DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cate ceva despre Opel, luati-va masini germane, merita!

Andu
post 24 Jan 2006, 18:00
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Intamplarea care duce la aparitia acestui thread aici am descris-o mai pe larg in alt forum, sper sa nu va suparati daca pun link-ul aici:

http://www.clubopel.com/viewtopic.php?t=4707

Scrisoare primita de la echivalentul "Vocea clientului" il scriu si aici ca sa va pueti da seama:

Stimate Domnule xxxxxxxx!

Am recptionat e-mail trimis de Dvs la CAC General Motors cu sediul in Ungaria pentru care va multumesc.

Am citit cu parere de rau despre problema aparuta la masina Dumneavoastra Opel Astra.

În legatura cu cererea Dumneavoastra dispunem de urmatoarele informatii:

Opel a dezvoltat reteaua de dealeri autorizati pentru solutionarea amabila a problemelor care privesc proprietarii autovehiculelor Opel.

Dupa citirea scrisorii Dumneavoastra am luat legatura cu S.C.German Top Trading S.R.L. din Bucuresti, unde mi-sa comunicat ca piesele de schimb necesare reparatiei au fost comandate conform regulilor General Motors insa despre data exacta a livrarii nu avem informatii.

Servisurile autorizate Opel conform legislatiei in vigoare, fac tot posibilul ca clientii sa intre in posesia autovechicolului in cel mai scurt timp in cazul unei eventuale reparatii.

Va multumim pentru intelegere.

Cu stima:

Barta Zsuzsa
Servicii Clienti
GM Central & Eastern Europe

Asta se intampla la aproape 6 saptamani de la intrarea masinii in service.

Idei noi, masini mai bune, servicii.....cine mai are nevoie si de ele?

--------------------
Opel Astra H ABS+EBD+EBA+CBC+DDS ESP+TC+UCL TPMS.... 2006 - fost GGA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DFA
post 24 Jan 2006, 19:57
Post #2

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

Mda..., cunoaștem..., nu contează marca, peste tot e la fel, la orice service trebuie să fie situații dintr-astea..., neseriozitatea este la mare preț!

La orice comandă de depanare se dă un termen de execuție (pe bonul de comandă) care trebuie respectat. Ți-au dat așa ceva?

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
Andu
post 25 Jan 2006, 09:16
Post #3

Membru autentic

QUOTE(DFA @ 24 Jan 2006, 21:57)
Mda..., cunoaștem..., nu contează marca, peste tot e la fel, la orice service trebuie să fie situații dintr-astea..., neseriozitatea este la mare preț!

La orice comandă de depanare se dă un termen de execuție (pe bonul de comandă) care trebuie respectat. Ți-au dat așa ceva?
*

Nu pt ca la momentul respectiv nu invatasem inca asta, acum stiu.

--------------------
Opel Astra H ABS+EBD+EBA+CBC+DDS ESP+TC+UCL TPMS.... 2006 - fost GGA
+
Dany
post 25 Jan 2006, 12:02
Post #4

Membru autentic

Eh, de asta ma felicit eu ca am ales Renault. Au depozit de piese in Romania, sint sanse foarte mici sa nu le aiba in depozitul de la Pitesti si chiar daca nu le au si le comanda in Franta ajung in Bucuresti super repede. Plus ca toti reparatorii au stoc comun. Ce m-a surprins ieri la Citroen (la prietena mea) este ca i-am intrebat pe aia daca au piese pe stoc si mi-au raspuns foarte senin: nu, piesele se comanda cind e nevoie de ele.

Acum pe bune, ma intreb daca nu le au nici pe astea uzuale? Ea avea nevoie de un ornament la bara din fata (cu care masina nu venise din fabrica). Dureaza 3 saptamini sa il aduca. Faptul ca nu au bare de protectie pe stoc (aste sint ceva ce presupun ca se schimba des!) imi cam da fiori!

