Cum functioneaza un sistem GPS?, Detalii tehnice si nu numai
![]() ![]() ![]() |
Cum functioneaza un sistem GPS?, Detalii tehnice si nu numai
My Berlina |
![]()
|
||
![]() Membru American Group: Members Posts: 509 Joined: 29 November 04 From: Romania/United States ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
- Sibiu/North Carolina Volkswagen Passat GLS V6 2.8L
4x4 Jeep Cherokee 4.0L 6-cylinder Dacia Berlina L A/C |
|||
cata |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 26 November 03 ![]() |
Mai documenteaza-te...
|
-------------------- ex-dsn 2001
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.560 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
QUOTE(My Berlina @ 15 Jan 2006, 23:38) Sunt doua sisteme care se folosesc cel mai mult (dupa cate stiu eu): - dvd-based GPS - direct din satelit GPS. Ce e aia "direct din satelit GPS" ??? Primești și altceva de la sateliții GPS decât poziția? Că eu nu știu de așa ceva... Iar chestia aia cu "dvd-based GPS" iarăși e nebuloasă..., suportul de stocare al hărților contează prea puțin, că e pe un CD, DVD, Flash card sau orice altceva, nu are nici o importanță, ideea este că echipamentul de orientare a mașinii pe drum are la dispoziție informația de poziție, primită de la sateliții GPS, poziție pe care o "mapează" pe o hartă digitală stocată local, și pe baza ei poate face calculații de traseu, orientare, indicații, etc. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
My Berlina |
![]()
|
![]() Membru American Group: Members Posts: 509 Joined: 29 November 04 From: Romania/United States ![]() |
Ok, deci dupa cum stiu eu, sunt doua sisteme de GPS cele care au hartiel deja pe un CD, DVD, sau cele care trebuie sa foloseasca satelitul de GPS pentru a optine hartile. Dar amandoua sisteme folosesc un satelit GPS ca sa iti zica pozitia in spatiu.
|
--------------------
-
-
-
- Sibiu/North Carolina Volkswagen Passat GLS V6 2.8L
4x4 Jeep Cherokee 4.0L 6-cylinder Dacia Berlina L A/C |
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
unu, optiune si obtine da? ca in engleza option si obtain
![]() doi, satelitul comunica doar pozitia long, lat, alt (adica caitva zeci e biti pe secunda) in conformitatate cu ele si hartile din baza de date (stocate pe CD, DVD, HDD, SD etc) ti se da reprezentare pe ecran a pozitiei tale...pentru harti in timp real ar trebui s ai un wi-fi cu satelitii si dihai antena satelit pe masina cu farfurie si tacamuri... |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(mil @ 19 Jan 2006, 03:29) unu, optiune si obtine da? ca in engleza option si obtain ![]() doi, satelitul comunica doar pozitia long, lat, alt (adica caitva zeci e biti pe secunda) Hai să aberez și eu, că vâd că e la modă ![]() Satelitul nu comunică în nici un caz poziția. Poziția e determinată de receptorul GPS prin triangulație, în funcție de datele recepționate de la sateliți. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.560 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
QUOTE(DragosP @ 19 Jan 2006, 08:23) Hai să aberez și eu, că vâd că e la modă ![]() Satelitul nu comunică în nici un caz poziția. Poziția e determinată de receptorul GPS prin triangulație, în funcție de datele recepționate de la sateliți. Corect! Și în nici un fel receptorul GPS nu primește nimic de la sateliți, nici măcar un milimetru pătrat de hartă sau orice altceva, sarcina de a afișa poziția pe hartă revine în exclusivitate receptorului. Gândiți-vă câte receptoare GPS sunt în funcție într-o zonă și câte transmisii și recepții de poziții ar trebui să facă sateliții pentru a actualiza hărțile din receptor. Ca să nu mai spunem de puterea necesară a receptorului pentru a transmite poziția lui la satelit, ca acesta (chipurile) să-i trimită bucata corectă de hartă.... Sateliții GPS nu transmit nimic altceva decât un semnal de timp și de poziție a lui față de planetă, receptorul fiind acela care calculează poziția geografică a receptorului pe baza semnalelor primite de la 4 sateliți. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
asa e, calculul se face la receptor (care doar recepteaza si interpreteaza undele eltrcomagnetice, ca un radio, nu e si emitor de semnal), cu mentiunea ca pentru pozitie (long, lat) far altitudine, merge si cu trei sateliti (avioanele spre exemplu nu au nevoie de 4 sateliti ca au altimetre F. precise).
This post has been edited by mil: 19 Jan 2006, 16:03 |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
cata |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 26 November 03 ![]() |
Cu dedicatie pentru domnul cu "dvd-based":
http://www.kowoma.de/en/gps/index.htm |
-------------------- ex-dsn 2001
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th June 2025 - 20:39 |