Mic accident, caroseria va prinde rugina mai repede?
![]() ![]() ![]() |
Mic accident, caroseria va prinde rugina mai repede?
DArtagnan |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 172 Joined: 11 December 04 ![]() |
|
||
--------------------
Skoda
Octavia 2
2006 Elegance, 2.0 litri TDI, 103Kw, 140CP - Gri Stone Metalizat
|
|||
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
1. nu e o problema tehnica
2. nu e ceva specific Loganului... e la fel pentru orice masina se muta la Diverse.... unde dealtfel, daca vei cauta, vei gasi subiecte similare! |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu unul recomand cu caldura sa o faci pe asigurare, pentru ca o sa coste destul de mult. De exemplu, mie au incercat sa-mi sparga masina si mi-au infundat putin usa in jurul butucului; nici nu se vede daca nu te uiti in lungul usii. Estimare la service: 8-9 milioane (probabil indreapta usa si o revopsesc in intregime; mai e pe undeva povestea asta cu revopsirea totala - e preferabil asa ca sa fie lacul uniform sau ceva in genul asta; am mai avut capota la motor zgariata usor pe margini si de asemenea au vopsit-o in intregime).
Asa ca pentru portiera m-am dus duminica dimineata la politie, luni la ora 9 la asigurari si la 10 eram la munca. De 8 milioane imi iau aproape 3 cauciuri de iarna bune; ce naiba, doar de aia platesc 320 de euro asigurare. |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
DArtagnan |
![]()
|
QUOTE(thecagero @ 24 Nov 2005, 10:56) Eu unul recomand cu caldura sa o faci pe asigurare, pentru ca o sa coste destul de mult. De exemplu, mie au incercat sa-mi sparga masina si mi-au infundat putin usa in jurul butucului; nici nu se vede daca nu te uiti in lungul usii. Estimare la service: 8-9 milioane (probabil indreapta usa si o revopsesc in intregime; mai e pe undeva povestea asta cu revopsirea totala - e preferabil asa ca sa fie lacul uniform sau ceva in genul asta; am mai avut capota la motor zgariata usor pe margini si de asemenea au vopsit-o in intregime). Asa ca pentru portiera m-am dus duminica dimineata la politie, luni la ora 9 la asigurari si la 10 eram la munca. De 8 milioane imi iau aproape 3 cauciuri de iarna bune; ce naiba, doar de aia platesc 320 de euro asigurare. Corect, dar vezi tu, n-am avut rabdare sa stau langa ala sa-i cer actele ca deh, si eu incercam sa fac manevre pe langa el, el incerca sa-mi faca loc...in fine, ce zic la politie? This post has been edited by DArtagnan: 24 Nov 2005, 11:13 |
--------------------
Skoda
Octavia 2
|
|
stuiberv |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 8 April 05 From: Iasi ![]() |
Hmm, mai, nu stiu ce zici la politie.
Dar ma gandeesc, poate doar ai visat ca era o betoniera. Daca ma gandesc bine, am vazut in globul meu cum a fost: Ai lasat masina in parcare si dimineata cand ai venit asa ai gasit masina. |
--------------------
Papuci
marimea 43
3 ani bocanci
- is xx undoitrei “All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you
are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can’t get them together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer.” — IBM maintenance manual, 1925 |
