Accidente, sfaturi si ce facem in anumite situatii
![]() ![]() ![]() |
Accidente, sfaturi si ce facem in anumite situatii
GABONE77 |
![]()
|
||
![]() el jefe Group: Members Posts: 856 Joined: 9 August 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Sandero
2009 1.6 MPI Laureate
- TPG cine e bun e bun si cand e rau
|
|||
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Ai lovit-o?!
Hmm eu sper ca nu.... -ai de stat 5-8 ore la politie ca sa declari patania si sa poti pleca cu dovada, altfel nu se pune nimeni pe reparat, despagubit...daca ai CASCO. - cel care e vinovat....sau adevarsarul....va face totul posibil ca sa te faca sa crezi ca are dreptate....asa ca ai grija...daca se da la tine suna la POLIS si spune ca te agreseaza....se va mai linisti un pic....INTIMIDAREA e la ea acasa in Romania! -casca ochii pe strada poate previi....vezi ca sunt o groaza de oameni obositi...nervosi...nesimtiti....toate astea impreuna aduc numai rau si pagube cat mai mari. Numai norocul m-a adus azi in fata calculatorului si m-a facut ca ieri sa nu ma spulbere un tampit cu troleibuzul, cand incercam sa trec de pe o banda pe alta, cu semnal cu tot, plus ca era noapte si omul avea numai pozitiile aprinse, in felul asta nu l-am distins din marea de luminite din spatele meu...nu a franat ca sa ma lase sa trec dar a franat bucuros ca sa ma injure de mama. Intr-o zi am sa bat un specimen de genul asta....dar recunosc..era obosit si nervos dinainte de a ii iesi eu in cale....deci vezi....ATENTIE! |
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
GABONE77 |
![]()
|
![]() el jefe Group: Members Posts: 856 Joined: 9 August 04 From: Bucuresti ![]() |
nu am lovit-o , a lovit-o ala care nu a venit la politie. nici sa declare nici nimic , nu mi-a raspuns nici la telefon. si cu nr de masina cu nume si telefon o sa fi greu sa il creada ca nu e asa chiar daca el nu are decat poate o mica zgarietura pe bara masinii. oricum am de asteptat 30 de zile pt solutionarea cazului. nasol e ca m-am ales cu o amenda destul de neplacuta e o suma cu care as fi putut sa pun benzina pana la munte si inapoi. asa o dau la stat ca si asta pt ca nu am citit noul cod rutier. pana la urma era mai bine daca o declaram lovita in parcare si o faceam pe casco al meu. partea pozitiva e ca mai educ un dobitoc poate data viitoare nu mai face la fel. deci am dat 75 ron pt educatia astuia. plus ca urmeaza showul cu asiguratorul cu dat bani din buzunar pe care mi returneaza ei duoa tspe luni si tot asa...
|
--------------------
Dacia
Sandero
2009 1.6 MPI Laureate
|
|
kurupt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 282 Joined: 29 May 05 ![]() |
Pot sa va dau si eu cateva sfaturi:
1 Daca nu esti tu vinovatul, adica stii ca ai dreptate de ex o masina in fata ta vireaza la stinga fara sa semnalizeze si este linie continua deci dupa lege nu are voie sa incalce linia, si soferul celalalt are pile la politie si vrea sa te bage pe tine vinovat, dupa declaratii scrise politaiul scrie pe procesul verbal ca tu esti vinovatul atunci trebuie sa REFUZI SA SEMNEZI, este dreptul tau sa nu semnezi daca nu esti de acord. Am patit chestia asta pe pielea mea acum cateva ani [si nu stiam chestia asta] Daca ai semnat nu mai ai ce face, inseamna ca esti de acord cu ce a constatat omul legii. Dar repet asta functioneaza daca nu esti tu vinovat in accident! 2 Daca ai avut tamponare usoara, nu esti tu vinovatul, cere asigurarea si talonul de la soferul celalalt si spune sa vina dupa tine cu masina la politie. Asta trebuie sa faci din mai multe motive: - multe masini sunt de firma adica nu de proprietate personala, si poate soferul nici nu este angajat legal la firma si le doare undeva de masina ta si de fiema respectiva - daca nu ceri talonul poti sa ai surpriza sa numai vezi pe soferul celalalt, si cu asigurarea lui nu ai ce face, fara procesul verbal facut la politie nu le poti folosi, iar soferul vinovat poate sa faca pe prostul si sa nu recunoasca ca a avut eveniment [mai ales daca a reusit sa repare masina lui]! Deci cel mai sigur lucru le ceri frumos talonul si asigurarea lui, si le rogi sa vine dupa tine la politie, daca nu vine e problema lui, tu cu talonul lui deja esti in avantaj la politie. Dar sper sa nu aveti nevoie niciodata de sfaturile mele, deci va doresc conducere fara evenimente. |
--------------------
Logan
Ambiance
- ##### --=-- The KING Of The Hill --=--
|
|
GABONE77 |
![]()
|
cel care m-a lovit pe mine nu aveam mai nimic poate era nitel zgariata. dar eu am si 3 martori care erau cu mine in masina plus ca am nr lui de masina plus numele si numarul de telefon mobil. deci oricum ar da-o e greu sa se fofileze. acum astept raspunsul de la politie in cazul meu. oricum daca stiam o declaram lovita in parcare si o faceam pe casco al meu. ceasu' rau pisica neagra ...
