zgomote ciudate
![]() ![]() ![]() |
zgomote ciudate
viorel stan |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 5 April 14 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
|
|||
KeO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 441 Joined: 30 March 06 From: Sibiu ![]() |
Posibil bieleta antirasturnare (sau anticuplu, cum ii mai zice). Adica suportul de motor, din spatele motorului. Verifica daca are joc in bucse.
|
--------------------
Dacia
1300
1982
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
Problema de la nr.2 o am si eu. Nu am aprofundat-o dar nu cred ca este bieleta antirasturnare. Daca o bieleta ar trosni zgomotos fier pe fier, ar trebui fie facuta zob si sa transmita si vibratii schimbatorului de viteze, fapt nemanifestat la mine..
|
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
viorel stan |
![]()
|
Posibil sa fie bieleta antiruliu...nu am schimbat-o vreodata si zgomotul pare ca se aude undeva dinspre centru...
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
|
|
KeO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 441 Joined: 30 March 06 From: Sibiu ![]() |
Schimbatorul de viteze e legat cu cabluri de cutie, nu are cum sa preia vibratii.
Bieleta antiruliu e altceva. Aia are treaba la viraje, denivelari mici (sine de tramvai de ex) |
--------------------
Dacia
1300
1982
|
|
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
QUOTE(CIPTUNING @ 5 Apr 2014, 20:14) Problema de la nr.2 o am si eu. Nu am aprofundat-o dar nu cred ca este bieleta antirasturnare. Daca o bieleta ar trosni zgomotos fier pe fier, ar trebui fie facuta zob si sa transmita si vibratii schimbatorului de viteze, fapt nemanifestat la mine.. Verifica suruburile de 8 (cheie 13) de la suportii cu care e prinsa bieleta anticuplu de pe cadru motor , sigur sunt slabite Solenza nu are cabluri de legatura cu , cutia de viteze ci bieleta din fier |
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
velceani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 953 Joined: 29 May 09 From: C de Arges ![]() |
Salut,
Solenza are tija de fier nu cabluri. inceaca sa verifici bieleta rasucita, sigur e dusa.. Cea mai simpla verificare se face deschizand capota si tragand de motor fata/spate, daca se misca sigur e dusa. la fel vezi la schimbatorul de viteze in a I a si a II a daca se misca fata/spate la plecare de pe loc si frana de motor/accelerare. Zi-ne ce ai avut dupa ce o rezolvi.. se mai poate sa ai si suruburile slabite ori la bieleta ori la suportul ei ce vine prins de cadrul metalic.. |
--------------------
Dacia
Logan 2
Sl plus 1.2 16v 2016
|
|
viorel stan |
![]()
|
am tras de motor fata spate si se aude un scartait ... surd (dca pot sa ii spun asa)
voi merge la mecanic si va tin la curent cu ce am rezolat multumesc |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
|
|
velceani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 953 Joined: 29 May 09 From: C de Arges ![]() |
se aude se aude, da se misca?
daca da bieleta e, schimb-o ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 2
Sl plus 1.2 16v 2016
|
|
viorel stan |
![]()
|
QUOTE(velceani @ 7 Apr 2014, 15:24) se misca si motorul dar foarte putin...ma gandesc sa schimb si bieleta antirasturnare(basculare) si pecea antiruliu...astea nu au fost schimbate... mai are alte bielete(in afara de cele de directie) ? cu mecanica sunt...praf ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
|
|
velceani |
![]()
|
bieleta antirasturnare(basculare) e singura care are treaba aici.
Solenza mai are bielete de directie, atat, nu au nici o legatura, daca la gropi denivelari simti batai in volan, atunci trebuie sa le schimbi si pe astea. This post has been edited by velceani: 8 Apr 2014, 07:29 Attached thumbnail(s) R8200171178.jpg ( Size: 15.13k ) Number of downloads: 135 |
--------------------
Dacia
Logan 2
Sl plus 1.2 16v 2016
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 12:40 |