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(DArtagnan @ 24 Nov 2005, 11:11) Corect, dar vezi tu, n-am avut rabdare sa stau langa ala sa-i cer actele ca deh, si eu incercam sa fac manevre pe langa el, el incerca sa-mi faca loc...in fine, ce zic la politie? Am gasit masina lovita in parcare [parca a trecut un camion de gunoi pe langa ea - later edit: asta nu e bine, zici ca n-ai habar cine a fost nici daca te picura cu ceara, ca sunt in stare astia sa te puna sa pandesti toate camioanele care trec pe strada si sa vii cu vinovatul de gat]... Stai tu linistit, ca daca l-ai lua pe ala cu basculanta ar incepe circul: e vina mea, ba e vina ta, ba n-am RCA, ba am RCA da' e facut la o firma fantoma etc. E cel mai simplu cu "asa am gasit-o in parcare". This post has been edited by thecagero: 24 Nov 2005, 11:20 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
|
|
DArtagnan |
![]()
|
QUOTE(thecagero @ 24 Nov 2005, 11:16) Am gasit masina lovita in parcare, parca a trecut un camion de gunoi pe langa ea... Stai tu linistit, ca daca l-ai lua pe ala cu basculanta ar incepe circul: e vina mea, ba e vina ta, ba n-am RCA, ba am RCA da' e facut la o firma fantoma etc. E cel mai simplu cu "asa am gasit-o in parcare". Merci, mai am o intrebare idioata deoarece este prima oara cand patesc asta, la ce circa de politie ma duc? (stau in sectorul 2) ...parca este si un timp max in care poti face manevra politie-asigurare-service nu? This post has been edited by DArtagnan: 24 Nov 2005, 11:21 |
--------------------
Skoda
Octavia 2
|
|
Como |
![]()
|
QUOTE(DArtagnan @ 24 Nov 2005, 11:20) Merci, mai am o intrebare idioata deoarece este prima oara cand patesc asta, la ce circa de politie ma duc? (stau in sectorul 2) ...parca este si un timp max in care poti face manevra politie-asigurare-service nu? SECTOR 2 : Str.Masina de Paine 47, Tel. 224.26.38 La politie trebuie sa te duci in 24 de ore (zici ca s-a intamplat azi dimineata, altfel iei amenda), pentru asigurare scrie exact pe polita (la ASIBAN mi-au zis sa ma duc oricand in timpul saptamanii urmatoare, dar trebuie sa verifici personal), la service nu cred ca e un termen fix (cineva care a lucrat mai de mult in asigurari mi-a zis ca ar fi un an sau pana se termina polita; eu m-am dus la service cu dosarul de dauna dupa o saptamana si m-au programat dupa 6 saptamani; mai bine verifici la firma de asigurari). Si nu in ultimul rand, sa-ti faci copii dupa constatarea de la asigurari, pe care scrie numarul dosarului de dauna, si cand se termina circul sa te duci sa platesti reintregirea asigurarii. This post has been edited by thecagero: 24 Nov 2005, 11:31 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
|
|
DArtagnan |
![]()
|
QUOTE(thecagero @ 24 Nov 2005, 11:29) SECTOR 2 : Str.Masina de Paine 47, Tel. 224.26.38 La politie trebuie sa te duci in 24 de ore (zici ca s-a intamplat azi dimineata, altfel iei amenda), pentru asigurare scrie exact pe polita (la ASIBAN mi-au zis sa ma duc oricand in timpul saptamanii urmatoare, dar trebuie sa verifici personal), la service nu cred ca e un termen fix (cineva care a lucrat mai de mult in asigurari mi-a zis ca ar fi un an sau pana se termina polita; eu m-am dus la service cu dosarul de dauna dupa o saptamana si m-au programat dupa 6 saptamani; mai bine verifici la firma de asigurari). Si nu in ultimul rand, sa-ti faci copii dupa constatarea de la asigurari, pe care scrie numarul dosarului de dauna, si cand se termina circul sa te duci sa platesti reintregirea asigurarii. Multumesc mult, sper ca nu te-am ametit prea mult ![]() |
--------------------
Skoda
Octavia 2
|
|
Como |
![]()
|
Nici o problema. Si inca un sfat: sa insisti pe langa politist sa-ti treaca toate pagubele pe declaratie, de fapt ii dictezi tu ce sa scrie, nu-l lasi pe el sa-ti inspecteze masina ca n-are timp de chestii din astea, plus ca poate sa scape ceva (agentul de asigurari mi-a zis: daa, aveti si grila de radiator zgariata, dar daca n-a trecut-o politistul nu putem sa va despagubim).
