Citire problema OBD
![]() ![]() ![]() |
Citire problema OBD
Ucenic |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 5 January 19 ![]() |
Attached thumbnail(s) Screenshot_20190111_174832.jpg ( Size: 288.21k ) Number of downloads: 374 |
||
--------------------
Dacia
Logan
2007
|
|||
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
Da, va trebui schimbat senzorul de oxigen sau sonda lamba cum ii se mai zice. Este cel de dinainte de catalizator.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
user123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.114 Joined: 4 August 09 ![]() |
Eu as zice sa nu te arunci direct, sa verifici bine inainte.... Mai exact o inspectie vizuala- e vreo mufa deteriorata, cablu intrerupt? Vezi daca primeste curent in mufa ( nu lambda).. Ai cumva martor check engine aprins? Mai ai si alte erori? Ideal era un test cu interfata specializata ( DDT ? ) sa vezi cum cicleaza sonda respectiva.....cu cat diferentele intre maxim si minim sunt mai mari cu atat e mai buna, cu cat sunt mai mici cu atat e mai uzata.....asta dupa ce isi ating temperatura de functionare..... Motorul iti merge bine? Nu in ultimul rand....stergi erorile si faci un test la drum....iti apare eroarea? se aprinde check engine? Trebuie luat metodic toate astea. |
--------------------
Dacia
Renault
2004/2018 Stop, drop and roll will not save you in hell - inscriptie pe o biserica in Virginia |
|
Ucenic |
![]()
|
Un Logan Ambiance din 2007 model facelift are o singura sonda lambda?sau doua?
11 Jan 2019, 18:52: Martorul check engine este aprins..motorul merge bine,trage si nu se aude nimic dubios... 11 Jan 2019, 18:53: Doar eroarea aia mi.a gasit.o dispozitivul OBDII This post has been edited by Ucenic: 11 Jan 2019, 18:53 |
--------------------
Dacia
Logan
2007
|
|
user123 |
![]()
|
Are 2. Consuma benzina mai mult decat de obicei? Ai si GPL? Fa intai o inspectie vizuala a cablajului sondelor, mufelor....vezi daca primesc curent.. Sterge eroarea si apoi fa un test la drum....apare din nou? Poti sa vezi pe OBD cum cicleaza sonda? valorile mai exact? |
--------------------
Dacia
Renault
2004/2018 Stop, drop and roll will not save you in hell - inscriptie pe o biserica in Virginia |
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Dacă vad eu bine zice ca e o problema cu circuitul de încălzire a sondei (care funcționează până aduce sonda în parametrii de temperatură pentru a functiona normal). Fiind vorba de sonda 2-a aval care se afla sub mașina pe țeava de eșapament după catalizator, e foarte probabil să fie o problemă de conexiune. Firele alea si mufa sunt destul de expuse, poate le-ai agatat in zapada mare/ crengi sau a intrat umezeala in mufa. Nu m-as repezi sa cumpar alta sonda inainte de a verifica conexiunea. Bafta!
This post has been edited by Victorine: 11 Jan 2019, 19:17 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
user123 |
![]()
|
Lambda 2 e cam fix pix dpdv al mersului.....nici nu merita inlocuita, arunci banii degeaba Eu merg cu ea anulata de 4 ani de zile din soft, noxele la ITP ies perfecte fara spaga Importanta este lambda 1 intradevar..... |
--------------------
Dacia
Renault
|
Ucenic |
![]()
|
Consumul este diferentiat...uneori am consum de 8% uneori de 5% ,avand in vedere ca am facut media consumului pe acelasi drum..am sters eroarea cu aplicatia OBD insa martorul din bord nu a disparut....maine voi face o verificare a cablajului si voi da cu WD40 pe la mufe sa vad daca se remediaza
|
--------------------
Dacia
Logan
2007
|
|
user123 |
![]()
|
GPL ai cumva? aia se mai aprinde si la amestec "sarac" la cei cu gpl ( lambda 2)..... Verifica pe indelete, poti merge linistit fara lambda 2..... |
--------------------
Dacia
Renault
|
Ucenic |
![]()
|
Gpl nu am iar benzina bag doar 98...daca scot mufa afecteaza cu ceva?ma gandesc sa o scot si daca dispare martorul o las scoasa in ziua cand o sa merg la itp
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Dacă scoti mufa si o lasi asa, eu zic ca nu ti se stinge martorul check engine, iar daca mergi la ITP cu ea asa si vede inspectorul martorul si mufa o sa fie distractiv. Si le vede.
Abordarea corectă e sa verifici acolo, eu nu cred ca e prea grav, se poate remedia. |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Ucenic |
![]()
|
Am facut o diagnoza a voltajului senzorului si variaza ...acum am 0.145v apoi 0.875 0.623 0.250 0.480
|
--------------------
Dacia
Logan
2007
|
|
RazvanF |
![]()
|
Senzorul in sine functioneaza, este vorba de circuitul de incalzire a sondei care este defect/ars. Este o problema foarte intalnita la aceste sonde lamba.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
|
Victorine |
![]()
|
Corect. Sau probleme la alimentarea elementului de încălzire, are fire separate. Eu as face întâi o inspecție vizuală a cablajului, mufei, eventual spray contacte în mufa si testat cu interfață din nou.
