DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> capac (buson) rezervor benzina

B30YYP
post 25 Nov 2003, 11:42
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut

Iarna trecuta mi-a inghetat busonul de la rezervor si l-am eliminat prin "dezmembrare". Am cumparat in schimb unul "normal".
Stiti unde se pot gasi busoane de rezervor originale pentru DSN?
Daca se gasesc din cele originale, au si cheie din asta speciala?

Merci.

--------------------
Dacia Logan 2007, Prestige 1,6 16V - ??-??-???
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
costi
post 25 Nov 2003, 13:49
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

ce' ntelegi tu prin "buson normal" "buson original" si "cheie speciala" ?

--------------------
DSN/SLZ
+
B30YYP
post 25 Nov 2003, 23:29
Post #3

Membru incepator

buson normal => asa cum era la berlina.
buson original => cel care este acum pe DSN.
cheie speciala => adica identica cu cea de contact si nu asa cum erau cele de la berline.

--------------------
Dacia Logan 2007, Prestige 1,6 16V - ??-??-???
+
costi
post 26 Nov 2003, 08:25
Post #4

Membru autentic

OK deci tu ai DSN si ai pus buson de berlina ? Daca e asa cred ca gasesti in Vitan dar rezolvarea problemei cheii nu-mi este cunoscuta. Sa mai asteptat pareri, dar pina acum n-am mai vazut pe Forum o problema similara. Da totusi un search, cine stie ? Daca nu si nu, mergi totusi in Vitan si intreaba-i pe baietii veseli de la tarabe sau fa o strigare la un service.

--------------------
DSN/SLZ
+
sstanescu
post 26 Nov 2003, 14:32
Post #5

Membru autentic

Eu am bagat masina in reparatie azi in service (incendiul de care am pomenit). Eu am probleme cu butonul de inchidere de la haion (partial topit). Ei bine, cheile si cu incuietorile vin la set, nu separat. Deci daca cei din service vor decide ca nu se poate face nimic cu plasticul de la butonul de haion (au spus ca incearca, doar sa evite circul), vor trebui sa puna pe deviz set de chei. Aici o sa se lase cu scandal, ca ASIBAN-ul nu va inghiti prea usor un deviz barosan doar pentru un amarat de plastic. Insa asta e, sa-i traga de maneca pe cei de la Dacia care au toate piesele lu peste cat mai asamblate si vandute cu totul (mi-am rupt oglinda dreapta si am dat 500000 doar pentru o sticla si un plastic rupt!)

Revenind la problema ta, iti doresti buson de DSN. Pai cam nasol inseamna, ca nu vei avea incotro decat sa iau setul complet de yale (usa, haion, contact, buson) + cheile aferente. S-ar mai putea sa gasesti cumva doar busonul separat cu cheia lui, insa asa nu vei mai avea "one key fits all".

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War
+
Liviu
post 26 Nov 2003, 14:35
Post #6

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Tin sa mentionez ca se poate muta butucul de la butonul topit la unul nou .. nu e nici o mare scofala ... (butucul e metalic deni nu cred ca s-a stricat)

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
Ov
post 26 Nov 2003, 14:39
Post #7

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

io zic sa iei cheia ta si sa incerci vreo 10 busoane, ca sigur gasesti cel putin unul la care sa mearga ... io asa trebuia sa fi facut cand mi-am schimbat toate cheile, trebuia sa ma duc cu cheia de la motor si acum poate aveam si io la berlina cheie all-in-one, da' nu mi-a dat prin cap decat muuuuuuuuult mai tarziu

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
sstanescu
post 26 Nov 2003, 14:48
Post #8

Membru autentic

Tin sa mentionez ca se poate muta butucul de la butonul topit la unul nou .. nu e nici o mare scofala ... (butucul e metalic deni nu cred ca s-a stricat)

Pai exact asta vor sa faca. Au zis ca spera sa nu fie nici o problema si nici nu o sa mai puna pe deviz, ca e mai mare daraua...

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War
+
AL
post 26 Nov 2003, 15:49
Post #9

Member

http://www.daciaclub.ro/viewtopic.php?t=2923 ... vezi poate gasesti la asta piesa.... dai cautare la anunturi generale pe www.autovit.ro si anuntul asta e pe a doua pagina...

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
badescuflorin
post 5 May 2005, 08:47
Post #10

Membru incepator

salut
problema mea este ca nu mai pot scoate busonul deloc,ultima oara cand am alimentat se pare ca nu l-am pozitionat cum trebuie,am incuiat si aseara la o benzinarie am avut placuta surpriza sa plec fara sa alimentez....asta dupa 20 min de impins, tras,lovit si aproape strambat cheia.....

Busonul a ramas incuiat, dar intr-o pozitie in care nu toate opritoarele au prins marginea, cheia se invarte foarte putin si dupa nu mai merge.
Nu stiu cum sa-l desfac fara sa il stric pt ca n-as vrea sa-i pun de berlina si sa umblu cu colectia de chei la mine,dar nici sa schimb toate incuietorile ,contact etc.....
astept sugestii de la voi,multumesc anticipat

--------------------
Dacia SRN - AG-21-FLR
---FLR---
+
bj
post 5 May 2005, 19:00
Post #11

membru de nevoie

de scos se scoate cu o surubelnita mai mare prin... fortare.

Cel putin eu metoda asta am aplicat-o. De fapt mecanicii. Si eu am crezut ca ma rezolva altfel, da cand l-am vazut cu surubelnita m-am lasat pagubas sad.gif

Merg cu buson de berlina acum. Dezavantaj: 2 chei si faptul ca iese cheia din buson pe pozitia deschis (mie mi se pare anormal; imi tot pica pe la benzinarie pe sub masina sad.gif ). (pseudo)Avantaj: cheia este destul de mica; e din aia din fier de 4-5 cm lungime

--------------------
Skoda / BMW Fabia Variant - de munca / F650 - capra exLeon, exDSN - B-65-xxx
BMW F650ST - tot un fel de capra
+
mirciulik86
post 8 May 2005, 21:27
Post #12

Membru incepator

La busonul de la rezervorul de SN merg cheile de la orice Dacie (testat)biggrin.gif

--------------------
Renault Laguna Coupe 2011 - B 67 MRK
+
gti98
post 2 Mar 2006, 13:29
Post #13

Membru autentic

Da, dar busonul nou vine tot in set, nu separat.....Desigur, daca vrei de-ala "original'...

Edit: Vă rog să nu mai postați aiurea-n tramvai. Postul ăsta rămâne doar pentru că nu vă pot da PM... sad.gif

This post has been edited by DragosP: 2 Mar 2006, 14:02

--------------------
Dacia Nova GTI GTI 98 - IS 57 ENB
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 20:40
Forum Renault