turbina distrusa, a doua turbina in 8000 km
![]() ![]() ![]() |
turbina distrusa, a doua turbina in 8000 km
vion |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 851 Joined: 20 May 10 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
sandero stepway
2015
|
|||
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
"gest comercial" sau "milă", nu contează, furnizorul piesei de schimb ESTE OBLIGAT să asigure garanție la piesa folosită la reparația mașinii, chiar dacă nu au furnizat și documente doveditoare - factură/deviz/notă și certificat de garanție.
Toate operațiile de service au garanție, atât piesele cât și manopera, indiferent că sunt efectuate cu titlu gratuit ("gest comercial" / "milă") sau contra cost. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
madi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 14 July 08 ![]() |
Gestul asta comercial acopere o neglijenta a serviceului si sau o piesa reconditionata , nu noua. Nimeni nu face nimic pe gratis daca nu se simt cu musca pe caciula. Trebuiau sa determine fizic presiunea in instalatia de ulei. Singura datorie a utilizatorului este sa verifice nivelul uleiului si sa cheme masina de asistenta atunci cand este semnalato o avarie majora.
|
--------------------
Dacia
Logan
2008 Laureate +
|
|
vion |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 851 Joined: 20 May 10 From: Bucuresti ![]() |
Pai da, și gestul comercial a ținut fix 8000 km. Acum sta mașina în service și așteaptă vocea clientului să vorbească. Cât o sta pe acolo nu știu.
|
--------------------
dacia
sandero stepway
2015
|
|
vion |
![]()
|
Până una alta Renault îmi dă un mare flit. Că turbina montata de ei prin gest comercial nu beneficiază de garanție distinctă ( ce o fi aia distinctă probabil că o să aflu ulterior). Intrebare- se găsește undeva o turbina 1.5 dci 66kw? Sau un cod de piesa daca stie cineva? Mulțumesc!
|
--------------------
dacia
sandero stepway
2015
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(DFA @ 28 Feb 2023, 21:10) "gest comercial" sau "milă", nu contează, furnizorul piesei de schimb ESTE OBLIGAT să asigure garanție la piesa folosită la reparația mașinii, chiar dacă nu au furnizat și documente doveditoare - factură/deviz/notă și certificat de garanție. Toate operațiile de service au garanție, atât piesele cât și manopera, indiferent că sunt efectuate cu titlu gratuit ("gest comercial" / "milă") sau contra cost. Fals, daca schimbi o piesa "pe garantie" cu o zi inainte sa expire garantia masinii, reparatia aia nu are 1 an garantie ci expira odata cu garantia amsinii. Garantie primesti pentru ce platesti. Deci ultima fraza este profund gresita. Lege nr. 449/2003 vorbeste de vanzator si consumator, daca nu ai bani pe piesa nu exista vreun vanzator. QUOTE c) vânzător - persoana fizică sau juridică autorizată, care, în cadrul activității sale, comercializează produse în condițiile unui contract încheiat cu consumatorul; unde e contractul? This post has been edited by einstein1984: 8 Mar 2023, 10:39 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Te grăbești.
QUOTE(einstein1984 @ 8 Mar 2023, 10:29) Fals, daca schimbi o piesa "pe garantie" cu o zi inainte sa expire garantia masinii, reparatia aia nu are 1 an garantie ci expira odata cu garantia amsinii. Nu a spus nimeni nimic de termenul de expirare al garanției. Da, piesele schimbate moștenesc termenul de garanție al produsului din care fac parte - și tot odată îi prelungesc produsului garanția cu zilele petrecute în service, dacă depășesc 15 zile intervin niște compensări sub diverse forme. Faptul că i s-a schimbat turbina fără să plătească nu anulează pur și simplu obligațiile constructorului asupra piesei schimbate sau a produsului final. Nu există chestia asta că: ți-o schimbăm 1 dată și după aia să nu mai ai nici o pretenție..., hai dispari... |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Cat timp nu a platit piesa sau manopera, nu prea are ce garantie sa invoce, vezi contractul de mai sus. Deci tot gresit. Este fix aceiasi situatia cu peisa schimbata in garantie, pntru care nu ai un contract separat si o plata.
Daca poate dovedi ca inetrventia gratuita de mai devreme a stricat altceva la mtor, da, e alta problema. This post has been edited by einstein1984: 8 Mar 2023, 13:40 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
DFA |
![]()
|
Cât timp mașina e în garanție repararea ei "din milă" tot nu absolvă constructorul de obligații - e doar un tertip ca să închidă gura clientului și să renunțe.
