DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Lanturi pentru zapada, rog informatii

radian
post 23 Oct 2005, 21:29
Post #1

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

Group: Members
From: petrosani

Dupa unele previziuni meteo ne asteapta o iarna la fel de bogata in precipitatii ca si vara care tocmai a trecut. Adica, zapada cat cuprinde. Eu sunt de la munte iar drumul meu spre locul de munca include si o portiune de cca. 5 km care vor fi sigur cu probleme la iarna. Intentionez sa-mi cumpar lanturi pentru zapada. Nu am folosit niciodata pana acum.

Pe cei care au experienta in utilizarea acestor lanturi ii rog sa vina cu cateva recomandari. Ce este bine de facut si ce-i bine de evitat cand ai rotile echipate cu lanturi.

Multumesc.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
litza
post 24 Oct 2005, 09:37
Post #2

Membru autentic

Group: Members
From: Bavaria, DE

Se cumpara una pereche lanturi conform dimensiunilor rotilor. Adica te uite ce dimensiuni scrie pe cauciuc si cumperi lanturile care pe cutie au trecuta dimensiunea ta printre multe altele apropiate.

Exista lanturi tip scarita. Avantaj se monteaza mai usor.Se pun pe roata si atat. Dezavantaj: nu asigura contra alunecarilor laterale.

Lanturi tip Y: Avantaj asigura contra deplasarilor laterale. Dezavataj: montarea mai greoaie. Se pun in fata rotilor si trebuie impinsa 20-30 cm masina peste ele. Cred, eu nu am folosit.

Dupa montare se ruleaza 50-100 m si se ajusteaza lanturile. Se strang, se corecteaza daca nu stau bine, etc.

Cu lanturi nu se merge decat:
- pe zapada
- maxim 30km/h

Recomandat din toata inima: niste cauciucuri de iarna bune. Lopatica, sac de nisip, patura, blonda, etc

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
klaus
post 24 Oct 2005, 11:46
Post #3

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 22:32
Forum Renault