylinder Dacia Berlina L A/C |
|
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
He, he .... Alfa 159 ....
Prima aparitie a fost la Geneva in primavara! O masina de 5*****! |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
2007 Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz |
|
Smudo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 7 August 05 ![]() |
Nu s-au inspirat cumva de la Honda Accord sau e doar coincidenta de concept si linii?
|
--------------------
x
x
- X Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Ceva nu-mi place. De fapt intotdeauna Alf-Romeo mi s-a parut o uratenie.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Smudo |
![]()
|
@Lucian, in caz ca intelegi germana, uite ce se spune aici despre S-klasse. Dar la fel cum am precizat si mai devreme, discutiile astea sint in Germania, unde lumea vede si apreciaza masinile in cu totul alt mod decit in Romania. Ai texte si linkuri pe care sa le studiezi, unele din ziare si ceva de pe un forum. Imi pare rau ca am aruncat revista in care era mai bine explicata asemanarea intre S-klasse, vechiul focus si bmw 7.
"Die neue S-Klasse. Ein peinlicher Mix aus Ford Focus (vorn), Maybach (hinten) und BMW 7er (innen). So wird Mercedes nicht nach oben kommen. Die Ähnlichkeit ist so offensichtlich, dass man meint, man säßr in einem 7er."... asta scrie aici, dar e doar site-ul unui vw fan-club. http://www.doppel-wobber.de/wbb2/thread.php?threadid=2546 Aici scrie ce a copiat S-klasse-ul de la bmw 7: "Das Heck wird ebenfalls eingerahmt von gut proportionierten Radläufen. Besonders fällt am Heck allerdings der aufgesetzte Kofferraumdeckel 'im BMW 7er Stil' auf, sowie die Maybach-Heckleuchten. Die Stilwende bei Mercedes-Benz setzt sich auch im Innenraum fort. Auch hier kommt die Gestaltung sehr bekannt vor, hier war der BMW 7er anscheinend nochmals Vorbild.": http://www.lifecar.de/berichte/mercedes_be...asse_bilder.htm Aici gasesti inca o data: "Die ersten Urteile über das neue Bediensystem der S-Klasse waren schnell gefällt: Mercedes hat den BMW i-Drive kopiert. Zu augenfällig scheinen die Gemeinsamkeiten: Ein großer, silberfarbener Controller prominent auf der Mittelkonsole, reduzierte Knopfanzahl und eine breitflächige Bildschirmhutze direkt neben dem Instrumententräger - ein Déjà-vu des BMW 7er" http://www.auto-motor-und-sport.de/test_te...fchen.87024.htm Si asta gasesti in Bild: "Über das Heck werden Freund und Feind diskutieren. Es hat die Rückleuchten und den in der Höhe über den Kotflügel hinausragenden Kofferraumdeckel vom großen Bruder Maybach. Ein Design, das wir auch vom 7er-BMW kennen und das auf wenig Begeisterung in Deutschland stößt..... Eine weitere Ähnlichkeit mit dem Münchner Konkurrenten findet sich im Innenraum. Die ist aber nur auf den ersten Blick eine Kopie: der zentrale Bedienknopf für Radio, TV, CD/DVD-Wechsler, Telefon, Navigation und Lüftung, um nur einige Funktionen zu nennen. Bei Mercedes Command-Controller genannt, bei BMW iDrive." Asemanarea intre noul S-klasse si vechiul focus au gasit-o cei de aici doar la partea frontala, adica mai exact la faruri si la ranforsarile (asa se numesc?) aripilor din fata. Sa mai aduc argumente? Dupa ce citesti toate chestiile alea atunci iti dai seama ce inseamna aici "a copia", adica inafara de anumite elemente, forme, mai sint linii si concepte. Later Edit: @Lucian, a fost studiata problema cu asemanarile, si eventual ce anume si unde pot fi vazute asemanari? Pun pariu ca la fel nu ai fi vazut nici intre S-klasse si bmw 7 nici o asemanare, si dupa tine ar fi fost ceva de pus la bula, nu? Dar dupa cum am zis, astea sint parerile prostilor de aici care habar nu au ce inseamna masini, deci nu e neaparat de luat in seama ce spun ei. E buna chestia totusi pentru cultura generala. This post has been edited by Smudo: 3 Oct 2005, 19:20 |
--------------------
x
x
- X Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Da de ce are 4 pedale?