Daca ai nevoie de o masina la care sa gasesti piese usor atunci Renault trebuie sa-ti iei. Eu as mari pretul la Renault-uri numai pentru faptul ca am depozit in tara!

Dany

--------------------
Renault Laguna III Coupe 2009 / Dynamique - B 00 XXX
"Tata, mama, toti cei dragi tie si restul oamenilor mari pe care ii vezi zilnic mergand la munca platesc taxe si impozite pentru ca noua tuturor sa ne fie mai bine." Ministerul Finantelor, pagina copiilor
+
paulp
post 25 Jan 2006, 12:05
Post #5

Bagator de seama!

From: Iasi

Situatia e generaliza la aproape toti producatorii 022.gif
La Ford, stai intre 3 saptamini si 3 luni pentru o bara 022.gif

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
hebron
post 25 Jan 2006, 12:07
Post #6

Membru autentic

Nu fi asa sigur Dany...se vede ca nu ai avut treaba cu service-ul Renault pana acum...Piesele se comanda dar nu in Franta, ci in TURCIA biggrin.gif (remember?), asta ti-o zic eu care am comandat de doua ori piese la 2 masini Renault(una la cea mai mare reprez din Bacau, nu fac reclama) si una la aproape cea mai mare din Bucuresti...asa ca relax...piesele tot pe comanda vin...eu nu au in stoc decat consumabile sau vreun bec ceva, in rest, pe comanda...

--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006
ocazional Megane II
+
dragOn
post 25 Jan 2006, 13:00
Post #7

Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza)

Andu, stai liniștit că eu aștept toba finală la SLZ de la Pitești de 1,5 luni!

--------------------
VOLKSWAGEN PASSAT TDi 131CP/2002 - B xx UEX
Never drive faster then your angel can fly !!!
+
Marty
post 25 Jan 2006, 13:08
Post #8

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Auzi ma, ca va vad d-astia mai vechi si harsaiti cu problemele DSN/SLZ, da' ce palaria mea, n-ati auzit de ANPC? Sau v-ati pierdut antrenamentu' ?

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
AL
post 25 Jan 2006, 13:24
Post #9

Member

si de HG 394/95 wink.gif ... recomand cu caldura aprofundarea art. 13, 14 si 24... si art. 26 pentru procedura...

repejor ca HG-ul va fi abrogat odata cu intrare in vigoare a Legii 449 la 1 ian. 2007

P.S. andrei, vezi ca daca a cumparat masina cu termen de garantie de 3 ani, 10% inseamna aprox. 110 zile... ca nu scrie in HG ca ar fi vorba de garantia legala minima de 18 luni ci de cea acordata.

Attached File(s)
Attached File  HG394_Republicata.pdf ( 55.72k ) Number of downloads: 36

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
asarban
post 25 Jan 2006, 13:36
Post #10

Membru autentic

Group: Banned

SI de obligatia inlocuirii masinii daca nu se repara intr-un termen mai mare de 10% din termenul de garantie? Adica 74 zile?

Danila...stai calm..la mine la job sunt numai renoaie..
Sa iti explic ca nu sunt pe stoc: proiectoare, parbrize, oglinzi, seturi ambreiaj, spoilere si faruri????
e o masina, UN CLIO!! care de 3 luni asteapta parbriz si oglinda dreapta

Acuma..na...nu pricep de ce dai vina pe masinile..GERMANE...
da si tu vina pe maimutele romanesti din serviceuri...

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
klaus
post 25 Jan 2006, 13:47
Post #11

步步

UUuuu... BBaaaiiiettiii....

Andu nu are o problema de GARANTIE....
Are o problema care se rezolva pe CASCO.