Si ultimul lucru... falsul in declaratii se pedepseste conform legilor in vigoare... Dar in cazul masinilor gasite lovite in parcare chiar nu ai cum sa stii cand s-a intamplat, stii doar cand ai gasit-o... |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
|
|
DArtagnan |
![]()
|
QUOTE(thecagero @ 24 Nov 2005, 11:44) Nici o problema. Si inca un sfat: sa insisti pe langa politist sa-ti treaca toate pagubele pe declaratie, de fapt ii dictezi tu ce sa scrie, nu-l lasi pe el sa-ti inspecteze masina ca n-are timp de chestii din astea, plus ca poate sa scape ceva (agentul de asigurari mi-a zis: daa, aveti si grila de radiator zgariata, dar daca n-a trecut-o politistul nu putem sa va despagubim). Si ultimul lucru... falsul in declaratii se pedepseste conform legilor in vigoare... Dar in cazul masinilor gasite lovite in parcare chiar nu ai cum sa stii cand s-a intamplat, stii doar cand ai gasit-o... ![]() |
--------------------
Skoda
Octavia 2
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
DArtagnan |
![]()
|
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
QUOTE(DArtagnan @ 24 Nov 2005, 09:39) Time is money, si n-am chef sa ma duc pe la asigurari alea alea, si la prima revizie ma gandeam sa-i rog pe mesteri sa faca ceva! Se merita? In primul rand nu ai specificat daca ai sau nu CASCO. Daca nu ai discutia e inutila avand in vedere ca nu ai luat RCA-ul vinovatului. Daca ai CASCO, trebuie sa-ti faci un calcul. Reparatia e 8-9 milioane, timpul pierdut la asigurator cu acte, constatare 2-3 ore. Eu unul as folosi asigurarea, dar tu poate castigi in alea 2-3 ore mai mult de 8-9 milioane si atunci nu se merita. Mai e varianta s-o lasi asa pana la urmatorul eveniment cu urmari in aceeasi zona a caroseriei. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
DArtagnan |
![]()
|
QUOTE(b64chr @ 24 Nov 2005, 15:55) In primul rand nu ai specificat daca ai sau nu CASCO. Daca nu ai discutia e inutila avand in vedere ca nu ai luat RCA-ul vinovatului. Daca ai CASCO, trebuie sa-ti faci un calcul. Reparatia e 8-9 milioane, timpul pierdut la asigurator cu acte, constatare 2-3 ore. Eu unul as folosi asigurarea, dar tu poate castigi in alea 2-3 ore mai mult de 8-9 milioane si atunci nu se merita. Mai e varianta s-o lasi asa pana la urmatorul eveniment cu urmari in aceeasi zona a caroseriei. am casco, sigur! nu, nu castig 8-9 milioane in 3 ore ![]() |
--------------------
Skoda
Octavia 2
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Atunci chiar nu inteleg de ce nu vrei sa o repari pe asigurare.
Sa-ti mai spun cateva lucruri. La Politie oricum trebuie sa mergi indiferent ca o repari pe asigurare sau pe banii tai si indiferent ca o repari acum sau peste 2 ani. Daca vine zapada mare, o sa fie puhoi atat la politie cat si la asigurator. Cand reinoiesti polita, teoretic trebuie sa-ti fie inspectata masina. Daca dai de un inspector mai zelos si observa avaria, ti-o consemneaza si in caz ca ai accident si se impune inlocuirea portierei iti plateste doar partial, normal, fiindca era avariata. This post has been edited by b64chr: 24 Nov 2005, 16:24 |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
DArtagnan |
![]()
|
QUOTE(b64chr @ 24 Nov 2005, 16:23) Atunci chiar nu inteleg de ce nu vrei sa o repari pe asigurare. Sa-ti mai spun cateva lucruri. La Politie oricum trebuie sa mergi indiferent ca o repari pe asigurare sau pe banii tai si indiferent ca o repari acum sau peste 2 ani. Daca vine zapada mare, o sa fie puhoi atat la politie cat si la asigurator. Cand reinoiesti polita, teoretic trebuie sa-ti fie inspectata masina. Daca dai de un inspector mai zelos si observa avaria, ti-o consemneaza si in caz ca ai accident si se impune inlocuirea portierei iti plateste doar partial, normal, fiindca era avariata. ![]() |
--------------------
Skoda
Octavia 2
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am LGN zgariat cam de prin mai-iunie in doua locuri. Intr-unul s-a luat vopseaua destul de consistent si a ruginit instinantaneu. in alt loc, unde doar e infundata putin nu a aparut nimic. Poblema mea nu au fost cele cateva ore pierdute la politie si asigurare (la politie am fost intr-o duminica dimineata cand era pustiu iar asiguratorul a venit el la mine si a durat 5 minute) ci faptul ca la service au spus ca dureaza cel putin o saptamana reparatia iar eu nu ma pot lipsi de masina nici o juma de zi
|
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
b64chr |
![]()
|
Asta e drept, toate reparatiile la tinichigerie vopsitorie dureaza mult. Dar odata facuta constatarea la politie si asigurator nu mai ai de ce sa te grabesti. O bagi in service cand gasesti timp.