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
My Berlina |
![]()
|
![]() Membru American Group: Members Posts: 509 Joined: 29 November 04 From: Romania/United States ![]() |
nu sunt 4 pedale aia din capat est un "foot-rest"
![]() |
--------------------
-
-
-
- Sibiu/North Carolina Volkswagen Passat GLS V6 2.8L
4x4 Jeep Cherokee 4.0L 6-cylinder Dacia Berlina L A/C |
|
Smudo |
![]()
|
QUOTE(Lucian BLK @ 3 Oct 2005, 14:26) Aaaaaaaaaa, asta nu, nu e bula! Daca S-klasse arata ca un Focus este evident ca Alfa 159 aduce a Accord! Pai ai uitat ce-ai scris mai sus? Ti-am adus argumente si ti-am demonstrat. Imi place ca totusi tonul e ceva mai moderat acum si ca ai reusit sa vezi asemanarile alea pe care tu le luasei drept chestii de postat la bula. QUOTE(Lucian BLK @ 4 Oct 2005, 07:50) @Smudo: daca S are ceva in comun cu 7 sau Focus nu inseamna ca 159 are ceva cu Accord. Poate vice-versa! Si acum intrebare referitor la 159 si accord, ca si aceea cu "cea fost mai intai, oul sau gaina?". Am INTREBAT daca nu cumva 159 a avut drept "model" de inspiratie accordul, pentru ca din cite stiu eu accordul e pe piata dinaintea lui 159. E vorba de linii, si ca sa iti mai dau un exemplu in sensul asta: eu (si nu numai eu) gasesc linii comune (sau stil de proiectare al caroseriei asemanator) la bmw Z3 coupe (NU cabrio), Pt Cruiser, bmw 1 si mazda 3, pastrind proportiile bineinteles. Uita-te la toate si in poze si in realitate, studiaza-le cu atentie si poate intelegi ce vreau sa spun. Si daca nu intelegi aminteste-ti ca la fel nu vedeai ca noul S-klasse e considerat o "corcitura" intre bmw 7 si focus. ![]() |
--------------------
x
x
|
|
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
@Smudo: prima era o ironie ce ti-a scapat!
Asemanari sau nu intre 7, S, Focus .... nu stiu, n-am studiat si nu ma pricep in asa masura incat sa-mi dau cu parerea intr-un loc public. Revenind la oile noastre, fii sigur ca Giugiaro - Italdesign nu se uita in curtea shogun-ului! |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
Daewoo Matiz |
|
Smudo |
![]()
|
QUOTE(Lucian BLK @ 4 Oct 2005, 16:52) @Smudo: prima era o ironie ce ti-a scapat! Asemanari sau nu intre 7, S, Focus .... nu stiu, n-am studiat si nu ma pricep in asa masura incat sa-mi dau cu parerea intr-un loc public. Revenind la oile noastre, fii sigur ca Giugiaro - Italdesign nu se uita in curtea shogun-ului! @Lucian, argumentul asta e cel mai bun. Adica toata chestia ai zis-o in gluma. De studiat poti studia, ca de aia am cautat pe net argumente. Iti poti gasi un translator online si iti traduci toate chestiile alea din germana in engleza. Si ca sa revenim la oile noastre, la fel iti spun, daca daimlerul a copiat de la bmw, si ceea ce e grav de tot, ca nu a copiat la orice masina, ci chiar la clasa de lux... atunci de ce nu ar copia si alfa de la honda? In ziua de azi nu prea mai ai voie sa spui ca "asa ceva nu se poate dom'ne". Si oricum, am impresia ca 159 costa cam jumatate dintr-un S-klasse, deci daca la o masina scumpa au facut greseala sa copieze... la ce sa te mai astepti la cele ieftine? (ieftine in comparatie cu un S-klasse). Si oricum e cam mult spus ca "s-a copiat" de la honda la alfa, am zis doar sint asemanari, si alea poate fine rau de tot, imperceptibile chiar pentru un ochi mai neavizat. La fel cum pot fi 2 masini care sa aiba aceeasi platforma tehnica dar tu sa nu vezi nici o asemanare la design. Ex: saab 9-3, opel vectra si mi se pare ca si noul fiat croma. Toate impart aceeasi platforma tehnica. Asemanari la design? Cam greu sa gasesti. Oricum e ok, pentru mine discutia e incheiata, si cu asta inca o experienta din care am invatat ceva. |
--------------------
x
x
|
|
