Senzor de viteza
![]() ![]() ![]() |
Senzor de viteza
MirceaMM |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 1 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Mondeo
2007
|
|||
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Te rog mult sa te exprimi romaneste.... Poate pricepem si noi.
Ce senzor de viteza? Pai nu ai vitezometru, sau cum? Vrei sa iti mai montezi unul? Vrei sa afli cum functioneaza vitezometrul? |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
MirceaMM |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 1 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Scuze daca nu am fost clar.
Vreau sa stiu daca exista sau nu cablu de kilometraj in sens clasic (cu arc de otel) iar daca nu, de unde anume se ia informatia de viteza a masinii? Care este si cum arata senzorul? |
--------------------
Ford
Mondeo
2007
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Semnalul de viteza este un semnal cu impulsuri electrice, luat de senzorul de viteza, amplasat pe cutie.
Pe cutie sunt doi senzori (de fapt un senzor si un contactor): senzorul de viteza si contactorul de mers inapoi. Contactorul de mers inapoi este in zona de iesire a planetarei stanga. Senzorul de viteza este in fata, pe partea cu furca de ambreiaj (din cate stiu eu)., dar mai spre farul stanga |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
MirceaMM |
![]()
|
Multumesc, Klaus. Daca am vedea si o poza a senzorului ar fi minunat.
De unde se cumpara in Bucuresti piese de Solenza? O adresa, doua. This post has been edited by MirceaMM: 20 Oct 2005, 13:09 |
--------------------
Ford
Mondeo
2007
|
|
crocky |
![]()
|
![]() daciot/renaultist Group: Members Posts: 214 Joined: 4 October 04 From: Bucuresti ![]() |
La fel ca la supernova...
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=1626&st=0 Si mai sunt multe (search) This post has been edited by crocky: 20 Oct 2005, 10:11 |
--------------------
Dacia/Renault
Sandero Stepway II/Laguna II
0.9TCe/1.9dCi
|
|
MirceaMM |
![]()
|
Iata aici un senzor frumos care se monteaza pe cutie, chiar in locul in care s-ar monta cablul de kilometraj.
Cam asa este la Solenza? Nu am gasit poze pentru senzorul de viteza de la Solenza, poate ma ajuta cineva, daca doreste sa raspunda rugamintii mele. Attached thumbnail(s) Capteur_de_vitesse.PNG ( Size: 676.49k ) Number of downloads: 3401 |
--------------------
Ford
Mondeo
2007
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Revin, ca am vorbit prostii mai sus...
Senzorul de viteza este in zona demarorului, la iesirea planetarei dreapta din cutie, desupra iesirii. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
MirceaMM |
![]()
|
QUOTE(crocky @ 20 Oct 2005, 10:09) La fel ca la supernova... http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=1626&st=0 Si mai sunt multe (search) Daca Supernova are cablu de kilometraj atunci nu asta ma intereseaza. Vad ca discutia acolo este despre crankshaft senzor. Am intrebat despre senzor de viteza, e vorba de viteza de deplasare a obiectului_masina. Se spune uneori "engine speed" (turatie) si "vehicle speed" (viteza) - ma intereseaza aceasta din urma. Mi-a aratat un vanzator un senzor de Logan, peste 1 milion lei. Sper sa-l iau din targ mai ieftin. E la fel si la Solenza, da? Are 3 fire. Ce forma au impulsurile care vin pe firul de semnal, s-ar putea vedea o diagrama? Cate impulsuri pe kilometru asigura? Mi-ar trebui mai multe detalii. Multumesc. |
--------------------
Ford
Mondeo
2007
|
|
crocky |
![]()
|
![]() daciot/renaultist Group: Members Posts: 214 Joined: 4 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Imi cer scuze, n-am fost atent, ma gandeam la senzorul de turatie buclucas...
|
--------------------
Dacia/Renault
Sandero Stepway II/Laguna II
0.9TCe/1.9dCi
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
QUOTE(MirceaMM @ 18 Nov 2005, 15:41) Are 3 fire. Ce forma au impulsurile care vin pe firul de semnal, s-ar putea vedea o diagrama? Cate impulsuri pe kilometru asigura? Mi-ar trebui mai multe detalii. Multumesc. Nu stiu cate fire are, dar informatia privind viteza ajunge in tabloul de bord pe un singur fir, sub forma de impulsuri (intre aceast fir si masa, evident). De aceea banuiesc ca are un conector cu 2 contacte, unul se leaga la masa, celalalt duce informatia la tabloul de bord si UCE injectie. Forma impulsurilor cred ca e ca o p_la tinand cont de modul de generare (un magnet trece pe langa o bobina). Numarul de impulsuri este 5 pe metru, deci 5000 imp/km. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
MirceaMM |
![]()
|
Duminica (20 nov) am cumparar un senzor de viteza din asta lung (solenza, logan). Are conector tata cu 3 pini. Este posibil sa aiba in el macar ceva tranzistori, este posibil sa dea pe firul de semnal o forma dreptunghiulara 0V/5V?
Este cert ca nu are in el decat bobina si magnetelul invartit de catre ax? |
--------------------
Ford
Mondeo
2007
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Ai dreptate, in postul anterior am vorbit prostii.