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
DArtagnan |
![]()
|
QUOTE(Ake @ 24 Nov 2005, 16:31) Eu am LGN zgariat cam de prin mai-iunie in doua locuri. Intr-unul s-a luat vopseaua destul de consistent si a ruginit instinantaneu. in alt loc, unde doar e infundata putin nu a aparut nimic. Poblema mea nu au fost cele cateva ore pierdute la politie si asigurare (la politie am fost intr-o duminica dimineata cand era pustiu iar asiguratorul a venit el la mine si a durat 5 minute) ci faptul ca la service au spus ca dureaza cel putin o saptamana reparatia iar eu nu ma pot lipsi de masina nici o juma de zi Se poate merge la politie si duminica dimineata? ![]() Eu fiind din SECTOR 2 cica trebuie sa ajung la "Str.Masina de Paine 47", o fii deschis si duminica? |
--------------------
Skoda
Octavia 2
|
|
Como |
![]()
|
E deschis non-stop la orice birou de accidente usoare.
|
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
|
|
DArtagnan |
![]()
|
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
|
|
DArtagnan |
![]()
|
Acum realizez ca asigurarea mea CASCO este valabila pana pe 26/12/2005 ...tre sa dau bice
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
|
|
DArtagnan |
![]()
|
QUOTE(thecagero @ 24 Nov 2005, 11:29) SECTOR 2 : Str.Masina de Paine 47, Tel. 224.26.38 La politie trebuie sa te duci in 24 de ore (zici ca s-a intamplat azi dimineata, altfel iei amenda), pentru asigurare scrie exact pe polita (la ASIBAN mi-au zis sa ma duc oricand in timpul saptamanii urmatoare, dar trebuie sa verifici personal), la service nu cred ca e un termen fix (cineva care a lucrat mai de mult in asigurari mi-a zis ca ar fi un an sau pana se termina polita; eu m-am dus la service cu dosarul de dauna dupa o saptamana si m-au programat dupa 6 saptamani; mai bine verifici la firma de asigurari). Si nu in ultimul rand, sa-ti faci copii dupa constatarea de la asigurari, pe care scrie numarul dosarului de dauna, si cand se termina circul sa te duci sa platesti reintregirea asigurarii. Un amic mi-a spus ca trebuie sa ma duc la sectia din zona accidentului, nu daca pe buletin scrie sector 2 atunci din zona sectorului 2, adevarat? |
--------------------
Skoda
Octavia 2
|
|
Como |
![]()
|
Trebuie sa mergi la sectia de politia arondata zonei in care s-a intamplat. Daca s-a intamplat la Adancatii din Vale acolo te duci, nu la sectorul 2.
|
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
|
|
b64chr |
![]()
|
Domnu' muschetar, daca vrei sa fii corect trebuie sa declari exact cum a fost si sa mergi la Politie impreuna cu soferul camionului. Eu intelesesem insa ca nu vrei sa fii corect ci practic si o declari lovita in parcare. In aceste conditii, ce relevanta mai are unde s-a intamplat incidentul? Te duci unde ti-e mai la indemana si declari ca ai gasit-o lovita intr-o parcare din zona lor.
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
VeNoM386 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu tocmai am dat de o bordura cu spoiler-ul fata stanga, s-a luat vopseaua pe o portiune de vreo 4-5 cm patrati, dar e destul de jos, nu prea se vede. Ma gandesc sa dau peste cu niste vopsea, ca nu cred ca are rost sa ma complic cu casco pentru asa ceva. Oare unde gasesc gri perla metalizata ?
![]() This post has been edited by VeNoM386: 25 Nov 2005, 11:37 |
--------------------
Citroen
C4
Champion 2007
|
|
DArtagnan |
![]()
|
Am rezolvat cu partea din dreapta asa cum am povestit mai sus ci ce credeti?
Cum am plecat de la asigurare, merg yo ce merg si poc ma loveste un taxi pe partea stanga de data asta ![]() |
--------------------
Skoda
Octavia 2
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 09:56 |