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
einstein1984 |
![]()
|
Masina e 2015 vad deci nu stiu ce garantie mai are. Si as vrea sa vad si un text de lege care sustine ce zici, nu doar parerea ta, care am stabilit deja ca e gresita.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
DFA |
![]()
|
Un pic de istorie:
1. mașina intră în service cu “martor presiune ulei aprins de culoare rosu”. 2. se constata “auto nu prezinta neconformitati”. 3. mașina intră din nou în service cu aceeasi problema “martor presiune ulei aprins de culoare rosu”. 4. se constata pompa ulei motor defecta, care este inlocuita - cu mentiunea ca turbosuflanta a fost afectata de lipsa ungerii si va necesita inlocuire. 5. masina iese de la service, iar dupa doar cativa km parcursi auto aproape a luat foc in trafic. 6. mașina ajunge din nou în service dar pe platforma - primește confirmarea ca turbosuflanta a cedat urmand sa primească un deviz al inlocuirii acesteia. 7. facut sesizare ca s-a pus in pericol viata celor din mașină. 8. Urmare a acestei sesizari s-a considerat ca s-a avut dreptate si turbina a fost inlocuita printr-un asa-zis gest comercial. 9. cu mașina reparată și după 8.000km parcurși se întoarce la service cu martor -check engine- aprins culoare galben. In urma verificarilor se stabileste turbina distrusa pe partea de admisie cu deplasarea palelor rupte catre radiatorul intercooler distrus si acesta. 10. este informat ca turbina nu face obiectul unei garantii fiind montata ca gest comercial, probabil un fel de milă Deci mașina e ieșită din garanție. Deci e vorba de fapt de o reparație post-garanție, cu un "efect client" al cărui cauză a fost parțial identificat și rezolvat după care urmează o asumare parțială a vinei prin înlocuirea gratuită turbinei și apoi abandonarea clientului, deoarece nu a fost de ajuns înlocuirea pompei de ulei și a turbinei. Bănuiesc că s-a plătit doar pompa de ulei și ceva manoperă. Adică Meridian Sud a fost dispus să cheltuie niște bani "de la ei" pe reparația mașinii, după care, constatând că de fapt reparația e mai complicată și implică o re-asumare a vinei (din cauză că și-au asumat-o o dată...) a băgat chestia cu "fără garanție la gesturi comerciale" și asta e... |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.065 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Nu pot decit sa speculez ca aceal turbocompresor a fost unu reconditionat cu cel mai ieftin kit.
Cu alte cuvinte poti pune un jaf de piesa si dupa aia cind iasa din garantie masina, adica miine, te-ai spalat pe miini, piesa aia n-are garantie, nimic, nimic. Decit asa mai bine la Dorel la coltul blocului. |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
vion |
![]()
|
Nu știu să citez din alte postari dar, nu trebuie să dovedesc că piesa montata gratuit a stricat și altceva deoarece au constatat ei că paletele turbinei sau spart și au distrus și intercoolerul. De asemenea am primit informația că piesa, respectiv turbina este noua și de origine. Am primit un deviz azi , cerut de mine informativ și mă costă 7467 lei reparația. Turbina, conducte, garnituri, ulei, intercooler, alte materiale. Totuși, o turbina 8000 km??? Și apropo răspuns de la Renault- vocea...- gestul comercial a fost făcut pentru a mă fideliza. Și tot apropo, prima sesizare am scris-o seara, iar dimineața la ora 11 eram chemat la Meridian cu propunerea înlocuirii turbinei prin vocea clientului. Oare de seara până dimineața și-au dat seama că nu sunt fidel?
This post has been edited by vion: 8 Mar 2023, 16:52 |
--------------------
dacia
sandero stepway
2015
|
|
vion |
![]()
|
Un cod de turbina are cineva? 1.5 dci , 66kw
|
--------------------
dacia
sandero stepway
2015
|
|
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
Codurile OE se obtin \verifica pe baza seriei VIN, totusi vezi atasat doar ca ex codul OE al turbocompresorului si procedura de demontare \montare a acestuia pentru motorul meu 1.5 dCi 90CP K9K626, poate te ajuta, sau pe alti colegi.