Wake-up Neo...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
asarban
post 25 Jan 2006, 13:49
Post #12

Membru autentic

UUUU TRENUU BAAA!
Nu are legatura....
Chiar daca e problema de casco sau de altceva, nerepararea masinii aflata in garantie de catre service autorizat intr-un termen mai mare de 10% din termenul de garantie, indiferent de motiv (nu piese, nu mecanici, nu chef) conduce automat (laaaaabaaaaaa!) la inlocuirea masinii

--------------------
+
klaus
post 25 Jan 2006, 13:55
Post #13

步步

sa o luam babeste...
sa citim art. 14 din 394/1995
Art. 14. - Produsele de folosință îndelungată defectate în termenul de garanție, atunci când nu pot fi reparate sau când durata de nefuncționare din cauza deficiențelor apărute în termenul de garanție depășește 10% din termenul de garanție, la cererea consumatorului, vor fi înlocuite de vânzător sau acesta va restitui consumatorului contravaloarea actualizată a produsului respectiv.

Si acum, ce raspundere are producatorul ca TI-ai defectat produsul?
Raspunderea producatorului tine de defecte datorate lui.
Mai ai sa-mi zici ca eu daca am un monitor LCD si-i dau un ciocan in el si vreau sa-mi schimb doar ecranul, si aia de la service nu il au si trebuie sa-l aduca din taiwan cu vaporul, atunci trebuie sa mi-l schimbe cu un monitor nou sau sa-mi dea banu'? (ca nu au cum sa aduca displayul monitorului in timp util)

Haidi mai, de la tine ma asteptam la mai multe cu raspunderea contractuala...

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
asarban
post 25 Jan 2006, 14:03
Post #14

Membru autentic

hai ma lasi?
E trecuta pe constatare portfuzeta sau amortizoru??? NU EEEEEEE
Asta inseamna ca nu era afectata de buseala da????
Asta inseamna ca era defecta din alte cauze da?
Asta inseamna ca se pupa perfect in art 14

--------------------
+
asarban
post 25 Jan 2006, 14:08
Post #15

Membru autentic

scuzati...stergeti

--------------------
+
klaus
post 25 Jan 2006, 14:12
Post #16

步步

pss...
Daca nu o sa apara cele doua pe decontul de la asigurare, ci pe garantie, e sustenabil ce sustii
Da' nu o sa se intample asta neam de neamul ei...
Ce dracu' mai, doar stim bine amandoi cum merge treaba...

Auzi tu, pe garantie portfuzeta si amortizorul la o roata cu care ai dat in bordura... radmasa.gif

--------------------
+
BlaueCorsa
post 10 Feb 2006, 17:14
Post #17

Membru cu Prafuitor

From: Socola Tower, Iasi

--------------------
Dacia / Renault Duster / Captur 2018 Confort / 2015 Authentique
Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro!
+
AND
post 10 Feb 2006, 19:03
Post #18

Membru autentic

Pffff saracul om! sad.gif

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
hebron
post 10 Feb 2006, 19:39
Post #19

Membru autentic

Da, vai de service-urile noastre... sad.gif .Chestia asta cu expertiza-dat in judecata ar trebuie sa ne intre in reflex la mai multi...poate asa o sa se schimbe in mai bine treaba ...

--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006
ocazional Megane II
+
pop marius
post 11 Feb 2006, 00:53
Post #20

Membru incepator

From: dej

Eu lucrez la firma care aduce piesele pentru dealerii Opel din Romania. Initial am scris in detaliul traseul pieselor, dar de fapt nu cred ca e important. Trebuie luate in calcul urmatoarele: din 1 ianuarie in Romania este obligatoriu ca toate camioanele sa circule la diagrama. E iarna si sunt drumuri cu probleme. Curierii rapizi nu fac fata la volumul mare de marfa. Piesele poate nu sunt toate pe stoc in depozite, le mai ambaleaza si ei din cand in cand gresit,mai lipseste din colete, camioanele raman cu motorina inghetata, inzapezite etc. E usor sa zici ca transportatorul e de vina sau dealerul e de vina. Intr-adevar sunt piese care sunt mai cerute si sunt pe stoc si sunt piese care se comanda.
O buna parte din nervozitatea clientilor ajunge si la noi. Din punctul nostru de vedere facem tot ce este posibil ca piesele sa ajunga cat mai repede la dealer. Noi putem urmari toate piesele pe traseu si suntem sunati si intrebati de anumite piese pe unde se afla. Dar eu nu pot chema vamesul sa vina sa faca vama duminica sau sa stea luni pana la ora 9 seara.