kta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 485 Joined: 1 February 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Lucian BLK @ 4 Oct 2005, 18:52) @Smudo: prima era o ironie ce ti-a scapat! Asemanari sau nu intre 7, S, Focus .... nu stiu, n-am studiat si nu ma pricep in asa masura incat sa-mi dau cu parerea intr-un loc public. Revenind la oile noastre, fii sigur ca Giugiaro - Italdesign nu se uita in curtea shogun-ului! Si pozele astea sunt dementiale: 159vorn.jpg 159_f_big.jpg Reclama 159 Si 159/Brera GTA: gta motor Maserati 4.2l V8 440cp, 550nm. This post has been edited by kta: 4 Oct 2005, 17:22 |
--------------------
=================
=================
==================
- --------- Seat Altea 2006
|
|
Smudo |
![]()
|
@St, problema e alta, si anume ca tu nu ai citit TOT sau macar cu putina atentie ce am scris eu. Daca ai fi citit mai atent, ti-ai fi dat seama la cine m-am referit in ce citezi tu cu bold acolo. Ia citeste tot de la cap la coada, incearca sa intelegi, si pe urma sa vezi daca e atac la persoana, si la care persoana anume? Ca asta sint chiar curios sa vad ce atac la adresa carei persoane ai vazut tu acolo. Raspunsul asta chiar ca il vreau. Merci mult.
Hint: chestia aia era ca o concluzie la articolele in germana care le-am citat. Nu stiu de cind a ajuns germana sa fie limba oficiala in Romania. Daca totusi s-a intimplat treaba asta (adica germana sa fie limba oficiala in Romania si eu am citat cumva vreun ziar sau site romanesc), atunci imi cer scuze celor pe care i-am atacat. EDIT: rog un moderator de aici sa imi stearga postul, am vazut abia dupa ce am postat ca St are doar 15 ani. This post has been edited by Smudo: 4 Oct 2005, 21:20 |
--------------------
x
x
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Daca-mi ziceti si mie care-i diferenta intre AR 159 si AR 156 v=as ramine recunoscator. Doua diferente am observat: face-lift-ul si pozitionarea clantelor pe usile din spate. In rest.... AR 156 toata ziua!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
cryo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 14 September 05 From: Iasi ![]() |
QUOTE(Marty @ 4 Oct 2005, 22:48) Daca-mi ziceti si mie care-i diferenta intre AR 159 si AR 156 v=as ramine recunoscator. Doua diferente am observat: face-lift-ul si pozitionarea clantelor pe usile din spate. In rest.... AR 156 toata ziua! Pastreaza aceeasi linie, dar nu e doar un facelift. 156 are liniile putin mai rotunjite (mai ales spatele), 159 e mult mai "ascutita". Din poze nu iti dai seama, dar daca le vezi live e altceva, nu le confunzi usor (daca nu confunzi un bmw seria 3 nou de unul precedent, ofc). E si putin mai lunga, din cate am vazut. In ceea ce priveste asemanarea cu Accordul, nu reusesc sa o vad. Intr-o masura mai mare decat asemanarea cu alta berlina de clasa sa. Accordul e mult mai rotunjit. Singura asemanare pe care o vad este "a patra pedala" ![]() |
--------------------
Honda
Accord
2.0i LS 2005
|
|
Lucian BLK |
![]()
|
QUOTE(Marty @ 4 Oct 2005) Daca-mi ziceti si mie care-i diferenta intre AR 159 si AR 156 v=as ramine recunoscator. Doua diferente am observat: face-lift-ul si pozitionarea clantelor pe usile din spate. In rest.... AR 156 toata ziua! @Marty: sunt doua masini total diferite, crede-ma! Cu toate ca design-ul, atat cel exterior cat si cel interior, este asemanator, structura masinii este cu totul si cu totul alta! 159 este o masina de 5*****! @Smudo: ai auzit de conceptul Brera din 1998 (daca nu ma insel)? Ei bine, toata gama AR urmeaza design-ul acestu concept! Vezi face-lift-ul 2002 al lui 156, face-lift-ul 2005 al lui 147, GT-ul si ... Brera. Edit: Si inca ceva Smudo: 159 se bate cu C si E cu 3 si 5 in nici un caz cu S sau 7! Pentru astea italienii il au pe Thesis! This post has been edited by Lucian BLK: 5 Oct 2005, 09:42 |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