Attached thumbnail(s) CoduriOE1.png ( Size: 149.36k ) Number of downloads: 278 CoduriOE2.png ( Size: 91.99k ) Number of downloads: 283 DemontareMontare1.png ( Size: 195.47k ) Number of downloads: 279 DemontareMontare2.png ( Size: 982.58k ) Number of downloads: 274 DemontareMontare3.png ( Size: 766k ) Number of downloads: 274 DemontareMontare4.png ( Size: 785.08k ) Number of downloads: 13 |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
vion |
![]()
|
Mulțumesc! Nu îmi dau seama daca mă ajută codul și spun de ce - citesc că există vreo 4 tipuri de motor k9k urmate de trei cifre. Pun poze cu ce scrie in certificatul de omologare și în cartea de identitate. Daca vede cineva, undeva cele trei cifre....
Attached thumbnail(s) IMG_20230312_104055.jpg ( Size: 3.21mb ) Number of downloads: 22 IMG_20230312_104106.jpg ( Size: 3.57mb ) Number of downloads: 24 |
--------------------
dacia
sandero stepway
2015
|
|
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
Masina ta cu nr. fabricatie A540548 are un motor K9K-E6 cod K9K626 cu nr. de fabricatie R007497 (cutie JR5368 cu nr. A102791).
This post has been edited by Gil26: 12 Mar 2023, 18:55 |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
vion |
![]()
|
Mulțumesc! Asta e devizul care l-au făcut acum la Meridian. Vad o grămadă de conducte și garnituri pe care prima data, prin gestul comercial nu știu dacă au fost schimbate, pentru că nu am decât o mențiune pe o foaie de constatare( schimbat turbocompresor prin vocea clientului). Și oricum de când o turbosuflanta e turbocompresor? E diferența maaare!!!
This post has been edited by vion: 12 Mar 2023, 20:01 Attached thumbnail(s) IMG_20230310_170025.jpg ( Size: 2.47mb ) Number of downloads: 64 |
--------------------
dacia
sandero stepway
2015
|
|
einstein1984 |
![]()
|
aidplm....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
vion |
![]()
|
Adică?
|
--------------------
dacia
sandero stepway
2015
|
|
vion |
![]()
|
End of story, concluzii: Renault Romania îmi dă flit, ANPC după 2 luni nici măcar nu au habar unde sunt sesizările mele (se repartizează in toată țara indiferent de unde ești), câteva service-uri de cartier m-au refuzat că nu se baga, in cele din urmă 7000 de lei înlocuit tot ce era în deviz și de data asta garanție 2 ani. Mai departe nu știu ce să zic. Poze cu turbina de 8000 de km. In prima poza se vede cum este ras ventilatorul.
This post has been edited by vion: 26 May 2023, 11:22 Attached thumbnail(s) IMG_20230526_102350.jpg ( Size: 786.81k ) Number of downloads: 44 IMG_20230526_102333.jpg ( Size: 734.8k ) Number of downloads: 47 IMG_20230526_102338.jpg ( Size: 683.57k ) Number of downloads: 43 |
--------------------
dacia
sandero stepway
2015
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Aia e ingestie de corp strain.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
vion |
![]()
|
Ei au zis că s-au desfăcut piulița sau șurubul, nu știu ce este, și ventilatorul s-a frecat de corp. O desfac și văd, poate o și repar.
26 May 2023, 15:41: Apropo de reparat, am căutat după toate codurile pe care le-am găsit pe turbina și aparent nu exista un miez de schimb. Fac eu ceva greșit nu caut bine sau chiar nu este? Dacă are cineva un răspuns mulțumesc! This post has been edited by vion: 26 May 2023, 15:41 |
--------------------
dacia
sandero stepway
2015
|
|
alfabit |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 447 Joined: 26 September 09 ![]() |
Chiar dacă teoretic ai putea găsi piese de schimb, rotor turbină, ax turbină ( miez cum îl numești tu ! ) trebuie echilibrat tot ansamblul, asta cum o mai rezolvi ? La 150,000 rot/min ne-echilibrat iese rotorul prin capota !
Turbină nouă este răspunsul, de asta ai dificultăți să găsești piese de schimb ( eu zic că e imposibil ) |
--------------------
Dacia
patru cilindri
201x
|
|
vion |
![]()
|
Am schimbat tot pe mașina. Turbina veche vreau eu sa o repar așa că chestie. Aici de exemplu.https://www.turborebuild.co.uk/search/products?page=5&keywords=14+41+162+13+R.
This post has been edited by vion: 26 May 2023, 16:29 |
--------------------
dacia
sandero stepway
2015
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 15:49 |