This post has been edited by pop marius: 11 Feb 2006, 01:34

--------------------
Dacia 1310 1984 TLX - CJ 06 GOW
azi fii bucuros;maine va fi mai rau.
+
Sony
post 11 Feb 2006, 12:14
Post #21

Membru autentic

From: Ban Land

Domnu' pop marius, trebuie sa luati in calcul si aceste intarzieri. Daca nu, inseamna ca logistica dumneavoastra e varza si mai bine va reprofilati pe vandut tigari. Macar acolo va sunt aduse la nas si nu trebuie sa faceti eforturi prea mari. E numai vina dealerului daca el considera ca nu merita sa aiba un stoc de piese pentru gibonii din Romania. Stiu ca giboni este un cuvant cam dur, dar acesta este adevarul: suntem tratati de parca abia ne-am dat jos din copaci.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
Dany
post 11 Feb 2006, 12:23
Post #22

Membru autentic

Aceeasi opinie. Mi se pare aberant sa sustii ca intirzierile sint normale. Daca sint intirzieri fie transportatorul fie dealerul trebuie sa le prevada din timp. Stie ca dureaza ca o piesa sa ajunga in doua saptamini - atunci ii spune omului ca ajunge in trei, ca sa fie sigur. Exista marja de siguranta, exista si informare in caz de nevoie: anunti omul telefonic, iti pui cenusa in cap, si ii spui ca a intervenit o intirziere. Macar il anunti...

Dany

--------------------
Renault Laguna III Coupe 2009 / Dynamique - B 00 XXX
"Tata, mama, toti cei dragi tie si restul oamenilor mari pe care ii vezi zilnic mergand la munca platesc taxe si impozite pentru ca noua tuturor sa ne fie mai bine." Ministerul Finantelor, pagina copiilor
+
Smudo
post 11 Feb 2006, 14:04
Post #23

Membru autentic

blink.gif ? Nu-mi vine sa cred. Adica 100% de acord cu Sony la faza asta... nu credeam c-o sa vad vreodata. Da' las'ca recuperam pe alte topicuri unde ne certam. Adica spus altfel, pop marius, eu vad lucrurile asa: inainte sa iti deschizi o reprezentanta undeva si sa te faci dealer, faci mai intai un studiu al pietei respective. Si in studiul ala trebuie sa vezi (printre multe altele) ca in Romania nu sint autostrazi si ca e foarte posibil ca din cauza lipsei unei infrastructuri de bun simt, tie sa-ti cam moara afacerea. Sau se poate si altfel: treci peste chestia cu lipsa infrastructurii, vinzi ce apuci si cind apuci, dar in situatia asta nu mai ai voie sa te superi cind te injura clientii pe motiv ca le intirzie piesele si ei nu se pot folosi de masina. Adica ori-ori.

EDIT: in schimb la chestii din astea e clar ca poate sa existe si raspunsul clientilor: BOICOT. Si o forma de boicot e impartasirea experientelor avute, pe forum. Deci nu o sa mai fie prea mult chestia cu "clientul nostru, prostul nostru". Usor-usor or sa se educe si cei care vor sa faca afaceri, sa cistige bani si asa trebuie sa lucreze cu oamenii.

This post has been edited by Smudo: 11 Feb 2006, 14:06

--------------------
x x - X
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
+
Sony
post 11 Feb 2006, 14:34
Post #24

Membru autentic

From: Ban Land

Mai, Smudo, si eu am mai fost de acord 100% cu tine prin alte locuri, dar n-am mai spus nimanui. wink.gif Deh, e normal sa fii orgolios! laugh.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 07:00
Forum Renault