DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Problema banca, voi intelegeti ceva?

pleosc
post 29 Oct 2005, 18:37
Post #1

Membru

Group: Members
From: Constanta

Deci,am contractat un credit de la banca transilvania ptr un logan,cu avans 20%,in euro.avansul inseamna 1741 euro,si scazand avansul din pretul masinii de 8705 euro,raman aproape 7000 de euro suma creditata.cand am contractat creditul mi s-a spus ca trebuie sa platesc casco la masina,comisionul bancii si o taxa de inscriere in baza lor de date a gajurilor.actele ptr credti le-am depus acum 3 luni,iar acum vine masina si banca trebuie sa vireze restul de bani la dacia.acum imi cer inca 20milioane diferenta de curs valutar.DIFERENTA PENTRU CE?
1.CREDITUL E IN EURO,EI TREBUIE SA VIREZE 7000 EURO LA CURSUL ZILEI
2.SA PRESUPUNEM DIFERENTA DE CURS DINTRE CURSUL DE ACUM 3 LUNI SI CEL ACTUAL,ESTE DE MAXIM 1000 LEI,DECI LA 7000 EURO AR VENII 7 MILIOANE,DAR NU 20?
mie mi se pare cel putin ciudat,eu nu am fost la banca cu ai mei cand le-a zis,dar o sa merg luni,insa sunt cu nervii in pioneze.ce parerea aveti,e posibil?

--------------------
Dacia Logan Ambition - CT-54-XXX
Orice solutie genereaza noi probleme.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
J o h n n y
post 29 Oct 2005, 19:01
Post #2

Membru autentic

From: Cluj

Banca Transilvania e cunoscuta pt multe "taxe ascunse" pe care le practica. Cu alte cuvinte nu iti spun de la inceput despre toate costurile si comisioanele bancii, omul pleaca acasa multumit ca a facut o afacere, apoi mai tarziu isi da seama ca nu e chiar asa. Chestia asta tine de politica bancii, cunosc cateva persoane care au renuntat la serviciile BT tocmai din cauza acestor smecherii.
Se putea totusi introduce o clauza de protejare impotriva fluctuatiilor de curs valutar, daca se stia daca cand va avea loc decontarea.

Bafta multa luni la banca!

--------------------
Ford Focus 2 TDCI 2005 Ghia 109 CP
Simplicity is the ultimate sophistication!
+
Codrin
post 29 Oct 2005, 19:29
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

Vezi topic-ul despre cumpararea unui Logan nou, ai acolo detalii despre diferenta de curs.

--------------------
Mazda . .
+
Cornel001
post 30 Oct 2005, 01:45
Post #4

membru belit

Eu stiam ca BT acorda credite doar in lei ? Dar probabil ca acu 3 luni era si in valuta. Diferenta la care se refera, ar putea proveni (poate nu ca suma, dar ca explicatie) de la urmatorul fapt: vanzatorul trebuie sa accepte plata in lei, deci are loc o conversie : euro -> lei -> euro , ultima fiind la cursul de sus (vanzare euro) a bancii unde are contul vanzatorul. De aici tu pierzi, din diferenta de curs (desi 20 mil pare cam mult ?!). Asta a fost un aspect subliniat de cei de la repr. BT ca avantaj pt creditul in lei. Desi nu asta a fost motivul principal pt care am ales sa fac credit auto in lei tot la BT.

This post has been edited by Cornel001: 30 Oct 2005, 01:46

--------------------
Lodgy 6.0 MPI 2035
It's now safe to turn off Romania
+
pleosc
post 30 Oct 2005, 22:21
Post #5

Membru

Ok inteleg asa ca idee,dar sa zicem ca ar fi o diferenta de curs de 1000lei,la 7000 de euro,cat e suma creditata,inseamna 7milioane,nu 20!
Sper sa fie o greseala,sunt cam morcovit,ajungem sa platim ptr masina asta cat pentru una straina.

--------------------
+
Cornel001
post 30 Oct 2005, 22:51
Post #6

membru belit

Pai cere-le explicatii pentru suma!

--------------------
Lodgy 6.0 MPI 2035
It's now safe to turn off Romania
+
pleosc
post 31 Oct 2005, 16:24
Post #7

Membru

Ok deci am fost,si sunt 17milioane,nu 20 pana la urma.
Din astia 17,8milioane sunt extinderea de garantie care nu era trecuta pe factura proforma,creditul acoperind doar masina,adica 8705euro.
Inca vreo 3 milioane diferenta la avans,ca eu dadusem avans 60milioane,care nu insemnau exact cat trebuia sa fie avansul.
Raman cam 6milioane,care probabil reprezinta cu cat s-a scumpit masina din cauza devalorizarii leului.
Aaaa..si comisionul bancii ca a schimbat din euro in lei cand a virat banii a fost 510mii.
O carutza de bani mad.gif

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 19:39
Forum Renault