|
--------------------
Dacia
Sandero
2009 1.6 MPI Laureate
|
|
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(kurupt @ 23 Oct 2005, 14:45) Deci cel mai sigur lucru le ceri frumos talonul si asigurarea lui, si le rogi sa vine dupa tine la politie, daca nu vine e problema lui, tu cu talonul lui deja esti in avantaj la politie. Dar sper sa nu aveti nevoie niciodata de sfaturile mele, deci va doresc conducere fara evenimente. Si daca refuza da iti dea talonul si/sau asigurarea ? |
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
2035 It's now safe to turn off Romania
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
eu n-as da talonul sau asigurarea nici batut
![]() am o copie dupa RCA, o dau p'aia daca e nevoie, si sunt dispus sa merg imediat la politie. dar acte in original n-as da nimanui. |
-------------------- |
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu cred ca gasesti prea multi oameni disponibili sa mearga imediat la politie , dar sa iti dea tie talonul . Nici eu nu as da talonul nimanui si , sincer , tu nici nu ai dreptul legal sa-i ceri lui talonul . In afara de o copie xerox a asigurarii lui , altceva nu are obligatia sa-ti dea ! Daca nu are asiguarea sau acte ale masinii , ii iei datele din buletin si numarul masinii ( eventual si seria caroseriei ) .
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
trotil_trist |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 20 October 05 From: Braila ![]() |
Domnii mei... va rog respectuos sa-mi scuzati remarca... dar cati dintre soferii (retardati) ai zilelor noastre coboara frumusel din masina, in cazul in care ei sunt vinovati, si poarta o discutie omeneasca? Gandi-ti-va, ei sunt aceea care te injura de toti sfintii chiar daca n-ai facut nimic gresit, doar ca nu i-ai lasat sa-si etaleze talentele de "macho". Deci faza cu luat talon + asigurare cu vorba buna, dupa parerea mea, pica. Unde mai pui ca e posibil ca atunci cand te loveste respectivul, in loc sa coboare ca omu, isi scoate intreg arsenalul de bate + leviere de sub scaun si, cu biblia in gura, pomenind toti sfintii, vin spre tine cu gandul de-ati crapa capu'.
Deci, zic eu, cel mai bine, in momentul in care te-a lovit, ai si pus mana pe tel. mobil ( ca are cam toata lumea asa ceva ), si , tinand cont de faptul ca un apel la 112 e gratuit, iesi deja din masina vorbind la tel. cu politia. Chiar si asa e posibil sa-ti iei o ranga in cap... ca deh...traim in Romania... |
--------------------
Dacia
1300
- BR-07-JUN Give a jackass an education and you get a smartass
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Hai sa zic si eu:
1. Nu va dati jos din masina decat dupa ce v-ati asigurat ca totul "s-a sfarsit" si sunteti deja calm. 2. Nu va repeziti sa va uitati la "fiare", uitati-va in jur si la celalat sofer. Incercati sa intelegeti ce s-a intamplat. 3. Nu discutati nimic cu celalat, daca este nervos. Daca incearca sa va intimideze, inapoi in masina, blocat usile si sunat la politie. 4. Incercati sa rezonati cu celalalt, indiferent cine e vinovat. Fara amenintati de genul "o sa-ti ia carnetul, ba boule", ca nu ajuta. 5. Uitati-va atent ce avarii are CELALALT (ca pe-ale voastre aveti tot timpul). Moment in care ii luati si numarul. N-ar fi rau sa-i faceti o copie (sau o poza cu telefonul) dupa rca, talon si buletin sau permis de conducere. Si mai bine ar fi sa faceti o poza masinilor (sa se vada cum sunt una langa alta). Daca aveti martori, numarul si numele soferului e de ajuns, cred. 6. Stabiliti cand sa mergeti la politie, de preferat pe loc, dar daca nu se poate, asta e. Cereti-i numarul de telefon si verificati-l (il sunati pe loc!). Daca e masina de firma, cereti o carte de vizita sau numarul de telefon al firmei si verificati-l. 7. Cu cat celalat insista mai tare sa nu mergeti la politie, cu atat sa insistati voi sa mergeti. E clar ceva in neregula (poate alcool, poate probleme cu actele) si e posibil sa aveti probleme mai mari decat cele cateva ore pierdute dand o declaratie. Nu cedati la amenintati si nici nu va lasati cumparati (ca oricum aveti maxime sanse sa nu vedeti nici un leu). |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
Berberel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 16 November 05 ![]() |
As propune un topic cu "ce sa faca politistii in caz de accident"... in marea lor majoritate, daca iti spargi spoilerul de un iepure iei amenda pentru nereducerea vitezei la trecerea pe langa animale....
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
- NU-05-PUN SOLENZA TCO'03
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 17:14 |