Daewoo Matiz |
|
Smudo |
![]()
|
QUOTE(Lucian BLK @ 5 Oct 2005, 09:34) Edit: Si inca ceva Smudo: 159 se bate cu C si E cu 3 si 5 in nici un caz cu S sau 7! Pentru astea italienii il au pe Thesis! Aoleu! Pai si unde vai pacatele mele am zis eu ca 159 s-ar bate cu S-klasse? Tu ai citit ce am scris eu? Si ai inteles ceva? Faza cu S-klasse, focus si bmw 7 ti-am dat doar exemplu de ce inseamna "asemanari"... atit si nimic mai mult. Alfa oricum nu prea ma atrage ca si marca, si mai ales ca am vazut cam ingrijorator de multe anunturi pe net aici, in care destule AR aveau motorul distrus pina in 100000 km. Anunturile le-am vazut acum vreo 3-4 ani, nu pot sa precizez un anumit model, dar erau destul de dese chestiile astea comparativ cu alte marci. E clar ca la fel nu am de unde sti din ce cauza se intimplau chestiile alea, cum a mers fiecare si si si... Deocamdata ramin adeptul masinilor nemtesti, cu toate ca in ultima vreme isi cam dau singuri cu stingu-n dreptu'. |
--------------------
x
x
|
|
DRE |
![]()
|
![]() Pimp inside Group: Members Posts: 141 Joined: 12 March 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu e ceva neobisnuit ca un mare producator de automobile sa pastreze linia de design care i-a adus succes. Schimbari majore sunt la motor, directie, transmisie etc. (vorbesc la modul general). Cel mai bun exemplu este al modelului 911 de la Porsche. Un design cu succes garantat. Ce rost ar avea sa faca o masina total diferita? Cred ca numeri pe degete pasionatii de masini carora nu le place un Porsche nou aparut, care daca este studiat cu atentie nu difera extrem de mult de modele aparute la inceputul anilor 90, chiar mai devreme... Mie unul Alfa mi-a placut intotdeauna. Este deosebita si te face sa intorci capul dupa ea. Ce mi-ar placea sa imi zica lumea "vai ce masina urata ai" dar eu sa fiu la volanul unui 159...
|
--------------------
Audi
A4
2010 Viteza luminii este mai mare decit cea a sunetului. De aceea, unii oameni par straluciti, pina ii auzi vorbind...
|
|
bure |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 125 Joined: 9 February 04 From: brasov ![]() |
O masina frumoasa.
Alfa Romeo,pentru mine,a fost tot timpul cea mai frumoasa italianca(fara Ferarri,Lamborghini,Bugatti si alte avioane).156-le mi-a placut foarte mult,159-le arata intr-adevar ca un 156 restilizat,dar tot arata super.... |
--------------------
Dacia
1310
- BV99DAR Bani si frica n-am avut niciodata.
|
|
xymzar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 3 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Pur si simplu frumoasa.
PS eu sunt fun Alfa daca castig la loto maine imi iau una ![]() |
--------------------
Renault
Megane II Estate
2006 / 1.5 dci-74KW
|
|
kta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 485 Joined: 1 February 04 From: Bucuresti ![]() |
159 smashes the competition.
Master test from ams.de journalists. 159 1.9JTDm 150hp vs A4 2.0TDI vs 320d vs Mondeo 2.2TDCI vs Accord 2.2-CTDI vs C220 CDI vs Vectra 1.9CDTi vs 407 2.0HDi vs 9-3 1.9TiD vs Avensis 2.2 D-cat vs Passat 2.0TDi 159 WON ALL THE TESTS OF ACTIVE SAFETY despite having the smallest engine in cubism with vectra-9-3...most fun to drive. 1)First in acceleration in curve. 2)First in wet Lane Change 3)First in Lane change 4)First in slalom 5)First in reindeer test |
--------------------
=================
=================
==================
|
|
Lucian BLK |
![]()
|
V-a exista si 159 integrale (4x4)!
![]() |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
Daewoo Matiz |
|
kta |
![]()
|
|
--------------------
=================
=================
==================
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd July 2025 - 22:57 |