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
RazvanF |
![]()
|
Cel mai simplu de testat acel circuit de incalzire este prin masurarea cu aparatul de masura setat pe rezistenta ohm.
Daca da continuitate este clar ca rezistenta este arsa, daca arata ceva valoare atunci rezistenta este buna si va trebui inspectata mufa de alimentare. Sonda daca este cu 3 fire din care: - 2 sunt albe - 1 este negru Cele albe sunt alimentarea rezistentei de incalzire, nu are plus sau minus, este indiferent cum este legata la circuit Cel negru este fir de semnal catre ECU. Ala este plus, minus esfe furnizat de caroseria masinii. Daca este cu 4 fire atunci cele 2 albe sunt in continuare rezistenta de incalzire, cel negru este plus/semnal de la sonda catre ECU si ultimul fir care poate fi galben sau alta culoare este minus de la ECU catre sonda. This post has been edited by RazvanF: 12 Jan 2019, 14:04 |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
Ucenic |
![]()
|
Verificat vizual fire...nimic rupt sau zmuls...curatat mufe si pulverizat wd40
...nici o imbunatatire. |
--------------------
Dacia
Logan
2007
|
|
Victorine |
![]()
|
Bănuiesc că ai sters eroarea si ea a reapărut. Ai verificat si circuitul de încălzire al sondei cum ti s-a recomandat mai sus?
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
user123 |
![]()
|
Evacuarea inainte de lambda 2, rasufla cumva pe undeva? Adica dupa lambda 1 si inainte de lambda 2.....din curiozitate... |
--------------------
Dacia
Renault
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
ar fi bine si masurat cu aparatul de masura daca ajunge tensiune la sonda poate problema este in alta parte
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
user123 |
![]()
|
Asta i-am zis si eu la postul #5 dar nu a zis nimic daca a verificat sau nu |
--------------------
Dacia
Renault
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
e 30 de lei un multimetru...
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
user123 |
![]()
|
Asa si? Ce legatura are cu problema lui? Sau acum vrei sa faci misto ca nu are bani sasi cumpere un multimetru? ![]() |
--------------------
Dacia
Renault
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
nr 1 nu vorbeam cu tine user 123
nr 2, Ucenic, ori ieieun multimetru si verifici daca vine tensiune pe cablurile de incalzire sonda, ori mergi la un elkectrician care stie sa faca asta, cu verificare vizuala si wd4à nu s erepara, nici cu sfaturile d epe frum daca nu stii sa le aplici. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Ucenic |
![]()
|
Nu am masurat nici sonda si nici mufa care ar da tensiune mufei..
Doar am scos sonda,am curatat mufa (avea mult praf si pamant in mufa) am aplicat spray de contacte am facut un test cu OBD si ce sa vezi...eroarea tot acolo era si nici nu se stergea..astazi am primit un update la aplicatia de scan/fix si ce sa vezi....am reusit sa sterg eroarea...daca o sa reapara voi reveni cu postari.. Pana atunci,multumesc tuturor pentru sfaturi. 14 Jan 2019, 17:32: In cazul in care apare iar voi face si verificarea tensiunii. This post has been edited by Ucenic: 14 Jan 2019, 17:32 |
--------------------
Dacia
Logan
2007
|
|
Ucenic |
![]()
|
Martorul a reaparut astazi.Singura diferenta este ca daca scanez cu OBD nu imi mai vede nici o eroare...
|
--------------------
Dacia
Logan
2007
|
|
Ucenic |
![]()
|
I.am cumparat senzor si cand sa il schimb am observat ca in momentul cand am curatat mufa de praf si frunze si alte chestii ce erau acolo,nu am introdus mufa corect...deci rezolvarea a fost curatarea mufei in interior...
|
--------------------
Dacia
Logan
2007
|
|
Anonymous |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 3 May 17 From: ????? ![]() |
Sonda de oxigen aval are drept funcție să diagnosticheze catalizatorul și să efectueze un al doilea control mai precis al îmbogățirii (buclă de reglare lentă). Încălzirea sondelor de oxigen este menținută în permanență până la oprirea motorului...încălzirea sondei este întreruptă atunci când temperatura gazelor de eșapament este mai mare de 650˚C. Rezistență de încălzire: 6 Ω la 20˚C pentru sonda aval, 3,3 Ω la 20˚C pentru sonda amonte.
Aceste informații le-am găsit într-un manual. Unii spun că a doua sondă nu influențează funcționarea motorului sau consumul. Greșit. |
--------------------
Dacia
Logan
2008/Laureate Too much love will kill you.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 17:22 |