DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> notar public + procura, reactualizare?

Valentine
post 18 Oct 2005, 07:52
Post #1

Old Timer

Group: Members
From: California

Am si eu o intrebare. Pentru o procura de folosire auto, care a fost facuta in 3 exemplare initial, se mai pot emite exemplare? (adica sa nu mai fac aceeasi chestie din nou + plata? - ci doar eventual taxa de timbru?)

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
paulp
post 18 Oct 2005, 09:22
Post #2

Bagator de seama!

From: Iasi

Faci copii xerox, si eventual le legalizezi tot la notar wink.gif

Dar trebuie sa ai un exemplar original. Altfel te duci la notarul care a emis procura si-l pui sa scoata o copie din arhiva wink.gif

This post has been edited by paulp: 18 Oct 2005, 09:23

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
adso
post 18 Oct 2005, 11:19
Post #3

Membru autentic

profit si eu de topicul asta:
exista vreun act care sa permita unei persoane sa reprezinte alta persoana in absolut orice problema?

eu stiam ca o procura priveste un singur aspect si e obligatoriu limitata in timp.

--------------------
Call me Ishmael...
+
Valentine
post 18 Oct 2005, 11:21
Post #4

Old Timer

QUOTE(adso @ 18 Oct 2005, 12:19)
eu stiam ca o procura priveste un singur aspect si e obligatoriu limitata in timp.
*

Procura pe care o am eu face exact asta, nu e limitata in timp, si absolut orice priveste masina (de la asigurari, plata impozite, chiar si vanzare) poate fi facut, semnaturile fiind opozabile.

@palup: da nu mai am nici un original din pacate, si parca nu mai vroiam sa mai cotizam cu 50 de lei la notar doar pentru o copie smile.gif

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

+
DRE
post 18 Oct 2005, 11:21
Post #5

Pimp inside

From: Bucuresti

@adso Da, exista. Tot o procura este. Dar nu stiu de partea cu valabilitatea... Parca nu e specificat nimic in sensul asta.

This post has been edited by DRE: 18 Oct 2005, 11:22

--------------------
Audi A4 2010
Viteza luminii este mai mare decit cea a sunetului. De aceea, unii oameni par straluciti, pina ii auzi vorbind...
+
adso
post 18 Oct 2005, 11:26
Post #6

Membru autentic

Valentine,

nu, intrebarea mea privea o procura care sa permite reprezentarea unei alte persoane in absolut toate aspectele (inclusiv juridic, preschimbat acte, etc etc.), nu numai privind masina.

--------------------
Call me Ishmael...
+
Valentine
post 18 Oct 2005, 12:39
Post #7

Old Timer

QUOTE(adso @ 18 Oct 2005, 12:26)
Valentine,

nu, intrebarea mea privea o procura care sa permite reprezentarea unei alte persoane in absolut toate aspectele (inclusiv juridic, preschimbat acte, etc etc.), nu numai privind masina.
*

Pai daca se poate pentru masina, presupun ca se poate si pentru orice alte taskuri ... unsure.gif

--------------------
Ford Focus 2009

+
bertro
post 18 Oct 2005, 12:54
Post #8

Membru dezmembrat

From: IASI, rumenia

nu chiar pentru orice. sunt actiuni strict personale cum ar fi casatoria sau divortul, la care se permite trimiterea unui imputernicit doar in situatii extreme (puscarie, resedinta in alta fara fara posibilitatea de a veni in romania). ar fi si culmea sa te lase sa te casatoresti prin reorezentant biggrin.gif

cat despre valabilitate... mi se pare ciudat sa existe procuri cu valabilitate infinita. sa spunem ca "te ai bine" cu o ruda, un prieten si-i faci procura pe un bun al tau cat esti plecat (sa ingrijeasca de masina,etc). cand te intorci cum anulezi respectiva procura? sau daca sa zicem ca o anulezi, ce il impiedica pe el sa foloseasca acea copie pe care o are pentru a dispune de bunul tau?

--------------------
DACIA Nova GT - xx xx XXX
posesor de DrACIA NOVA GT
+
DRE
post 18 Oct 2005, 13:03
Post #9

Pimp inside

Pt. a putea face o procura, trebuie sa fie prezenti la notar atat cel care imputerniceste, cat si cel imputernicit, plus buletinele in original. Asta iti raspunde la intrebare... Exista o asa numita contraprocura, care anuleaza o procura. De asemenea trebuie sa fii personal la notar sa o faci.

--------------------
Audi A4 2010
Viteza luminii este mai mare decit cea a sunetului. De aceea, unii oameni par straluciti, pina ii auzi vorbind...
+
alex275
post 15 Nov 2005, 12:06
Post #10

Membru autentic

Group: Banned

Am avut o casa in Buzau. A venit unu la mine si mi-a zis: iti dau xxx pe ea. O vinzi?
Eu am spus da. Era duminica. Am mers la un notar, mi-a dat banii, i-am facut o procura "generala" (ca are dreptul sa faca ce vrea cu casa, in numele meu). Au trecut 2 ani, nu mai stiu nimic de el. Mi-am luat banii, i-am dat procura.
Deci se poate!!!

--------------------
dacia logan 1,6 laureate - B 46 W S T
[i]Inteleptii vorbesc pentru ca au ceva de spus. Prostii pentru ca nu pot sa taca.[/i] [b]PLATON[/b]
Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permite inteligenta!!!
+
AIX
post 15 Nov 2005, 12:21
Post #11

quite a regular

..si impozitul il platesti tu.

--------------------
. . .
+
alex275
post 15 Nov 2005, 12:29
Post #12

Membru autentic

Group: Banned

QUOTE(AIX @ 15 Nov 2005, 12:21)
..si impozitul il platesti tu.
*

A platit ala impozitul pana la sfarsitul anului.
Langa casa mea avea o afacere. Il aranja de minune, iar pe mine pentru ca am scapat de tambalaul cu actele.
In ziua aia eram intamplator prin Buzau(cautam parmezan smile.gif ) Am vandut casa in 10 minute. Nu e funny? smile.gif

--------------------
dacia logan 1,6 laureate - B 46 W S T
[i]Inteleptii vorbesc pentru ca au ceva de spus. Prostii pentru ca nu pot sa taca.[/i] [b]PLATON[/b]
Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permite inteligenta!!!
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th June 2025 - 13:25
Forum Renault