Am presupus (in mod gresit) ca este la fel ca vitezometrul de bicicleta, care tot cu impulsuri lucreaza. Conectorul are trei pini: Plus dupa contact, semnal viteza, masa. Faptul ca este alimentat, sugereaza faptul ca s-ar putea sa aiba si ceva componente active astfel incat sa genereze un semnal precis definit ca forma si amplitudine. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
MirceaMM |
![]()
|
Este mare deosebirea de forma intre senzorul de viteza (care provine de pe un site special de Peugeot 405 si, probabil, chiar se nimereste pe cutia de 405) a carui poza am postat-o eu mai sus si asta de Logan (Solenza) care este foarte lung.
Inca nu am desfacut pentru ca e vreme rea, voi studia daca senzorul de Logan poate fi pus pe cutia de viteze de 405. |
--------------------
Ford
Mondeo
2007
|
|
soulraven |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 984 Joined: 25 February 07 From: Campulung Muscel ![]() |
redeschid topicul tot cu o intrebare referitoare la senzori, are cienva un cablu de vitezometru de supernova ? asta are senzorul de viteaza pus in capul dinspre ceasuri. ma intereseaza pentru un proiect de computer de bord pentru berlina, si am ramas blocat la senzorul de viteaza.
|
--------------------
Dacia Berlina
1310
1990
- ----
|
|
Felie |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 16 February 08 ![]() |
unde se afla senzorul de viteza de la solenza?vreau sa leg firele sa se inchida usile la o anumita viteza,dar nu stiu unde e acel senzor de unde trebuie sa iau semnal ...
|
--------------------
Dacia
Solenza
Rapsodie 1.4 2004
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
vezi sa nu afecteze semnalul la calculator ... pai senzorul se afla spre bord infipt in cutie dar mult mai jos ... bagi mana si il tragi fiindca are doua cleme si iese usor.
Semnal mai poti trage direct de la una din mufele din tabloul de bord unde da impuls pentru motorasul de la ceasul de viteza . |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
curentat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 10 December 08 ![]() |
nu prea se poate sa te legi cu un fir pe sensor viteza deoarece acolo sunt niste impulsuri catre instrumentele de bord ,si daca te-ai lega cu acel fir de masa pe acel sensor sar putea sati indice eronat kilometrii sau alte erori ...ce vrei u de fapt sa faci e posibil ca la o viteza sa se inchida centralizata ...mai intai documenteazate si vezi daca se poate sa nu strici si altceva la masina ...bafta
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
ionelpopa83 |
![]()
|
![]() dea Group: Members Posts: 237 Joined: 1 May 06 ![]() |
QUOTE(Felie @ 11 Feb 2010, 13:19) unde se afla senzorul de viteza de la solenza?vreau sa leg firele sa se inchida usile la o anumita viteza,dar nu stiu unde e acel senzor de unde trebuie sa iau semnal ... - la mine aceasta blocare a usilor se face automat din alarma si cand opresc motorul se deschid automat usile, este un fel de protectie ca sa nu fii jefuit la semafor ![]() - eu am ales sa dezactivez aceasta optiune pentru ca o consider enervanta ![]() - am observat ca majoritatea alarmelor au aceasta functie deci e mai sigur si util sa montezi o alarma |
--------------------
dacia
solenza
2005 confort
- dea
|
|
shake |
![]()
|
![]() Crap Group: Members Posts: 1.589 Joined: 11 August 06 From: Bucuresti , Militari Squad ![]() |
se poate gasi senzoru respectiv si de cumparat? am inteles ca e ca o ... mai subtirica si neagra.
Kilometrajul meu nu merge corespunzator , adica merge cand vrea... si cand nu vrea daca bag picioru in ea din treapta 1 moare dupa 40 km/h , daca merg ling si ating 120 moare iar ![]() |
--------------------
D
S
2003 Montez kit Xenon (Bucuresti).
|
|
Felie |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 16 February 08 ![]() |
merci baieti,intre timp am facut o vizita pe la un service si baieti de acolo mi`au aratat senzorul acela undeva sub capoda ... in zona motorului usor spre dreapta ,este o mufa cu 2 cleme,nu e mare lucru ...dar nush cum sa ma leg la el ... asa pur si simplu?mai pun un fir acolo ingramadit si il trag pana in uch ? sau e vre`o smecherie ceva?
![]() ionele eu tocmai mi`am pus UCH de logan pe solenza pt functiile pe care le are + ca se cerea schimbat UCE-ul.despre alarma am tot vazut ca sunt care mai decare mai smechera,dar nu vreau alarma,nu este utila,oricum dk vin 4 butoaie satzi fure screpul de casetofon tot nu te cobori u(sau alti vecini k au auzit ragnetele alarmei tale) din balcon la ei ca sar putea sa urci pe targa inapoi in casa ... vreau functia sa mearga pe UCH ... nu alarma cu functii si pareri dk e utila sau nu (dk e utila sau nu voi vedea eu pe parcurs).. pur si simplu vreau sa o activez ... daca stie cineva il rog sa`mi explice si mie cum fac ... |
--------------------
Dacia
Solenza
Rapsodie 1.4 2004
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th July 2025 - 01:10 |