Planetara berlina, Burduf varza
![]() ![]() ![]() |
Planetara berlina, Burduf varza
sddragos |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 532 Joined: 18 October 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 L
1997, berlina
|
|||
stefan_punk |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 14 July 05 ![]() |
As fi interesat sa ia amploare acest post pentru ca si eu am aceeasi problema,(in general cele mai multe gropi sunt pe dreapta langa trotuar cred ca e o problema general valabila) Am deja acea nuca si mai trebuie sa cumpar decat tripoda si bine inteles sa le inlocuiesc, treaba cu inlocuitul este o dulema si pentru mine ceva ajutor nu mi-ar strica
|
--------------------
Dacia 1300
berlina
- b-48-prj
|
|
disaster |
![]()
|
![]() Membru cu detector de radar Group: Members Posts: 367 Joined: 31 May 04 From: UE - Bucharest ![]() |
aveti de muncit nu gluma.cel mai bine va duceti la un "mecanic de cartier" daca vreti sa iesiti mai ieftin.ca sa dai jos planetarele trebuie sa dai jos cutia de viteze(ceea ce inseamna ca trebuie sa stii mecanica),sau se pot da jos si fara sa dai jos si cutia dar si asta presupune cunostinte de mecanica auto.
|
--------------------
Renault
Latitude
2011 Life sucks. Enjoy
Viteza nu ucide, oprirea brusca da. |
|
Daccia |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 9 December 04 ![]() |
Pai mai intai va trebuie urmatoarele:
- cric si coarba pentru desfacut roata respectiva; - dorn pentru desfacut splint; - patent d'ala de desfacut sigurante (neaparat); - sigurante planetara, daca e cazul, si simeringuri la fuzeta, eventual si la cutie daca vreti si daca curge. - cheie tubulara de 36 sau 42 (nu mai retin), cheie inelara sau fixa de 19 si 17. - extractor de pivoti (recomandabil); - presa cap planetara (optional). - spray pentru piulite ruginite, carpe de sters, vaselina buna cel putin 200g, coliere pentru burdufuri (mari si mici). - cel putin o bere... Se ridica pe cric, se strecoara cineva pe dedesubt si scoate splintul dinspre cutie cu un dorn Se da roata jos, se desface piulita din capu' la planetara, se desface piulita de la nuca de la directie, se desface piulita de la pivotul superior. Cu presa (sau cu un lemn de esenta tare care se pune in cap si se bate cu un ciocan de 1kg) se impinge planetara spre cutie, suficient cat sa se desprinda de fuzeta. Cu extractorul se depresioneaza capatul de bara de la directie (sau se bate cu ciocanul in fuzeta, langa capatul de bara, pana sare capul din fuzeta). Analog pentru pivotul superior. Dupa ce e libera in toate cele, se apasa pe fuzeta in jos pana scapa din pivotul superior si se elibereaza capul planetarei. Se trage complet afara si se desface bucati, utilizand clestele de sigurante, manute dibace si vaselina multa. Atentie mare la acele din tripoda, sa nu le pierdeti.. ![]() Pentru montaj, se executa operatiile in ordine inversa. La pivoti, surubul fiind tronconic, daca se invarte odata cu piulita, ii mai trosniti una usor cu ciocanul in cap, ca sa intre mai bine in lacas si sa se blocheze acolo. Preferabil piulite noi cu cap blocaj plastic. Deasemenea se inlocuiesc simeringurile dinpre fuzeta ( si de adauga dupa gust, vaselina la rulmenti). Enjoy! ![]() P.S. Burdufurile se umplu cu vaselina!! ![]() |
--------------------
Dacia
1310 Berlina
- B-10-CMW
|
|
viperfox |
![]()
|
![]() Membru de la electronica in transporturi Group: Members Posts: 254 Joined: 15 March 05 From: Bucuresti ![]() |
bine ma baieti ma, si cine imi schimba si mie un burduf de planetara ca s`a crapat (ala dispre roata) ca io am facut asta odata si nu ma mai bag a doua oara? cine imi recomanda un mecanic sau poate chiar cineva de pe forum? dar evident sa stie ce face omu, sa nu fie agiamiu, nu de alta da nu vreau eu sa continui lucrarea de la jumate:)
|
--------------------
Dacia
1310 CL
1999 Motor "DACIA 102-13": 4 Inline, 8V, 62CP@5000RPM, 102Nm@3500RPM
|
|
Pedro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 16 December 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(disaster @ 3 Nov 2005, 18:08) aveti de muncit nu gluma.cel mai bine va duceti la un "mecanic de cartier" daca vreti sa iesiti mai ieftin.ca sa dai jos planetarele trebuie sa dai jos cutia de viteze(ceea ce inseamna ca trebuie sa stii mecanica),sau se pot da jos si fara sa dai jos si cutia dar si asta presupune cunostinte de mecanica auto. Doamne fereste de ce sa dai cutia jos, banuiesc ca glumesti! |
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
Berlina O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 22:22 |